Når det høres ut som en borrelås når du tar av deg sykkelbuksa.

Gosj, jommen er det passe flaut å ta opp treningen igjen. Hvertfall når det er noen år siden sist, og trender i gymsalen har forandret seg.

Jeg må få lov til å ta hele historien fra begynnelsen. 

I våres, da jeg fikk sport og slanke-ånden over meg for 64. gang, bestemte jeg meg for å låne sykkelen til naboen og SYKLE de 10 kilometerene det tar til Langesund og hotellet mitt. Jeg gikk i forkant til innkjøp av en sykkelbukse med sånn bleiepolstring i Bruno-området, og der valgte jeg den billigste varianten. Sykling skulle jo bare testes for å se om det var noe jeg kunne like, derfor ikke den største storshoppingen på den lokale sportsbutikken. 

Etter å ha blitt nesten påkjørt av de fleste biler på vei til jobb, merket jeg kjapt at det berømte gnagsåret i ræva begynte å melde seg relativt tidlig. Dette hadde jeg blitt advart om. Av min egen svigermor. Hun fortalte at proffene brukte ofte vaselin for å slippe de største gnagsårene i begynnelsen, men dette hadde jeg denne dagen ikke tatt meg tid til. Så jeg hadde altså droppet det lure forslaget til svigermor. 

Slik så jeg ut når jeg syklet i våres. Den ene turen, liksom:

3Nu2vTAIGb

Apropos juging på sosiale medier….Rettelse: Slik så jeg egentlig ut….

IMG_1120

Da jeg kom vraltende med gangsperre, og med beina like bredt fra hverandre som en gedigen baby, inn på hotellet til stående applaus fra mine kollegaer – løp jeg ned på dassen i kjelleren for å se hvor stor skade de 10 kilometerene hadde gjort med meg. Det var forsåvidt ikke manglende vaselin som var problemet, det var vel heller det at jeg hadde glemt å ta ut beskyttelsespappen i bleie-området som var grunnen til et noe rødt, sviende og kløende gnæææægsår i området som vanligvis er dekket av ei truse. Nuvel. Rookie mistake. Jeg lovte meg selv at skulle jeg noengang sette meg på et sykkelsete igjen så skulle jeg HVERTFALL følge svigermor, sykkelentusiasten, sitt råd om vaselininnsmøring på lekeplassen.

5 måneder senere blir jeg da invitert på en spinningtime med kursgruppa mi. Dette var altså i går ettermiddag. Jeg spratt opp fra sofaen, grep tak i vaselinboksen og smurte meg nedentil med den seige massen og tenkte “More is better”.  Jeg tredde på meg sykkelbuksa (denne gangen uten den berømte beskyttelsespappen i) og truseløs – for det hadde jeg jo hørt også var et godt tips. Spratt ut i bilen og tenkte “NU JÆVLAR, SKAL JEG PÅ SPINNINGTIME!” Jeg burde latt meg skremme av det klasket jeg hørte da ræva traff bilsetet, men jeg var (som vanlig) sent ute og neglisjerte den ubehagelige følelsen av å ha fyllt fjellheimen med noe som kjentes ut som et massivt råolje-utslipp..

Vel fremme på treningssenteret er gruppen og instruktøren min ganske overrasket over å se meg – ikke bare hadde jeg møtt opp til fellestimen (baahh…) men jeg fortalte STOLT at jeg hadde egen sykkelbukse, tatt ut “problempappen” og smørt meg inn med vaselin. De skjeve blikkene jeg fikk var umisskjennelige. Det ble ganske stille. Den søte resepsjonisten spurte forsiktig…”Eh..hvor har du smørt deg inn med vaselin?” 

-“I RÆVA VEL!” praktisk talt ropte jeg stolt og med innlevelse, som om jeg allerede hadde vunnet Birken, Sykkelmarathon og Helterittet den samme dagen. 

Jeg trenger vel sikkert ikke å fortelle dere at det var en spesiell spinningtime. Innsmurt i vaselin tråkket jeg på pedalene som om det handlet om livet. (Hvilket det forsåvidt gjorde, for min hyggelige sidemann var på et tidspunkt redd for at jeg skulle…ehh… synke ned på sykkelsetet etter at alle mine herlige kursmeddeltagere hadde blitt informert om at unge frøken Supporterfrue antageligvis kom til å ha LITT problemer med å holde seg på setet sitt.)

Det hører også med til spinninghistorien at når vår kjære duracell-intruktør hiver armen i været for å signalisere med hendene og telle ned sekunder – så gjorde jeg det samme. Når hun klappet, klappet jeg. Når hun sang med på låtene, ja da kan du takke faen på at jeg gjorde det samme. Jeg har aldri vært på en spinningtime før, så jeg trodde det var helt vanlig. Helt til jeg ser at ingen andre gjorde det.

Schwoup-Schwoup, og spinningtimen gikk unna som en drøm. Ingen gnagsår i ræva, men en ørliten knekk i min kommende spinningkarriere.

Og nå har jeg satt på kokedobbelvask-programmet på vaskemaskinen. Den sykkelbuksa er riktignok blitt litt baktung grunnet mengder av vaselin ræv-området, men hey – jeg fullførte en spinningtime! Og jeg må få lov til å innrømme – jeg likte det. Spinningtimen altså. Ikke det faktum at jeg skled frem og tilbake på setet i 50 minutter, men at jeg faktisk fikk det til. Det blir ikke siste gangen!

(Hvis du lurer på hvorfor lårene mine har en merkelig form, så husk at jeg har ei bleie fullpakka med vaselin på meg.)

…og DJEZ, jeg har i overkant store pupper – det ser jeg nå. Selv ikke to sportsbehåer kan klemme holde de kanukasene på plass. 

Vil du følge meg på instagram ? Eller kanskje facebook ?  Knock yourself out!

 

12 kommentarer
  1. Hærlig, jeg kommer til å daue på spinninga framover altså….og et tips er å ha nok belastning på så du ikke bli sittende å “skli” så….kan komme flere overraskelse av det….

  2. hahah Drit bra.Sikker på det setet ble veldig populært etter du har satt på det.
   Men får begrense vaselinen bruk neste gang.Ellers kommer SE&hør til å lure på om du er blitt kinky på dine eldre dager

  3. Her fikk jeg meg en skikkelig latter. Du er så morsom 🙂 Herlige deg. Stå på, og så håper jeg vi sees på spinning snart.

  4. Skjønne line mor.
   Tenk å skriva så langt , når du egentlig bare kunne sagt att du står for betegnelsen å tre seg på sykkelen, 😛

  5. Som en tidligere Brevikianer, født og oppvokst. Så falt lissom ditt navn og blogg inn under noe jeg måtte sjekke ut. Litt teit at jeg gjorde det her jeg sitter med tette bihuler og langt på ettertid når det kommer til sengetid. Jeg ler så tårer og snørr spruter, gubben trodde jeg strigrein. Du skriver så fantastisk morsomt, kan jo se alt for meg som om jeg skulle stått og sett på. Dette er en blogg jeg må følge, uten tvil. Skal bare passe på å begynne litt tidligere enn når jeg egentlig skulle liggi under dyna.
   Fantastisk bra!!! Håper å se mye gøy i fra deg 👍👍

  6. Breviksupporter: Dette var utrolig hyggelig lesning! Jeg blir så glad for slike tilbakemeldinger, og jeg håper jeg ikke skuffer!

   Brevik er fantastisk- jeg er jo egentlig fra Stathelle, så foreløbig bor jeg på feil side av brua – men når vi flytter til Stathelle så har jeg hvertfall verdens beste utsikt!

   Klem til deg!!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg