12 uker unnagjort, og jeg serverer dere et gammelt “før” bilde til middag idag.

Da har det gått 12 uker. 

12 relativt korte uker, faktisk. Jeg skal ikke påberope meg at det har gått lekende lett hver eneste dag, men jeg kan hvertfall innrømme at det har gått lettere, raskere, mer levelig og ikke minst morsommere enn andre runder jeg har hatt når det kommer til vektnedgang.

(Torben tok et bilde av meg ute i hagen, dette var FØR sommerferien! (som gav meg enda noen ekstra kilo til..!) Etterbildet er fra nå på lørdag!) 

Jeg har jo faktisk prøvd alt tidligere! (Høres ut som en sånn reklame-dame som som har “prøvd alt” og endelig fant hun noe som funket!) Klisje, ja. 

Jeg har lært meg mye om mat, kosthold og trening i løpet av disse ukene. Ting jeg virkelig skulle ønske jeg visste før. Kanskje jeg visste det før, men aldri brukt kunnskapen i praksis? Jeg har jo vært en slags jojo-slanker/skippertaks-menneske hele livet – og hvertfall når det kommer til kropp! En månede før julebordssesongen – knekkebrød i 3 dager, gir opp. Kjøper heller en størrelse større i kjolen og tvinger på meg en hold-in truse. Rett før bikinisesongen – tar to økter på treningssenteret, dør nesten av stølhet og bestemmer meg for at årets første bad skal utsettes. Spiser og drikker på meg nye 7 kilo i løpet av sommerferien og priser meg lykkelig for sportstopper og stretsh-shortser fra Cubus og legger igjen den fine bikinien hjemme.

Jeg har oppdaget et par ting vedrørende slanking og bedre kosthold. Jeg må, uansett om jeg vil eller ikke, sette av TID til å gjennomføre det. Man ser ikke de største resultatene på 3 dager med knekkebrød. Dessverre. Det er over uker man begynner å se fordeler, forskjeller, nedgang, og fremgang. Det er derfor jeg har gitt opp de andre slankorama-rundene mine, fordi jeg ikke har viljestyrke og tålmodighet til å holde på lengre enn fire dager.

En annen ting er at det må være enkelt. Jeg prøvde blant annet en aloevera-kur tidligere i sensommer, før jeg begynte på Livea, som skulle ta litt over en uke. Allerede etter de første timene ble det bare så forferdelig innviklet. En liten pose av det,oppi en mølje av det, to piller, ikke en denne gangen, bland juicen med vann, hold for nesa- drikk i 2 omganger mens du danser på kjøkkenbenken med en pinne i høyre hånd. Sånn føles det som. Og så kommer dette med TID igjen da. 9 dager? Det er ikke nok til å endre en 32 år gammel uvane for min del. Den kurgreia var forøvrig en start på en lengre plan med den ekle aloevera-juicen resten av livet, men jeg ble ekstremt forvirret allerede første dagen. Men jeg fortsatte sånn noenlunde uten å egentlig vite hva jeg holdt på med. Det er mulig denne funker for andre, for min del ble det kanskje ikke helt som jeg hadde håpet. (Jeg har ikke lyst til å si noe stygt om denne kuren, da det er godt mulig at noen har hatt suksess med den. Men for min del ble den dessverre litt for innviklet og kortvarig til at det gav de resultatene jeg ønsket meg…)

Når jeg sier at det skal være enkelt så skal det være så enkelt at selv Torben skjønner tegninga. På kurset fikk vi da altså utdelt hver mandag mat for den neste uken. I form av poser. Poser som skulle shakes med vann, eller varmes opp i mikroen. 5 ganger daglig. Ferdig snakka. Jeg hadde disse i veska, og hadde jeg ikke en shaker tilgjengelig så tok jeg en tom brusflaske eller noe annet jeg hadde for hånden. (En gang fikk jeg en bartender til å shake den på James Bond-vis da jeg var på jobbreise. Shaken ble da drukket fra et martini-glass med sugerør. Fiffig!) Dette var virkeligheten min de første 8 ukene. Et av måltidene (middagen) hadde jeg en varm shake som jeg hadde blomkål oppi, og da ble det som en blomkålstuing. Den er faktisk veldig god, pasta carbonara-smak! En av posene er også grøt med eple og kanel – perfekt som frokost for de som liker noe å “tygge” til frokost. 

Dette ble en rutine. En rutine med et tidsperspektiv som igjen viste seg som resultater på kroppen min veldig kjapt. Så innførte jeg etter 8 uker (sammen med Nancy-veileder) et og et måltid for at kroppen ikke skulle gå i sjokk og at jeg begynte legge på meg igjen. Og da ble det ikke mer innviklet enn at Nancy lærte meg hva som er sunt og hva som ikke er bra på en middagstallerken. Jeg velger riktige matvarer og ingridienser i butikken, og jeg leser bakpå pakken. Og en annen ting – jeg spiser det jeg trenger, og overspiser ikke med to-tre runder per måltid slik jeg vanligvis har gjort. Jeg fortsetter å gå ned i vekt selv med mat på tallerken.Her bruker vi den såkalte tallerkenmodellen som Helsedirektoratet også sier er riktig kosthold.

Til de som argumenterer med at “jeg har prøvd shake-dietter før, men ender alltid opp meg å gå opp mer enn jeg har tatt av meg rett etterpå…” Det er her mange gjør feil. Så snart de har nådd målet sitt med shakes, så faller de tilbake i gamle rutiner. Det er derfor selve kurset er så viktig for meg. Det skal være en livstilsendring – ikke en quick fix! 

(Dere må gjerne lese om da jeg var sint og frustrert over alle ekspertene som skulle fortelle meg hvordan det skulle gjøres HER.  Det innlegget ble skrevet i litt affekt, jeg var sulten og grinete!) 

En annen ting som har bidratt til at dette har gått fortere enn jeg trodde er trening. Jeg har faktisk fått gode rutiner der også. Jeg som alltid har hatet treningssenter og ikke minst spinningtimer, ELSKER det nå! Veldig mye på grunn av det nevnte samholdet og hvor sosialt det er å trene, men også fordi jeg er så utrolig mye kvikkere hver eneste dag – og vekta går stadig nedover. Jeg håper at denne gleden over å trene fortsetter, og nå har Torben sagt han joiner etter nyttår også! 

Målet mitt var å se flott ut i brudekjolen i juni 2016. Men jeg har satt meg et delmål også, og det er at jeg har lyst til å passe inn i mammas bunad til julaften. Jeg passet den da jeg var syk for endel år siden, men jeg brukte den bare den ene 17. maien. I år gråt jeg salte tårer fordi alle venner og familie så så flotte ut i bunadene sine på 17.mai, og jeg var fryktelig lei meg for at jeg faktisk har en vakker bunad hjemme – men har spist meg ut av den. Så får vi krysse fingra for at jeg får på meg bunaden til jul, ikke sant?! 🙂

Ellers er jeg lei meg for om folk blir lei av alle innleggene der jeg hemningsløst skryter av meg selv og hva jeg har fått til. Men det er en måte og fortsette arbeidet på, og ikke miste fokus. Jeg tror nok at denne bloggen blir litt som en “skrytebok” for meg selv der jeg kan bla igjennom tanker og skriverier når jeg selv trenger en piff til å fortsette. 

I helgen dro jeg frem en ny pappeske med klær jeg hadde en plan om å passe for noen år siden. Mine “motivasjonsplagg”. De jeg kjøpte på salg fordi jeg hadde en “plan om å passe inn i det snart…” (Hørt DEN før?!) Den sorte buksa var for stor. Det føles litt deilig å gi bort nye plagg, kanskje noen finner motivasjon i de? Eller som Torben sa…“Kanskje du skal ta vare på den sorte buksa som er for stor, så kan du bruke den når alt går til helvette?” 

Nei du, denne dama får pakke treningsbaggen og luske seg avgårde til trening og kurs. Idag skal vi få prøve TRX, og det høres egentlig mer som en sykdom enn en treningsform. Styrkeøkt står på timeplanen idag. Jeg vet med meg selv at jeg kommer til å dø littegrann. 

SNAKKAS!

PS: Jeg har skeiet ut ved et par anledninger. Det er ikke bare fryd og gammen hele tiden og jeg møter veggen innimellom jeg også. Hvis du vil kan du lese om det her! )

 

17 kommentarer
  1. Hei 🙂
   Har lest flere av dine innlegg tidligere, og ledd meg av stolen ved flere anledninger, skal si du får formidlet de situasjonene du havner oppi 😉 Jeg kjenner meg stadig igjen i det du skriver om 🙂 Du har virkelig vært flink! Jeg hadde ikke holdt ut i så mange uker kun på pulver tror jeg, jeg har derimot gjennomført det du prøvde på sensommeren og er kjempefornøyd. Har gått ned maaange kilo og har ikke den oppfatningen som du har av FiT-programmet i det hele tatt, syntes det var veldig enkelt oppsett, men det tar et par dager å komme inn i, og det har jeg fått i tilbakemeldinger av dem jeg har hjulet med å gjennomføre det samme som meg har vært veldig positivt, men kanskje du ikke har fått tilstrekkelig med informasjon om hele programmet? Jeg har i tillegg klart å holde vekten jeg har fått nå i snart 12 uker, og det har jeg aldri klart tidligere. C9 er kun starten på et program som går over 69 dager som også er en livsstilsendring, jeg tenker at det er mange veier til rom (eller i dette tilfelle et smalere jeg). Forsett med oppdateringer det er spennende å følge deg på reisen 😀

  2. For en forandring. Jeg er skikkelig imponert. Må si jeg ble mer opptatt av hunden i bakgrunn. Vakker rase.

  3. Hei Line Victoria! Elsker å lese om forandringene dine! Du fortjener å skryte:) Bare lurte på hva du mente med at du var syk for et par år siden – var det sist gang du slanket deg? Fulgte deg da også, og husker jeg reagerte litt på ting du sa da, f.eks. at du kun trente for å forbrenne kalorier og ikke for andre helsefordeler, og at du veide deg hver dag osv. Synes du virker mye sunnere nå på alle måter. Du ser veldig bra og glad ut:)

  4. Hurra for dæ!
   Å litt hurra for mæ… 😀 i dag starta æ faktisk morrakaffen på jobb med å skryte av mæ sjøl 😉
   Ikke akkurat nå æ har t vane – men måtte bare få ut litt glede over resultatan æ har oppnådd på 9 uke! Kunne nok vært mer, om æ hadde trent like mye som æ skulle – MEN ingen vits å gråte over d som kunne vært! Da e det bare å glede sæ over det man har klart !
   Du e en stor inspirasjon! Å at æ skulle ta en trimtur med bakkeløp hadde æ vel aldri trudd om mæ sjøl for 10 uke sia 😀
   Stå på!
   Å hurra for sommerbryllup neste år ♡
   Æ e misunnelig!!
   Klæm Trine

  5. Kjempe bra blogg 🙂 kunne du lagt ut noe av maten du har begynt å spise nå? Går selv på livea express å trenger noen tips til enkle og sunne retter 🙂 både lunsjen og middager 🙂 du har gjort en kjempe jobb altså 👌

  6. Det er i orden vettu:) så bilde du la ut på insta av den maten, å den så veldig god ut det den sto i ovnen nemlig :p Hehe

  7. Du har all grunn for å skryte, du har jo vært så flink! Du er nok en inspirasjon for mange, i hvert fall for meg. 🙂 Masse lykke til videre!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg