Det finnes alltids skeptikere.

Kjære skeptikere.

Det er underlig hvordan dere syns det er helt greit å debattere på sider der jeg ikke har anledning til å forsvare meg eller komme med tilbakemeldinger på det du skriver. Noen debatterer i kommentarfeltet på avisreportasjer som om jeg ikke finnes eller aldri kommer til å lese de kommentarene de legger igjen på nettet – det er jo bare å søke meg opp på facebook eller sende meg en mail eller skrive en kommentar i bloggen – så får jeg hvertfall anledning til å forsvare meg litt i hvertfall Eller svare om du har noen spørsmål 🙂  

Nuvel. Det handler selvsagt om før/etter-bildet. Det kom kommentarer på at jeg måttet ha gjort kirurgiske inngrep for å fjerne hud. Det har kommet kommentarer på at bildene er redigerte. Og det har kommet kommentarer på at det ikke er samme dama på bildet.

Da jeg leste overskriftene i avisene visste jeg at noen troll kom til å høre fra seg. Men med 99,9 % flertall av superhyggelige tilbakemeldinger, så har trolla druknet i den hyggelige mengden. (Fordelen av å ha selektiv hørsel og leserøyne.) Men jeg føler riktignok at jeg ønsker å presisère et par ting for de, og da gjerne med en forklaring slik jeg tror den er. Uten å være et medisinsk leksikon, selvklart.

Nei, jeg har ikke gjort noen kirurgiske innlegg. 

Jeg skulle så veldig gjerne lagt ut bildet jeg også tok for litt over to måneder siden, der jeg tar en selfie i undertøyet. Men det syns jeg ikke det er behov for. Terkelen for å legge ut det med den trange, rosa treningsoverallen (som bare er noen millimeter tykk, sånn deilig spandex-stoff…!) var SÅ stor, at magebildet var helt uaktuelt, og er det ennå. Mine nærmeste har fått sett det riktignok.

Det er ikke unormalt at kroppen/huden går “tilbake”. Altså at skinnet/huden følger med innover, hvis du skjønner.  (ok, la oss ikke overdrive – jeg har ikke den samme flate magen som da jeg …ehh, aldri hatt flat mage egentlig. La oss heller si – mindre mage). Huden på magen min var faktisk ganske “stram-proppet” på “før”-bildet, jeg har/hadde ingen strekkmerker – så det kan jo bety at huden min er relativt tøyelig. 20 kilo er ikke sååå mye i slankesammenheng, altså. 40 kilo er dobbelt så mye. Og noen klarer slanke seg 70 kilo. DA kan det kanskje hende at man får overflødig hud. Det vet jeg ikke, jeg kjenner ikke veldig godt til dette.

Alles mager er tøyelige, men det er altså forskjell på å gå ned 50 kilo og 20 kilo. Mine kiloer lå på magen, pupper, rompa og endel på lår. Jeg hadde eplefasong, som det så flott kalles. Mange jenter som har født barn har en mage som spretter tilbake til sin vanlige form, det er slemt å stille spørsmålstegn på om de har gjort plastisk kirurgi eller ikke. Magen til min gravide venninne stod nesten en meter ut av kroppen hennes, men to uker senere ser det ut som den er på nesten normalen igjen. Hud er utrolig sammarbeidsvillig, tror jeg! Men jeg har definitivt ikke noen sixpack altså..:-)

Til deg som lurte på om “puppene liksom bare kan forsvinne sånn helt uten videre”. (Kommentert av en mann, selvsagt.)

Jo, det kan de. Spør enhver kvinne! Jeg er veldig heldig og legger på meg “litt rundt over alt”. Når jeg slanker meg (det har jo blitt et par ganger!) forsvinner først puppene, så magen og så ræva. OK, puppene mine har nok tålt vektnedgangen minst, jeg kan ikke gjøre noe med tyngdekraften liksom! De peker jo nedover, og enda mer nedover nå –  men ikke noe mer alvorlig enn hva en bh kan hjelpe. For 10 år siden hadde jeg sikkert booket meg inn på første og beste klinikk for oppheising av pattene, men når du er 32 er man ikke så opptatt av det lengre. Ikke Torben heller, som faktisk er den eneste som ser puppene mine uten at de er heist opp i en hengekøye av en bh. Dessuten – jeg har ikke fått barn ennå, jeg tenker at jeg bare bør holde skalpellen unna de frem til jeg evt er ferdig med å være matstasjon.

Til deg som mente det ikke kunne være samme person på bildet:

Deg om det. Det er meg. Med nøyaktig 2 måneders mellomrom. Ble overrasket selv, jeg ass. 

“Hun kommer lett til å legge på seg de 20 + 10 til i løpet av kort tid! Det har jeg erfart selv!”

Du og jeg er ikke samme person. Og da har du ikke gjort det riktig. Det er ikke bare å slanke seg, og så fortsette der man slapp med kostholdet når man har gått ned kiloene man ønsker. For min del handlet det om at jeg ville se resultater kjapt, fordi det motiverte meg.Nå er motivasjonen å gå ned ytterligere noen kilo, for så å stabilisere meg på en matchvekt jeg har lyst til å leve med resten av livet. Både i forhold til kosthold og aktivitet. Og forresten, din kommentar motiverte meg bare enda mer til å fortsette den gode jobben.

 

Sånn, da var DET ute av verden liksom!

Du må mer enn gjerne stille meg spørsmål om du har det, jeg skal forsøke å svare på det du skulle evt lure på 🙂

Jeg tror ikke jeg har noe bilde som kan illustrere det vi snakker om i dette blogginnlegget, så hvis det er greit, så slenger jeg heller ut litt bilder fra siste uken på instagram 🙂


1: Min fineste og forståelsesfulle pappa serverer meg litt “snacks” til kaffen…<3

2.På vei til den legendariske spinningøkta jeg blogget om igår.

3. Det skulle egentlig være en forbrenningstime, men tok litt av og gjorde det til en kondisjonstime. Ja, den jeg nesten døde av.

4. Sykemelding dagen etter spinning.

5. Fine kollega og spinningbuddy Mona kjøpte reiseegave til meg etter ferien sin..!

6. Jeg bader hver eneste dag i det store badekaret vårt. Ikke kødd engang.

7.Tøyer ut på gulvet, og fikk krampe mens jeg selfie-knipset. Digg.

8. “Overdreven bruk kan virke lakserende.” VIRKER lakserende? Toalettpapirforbruket vårt har jo gått dramatisk opp!

9. Et av de første ordentlige måltidene mine fra en askjett. Lykke.

Her er Instagram`en min om du vil følge meg 🙂

 

10 kommentarer
  1. Så bra at du klarer å ta til deg de bra komplimentene, og la haters være … misunnelige!
   Hadde de lest bloggen din så hadde de uansett skjønt at å operere seg, for så å hoppe rett på spinningsykkelen ikke hadde latt seg gjøre, på 2 mnd liksom 😀
   Har engang gått ned 15kg på kort tid, ingen operasjon nødvendig på meg heller, og i forhold til puppene, etter amming kunne det ikke falt meg inn å operere de etterpå, fikk et helt annet syn på de etter de, imponerende kroppsdeler:-)

  2. Noen mennesker må tydeligvis slenge ut ekle kommentarer bare fordi de ikke oppnår gode resultater selv!
   Med tanke på at du er i tidlig 30årene kan huden din fint trekke inn igjen ved vektredusering!! Den er ennå ung og elastisk! 😀
   Det er også riktig det du sier om at det er en forskjell i antall kilo man går ned! Ved stort vekttap 40-70kg vil det selvfølgelig henge overflødisk hud, men med mindre vektnedganger 10-15/20 kg er ikke dette en selvfølge lenger..
   Godt tips mot hengende hud er forøvrig å tilføre fuktighet ofte, så den ikke tørker ut 🙂
   Stå på! Heier på deg 😀

  3. Det er fantastisk det du har oppnådd! Jeg ble veldig inspirert og motivert, så inspirert at jeg faktisk har meldt meg på livea sitt express kurs!
   Nå skal jeg lære å like å trene:)
   Du er rå!

  4. Syns du ser helt topp ut jeg og er glad på dine vegne at du har klart det. Jeg har selv gått ned 10 kg ,lagt på meg 3 igjen og skal ned I alle fall 20 kg til.
   Du er tøff som har turt å legge ut slike før bilder så langt er ikke jeg kommet enda 😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg