Når “ekspertene” skal komme med slanketips.

Når man slanker seg så er det ufattelig mange som vil opp og frem og fortelle hva de kan, vet og hvordan man skal gjøre det. Jeg har allerede etter 4-5 uker i kuren erfart at altfor mange mennesker ikke klarer å dy seg, når det blir nevnt eller lagt merke til at jeg ikke forsyner meg av matfatet som vanlig.

Jeg har allerede blitt lei av å forsvare meg for de som vil komme med tilbakemeldinger eller diskutere. Og jeg har notert meg endel av de kommentarene folk kommer med. Jeg er dog ikke så flink til å krangle og diskutere tilbake, så jeg har valgt å heller gjøre det her på bloggen. Konfliktsky, much..?!
Har du noengang sagt noen av kommentarene under, så vil jeg gjerne advare deg; – Du må passe deg for å kritisere og/eller krangle på hvordan en selvstendig (sulten) dame velger å gå ned i vekt. Jeg har også lagt ved bilder som beskriver mitt humør når disse kommentarene har kommet.
«Jeg vet hemmeligheten. Det er en godt bevart hemmelighet. Jeg skal fortelle deg det. Hemmeligheten er å spise mindre enn man forbrenner!»
NO SHIT, SHERLOCK!!!! Tror du helt seriøst jeg ikke er klar over det? Hvordan ellers tror du jeg har lagt på meg? Fordi jeg har spist riktig i forhold til forbrenningen min? Nei, jeg har blitt feit fordi jeg ikke har hatt styr på hvor mye jeg tryller i meg. Hver eneste dag. I fuckings 3-4 år! Tror du helt oppriktig at det er en godt bevart hemmelighet du sitter å ruger den blekflate ræva di på? Det er helt riktig som du sier, men man trenger ikke være mattegeni for å regne seg frem til hemmeligheten din, og sitt ikke der å fortell meg at du har «knekt en hemmelig kode». Alle er klar over det, men de færreste gidder å praktisere det. 
Dette er hva jeg egentlig syns om det du sa: 
«Å herregud, slapp av med den slankinga da. Litt god mat kan du vel unne deg, du kan jo bare spise litt sunnere i morgen?!»
Klikk i bollen. Jeg ble så sint inni meg at jeg ødela undertøyet mitt. 
Tenk deg om – jeg har funnet noe som funker for meg. Slanking handler om å ta kontroll, og er det pussige spisemønstere eller at jeg drikker en sjokoladeshake istede for den digre kjøtt/potet/saus/smør-middagen som gjør at jeg klarer å kontrollere meg, så bør og SKAL du la meg gjøre det på min måte. Jeg ser at det funker, og for meg funker det IKKE å bare kose meg bittelitt den ene dagen og håpe at jeg kan spise sunnere dagen etterpå. Dessverre er det slik for meg at å spise den 7-retters middagen du mente jeg kunne unne meg, faktisk setter meg tilbake psykisk også. Nå har jeg holdt i 4 uker. Hvorfor skal jeg vippes av pinnen og dø i min egen elendighet av dårlig samvittighet fordi jeg brøt lovnaden med meg selv om bedre tider..? Jeg lover deg, den feite middagen eller 7-rettersen, den er der i morgen også. Og neste uke. Og sikkert om 2 måneder også. Jeg går ikke glipp av noe ved å pent takke nei og spise min medbrakte mat i en shaker. Jovisst er det tøft, men det funker for MEG. 
…og de ordene omsatt i bilde: (Et av de mange bildene jeg har tatt av meg selv når jeg sitter på do og kjeder meg.)
Jeg har kalt det: “Herregud, så teit du er som sier noe slikt.”

“Du trenger vel ikke slanke deg – du er jo fin nok som du er!”

Takk, men det er faktisk utrolig lite relevant hva du syns om kroppen min. Det er hva jeg føler selv og hvordan helsen min er innenfor spekklaget mitt som er viktig. Jeg er glad for at du kommer med hyggelige komplimenter, men det jeg trenger er motivasjon. 
Bilde som sier “takk, men…”:
“Smak på denne, kjempegod! Du må jo unne deg noe godt nå som du har kommet så langt.”
REALLY? Hele vektoppgangen har vært preget av at jeg selv har unnet meg noe godt, altfor mye og altfor ofte.
Jeg skal vel ikke premieres for å ta grep om helsa mi? Det kan jeg muligens gjøre når jeg er i mål, men ikke midt i selve jobben..!
Bilde: “Å, se hvor seriøst jeg tar forslaget ditt!”
“Dette kan du vel spise, det er jo sunt!”
Nei, står det ikke i diettplanen min, så kan jeg heller ikke spise det. Selv om det er aldri så sunt.
Dessuten er ikke desserten pannacotta sunn fordi den har bringebær som pynt.
Bildesvar: “HVA VAR DET DU SA FOR NOE???????”
“Flink du er, men nå trenger du vel ikke å slanke deg noe mer…?”
Vel, takk – men du har faktisk ikke sett meg naken. Ei heller har du sett målingene mine som ble tatt rett før jeg startet. Det var ikke helsemessige gode nyheter. Og du kan ikke se gjennom en joggebukse, ullgenser og stor seilerjakke at “jeg ikke trenger å gå ned noe mer…”
At jeg er halveis er en bra start, men jeg har egentlig ikke begynt ennå. Det er etter 20 kilo den virkelige jobben begynner, og hvis du helt oppriktig mener at jeg bare kan begynne å spise som normalt igjen, så burde du også tatt et slikt kurs som jeg går på…! 
Her er hva Torben og jeg syns om den kommentaren:
Folkens, jeg forstår at mange mener det godt når dere kanskje har sagt mye av det som blir nevnt over her. Jeg ville bare gjøre dere oppmerksomme på at slanking faktisk er en ekstrem individuell plan og strategi som helst ikke bør rokkes ved. Jeg har prøvd det meste av dietter, og noen har funket både bedre og dårligere enn andre. Jeg er en person som blir energisk og fyllt av pågangsmot av å se resultater kjapt. Jeg er heller ikke spesielt fan av at det skal være så innviklet heller, med oljer/piller/gele`er, lavkarbo og kotellettkur, nøye oppmålte og veide kyllingfilèter og intensiv treningsøkter, spise i 5 dager, sulte seg i 2, ei heller tråle meg igjennom oppskrifter og lage mat fra bunnen av i et år fremover. Slik jeg har det nå er helt ypperlig. Jeg har ferdige poser med shakes i veska – blander med vann. Ferdig. Om noen uker går jeg videre i en fase der jeg skal introduseres for skikkelige måltider igjen, men i sakte tempo. Men frem til da går jeg stadig ned noen kilo i uken, og det passer meg perfekt!
Line Victoria – supporterfrue.no – kommet halveis allerede. 
(Bilde under illustrerer humøret mitt akkurat nå)
18 kommentarer
  1. Du er flink! Stå på videre!
   Vet hvordan du har det. Får daglig kommentarer selv.
   Er 4,5 år siden jeg sluttet helt med godteri, kaker og sukkerbrus. Ja, alt kliss.
   Var i bursdag i dag. Da klarer faen meg svigermor og si høyt at jeg sikker kaster meg over godteri når ingen ser. Fy f.. jeg ble så sint. At hun ikke har min viljestyrke trenger hun ikke ta meg for. Er stolt og glad over meg selv. Shaker jeg også. Ofte bare til frokosten. Noen ganger flere måltider. Alle må finne sin måte.
   Lykke til. 🙂

  2. Så herlig å høre vi e flere om det.. Men æ e bare på starten av programmet! Håpe virkelig æ klare å hold ut.. Å samtidig hold positiviteten oppe sånn som du! For æ må virkelig si at æ kjenne sulten gneg smått i lillehjernen!
   Masse lykke til – glær mæ t å se resultatet av kuren din! (Ja å av min egen… hehe)
   Heie på dæ!
   Klæm Trine

  3. Hehe, kjenner meg veldig igjen i det du skriver.
   Kommentaren som at nå trenger du vel ikke gå ned mer, tror jeg i mitt tilfelle kommer fra andre av tre grunner. 1, jeg blir et monster når jeg ikke kan spise det jeg vil når kg skal av, 2. de er livredde for at jeg skal bli tynnere enn de, 3.de får panikk og dårlig samvittighet over at de selv ikkje gjør det samme og tar kontroll.
   Masse lykke til, ikke med slankingen, for det klarer du sikkert, men med å holde ut kommentarene og klare å holde det slik når vektmålet er nådd.

  4. Marianne E: jeg veit, er litt stolt selv:-) fy fader, slemt gjort av svigermor ass.. Heldigvis har jeg familie (og svigermor) som er veldig støttende – alle er faktisk veldig på “mitt spor” og er klar over at jeg må gjøre det på min måte… Dessuten er jeg glad jeg får for det meste ros og skryt, det er bare de kommentarene over som er vanskelig å svelge og krangle på…! Takk for motiverende ord! Er du også xtjukkas, eller bare glad i å holde formen? Jeg elsker shaker, så banalt enkelt! ??

  5. trine: jeg heier på deg også!!! Det er morro når du har kommet godt igang, for da er det bare fordeler å se fremover av jobben man gjør! Husk – de gode middager er der når du er ferdig med kuren også, men heldigvis med et litt annet syn på det vi putter i det store hullet i kjeften:-) ??

  6. Nå skal det sies at jeg fler enn én gang har ytret den øverste kommentaren der om den store hemmeligheten øverst der, men da mer i en ironisk sammenheng. Etter å ha gått ned 35 kg på egenhånd er det mange som spør meg om hva hemmeligheten er, og da blir jeg sånn…. “BAH, hva tror du!?” At det er en enhjørninger som har kommet ridende med en rosakledd fe på ryggen for så vifte med en tryllestav det føk regnbuer ut av!?” Nei, “hemmeligheten” er en svært lite godt bevart hemmelighet, slik du påpeker over her, men det handler mest om viljestyrke og dedikasjon spør du meg!
   Ellers er jeg veldig enig med deg i alle andre punkter du nevner her og kjenner meg altfor godt igjen. Det var en grunn til at jeg på et tidspunkt veide 116 kg og da KAN jeg faktisk ikke unne meg det gjorde tidligere i tide og utide og vaffal ikke som en belønning! Hvor sykt er ikke det!? “Nå har jeg jobbet ræva av meg, bokstavelig talt, i snart 2 år så la meg nå gå tilbake til de dårlige vanene..” Tror ikke det!
   End of the line (if you pardon the pun), jeg heier på deg!😄

  7. Hei snuppa.
   SÅ flink du er. !!!
   Det handler ikke om hva andre syns nei. Jeg selv har aldri vært i kategorien “tykk” men ønsker likevel å ned omtrent 5 kilo, til den vekta der jeg trives best.
   Jeg ser med redsel på att dette kan bli vanskelig da jeg nå etter 21 år omtrent endelig har sluttet å røyke. 8 dager vel blåst nå😃 stå på line så håper jeg vi snart treffes.😍

  8. Tusen takk for motiverende ord… i dag har æ faktisk bare fantasert om alt æ ska lage når æ kan bynne å spise igjen 😄
   Men først Shaking 😉
   Ha en flotters kveld!
   Klæm

  9. Hallo 😉 Jeg dævver av mange av bildene, selvironi og veldig mye bra tekst.. TAKK 🙂 Følger deg fra Nittedalen 🙂
   Lene 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg