En helt forjævlig kakeoppskrift.

Det var en gang…

For halvannet år siden prøvde jeg (igjen!) en av de mange slankekurene jeg har feilet på. Jeg har per dags dato faktisk prøvd det meste av dietter. Utifra mitt forrige innlegg på bloggen så forstår du kanskje at det er Liveadietten (ketose) som funker for meg, men det betyr ikke at jeg kan dele med meg noen av de feilslagne skrekk-diettene jeg har prøvd før.

En av de diettene som ikke gav meg de resultatene jeg drømte om var “mindre sukker i kostholdet”. Jeg mener bestemt at jeg holdt ut i noe slikt som 6 dager eller noe.

5. dagen fikk jeg det for meg at jeg skulle lage en kake, fordi jeg hadde så sinnsykt lyst på noe søtt.

I et desperat forsøk på å lage noe søtt uten kalorier (evt minimalt) så saumfarte jeg det store internettet. Til min oppdagelse fant jeg faktisk redningen på en rosa fitness-blogg. Jeg har aldri engang vurdert å kjøpe SUKRIN (sukkererstatning) men gjorde jeg altså. At sukrin koster 174 ganger mer en vanlig sukker, det fikk jeg ta høyde for. (eller bredde, i mitt tillfelle). Så pisket jeg eggehvitter, sukrin og en mengde gelatin – som igjen betyr da i prinsippet at jeg kun får i meg noen bittesmå kalorier fra eggehvittene. Og et par spisesjeer kokos. Puttet jeg et par te-sjjeer kakao oppi fikk jeg sjokoladesmak på “det”. “Det” skulle bli…..“kokosbolle-kake”. Jeg var ikke imprignert over resultatet.

Jeg tenkte liksom inni huet mitt at sluttresultatet kom til å bli noe slikt….:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

NAM!?

 

1021616-8-1312912458339

 

Men mens jeg holdt på ble jeg så syyykt utålmodig og gadd hvertfall ikke å drive å lage små tårndutter av de, så jeg tenkte at det kan vel være det samma om jeg bare putter alt oppi en ildfast form? Jeg skulle jo bare spise den alene uansett, superkalorifattignestenkalorifri-kaka mi!

Etter at jeg dytta alt oppi ildfast form og lot den stivne litt i frysern (kjøleskap går for sakte, vøtt) så var den klar til å serveres meg på kjøkkenbordet. Med en skje tok jeg for meg kaka som jeg aldri har før (hele kaka er like mange kalorier som to epler pga av alle de livsfarlige og utrolig helseskadelige erstatnings-produktene)

 

IMG_0801

Her hadde jeg altså prøvesmakt “litt”.

La oss zoome, det går helt fint…:

IMG_0802

Vi kan godt zoome enda litt til…..:

IMG_0803

Ser dere der kaka har skilt seg litt? Ser du den gjennomsiktige klumpen? Det er gelatin! Noe gikk galt “in the making” men jeg spiste den alikevell. Det var bare litt rar konstin…kontist….kontanse…. FASTHET/TILSTAND. Det samme kan man si om avføringen min dagen etter. Se på bildet en gang til – så kan jeg fortelle deg at det faktisk ikke var noen nevneverdig forskjell i grunn.

Det er ikke første gang jeg lar meg lure av de flotte bildene bloggere legger ut slankematen eller den sunne lavkarbomaten de legger ut, for dette er det jeg ser på kostholdsblogger: 

Unknown images images-1

Mitt bidrag…:

IMG_0797

 

Til mitt forsvar var det februar og jeg hadde ikke for vane å ha fersk frukt liggende å slenge på kjøkkenbenken. Riktignok er det blåbær, men de var frosne for en stund siden. Og da kan vi kanskje avsløre allerede nå at frosne bær ikke ser ut som nyplukkede etter en tid nederst i kjøleskapet.

I tillegg så skal du vite at denne kaka så likedan ut på vei ned i magan, som den gjorde på vei opp av magan.Trust me on this one.

Denne kaka bør ikke serveres i selskap. Den bør ikke serveres i det hele tatt. Til nød kan du servere den til en svigermor som har fortalt deg at det er vanlig å smøre i pompen med vaselin før en spinningtime. Da er det greit.

// Supporterfrue.com; Line Victoria Husby

 

6 kommentarer
  1. Eggehvitter som er stivpiskede med sukker er ikke så glade i å være i fryseren. De trives ikke så godt når det er så kaldt.
   Derimot er hjemmelagde Bounty veldig godt og kan lages med melissukrin og kokosmelk. Og de kan du legge i fryseren.
   Tålmodighet er vanskelig å få lagd. Tro meg; jeg har prøvd (er mamma til to gutter….)
   😀

  2. Hahahah, NØYAKTIG det samme skjedde med min!! Putta alt oppi en bolle, lot det stå i kjøleskapet (! Ref kommentaren over), og helte den over på en tallerken for å ta sjokolade og kokos på toppen. Eh.. Det ble gelatin på toppen, “eggedosis” nederst og schtøgg sjokolade og kokos på toppen av hele driden. Var rasende, og sverget på at jeg ikke skulle prøve igjen. Jeg hørte at årsaken var at jeg skulle brukt sukrinmelis, men jeg dreit i hele greia. Aldri igjen!

  3. Etter utallige slike fiaskoer selv så har jeg innsett at ferdigmiks er en genial oppfinnelse. Helst med assistanse for jeg har klart å fucke opp de også. Burde jo skjønne at kakebaking ikke er helt greia mi, må jo tross alt google hvordan man koker et egg.
   Men SukrinGOLD skal visst være best i kaker. Sier Farmor.
   God helg og lykke til på søndag….!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg