En milepæl nådd – stolt jente hadde veiedag igår!

Åj, nå skal jeg prøve å forklare hva det egentlig er jeg driver med. For igår hadde jeg 3. kursdag, og motivasjonen har helt seriøst ikke vært bedre!

Først litt kjapp slankehistorikk om meg selv:

Jeg er jojo-slanker, og har egentlig alltid vært litt gladfeit. Trening har jeg hatet, og jeg har villet se resultater med en gang. Tusenvis av skippertak har det blitt. En ting som har funket for meg før er å gå i ketose. Det har funket veldig bra på meg før, men da fikk jeg ingen veiledning i etterkant – og det gikk litt over styr. 

Kort fortalt er ketose dette:  Ved et kosthold med lavt karbohydratinnhold og lavt kaloriinnhold, vil kroppen gå inn i ketose/ketolyse. Rent praktisk skjer dette ved at man tømmer kroppens glykogenlagre fra leveren, og kroppen tvinges til å hente energi fra fettlagrene. Fett brytes ned til ketoner, og disse omsettes og blir energi. (Hentet fra Livea sine nettsider)

OK, nok legeprat. Er du klar for knallharde fakta?

Programmet jeg går på heter Livea, og er noe som tilbys på mitt treningssenter Nr1 Fitness i Langesund. (Dette er ikke reklamefinansiert opplegg!!)

Jeg spiser 5 måltider om dagen. “Måltider”.  All min mat er i poser, som jeg enten shaker eller varmer opp i mikroen. Disse shakene har jeg fått ved å gå igjennom et kurs som strekker seg over et år. De første 16 ukene er det møte en gang i uken, med fokus på en fremtidig og varig livsstilsendring. De første ukene av kurset er jeg i den berømte ketosen, og jeg er i min 6. uke nå. Antall kilo jeg har gått ned siden jeg bestemte meg for å ta grep om kroppen min? Hold deg fast.

15 kilo!

Først 2 kilo den første uka fra jeg bestemte meg – og så 13 kilo til.  Kan ikke sies høyt nok – 15 kilo siden mandag 24. august. 15 kilo på litt over en månede. JEG DÆVER!!!!

Vet dere, det har ikke vært hardt i det hele tatt. Jeg har levd egentlig veldig fint med meg selv, hatt en enorm energi og har fått et helt annet søvnmønster. Jeg sovner ikke lenger på sofaen, jeg har begynt å trene, og jeg er supereffektiv i jobbsammenheng. For godt til å være sant? Ja, det føles sånn. 

For om ikke lenge skal jeg begynne å introduseres for ordentlig mat igjen. Altså – måltider. Jeg har ikke spist mat fra en askjett på 6 uker. Jeg har ikke kunnet delta i middager og kose meg med desserter. Jeg har holdt meg unna alkohol, og jeg slått Torben med en shaker-flaske min opptill flere ganger når jeg finner beviser på at han har spist mat jeg har hatt lyst på. Faktisk våknet jeg en natt og kjente lukta av pølser. Jeg stormet ut og fant han slik i sofaen:

Torben skjeler egentlig ikke. Men jeg måtte forte meg å knipse bilde, og dette ble det eneste beviset jeg fikk på kamerarullen.

Mine middager ser forøvrig slik ut:

Chilligryte med blomkål og squash:

Pasta Carbonara med blomkål og champinjång:

(Disse måltidene du ser bilde av er høydepunkter i dietten min, for her får jeg lov til å tygge noe!)

De har også grøt som et alternativ, og mintsjokolade-shake er også en favoritt når jeg shaker kalde drikker. Alle disse måltidene er komplett sammensatt for at man skal få i seg vitaminer og proteiner man må ha, og de har da et ekstremt lavt innhold av karbohydrater – derfor: KETOSE! Jeg tar også doble doser med vitaminer ved siden av. Man kan ikke kjøpe denne maten uten å gå Livea-kurs, dette fordi dietten trenger oppfølging, nøye overvåkning og ikke minst kurs i hva du gjør den dagen du er ferdig med disse måltidene.)

Jeg kommer til å fortette å gå ned selv om fast føde blir introdusert i kosten. Det er nemlig endel av kurset å lære seg å velge riktig mat fremover og i grunn resten av livet. Det er IKKE et alternativ for meg å veie så mye som jeg gjorde på et tidspunkt. Så det kreves beinhard jobbing i etterkant av kurset også.

Et annet stort pluss er den flotte gjengen jeg går på kurs med. Alle er dedikerte, flotte mennesker med masse humør og vilje. Jeg er så heldig som har havnet i en kursgruppe som møtes også utenfor de oppsatte kursdagene – og vi holder motet oppe sammen. Alle har de hver sine mål for kurset, og hver enkelt blir fulgt opp på en utrolig flott måte. Her blir ikke alle dratt under samme kammen, vi er der av forskjellige grunner og blir fulgt opp hver enkelt. 

Hvis du vil, så kan du klikke deg inn på www.livea.no og lese mer om det der. Mine berettninger på denne bloggen er hva jeg selv har opplever og føler om dette kurset, og jeg kjenner at jeg er glad for å fortelle dere at jeg har funnet noe som funker for MEG!

Jeg har selvsagt støtt på utfordringer (som du kan lese her: Når “ekspertene skal komme med slanketips) og det er på ingen måte over. Jeg er godt over halvveis på vei nedover, men først DA er jeg igang med den egentlige jobben jeg skal gjøre. Jeg skal jo holde meg der…!

Jeg tenker ofte at jeg skulle ha funnet Livea på et tidligere tidspunkt. Faen ta. Men NÅ har jeg hvertfall tatt grep, og det med tydelig stor suksess!

Her er bilde av meg til morgenen idag – etter veiing. Og for første gang på lenge føler jeg meg feiende flott i treningstighs. Faktisk følte jeg meg så fresh at jeg glemte å holde inn magen!

Og vet dere hva…. Treningstrøya jeg har på meg har jeg hentet fra boksen det er bilde av under… Ser du hva det står på boksen?

“Minus 15 kilo-klær” 🙂

Takk Nancy, min veileder på Livea, du har bevist til det fulle at det er “hold” i veiledningen du til nå har gitt meg. Jeg gleder meg til å jobbe videre og nå flere mål med deg. Du har fått meg til å like spinning, og du har endret tankemønsteret mitt omkring mat og også trening. Og en takk til verdens herligste gruppe jeg er i – jeg gleder meg over alles fremgang/nedgang og overgang (!) – herreminhatt, vi rul(l)er!

Har du noen spørsmål til meg som deltager på Livea-kurs så er det bare å pøse de ut i kommentarfeltet! Hva gjelder det tekniske og medisinske bak kurset, så må jeg nesten be dere ta kontakt med en veileder gjennom www.livea.no – jeg kan bare stå inne for MINE gode resultater, og det er vanskelig for meg å veilede noen når jeg ikke har kompetansen til det. Snakk gjerne med legen din også i forkant! Slike ting bør man definitivt ikke gjøre på egenhånd, tro meg – been there! 

.…må igjen få presisère at dette ikke er et sponset innlegg. Jeg har ikke mottat noen motytelser for beskrivelsen av kurset jeg går.

12 kommentarer
  1. Imponert over hva du klarer å trøkke i deg,det ser høyst udelikat ut.Men du er i allefall målrettet,ekke noe å si på det. Lykke til videre

  2. Så utrulig bra!!! Kjenne til den gledesfølelsen selv om æ bare har kommet mæ 2 uke ut i kurset! Men – 5,1 kg på første innveiing etter kursstart – æ e så fornøyd!!
   Masse lykke til videre! E så utrulig godt å lese innleggan dine å se de flotte resultatan som æ også selvsagt (forhåpentligvis bli vel feilt ord her)bli å nå i (forhåpentligvis) nær fremtid 😄
   Ekstra jubel(b)rus t dæ!
   Bli jo helt dratt med her… haha 😂
   Klæm Trine

  3. Så utrolig flink du er:) Jeg vurderer også å starte med Livea livsendringskurs, er det det samme som du går på? Hva er prisen?

  4. Thrine: det er det jeg går på ja:-) pris kan være forskjellig fra sted til sted, jeg ville sjekket ut hjemmesidene dems hvis jeg var deg, eller kontakte et senter som tilbyr det.. På den måten får du vite nøyaktig hva som forventes av deg og hva slags forventninger du kan ha til kurset. Eneste jeg angrer på er at jeg ikke har gjort det tidligere. Jeg er vannvittig fornøyd så langt!

  5. Nei jeg går på Easylife- men skjønne at det går ut på mye av det samme! Inne i 4. Og forhåpentligvis siste uke på shake. Så skal vi ta inn middag. Håpe hvertfall æ kan få bynt med litt mat snart 😄 men med min flaks så bli det vel 1 eller 2 uke til på flytende 😁😜
   Bli nok ketose ei stund t her uansett for det her e jo helt rått! Hurra for oss 👍👍👍

  6. Trine: Ja, det er veldig likt – Easylife og Livea! Har vært i ketose på 7 uka nå, og må innrømme at jeg elsker det. Så mye energi, og syndingen de siste årene bare renner av meg 🙂 Men best av alt, det er utrolig deilig å være en del av en gruppe og et samhold, jeg har fått et helt annet syn på trening og tid jeg bruker på et treningssenter. Jeg syns det er utrolig motiverende og vannvittig hyggelig! 🙂

  7. Ja det gir virkelig en boost. Både energimessig og på selvfølelsen! Artig å se at d funke så bra 😊 å for en lykke å kjenne buksen lette på trykket 😀
   Det å være i ei gruppe å vite at vi e 23 stk som gjennomgår akkurat d samme hjelpe også utrulig godt! Æ lure på koførr æ ikke har gjort det her før!
   Tenk at æ snart ska få være den jenta æ en gang va, å ikke ho som har lagt så på sæ i de siste åran 😄😄
   God helg 😊

  8. Off, takke meg til Grethe Roede! Det går kanskje saktere, men slipper i hvert fall grusomme shaker..du har jammen meg viljestyrke!
   Stå på, du er flink! Lykke til videre!

  9. Bolla: shakene er/var jo høydepunktet! Jeg syns de var dritgode:-) dessuten må det innrømmes at det var deilig å ha et måltid å forholde seg til 5 ganger om dagen – og ikke et eller to store, usunne måltider..!! Grethe Roede er et veldig godt alternativ også, oppsettet hennes er knallbra og beviselig at det funker det også.. Bare litt imot belønningssystemet, men fokus på rett kosthold og det er bra!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg