hits

Headerbilde

2 dager på havet!

  • 19.06.2017     15:24

Ut av vårt trygge rede på ca 300 kvm og inn i en cabincruiser med (nesten) alt pakket ned av viktige saker. De andre årene har liksom pakkingen vært rosévin og øl og kanskje et par håndkleder, nå pakket vi ned bleier, babyklær, nesesuger og steriliserte flasker. For en pakke-omveltning!

Det ble to dager utpå fjorden, og det var ordentlig deilig. Men nye bekymringer dukker opp - sola! Vi måtte for første gang jage skyggen, og til tross for det så ble jeg solbrent. Maren er fremdeles like blåhvit/ gjennomsiktig i huden, så noe har vi gjort rett, haha!

Jeg tenkte lage en utstyrsliste over hva jeg tror kan være greit å pakke båten med npr man drar på tur, hvis det er interesse for det? Selv fant jeg ingen slik liste før jeg dro, og med en høygravid venninne med en 1,5-åring i båten ved siden av plukket jeg opp noen tips:-)

Ser litt pussig ut at bilstolredningsvesten dekker hele inngangen til bilstolen, den gjør ikke det altså..! Det bare så sånn ut på bildet :-)

Selv om jeg fullammer så hadde jeg med flasker og melk på boks, men jeg fikk lite nytte av det.. Maren likte seg så godt på båttur at hun lå på puppen hele dagen igår, og jaggu fikk hun i seg alt hun trengte på tur uten at jeg trengte å røre flaskene.. Økedøgn? Eller bare trangen til å ligge på puppen?! Aner ikke, kanskje det var varmen som gjorde det? Hvertfall var det greit å ha noen bra melkedager, for hun har sovet om mulig enda mer og kosa seg ekstra masse på tur med oss tror jeg!

I morgen venter 3-måneders vaksine, og jeg merker at jeg gruer meg veldig. Heldigvis skal Torben holde henne og jeg tror jeg vil være på gangen.. sånt syns jeg er så fælt! To sprøyter og det gode, blide smilet hennes bare BÆM! Er vrengt ansikt og et kjempeskrik, bare ser det for meg! Hun vrenger ansiktet så skjeldent at jeg vet det kommer til å gjøre inntrykk på meg, men vaksiner må man ha - ikke bare for at hun skal bli motstandsdyktig, men også fordi det er viktig at andre barn som ikke responderer på vaksinen som de skal blir skånet for sykdommer som Maren tar med seg uten selv å ta skade av det. Jeg har ganske lav toleranse for de som velger å ikke vaksinere barna sine for grunner som ikke henger på greip. Og hvertfall blir jeg arg på slike når de bruker som argument at sprøyter er vondt for barna. Jeg er litt usikker, men ganske sikker på at polio er vondt for barna også. Det har vi klart å utrydde takket være vaksineprogrammet her i Norge.

Åj, det ble visst en digresjon! Igjen!

Forøvrig kommer et takkeinnlegg til dere alle som har mailet/tekstet/kommentert det innlegget om å ta puppen i egne hender/munn - det er visst et viktig tema som ikke bør kimses av, og dere er så fine som har delt masse i kommentarfeltet om hvordan dere opplevde barseltiden.. skal svare dere alle sammen i ikveld! ❤

/Supporterfrue/Matroskone/Bare Line

Flotte bilder, nå er sommeren på sitt beste. Dere er flinke som reiser ut i det fri.

Thomas Frydenberg 19.06.2017 - 15:53

Thomas Frydenberg: Kan ikke BARE sitte inne, da! :-)
Hei! Vi har en baby på 4,5 mnd og skal på vår første bilferie i begynnelsen av juli og er VELDIG interessert i blogginnlegg med pakkeliste! 😊

Charlotte 19.06.2017 - 15:57

Charlotte: Er i gang med det!!!
Genialt med redningsvest til bilstol! Viste ikke at det fantes engang :D så ofte er jeg på sjøen lissom.. :p

Tove 19.06.2017 - 17:50

Tove: Ganske nytt dette, så ikke rart du ikke hadde hørt om det :-)
Et lite tips herfra er at det kan være veldig kjekt med en pupp i umiddelbar nærhet når man tar vaksine, er en god trøst:) her har vi til og med ammet mens de har satt sprøyten. Så flinke dere er som drar på båttur med en liten frøken, greit at de vender seg til det fra de er små, men det er jo en del å tenke og huske på.

Martine 19.06.2017 - 18:36

Martine: Ja, når vi er så glade i det, så må hun bli matros hun også! :-) Pupp skal selvsagt være klar!!!
Fantastisk med redningsvest til bilstolen :-) Visste ikke at det fantes engang:-)

Siv 19.06.2017 - 20:07

Siv: Helt genialt! så slipper arvingen å svette og krangle med vest på INNI babystolen!
Da mine har fått vaksiner har de fått sukkervann på engangs sprøyte. Det lærte vi på intensivavdelingen at det var som smertelindring. Å så fikk de noe godt...

Det må som du skriver, bare tas de sprøytene! Bra du "slår et slag" for vaksiner!!! Det er så viktig.

Lykke til :)

Tonje 19.06.2017 - 21:44

Tonje: Litt trøst er lov... Jeg skal pumpe opp en god sprut fra puppen, så skal jeg hvertfall ha puppekosen klar!
Vi skal på første båttur neste uke med ei som er noen dager yngre enn deres lille frøken. Har dere vanlig vest til hun i båten i tillegg til bilstolredningsvest? Livredd for å ikke "sikre" hun godt nok.😜

Beate 20.06.2017 - 07:38

Beate: nei, det har vi ikke.. skal hun fraktes UT av båtens "fire vegger" så er det i stolen med redningsvesten til stolen.. vi løfter henne ikke over rekka eller noe uten den. Ombord har hun ikke redningsvest på heller, det fordi bilstolen står klar eller hun ligger trygt i vognbaggen sin.. hun sovnet så fort uansett, så hun ligger ikke "løst" i fanget heller :-)
Hei. Så stas å ha med lillemor på sjøen, hun kommer til å bli en liten havfrue! Ser at dere har grått trekk til vognen. Har dere byttet fra den cremhvite? Hvorfor i så fall?

Marthe 21.06.2017 - 12:07

Marthe: har byttet ja, rakk ikke en tur med det hvite engang...! Vi har så skitten bil at jeg tok ikke risken... også var jeg redd for å bli forvekslet med fotballfrua, Hahahhaha!!!!!


Design laget av Silje Lien Design