Jeg har fått endel spørsmål – så her kommer noen svar!

Jeg får daglig henvendelser fra lesere som har spørsmål omkring det jeg holder på med. Jeg har samlet opp endel av de gjentagende spørsmålene og prøver med dette å gi dere svar. Husk; jeg er ingen lege eller kostholdsekspert, dette er kun hvordan jeg har opplevd Livea-kurset.

Bor du i Grenlandsområdet så kan du maile [email protected] om du vil vite mer om kurset. Hun holder til på Nr1Fitness i Skjærgårdshallen/Langesund, og det er der jeg går på kurset og trener. Om du bor andre steder i Norge vil jeg anbefale deg å klikke deg inn på Livea sine hjemmesider for å finne ut hvor nærmeste kurs. Og hey, det skjer ikke noe før du gjør noe! 

OBS: Dette innlegget er ikke reklamefinansiert på noe som helst måte. Jeg har ikke mottatt penger eller andre ytelser for å fortelle om Liveakurset jeg går på. Blogginnleggene jeg skriver om kurset er mine personlige meninger og opplevelser av kurset.


PS: Jeg lover at det ikke blir så polerte bilder som bildet over i denne bloggen. Det har jeg jo hele tiden sagt. Men bildet ble tatt på en lekefotoshoot vi hadde for gøy etter trening, og det var et litt kult bilde – og ville vise dere. Jeg ser ikke slik ut på trening. Dessuten har jeg retusjert bort ei kvise eller to. Trening og kosthold har dessverre ennå ikke tatt knekken på pubertetskvisene mine…! Foto: Tina Obrestad / Nr1Fitness Langesund

Alle vet jo at jeg ser slik ut på trening:

Spørsmål som stadig dukker opp:

Hva gjør dere på kurs?

Vi har en ettermiddag der vi har en time med trening alle sammen, som en gruppetime. Der blir vi introdusert for de forskjellige måtene å trene på, teknikker og hva man kan gjøre hjemme. Dette er også en ypperlig anledning til å stille alle de «dumme» spørsmålene man ikke tør å spørre om når man er blant folk som har gjort dette i flere år og kan sine saker. Dessuten gjør du det med gruppen din, og det er utrolig gøy å se forbedringer ikke bare hos deg selv men også hos de andre. Man blir også veid en gang i uken der man går igjennom forandringer. Vekta de bruker på Nr1Fitness er en heavy greie som måler fettprosent, muskelmasse, hvor mye vann du har i kroppen, indre og ytre fett. Du får en utprint hver uke, så du kan kose deg med resultatene når du føler du trenger en oppfriskning på hvorfor du gjør dette. Etter trening har vi en time om kosthold og livstil. Vi har også en-til-en- oppfølginger med veilederen. Hun er også ALLTID tilgjengelig om du står i stampe. En annen dag i uken har vi noe som heter Livea-spinn, der gruppen og tidligere kursdeltagere møtes og spinner av oss litt svette. Kjempehyggelig og alltid goooood stemning!

Hva er ketose?

Når du først slutter å tilføre kroppen karbohydrater og erstatter dem med proteiner og fett vil forbrenningen endre seg for å tilpasse seg dette. Denne første prosessen kalles lipolyse, og kroppen innstiller seg på å bruke fett istedet for karbohydrater som drivstoff. På denne korte tiden (noen dager) går man gjerne ned 2-3 kilo, men dessverre bare veldig mye vann.  Men så…:

Ketose er den andre delen av denne prosessen, og det er nå kroppen virkelig begynner å brenne fett for å dekke sitt energibehov. Ketose fører ikke til tap av muskelmasse, med mindre du ikke har fett i kroppen, og dette er spesielt gunstig siden større muskelmasse krever mer energi som igjen forbrenner mer fett. Når ketose først inntreffer kan du ta av utrolig mye fett på veldig kort tid.

(Tekst hentet fra det store internettet for å få ordene riktig / ketose.no) 

Den første delen av Liveakurset går på å få i seg måltidsertattere som er nøye satt sammen av svært få karbohydrater og veldig lavt kaloriinnhold i shakene. Disse shakene gjør at man blir satt i ketose. Man kan også komme i ketose ved å spise mat uten særlig mye karbohydrqater, men det er både vanskelig og innviklet og krever at man vet veldig mye om matvarer fra før av. Men siden vi går et kurs for å lære om kosthold er det kanskje litt overkill å sette igang å lage mat på egenhånd fra dag en uten spesielt mye kunnskap om både ketose og mat som setter deg i ketose. For min del syns jeg det var veldig enkelt å forholde meg til disse shakene, og jeg fikk innført rutiner i matvanene mine. Blant annet drakk jeg et måltid (shake) til frokost, og det har jeg aldri gjort før. Nå gjør jeg det, i form av en slik shake. Shakene får man KUN får kjøpt når man går på kurset.  Man er i ketose i maksimalt 9 uker, da begynner man å innføre mat. mange innfører mat på et tidligere tidspunkt også, dette er noe du og din veileder bestemmer sammen. Når man innfører mat, lærer du om kosthold og hvordan du kan velge råvarer i butikken. Man fortsetter å gå ned i vekt selv om man innfører måltider.

Kan du vise bilde av deg selv før/etter i undertøy? 

Jeg tok noen bilder av meg selv i speilet like før jeg begynte på Livea, i undertøy men det er jeg ikke komfortabel med å legge ut. Ikke ennå i hvertfall!

Hva skjer med puppene dine?

De blir mindre! Jeg trodde kanskje de kom til å henge enda mer, men for å være ærlig så er det ikke noe urovekkende problem for meg. De rulles opp i en BH enkelt og greit, og til syvende og sist så er det bare Torben som ser de uten innpakning uansett. Han har per dags dato ennå ikke klaga..! Det ser bare ut som litt ammepupper, og det kan jeg leve med når millioner andre kvinner gjør det etter å ha født barn. 

Merker du det på overflødig hud siden du har gått ned så fort? 

Nei, fint lite. Men så har jeg ikke tatt av 40-60 kilo heller da, 20-25 kilo er ikke egentlig et så stort vekttap «hudmessig». Huden min har fulgt resten av kroppen, men er kanskje bittelitt mer kvapsete – men jeg har ingen strekkmerker, ingen celulitter og heller ikke noe hudheng noe sted. Det er nok genetisk, jeg er nok litt heldig der. Faktisk ser det ut som magen min kan bli riktig så flat og fin hvis jeg bare gidder å bli flinkere til å trene mer styrke!

Hvor mye koster det Livea-kurset? 

Det varierer! Det kommer ann på hvilket av kursene du ønsker å ta. Det vil i aller høyeste grad lønne seg å ta kontakt med Livea via nettsiden deres. 

Har de andre på kurset gått ned like mye som deg?

Jeg kan ikke og har ikke lyst til å snakke om mine kurskollegaer, men det er mange jubelrop i gangene på veiedagene våre, såpass kan jeg si! Det gleder meg å høre om suksesshistoriene, og jeg vet om flere som jeg trener med som er tidligere deltagere på Livea med STOR suksess! Kanskje, hvis jeg er heldig, at jeg kan få noen av de i tale…?! 

Hva koser du deg med på en sånn diett? 

Sorry ass, men det er ikke Grethe Rhode med kosemerker og en sjokoladebit til kaffen dette her. I ketose skal du være ekstremt nøye, en sukkerbit kan kicke deg ut av ketosen. Når man begynner å ta inn måltider, så er det klart man kan kose seg med maten, men poenget er jo for min del å legge usunne og dårlige vaner på hylla for godt. Det kommer en tid der jeg kan kose meg med både kake og sjokolade og iskrem på lørdager, men da er det mengden jeg skal passe på. Kos for meg nå er å spise sunt rett etter trening, det måltidet smaker faktisk himmelsk og jeg klarer for en gang skyld å forbinde mat og måltider med noe positivt. Det har jeg slitt med før, det tror jeg ikke er noen hemmelighet.

Hva er ditt endelige mål?

Vet du, sånn vektmessig har jeg allerede nådd målet, men jeg har litt mer å gå på og har satt målet litt høyere underveis. Det gjelder å finne mål som du har mulighet til å nå, dette gjøres ofte sammen med veilederen din. Gjerne også delmål! Og husk å skrive de ned, det er superviktig. Da kan du huke av etterhvert og se hvor langt du faktisk har kommet. Det trenger forøvrig ikke handle om vekt-tallet, det kan handle om å «klare 2,5 km på mølla i et strekk» eller “100 hoppetau-hopp uten pause.» Jeg for min del har hatt et par plagg jeg ønsker å få plass i – blant annet en bunad til jul og en brudekjole i juni! For min del gjelder det å holde på de gode treningsrutinene jeg har innført, og få et normalt, sunt kosthold.

Jeg fikk forøvrig en gave av gjengen på Nr1Fitness idag. De syns tydeligvis at jeg ikke har nok rosa treningstøy, og siden de skulle bytte ut alle “treningsuniformene” på sine ansatte, så forærte de meg en feiende flott treningstopp i….hold dere fast!!! STØRRELSE SMALL! Jeg har ikke vært en størrelse small siden jeg begynte å få pupper og hår under armene, så dette var i grunn veldig stas! 

Er det hardt og krever det mye viljestyrke?

Jeg har hatt tider hvor jeg syns det har vært grusomt å takke nei til sosiale tilstelninger med mat og drikke. Det har vært lettere for meg å takke nei til invitasjonen istede, enn å sitte der med shaken min – edru og fristet av god mat. Dette var selvsagt værst de første 8-9 ukene da jeg var i ketose. Men rett skal være rett, det varer så utrolig kort tid av ditt ellers så lange liv! Spør vennene/familien din om ikke dere kan utsette den venninne/familie-middagen, hvis du forteller hvordan det ligger ann så tror jeg de fleste er tilbøyelig til å forstå situasjonen. De som ikke gjør det skal du bare drite i, du skal følge DITT opplegg, det er DINE regler som gjelder – og hvis de ikke forstår det så ville jeg hvertfall ikke dratt i det «hyggelige» selskapet. Jeg for min del har vært bortsjemt med venner og familie som har støttet meg 100%, tilogmed svigermor blir ikke snurt hvis jeg ikke spiser middagen hennes eller smaker på den syyyyykt gode kaka hennes. Det er ingen i min nære omkrets som rister på huet og syns jeg er gal som holder på med dette, for til syvende og sist så ser de jo at det funker?! Nå spiser jeg jo noen måltider og kan delta i det sosiale da, men foreløbig ikke noen kaker eller alkohol. Der er jeg streng! (Foreløbig!)

Men hey, jeg savner noenganger alkohol. Alkohol gjør meg skikkelig pen. (Mannen på bildet er en gammel kompis fra Oslo, og ikke noen gammel flamme..!) 

Viljestyrke? Vel, jeg er av den oppfatningen at alle kan hvis de vil. At noen sier de «ikke klarer det, fordi de er så glade i mat!» tenker jeg bare er en bittelitt dårlig unnskyldning for å ikke ville det mye nok. Kan jeg så kan alle. #KanLineKanJeg

Ble du kvitt søthungeren?

Ja, den gir seg relativt kjapt. Sjokoladeshaken med mint er en liten dessert i seg selv, så den har jeg kosa meg med når sjokoladesuget har kommet rundt omkring den tiden i måneden sjokolade smaker aller best?! Jeg skal ikke si at jeg ikke har lyst til å borre trynet ned i en smørbukk-melkesjokolade når jeg går forbi hylla på Rema 1000, men nå har jeg kommet så langt at snaaaart en tiden inne for å kose seg med slikt, men ikke riktig helt ennå. 

 Hyl gjerne ut i kommentarfeltet hvis du har spørsmål jeg ikke har svart på!

10 kommentarer
  1. Kjempe bra jobba 🙂 Jeg skal hente min første Startpakka på posten i dag og gleder meg til å starte opp 🙂 men et lite spørsmål først (mulig det står i papirene/diett boken jeg mottar) kan man drikke lett brus, eks: Cola Zero mens man holder på, eller er ikke det å anbefale kanskje ? Takk for innlegget! Ella

  2. “De rulles opp i en BH enkelt og greit,”Kanon bra
   Bh/sports bh reklamen man aldri kommer til og få se.=”Når jeg ska trene Ruller jeg bare brøsta inn i en sports bh fra NIKE,insert filmklipp med sports aktiv dame.”

  3. Tanken bak dette er jo i utgangspunktet bra, men kjære dere – og kjære Line Victoria. Jeg startet på EasyLife i 2012 og gikk ned 50 kg. på ett år. Pr. i dag har jeg blitt motstander av slike opplegg. EasyLife er NØYAKTIG likt Livea. Man lurer kunnskapsløse JoJo-slankere… Og Allevo-shaker gjør dessuten samme nytte da de inneholder samme kcal- og karbo.mengde, bare til halve prisen (om man kjøper i Sverige…). Jeg er (dessverre) sikker på at Line Victoria etter et år eller to kommer til å gå opp i vekt igjen. Man sjokker kroppen i en slik prosess, med én gang man spiser litt for mye, eser man ut. Å være i ketose gir en falsk vektnedgang. Det første året blir man rett og slett “rusa” på å gå ned i vekt nettopp fordi denne måten gir et raskt resultat og raske resultater, ja, det gir motivasjon ut av en annen verden. Men så kommer oksehunger, en hunger man ikke kan kontrollere fordi kroppen etter hvert er deprivert for mye. Å gå ned i vekt er ikke vanskelig, jobben begynner når man skal stabilisere for å bli værende – og det, kjære dere, DÉT er vanskelig. Man kan dessuten være i ketose uten å måtte gå på disse berømte shakene, og det ved å spise seg mett på normal kost. Så min bønn til dere som ønsker en livsvarig endring: begynn og spis normal og sunn mat helt fra begynnelsen av. Disse kursene er til for at bakmenn skal tjene penger på naive mennesker. Og jeg? Jeg har selv vært der. I dag kan jeg så utrolig mer enn da jeg begynte i 2012. Tapet på 50 kg. står fortsatt, men jeg var langt mer lykkelig som gladtjukkas. Dette er med på å bidra til at folk blir syke.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg