hits

Headerbilde

Når kona føder og jeg har like vondt som henne.

  • 23.05.2017     14:50

Det har tatt tid å fordøye alle inntrykk. Ikke bare har jeg blitt pappa til ei nydelig jente, men jeg har også blitt hushjelp, massør, lege, manikyr og sexslave. Nei, slave var det ja.

Kona føda skal du vite, det er ingenting i hele verden som kan måle seg med det. Min fingertupp som jeg ble beordret til å amputere for å «slippe mer mas» etter 2 måneders intensiv behandling og utstrakt bruk av dine skattepenger - endte i et pappbeger for et år siden. All den mandige klagingen jeg drar frem når jeg veiver med fingerstumpen foran trynet hennes, blir nå bare avfeid med «Men jeg har føda noe som har en omkrets på 36 cm ut av tissen min, slå den!»

Jeg kan ikke slå den. Aldri. Kanskje om jeg drar en baby ut av urinrøret mitt, så kan vi kanskje likestilles.Jeg filmet henne under en rie. Hun ble SYKT glad for det. Særlig den flotte vinkelen jeg filmet fra. Her er riktignok kun et bilde fra videoen. 

Jeg ble vekt midt på natten av en DIGER kjærring som stod ved fotenden og lo og peste om hverandre. "Det?er..igang?». Jeg leitet etter den våte flekken med hånda, for jeg hadde jo sett for meg tidenes fostervann-bonansa på den nye overmadrassen jeg kjøpte, og gav meg en klapp på skulderen for at jeg hadde lagt ut tisselaken under kona. Tisselakenet som har holdt meg våken når hun dreide på lasset sitt, fordi det knitret så inni granskæven. Men det var ingen våt flekk. Eneste våte flekken var min egen sikleflekk på puta jeg får når jeg sover på siden.

Jeg kom meg opp og pakket tannbørsten og.. ja, det var i grunn alt - for kona hadde pakket for meg. Det gjør hun forøvrig aldri. Og så strakk jeg på kroppen min og visste at idag skulle jeg bli pappa. 

Det skal sies at jeg er en av de som aldri har behøvd å ha førerkort. Jeg har nemlig ikke prioritert så store summer på et førerkort. Er dere KLAR OVER hvor mange Liverpool-turer et førerkort koster? Men da jeg smalt Line på tjukka, ble det klart at jeg også måtte prioritere litt annerledes. Så jeg begynte å ta kjøretimer i februar for å være «god nok» til å kunne kjøre henne på sykehuset når tiden nærmet seg. Så med en «L» velplassert bak på bilen, en høygravid og nesten-fødende og pesende kone som kjøreskolelærer, så rullet vi opp til sykehuset i Skien. Jeg håpa nesten at vi ble stoppet av politiet, ingenting er som å øvelseskjøre med et fødende draug ved siden av seg. La oss si det sånn, jeg taklet stresstesten med glans! Kom ikke her å si at det finnes mange som øvelseskjører opp til fødeavdelingen!?

Nå er ikke jeg veldig bevandret i størrelser og åpninger der nede, jeg vet hva som kommer  ut og som en sjelden gang på fredagskveldene kanskje skal inn. Så når legen forteller Line at det var en cm åpning, ble jeg litt skuffet. Skuffet fordi en cm er veldig lite, og fremdeles føles det som det var mye større i omkrets på de nevnte fredagskveldene. Det viste seg at det var helt der inne åpningen de snakket om var. Godt å få det avklart, det kunne tatt fra meg nattesøvnen. 

Line var bemerkelsesverdig rolig når hun får beskjeden om at hun kunne velge å dra hjem eller vente til å bli satt igang. Uansett skulle vi ha overtidskontroll, og den gledet jeg meg vilt til. Ingenting er som å se Line bli fullstending overrumplet av den hånda de trykker inn for å sjekke. Jeg tenker at «jenta mi, klarer du DET, så trenger du ikke klage på fredagene ass..» Uansett så fikk jo Line en aldri så lite utbrudd på venteværelset, så jeg var nødt til å frakte henne ut av vepsebolet så ikke dronninga klikket fullstendig på de øvrige som satt på venterommet. Jeg skal gi henne rett i utbruddet, man overtar ikke sofaen og slenger vekk jakka til den ventende og fødende kvinnen som gikk en tur på do. Vi gikk en tur, og jeg tok henne med på en skikkelig hyggelig date på bensinstasjonen der vi spiste burger. 

Etter en gåtur fikk vi overtidskontrollen, og de snakket om både ballonger som skulle sitte inne i 72 timer og smertelindring. Jeg må innrømme at jeg meldte meg litt ut, jeg lurte egentlig bare på hvor vondt JEG kom til å ha det med så lite søvn og en liten antydning til verking i ryggen min. 

Dagen etter stod vi klare for 2. gang, nå skulle faktisk kona føde, enten hun ville eller ikke. Hun skulle «settes igang». Nå hadde hun riktignok prøvd å be MEG om å sette henne igang i flere uker, men jeg orket rett og slett ikke tanken. Ikke ofte jeg sier nei til fredagshygge, men hun ble IKKE spesielt blid da jeg foreslo å legge et teppe over henne for å kunne gjennomføre. 

Jeg kjørte med `L`en min på bilen og lurte på om jeg hadde fått med meg alt. Joda, det viktigste (laderen til mobilen) var på plass i lomma. Det var i grunn behagelig stille på vei opp til sykehuset. Jeg tror Line gruet seg litt, men jeg prøvde å fortelle henne at kvinner har gjort dette i mange tusen år og det kan hende det ikke er så vondt som alle sier. Hun freste som et lemen. Jeg aner ikke hvorfor. Kanskje hun også hadde litt vondt i ryggen.

Jeg vet at kona har fortalt allerede at det tok 20 timer med helt ok rie-smerter, og 30 minutter med et rent helvete. Men da har hun kun snakket for seg selv. Ryggen min gjorde opprør allerede på det første rommet vi fikk, og de gav meg en sånn ammestol jeg kunne sitte i. Det gnagde i korsryggen. Og mens de satte den ballongen oppi der, så måtte jeg spørre etter en smertestillende siden primalskrikene til Line gjorde at jeg fikk vondt i huet. Dette med nedtellingen på telefonen ble ikke godt mottatt da jeg endret fra å telle oppover til å sette på nedtelling på mobilen, jeg har aldri før fått mer kjeft i hele mitt liv. Ikke engang da jeg knakk sidespeilet på bilen da jeg lente meg på den, fikk jeg mer kjeft. Jeg får generelt mye kjeft når jeg ødelegger ting. Nå mente hun at jeg ødela ALT. Jeg ødela humøret hennes, pusteteknikken hennes og mot slutten av dagen var det plutselig MIN feil at de måtte sy henne sammen igjen «der nede». 

I ettertid har jeg også fått kjeft for at jeg klippet navlestrengen feil. Den rare, svampeaktige tarmen jeg måtte klippe over. Jeg klippet med mine 9,5 fingre og det ble visst feil det også. Så nå er det også min skyld at Maren har rar navel. 

Under selve riene gikk det faktisk ganske greit. Jeg var veldig trøtt og hadde vondt i ryggen, men Line var flink til å holde meg våken med noen få ape-brøl hvert 3. minutt. Sånn lyd som kommer fra gallesteinene liksom. Samme lyd som kommer om noen sparker meg hardt i pungen. Tror jeg. Jeg har ikke laget den lyden siden Line fant ut at hun var gravid. DA var hun sinna da. Og det måtte jeg lide for i mange måneder videre, skal du vite.

Jeg fikk prøve lystgassen da. Og de spurte om jeg ville ha en nål i huet. (akupungtær, eller no) Jeg kunne virkelig ikke fatte at en nål liksom skulle gjøre MEG smertefri, jeg som hadde så jævlig vondt i huet og ørene etter all kjeftinga. Men den svææære pila hun fikk i ryggen, den kunne jeg tenkt meg. Hun fikk lokalbedøvelse først, før den eppeduralsen. Jeg husker jeg fikk lokalbedøvelse i fingeren før den skulle amputeres, og husket at det var sykt vondt. Så jeg hold Line i henda og var klar til å sette meg på hu om hun gjorde motstand. Men hun gjorde absolutt ingenting. Rynket ikke på nesa engang. Jeg tror kanskje hun var døende, for kona min skriker av ingenting. Samme med eppiduralsen, den hestesprøyta inn i ryggmargen. Hun lata som hun ikke kjente den. Flink jente. Samme som fredagskveldene det.

Jeg har også klystèrhistorien friskt i minnet. Jeg hørte ALT! Jeg trodde det var en fødsel der inne på toalettet, men alt som kom ut var pizzaen vi bestilte dagen i forveien, men denne gangen i tyntflytende form hørtes det ut som. Hun sa at dette var noe vi skulle prøve sammen hjemme, og jeg tenkte med skrekk på den gangen hun fikk meg til å drikke ingefær-juice i flere dager. Jeg var så sår der bak at jeg måtte tørke meg med fuktige håndklær tilslutt.

Når hun fikk sove mellom riene så bad hun meg om å gå å legge meg i sengen ved siden av. Jeg var ikke vondt å be! Jeg hørte hun gispet litt innimellom, og lagde en sånn usexy «mmmmm» -lyd uten at det var fredagskveld. Når hun klynket litt så bare snorket jeg enda høyere for at hun skulle skjønne at jeg faktisk sov og trengte hvile. Da hun omsider ville opp og stå fosset det ut av henne, fostervann eller piss eller gudene vet, og jeg er heeelt sikker på at sokkene mine ble våte for hun krevde nemlig at jeg måtte holde henne oppe mens hun tømte tynntarmen, blæra og fostersekken ut over gulvet. Jeg følte meg lite mandig der jeg stod og tok imot kjeft og enda mer fostervann på tærne mine. 

Jeg fant raskt ut at det ikke er lov for mannen til den fødende kona å komme med sånna «au, huff - DET så vondt ut», eller høye gisp og måpende tryne når de drar frem kniver, nåler og tenger. Eller saksa. De fikk ikke bruk for saksa da, det løste seg visst helt selv, sånn som det gjør når man skal dele en grillet kylling ved å dra beina til hver sin side. 

Mot slutten ble det rigget til for at Line skulle puffe ut dattera vår, så tenkte jeg at det endelig snart er over. Ikke bare skal jeg rett rundt hjørnet bli pappa, men jeg kan få lov til å puste letta ut og begynne å klage litt på den vonde ryggen min igjen. Inn kom en sykt flott jente i sykepleieruniform, og jeg trodde kanskje jeg hadde glemt å våkne fra senga ved siden av. Drømte jeg? Line så på meg med de samme øynene som hun har når jeg ikke klarer å ta øynene fra Triana Iglesias når hun er på tv. Et veldig sint blikk. Så jeg så en annen vei og begynte å telle luftehullene i taket istede mens jeg nynnet på en melodi jeg ikke husker navnet på. 

-Kan du hente kaffe til meg? spurte Line. KAFFE? Nå? Med de ristende og veivete armene så skal du ha en kopp kokende varm kaffe i fanget mens beina ligger i sånne sæler opp mot taket? "Fyyyy fader, det kan bli moro å se kaffesprut overalt når hun får en ny rie!", tenkte jeg og løp mot kaffemaskinen ute i gangen. Jeg tok kaffe heeeelt opp til randen. Brant meg litt på vei inn i fødestuen igjen. Hun reagerte ikke engang.

Etter kaffepausen så begynte trykkingen. Her må jeg innrømme at jeg ikke husker så mye jeg heller, for Line ble jævlig skummel. Jeg måtte ta et steg bakover. Hun var svart i øynene og hadde en mørk og veldig ekkel stemme. Jeg kjente ikke kona igjen, dette monsteret gifta jeg meg IKKE med! Veldig fascinerende igrunn, dette med at hun bare bikket over i beast-mode på den måten. Hun var virkelig ikke sitt vanlige..ehh.. «søte og hyggelige» seg selv. Iril (Lines venninne) hadde fortalt meg for lenge siden at det var vanlig å spy under fødselen. Så jeg hentet en sånn pappbeger til å spy i. Men jeg trengte det ikke, for jeg klarte meg utmerket godt og klarte holde på den lapskausen de hadde servert like borti gangen der. Ikke så vondt i ryggen lenger heller. Men sjela mi, den hadde fått store sår. Det som kom ut av kjeften til kona mi kan jeg ikke stå inne for eller gjenfortelle. Men det var mange stygge ord. Også i kombinasjoner som ikke hørte sammen. (Har du noengang blitt kalt en "fittepikk?») Jeg prøvde å fortelle henne at det ikke er et ord. Ble ikke veldig godt mottatt. Jeg var .."for faen ingen jævla norsklærer!" fikk jeg i retur. 

Jeg må få lov til å fortsette litt senere. Jeg har fått oppdrag av kona. Jeg må rydde og vaske mens hun sitter å sliter seg ut i sofaen og ammer. Og det skal dere vite Når jeg er så snill og drar til Liverpool i fem døgn for å la henne få litt alenetid med dattera vår, så er det JEG som må rydde opp etter jentefesten! Hun har ihvertfall bevist sånn halvveis at hun fint klarer seg alene (hvis vi tar vekk alt som har med å rydde opp etter seg). 

Hilsen Torben, nybakt pappa 37 år.

Unnskyld meg, Torben, men hadde du giddet å starte din egen blogg? Tror muligens den hadde havnet rett på topplistene!

GuriMalla 23.05.2017 - 15:40

Fantastisk !!! Ler så jeg griner !!

Monica 23.05.2017 - 16:12

Jeg dævver av latter!!

Christine 23.05.2017 - 16:50

Fantastisk😂😂

Regine 23.05.2017 - 16:59

Hærregud. Du skriver jo like morsomt som kona di. Lag gjerne gjesteinnlegg innimellom.

Sonja 23.05.2017 - 17:02

Min samboer har heller ikke gidda å ta førerkortet så han kjørte meg til føden med L bakpå bilen i 2014 og blir å gjøre det samme nå i juni. Ikke sjokkerende er han også Liverpool supporter, så må være noe med dere !

Thea Louise 23.05.2017 - 17:19

Herlig lesning 😀 Dere hører ut som det perfekte par -med samme humor 😆

Gleder meg å lese resten.

Silje 23.05.2017 - 17:29

Fantastisk😄 Ler høgt for meg sjølv😃😃

Marianne 23.05.2017 - 17:48

Dette var bra Torben :-) Jeg har vært igjennom dette 3 ganger selv, men det er liksom ingen som bryr seg så mye om oss mannfolka på fødestuen.... Bare vent. Dette med å føde skal bli brukt mot deg såååå mange ganger i livet. Det er utrolig mange diskusjoner som ender i mitt hjem med: Du skulle bare prøvd å føde du..... Men når jeg svarer: Du skulle ha hatt stå-p..k en gang. Da skulle du også skjønt hvordan jeg har det.... Får ikke nevneverdig bra respons på den kommentaren, men det hjelper meg. Ta vare på ryggen din og reis så ofte du kan på turer til England. Fort kan det være for sent og du sitter der med flere unger :-)

Ronny 23.05.2017 - 19:22

Lodde masse her nå.....😄👍

23.05.2017 - 20:01

Anonym: hahahah!!!! Fine du!!! Savner deg <3
Hysterisk morsomt skrevet! 😂

Pamis Andersen 23.05.2017 - 20:13

Om ikke jeg hadde fødsels angst fra før, så har jeg det no. (Ser for seg å dele en kylling i to ved å dra i hver fot)

Kan man ikke få narkose og bli vekket når bebiss er ferdig vasket og klar for pupp? :.0

Sabrina 23.05.2017 - 20:31

Det er det morsomste jeg har lest på år! Takk ! 😂😁

Ellinor 23.05.2017 - 20:37

Ha ha ler så jeg griner.. Tenker dere har mange festlige samtaler ;-) Radarpar! <3

Hege 23.05.2017 - 20:56

Dere er like morsomme begge to!! Fantastisk 😂😂😂

Christina 23.05.2017 - 21:39

Hahaha, oh lord, bare 10 uker til kyllingen min blir delt i to (forhåpentligvis ikke!).. :p

23.05.2017 - 21:44

Ler så tårene triller her😂😂 godt skrevet....

Hege 23.05.2017 - 21:56

Dere to er fantastiske! Herregud, for et herlig par! Jeg ler så jeg griner, haha!

Cecilie 23.05.2017 - 22:13

Hahaha, dere er faen meg hysterisk morsom begge to! :-D

Anne Schjelderup 23.05.2017 - 22:52

Hahahahaha " Dævær" Jeg digger dere begge to :-)

Maloni 23.05.2017 - 22:55

Dette var bare SÅÅÅ vitti' å lese. 🤣🤣🤣🤣🤣Kom gjerne med flere slike. Redda humøre' mitt etter en slitsom og masete dag.

Mere, mere, mere.....

Eva-Chanett Ågesdotter Dale 23.05.2017 - 23:13

Vet i hvertfall en som må sov ute i natt.

PHANTOMBLUE 23.05.2017 - 23:25

Dør av latter....😂🤣 Har termin dato selv om 4 uker.Ser for meg mannen min akkurat slik som du. Gleder meg til å lese mer fra deg.

Elise 23.05.2017 - 23:41

Der kom det ja <3 Ah, jeg ler så jeg griner av dere to. For noen fantastiske mennesker :-)

Maya 24.05.2017 - 00:22

Har to unger som står å ser på meg og lurer på om det går bra med mammaen. Haha. Tårene triller! Dere to er magiske!

Tonje 24.05.2017 - 09:11

Dere to altså!!😂 Skulle tro jeg hadde lært nå og visste bedre enn å lese innlegget på jobb, men neida! Så her sitter jeg da og rister mens tårene triller og alle tror jeg er sprø.

Takk for nok et fantastisk innlegg, skulle gitt mye for å ha dere som naboer!😄

Therese 24.05.2017 - 10:01

Hahahaha du skriver like morsomt som Line 😂 😂 flott par dere er, heldige Maren som for vokse opp med dere to 😍

24.05.2017 - 10:46

Ler så jeg griner!!

Linn-Elisabeth Halvorsen 24.05.2017 - 10:59

Ja det er lenge siden jeg har ledd så godt. Så godt skrevet.😂

Aina 24.05.2017 - 11:09

Flirer meg ihjæl 😆😆😆😂😂😂😂

24.05.2017 - 13:02

Flire så æ skrik! Gjett om linken e sendt videre :)

Æ heie på egen supporterpappa blogg :D

Trine

Trine Askheim 24.05.2017 - 13:55

Dette er det morsomste jeg har lest på lenge! For et radarpar dere er! Elsker dere!

Helene 24.05.2017 - 14:18

Nå har du blitt så stor blogger Line, at du har fått din egen tråd på Kvinneguiden. Masse positiv feedback der :D

24.05.2017 - 14:39

Anonym: Nei, steike ta! Måtte inn å glane litt, jeg elsker det forumet der... Jaggu..! Ser de skriver at jeg har sagt det skal komme endel reklame, men det har jeg vel ikke sagt..? Det KAN forekomme noe reklame, men ikke uten at det blir opplyst om i innleggene mine, og ikke minst lover jeg ikke pepre bloggen med reklame som ikke er noe jeg kan stå inne for.. Ellers er jeg helt enig med de ref. frykten for å gå i eksponeringsfella og pøse på med reklame.. Jeg har sett mange gå i den fella. Tror stikkordet her er troverdighet, noe jeg skal jobbe hardt for å få og beholde :-) Jeg skal tviholde på det personlige også, for det er derfor jeg blogger - ikke pga pengene det evt skulle generere! (Har jobb allerede!)
Hahah, helt fantastisk bra skrevet! Gratulerer så mye som nybakte foreldre!

Frkfremtid 24.05.2017 - 14:51

Barnet kommer ikke utav tissen. Det kommer utav vagina

Tanya 24.05.2017 - 14:52

Tanya: Og vaginaen er ikke tissen? (Jeg spør, for jeg ble usikker selv...!) Hilsen Line Victoria, dame med jentetiss!
Tanya: Forøvrig registerer jeg at Tanya og "anonym" som Torben mener henger meg ut, har samme ip-adresse. Bestem deg for hvem du er så blir det litt lettere å forholde seg til deg når jeg skal svare! :-)
Synes ikke det er greit at du henger ut din kone på den måten

24.05.2017 - 14:59

Anonym: Det går helt fint! Jeg har selv hjulpet han å trykke på publisèr-knappen, og beskrevet i ganske sterke ordelag fødselen selv, så dette har jeg ingen problemer med. Syns han er festlig selv, skal jeg være ærlig.. Deilig å se at han jekker meg litt ned på jorda!
Lo så hardt her nå at jeg et lite øyeblikk ble redd for at vannet skulle gå, men så var det bare den 2 uker til fødsel- blæra som holdt på å svikte. 😂😂

Elin 24.05.2017 - 16:49

Herregud som jeg lo😂😂 Sendte tlf over til sambo og sa les!! Da skal jeg si deg han lo godt, hele soffan rista😂 Han kjente godt til apebrøl og mangel på fars omsorg oppi det hele😛

V 24.05.2017 - 19:28

V: Hahahahah!!!! Så bra! Apebrøl, ja... jeg husker ikke det engabg jeg...!
HAHAHA !!!! ALDRI ledd så mye før! eg dauer :D

MartheHelene 24.05.2017 - 20:39

Hahaha, for en historie og jammen kjenner jeg meg igjenndanjeh nettopp var igjennom d samme nå.

Fantastisk historie og "fittepikk?" Leeer enda mer.

Likte del 2 også.

25.05.2017 - 12:44

Jeg dauer😂 gubben min fikk gjennomgå han og. Ene jordmora kikka på meg nær jeg Gaula ut; Og DU...du skal kutte strengen :O Stakkars mann klarte etterhvert spør pent om han fikk beholde manndommen sin😂

Humla 25.05.2017 - 16:59

....fantastisk, rett å slett fantastisk - terningkast 8

Tomas 25.05.2017 - 17:32

Herlig at jeg fikk lest bloggposten til mannen din, Line. Trudde jeg skulle knekke helt sammen av latterkulene. Fy f... så morsom fyr.

Randi 02.06.2017 - 00:14

Hahahahahaa...Ler så jeg griner her :P For en fantastisk mann du har :) Også rette laget til og med også, det digger jeg :) Herlig i historie <3 Nyt baby tiden, plutselig er hun en liten skolejente <3

Lene Oskarsen 02.06.2017 - 15:53Design laget av Silje Lien Design