Morgenstemning med tannkrem i ræva og intimsåpe i kjeften.

Torben ringer alltid tidlig om morgenen når han har morgenvakt (Da er han på jobb i 5-ishdraget) og det kommer like sjokkerende på meg den ringelyden, selv om alarmen på klokka har ringt/snoozet/ringt/snoozet 40 ganger allerede. Og likefullt svarer jeg med lystig stemme; “-Hei,hei, jada, selvsagt er jeg våken, joda, sovet godt og alt!” før jeg må avslutte med å si “…men nå har jeg litt hastverk, kan ikke jeg ringe fra bilen da, må bare gjøre meg ferdig, ja!?” for da vet jeg at jeg allerede er en halv time på etterskudd. Og først DA velter jeg ut av senga og inn på badet.

Jeg hadde en alarm på telefonen som egentlig var helt genial. For å kunne skru av den brølende og ulende klokka, måtte jeg ta bilde av det jeg hadde lagt inn som bilde (i mitt tilfelle brukte jeg bilde av såpedispenseren på badet, for da visste jeg at jeg måtte ut dit for å ta det jævla bildet for å stoppe alarmen..) Eneste problemet var når Torben hadde rørt ved den, for da “matchet” ikke bildet fullstendig, og mens jeg uten syn (har minus 5, er blind uten linser!) og prøver å holde en sjelvende og megatrøtt hånd stille for å matche bilde mens det uler rundt meg, det var ikke bra for tålmodigheten min.
Alle de dumme unnskyldningene mine som direktøren min har gjennomskuet for lenge siden er jo også en klassiker. Da dress-skjørtet mitt sprakk (!) på vei inn i bilen kom jeg plutselig på at jeg fasen hadde brukt den unnskyldningen tidligere så den var brukt opp. Så en dag fant jeg ut at ærlighet er det beste, og jeg innrømmet faktiskt at “joda, jeg forsov meg…”. Men etter 14 forsovninger på under en månede, så sprakk selv den ærlige unnskyldningen også.

Rutinene mine må jeg gjennomføre, uansett tidsperspektiv.
Røyk, kaffe, surfe med mobilen på nyheter og sjekke mail – for så å gå på do for å sende Bruno avgårde på svømmetrening. ALLTID! 
Her om dagen skulle jeg teste om det fantes noe tid å vinne på å pusse tenner i dusjen. Det gjorde det ikke. Min motorikk er ekstremt dårlig. Du kan selv prøve nå – mens du leser dette – å lage “pusse-tenner-bevegelse- og “vaske-ræva-med palmolive-såpe-bevegelse.”  Og nå; samtidig. Det er fysisk umulig sånn motorisk sett. Du ender opp med at det føles som om du vasker både ræva og kjeften med samme bevegelsen. Gjerne i samme takt også. Og om det er sunt å vaske ræva i små, hurtige pussebevegelser vites ikke. Og du kan kanskje selv tenke deg hvordan det ser ut fra fluen på veggen sitt perspektiv. (Jeg utfordrer deg, reis deg opp og prøv!) Jeg tror vi alle er enig i at det sees ut som noen får anfall i dusjen. Legg til en humm`ende lyd med kjeften også, så er bildet komplett.

Når jeg først kommer meg ut på kjøkkenet for å lage den elskede kaffen min, så står Bård og Shankly (marsvina mine/våre) og SKRIKER av full hals. Sånn hjerteskjærende skriking som høres ut som de blir klemt under tyngden av en trøtt gladtjukking uten linser på seg. Så er det i noen få minutter en kamp om liv og død for å få slengt noe grøntfor inn i de bura så man ikke får dyrevernet på døra, meldt inn av naboene. Først da kan jeg romstere rundt i skapet etter de kaffekapslene jeg alltid glemmer å kjøpe og det må bli presskannekaffe, som tar adskillig lengre tid å mekke.

Jeg får bare ta tiden (der du ironien i det eller?) til hjelp og finne løsninger som gjør morgenstellet unna i en fei, uten at det går utover min elskede kvalitetstid.

For du kan takke faen på at jeg står der med tannkrem i ræva og palmolivesåpe i kjeften i morgen, om jeg skal begynne å endre og lage nye rutiner. Jeg kan dessverre ikke forandres på dette området.

Line Victoria, født 2,5 uke på overtid.

(Baderomsselfie – ti minutter ETTER at jeg skulle vært på jobb.

Noen føler kanskje en deja vu nå. Det er fordi jeg opprinnelig la den ut på en gammel blogg. Gjenbruk er åpenbart trendy, håper du er ny leser!

7 kommentarer
  1. Følte jeg hadde lest deler av dette før ja, men tidsklemma vs. kvalitetstid på morgenen blir liksom aldri uaktuelt 🙂
   Nå er det min tur til å sende Bruno avgårde før dagen kan starte, ha en fin dag!

  2. Prøvd og bare skaffe en elektrisk tannbørste,slik at du kan pusse tenna i dusjen og såpe deg in samtidig?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg