hits

Headerbilde

Matsmart - matspart! De første smaksprøvene :-)

  • 30.07.2017     08:14

/Annonse


Jeg har tidligere handlet på nettsiden til Matsmart, og hadde derfor ingen problemer med å takke "ja" til et samarbeid med de! På tide at flere begynner å benytte seg av muligheten også!  For er dere klar over hvor mye mat vi her hjemme kaster bare fordi Torben ser at datoen nærmer seg holdbarhetsstempelet? Jeg har ikke tall på hvor forbannet jeg har blitt ved et par anledninger, for uåpnede ting kan såvisst spises og brukes etter «best før»-datoen. 

Heldigvis er jeg ikke alene om denne filosofien, og da jeg ble spurt om jeg ville teste ut Matsmart, så gjorde jeg det med GLEDE! Matsmart er rett og slett matspart! (Tunga rett i munnen nå!) Nettsiden ble startet av en svenske som ble drittlei av å kaste så mye mat i ICA-butikken sin, og solgte det heller til en voldsom redusert pris på nettet istede. Nå har svenskene vist vei - for muligheten finnes i Norge nå!

(Her smaker hun på grøten vi kjøpte, for aller første gang! Skal innrømme at det meste riktignok havet utenfor munnen dog. Ikke fordi hun ikke likte det, men fordi det er aller første gang hun "tygger" noe annet enn morsmelk eller morsmelkerstatning!)

Asså, helt perfekt å handle fra nettsiden midt i tiden der jeg skal begynne å introdusere min lille favorittfrøken for nye smaker. Så jeg shoppet inn både Semper og Hipp og mange andre barnematmerker, allerede velkjente navn for oss småbarnsforeldre er varer de har supersalg på akkurat nå. Klikket meg rett og slett hjem en hel haug med godbiter Maren kan smake på - og NEI, det har ikke gått ut på dato - noen av varene går ikke ut før i 2018!! Og en annen ting - barnemat kan man helt fin fryse ned også - så jeg gikk inn en gang til stad og klikket meg hjem enda mer barnemat, jeg...! Jeg porsjonèrer det bare i fryseternings-boks, så har jeg smaksprøver for flere måneder fremover! Jeg tror faktisk ikke vi trenger å gå ut av huset med så mye barnemat stækka opp i hyllene og i fryseren nå..! 

Jeg kjøpte masse HIPP og Semper mos, spesielt den gulrot og søtpotet falt VELDIG godt i smak her hjemme, så den er jeg glad jeg kjøpte typ 15 brett med, hahah! Flaks! :-) 

Her er et eksempel fra nettsiden deres, så skjønner du kanskje litt lettere hvor mye du sparer på dette:(Merkbart at jeg ikke er noen Ben Gates når det kommer til EDB-maskiner ass.. Vet ikke åssen jeg får printscreen, så jeg tok bare bilde med mobilen fra Matsmart-siden...!) En hel BOKS med en av de mest populære rettene til Semper barnemat og den går ut siste dagen i august. Du har med andre ord en månede på deg å servere dette, evt fryse ned! :-)

Til meg selv tenkte jeg at noe kjapt og enkelt kunne være greit å få sendt hjem - en mamma på farta kjøpte rett og slett proteinbarer, også favoritten da! (se i bakgrunn) Det er den jeg vanligvis blakker meg på i butikken, og fikk hjem en hel haug til bare noen kronestykker! 18 stk Naturdiet banan-proteinbarer til 159,-! 

Masse knekkebrød ble det også på meg, veldig lett og kjapp mat når ungen maser, mannen hyler og jeg har lavt blodsukker. 89% rabatt! 

Chiafrø kjøpte jeg bare fordi jeg har hørt av andre bloggere at det er sykt sunt. (Noen som har oppskrifter jeg kan bruke de i? Eller spiser jeg de bare med ei skje liksom?) Nesten EN KILO chiafrø, nå kan jeg flotte meg med trendy mat til langt over halve prisen.Og hey! Best før betyr ikke at du ikke kan spise det dagen etter best før-datoen. Faktisk kan det holde ganske lenge etter holdbarhetsdato før det blir ubrukelig, det er bare det at det kreves å ha en best før-dato der de som selger varen faktisk kan gå god for at den er like digg til den datoen. Rett og slett kun en anbefaling! Men de varene det står «Siste forbruksdag» på skal man følge, for det gjelder som oftest ferskvarer - og da bør man holde seg innafor..! Se her a! Går ut i 2018! Hvorfor KASTE dette liksom? Helt tullete! (Økologisk barnemat fra Sverige, btw)

Så til det beste da..Ikke bare har jeg vært med å minske på det felles overforbruket vi holder på med, men jeg sparte nesten 900 kroner!!!!  Dette er varer jeg ville da altså brukt masse penger på, varer jeg uansett hadde måttet kjøpe (bortsett fra chiafrøa da..!) og nå føler jeg nesten at jeg fikk det gratis! Jeg kjøpte for rundt 500 kroner, det ville kostet meg 1400,- om jeg kjøpte det i butikken! 

Jeg måtte som sagt faktisk inn en gang til etterpå å shoppe enda mer, for akkurat nå har de veldig mye barnemat og proteinbarer til veldig lav pris. Føler meg som dronningen av smarte kjøp her jeg sitter å nesten vinner i lotto hver gang jeg klikker meg hjem superrabatterte varer.

Jeg har fått lov til å gi dere en kode som gir dere ytterligere 50 kroner å handle for om dere shopper hjem varer for 350,- på nettsiden Matsmart.com  ved å bruke koden SUPPORTERFRUE når du kommer til kassen. På den måten kan du skaffe deg chiafrø, proteinbarer, barnemat, oppvaskpulver eller hundefòr om det er det du kjøper, til en jæskla billig penge. Penger spart for deg, og du bidrar til å få overforbruket ned. Så før du setter deg ned med handlelisten for uken som kommer, burde du sjekke nettsiden og se om det er noe der som står på lista di. Mange varer har opp til 90 (!!) % rabatt!

Jeg for min del har «stækket» opp en hel haug med mat til både Torben og meg - og ikke minst lille M som skal få tidenes smaksprøve-bonansa fremover. Bli med å redde litt av verden du også, davel!  Koden kan du KUN bruke i en uke. Det er helt seriøst på tide å slutte å kaste en hel haug med mat bare fordi det nærmer seg best før-datoen - tilogmed Torben er enig i det når han så kassalappen.  En liten tilleggsopplysning forøvrig, det kan lønne seg å sjekke utvalget deres ofte, for de får inn varer fortløpende - og det er mange som vil være matsmarte heldigvis. Kjenner jeg blir så glad for å høre at det er et marked for dette, som tar ansvar for en hel haug med mat som egentlig bare hadde blitt kastet. Det får meg som forbruker til å tenke meg om når jeg kjøper varer i butikken, jeg kommer til å bruke nettsiden ofte fremover, rett og slett fordi de har MYE varer vi er storforbruker av. Oppvaskpulver som har gått ut på dato liksom, har vi blitt jæskla fine på det?! 

Ha en herlig dag videre! 

//Supporterfrue med fryseren full av barnemat!

Jeg har brukt chia frø i eltefritt Skappelbrød og som kjøleskapsgrøt😃 Bland noen ss chiafrø med kokosmelk og evt litt vanilje, sett kaldt over natten og nyt til frokost med fersk frukt. Funker også kjempebra med sjokolade havremelk!😉

Charlotte 30.07.2017 - 10:40

Charlotte: genialt tips! Det skal jeg prøve! Takk:-)
Jeg bruker chia i overnight oats. 1 dl store havregryn,1dl yoghurt,1 dl melk(sykt godt med mandel eller kokosmelk)2 ss chia og litt lønnesirup eller annen søtning. Bland alt godt sammen og dekk med plast eller lokk. La stå natta over og nyt😀

Rs 30.07.2017 - 11:24

Rs: så frøa må mørne først, liksom?
Bruker chiafrø i smoothie, smaker ingenting, gir bare litt konsistens på den.

Bruker også ei skje chiafrø i youghurt👍 føler meg liksom et hakk sunnere da😂

Elin 30.07.2017 - 12:52

Jeg har handlet derfra en gang, og da bestilte jeg masse smoothier til barna. De hadde gått ut på dato for tre måneder siden : /

Anette 30.07.2017 - 13:07

Anette: Åj! Det står på nettsiden til alle varene hvilken dato de går ut, hvis det ikke stemte med varene du fikk ville jeg tatt kontakt med de - sikkert bare en blings! Alle varene stemte med datoen som var annonsert hos meg...
Jeg lager chiapudding! Knallgodt! Kokosmelk+mandelmelk+chiafrø+ lime+honning.. la det stå over natta blandet sammen i kjøleskap! Nyt m most mango

Et tips.. lager egen søtpotet/gulrot mos.. kjempe enkelt og mini elsker det:)

Ingvild Micaelsen 30.07.2017 - 13:25

www.holdbart.no og www.havaristen.no er også slike kjekke nettbutikker :)

Silje 30.07.2017 - 14:22

Chiafrø kan brukes i mye mat 😊Jeg har hatt det i hjemmebakte brød, knekkebrød, i frokostblandinger, i vaffelrøre ( og bytta ut mel med havregryn), pannekaker osv. Helt super næring!

Jeanette 30.07.2017 - 17:44

Hei!

Helt utenfor temaet til dette blogginnlegget... men jeg lurer på om du er fornøyd med bilstolen til lille M? Sitter hun godt i den? For dere hadde vel cabriofix? :-)

Vi må kjøpe ny til lille E, da den vi har ble ødelagt.. og da tenker jeg å kjøpe cabriofix eller pebble.. :-)

Klem! Tonje

Tonje 30.07.2017 - 18:53

Tonje: jeg er veldig fornøyd med Cabriofix! Base-systemet er også helt genialt, samt at jeg har sånne adaptere på så jeg kan bare klikke bilstolen på vogna!
Chiara frøene bør stå noen timer,det er vel for å svelle og få litt smak. Det er utrolig hvor lite frø man trenger til mye veske😀

Rs 30.07.2017 - 20:24

Er du helt sikker på at barnemat fra butikken kan fryses? Og gjelder det all mat? Smoothier, pure og middager? :D

For da skal jeg virkelig begynne med det! Blir mye kasting i tiden med smaksprøver 🙈 :D

Tine 31.07.2017 - 00:14

Tine: jeg har gjort det! Leste på endel baby-mat forumer at det meste kan fryses og tines i varmbad:-) på hipp-maten står det at det kan fryses! :-)
Hei!

Eg veit ikkje om det er eg som er blind, eller om eg berre rett og slett overser det heilt. Men eg finner ingen plass då eg kjem til kassen der eg kan skrive inn rabattkoden. Veit du kor eg gjer det? :)

Rebekka 31.07.2017 - 10:12

Rebekka: under der som det står hvor mye du kan ha i boksen så står det "trykk her for å bruke din rabattkode" :-)
Chiafrø har blitt brukt i søramerikanske land og i østen i mange generasjoner. Poenget med frøene er at det er veldig mettende og næringsrike. Du kan tilogmed ta en skje i vannglasset, metter og tar plassen til sjokoladen (kanskje). Jeg tar med en vannflaske med frø i når jeg går på lange trilleturer, for det er da jeg går på en smell og kjøper gjerne boller fordi jeg har vært så flink og gått så langt. Ps: konsistensen på frøene blir litt geleaktig, men det går ned

Bare husk å drikke en del når du spiser chiafrø, slik at ikke forstoppelsen melder seg. Vil vel ikke ha disse hemoridene igjen;-P

Pia 31.07.2017 - 10:12

Supporterfrue, Line Victoria Husby: litt kleint, men jeg har faktisk brukt min egen rabattkode til å bestille mer..?? døler nesten at jeg stjeler penger, hahahshhs!!!!!
Herlig :) Jeg også ELSKER slike butikker. Jeg handler en del på en butikk i drammen som har slikt utsalg, matsmart har jeg faktisk ikke testet enda, men skal absolutt sjekkes ut i kveld når ungene er i seng <3 Takk for tips.

Fru Jacobsen (@frujacobsenno) 31.07.2017 - 19:03

AAAH! Jeg har klaget over at de bare har Nestlè på tilbud der, og det nekter jeg å kjøpe. HURRA for at hipp og semper dukket opp! Jeg har hamstret, jeg og. Det er knall for junior, han skal nett til å spise mat han og.

Hilde 31.07.2017 - 21:39

Woop! Elsker MatSmart! Bestilte derfra forrige uke, og kjøpte 9 kg med grøtpulver og 24 glass med maispurè. (og 30 pakker med tyggegummi.)

Det er rett og slett genialt. Liker så godt at det er dette du annonserer for, istedenfor betakaroten <33

har du forresten prøvd å fryse ned grøt?

Sofie 31.07.2017 - 22:46

Hei, jeg ville bare si at jeg ble glad da jeg så at du har slettet bleieinnlegget :)

Cathrine 01.08.2017 - 10:27

Cathrine: skulle bare mangle, jeg tenkte meg ikke om og vedder på at det var ammetåka som spilte meg et puss!
Jeg får ikke rabattkoden til å fungere:-( Har prøvd på både mobil og PC...

Heidi 01.08.2017 - 15:51

Mulig disse frøa er billige, og det er jo flott! Men vil bare si fra at de selges på Kiwi til 80-90 kr kiloen også, så du må hvertfall aldri finne på å kjøpe på helsekost :)

Anita 01.08.2017 - 20:49

Hei!

Jeg bare lurer på hvorfor du slettet bleieinnlegget? Jeg synes det var morsomt ;-) takk for fab blogg!

Lene 02.08.2017 - 19:12

Lene: fordi det var "oversharing" av M som heller kan legge det ut selv når hun blir stor nok og får egen blogg! :-)
Det forstår jeg! Har ikke barn selv, så tenker ikke helt i de banene enda. Jeg er 25, og jeg og samboeren tenker å få barn selv om noen få år, og jeg må virkelig si at jeg setter stor pris på måten du deler både oppturer og nedturer, nye erfaringer og alt annet som faller deg inn. Jeg vet at det har bidratt til at jeg har fått et mye mer realistisk syn på graviditet/småbarntilværelsen, kontra det inntrykket man kanskje får fra andre bloggere/media. Det vil gjøre det så mye lettere for meg å da akseptere og håndtere utfordringer f.eks relatert til amming. Nå vil jeg i større grad tenke at det er normalt og greit, istedenfor å klandre megselv for å ikke leve opp til et urealistisk glansbilde. Så tusen takk for at du er deg og at akkurat du skriver denne bloggen :)

Lene 02.08.2017 - 23:17Design laget av Silje Lien Design