15 ukers update. Veiedag: Hva gjorde alle de deilige utskeielsene i helgen med vekta?

Husker dere fra mandagsinnlegget at jeg var så bekymret over min lillestore utskeielse i helgen? Og at jeg gruet meg til veiing idag, vel vitende om at jeg nå altså ikke hadde vært ukens flinkeste elev på kurset. (Ikke at jeg vanligvis er det heller, haha!) 

Vel, min bekymring var faktisk fullstendig uten grunn. Faktisk hadde jeg fortsatt å gå ned i vekt. (!)

Jeg skjønner ikke helt hvor min bekymring egentlig lå. Men etter en laaaang prat med veilederen min Nancy, så forstod jeg at dette var en helt nødvendig oppdagelse, som får meg til å tenke på de litt mer fremtidsrettede målene mine. 

Målene med kurset jeg går på er at jeg skal få et normalt, sunt kosthold – og anledning til å ha slike helger som dette UTEN å få dårlig samvittighet, og uten å legge på meg nevneverdig. 


Selfie i speilet i gangen anno august vs desember.

Jeg så litt tilbake i tid. Hvordan så en helg ut for meg i sommer? 

Rett skal være rett, den største nedgangen hadde jeg de første 8-9 ukene, de siste kiloene har riktignok rent av meg men ikke med så stor hastighet som i begynnelsen. Men nå er det mer oppstramming jeg holder på med. Tyngdekraften har gjort sine saker med en 32 år gammel tidligere jojo-slanker!

PS: Jeg er ikke helt komfortabel med å posère slik som bildet til høyre, men det var det jeg knipset rett før jeg spratt ut døra. 

Tilbake til det Nancy og jeg snakket om…..Det gikk opp for meg at helgen jeg nettopp rundet var en “sunn” helg sett med Line Victorias øyne for bare få måneder siden. Bare en pizza og ingen dessert fordi jeg allerede var mett? (Det pleide jo være forrett, hovedrett en dessert og en irish coffe..!) En halv plate sjokolade? (Det pleide være en hel, som jeg skylte ned med brus!) Tørr hvitvin og noen gode glass med spesialbrygget øl? (Det pleide være 8000 flytende kalorier bare i rusbrus!) Nattmat – grov panini. (Det pleide være en hel grandiosa) Tre Livea-barer søndag ettermiddagen i fyllesykens navn. Det pleide være en hel sjøloftetpizza med rømmedressing og MENGDER av smågodt fra bensinstasjonen. Nei vet du hva – når jeg tenker på det så var faktisk helgen min ganske sunn, sett med normale øyne!

Det begynte faktisk å gå opp for meg i samtalen det er slik helgen min så ut,jeg ønsker at det blir fremover. Ikke hver helg, riktignok! Men at jeg kan klare å opprettholde en sunn livsstil og kosthold fremover. Selv om jeg “skeiet” ut, så var mengden ikke i nærheten av det det har vært tidligere. Og som PT-Charlotte (en av de sterkeste og kuleste damene jeg vet om på Nr1Fitness) sa til meg – “Slik som du trener aktivt nå, så er forbrenningen din en helt annen enn den var for 4 måneder siden! Du vil bli overrasket over hvor mye kroppen din takler nå, enn den gjorde i sommer!” Og det er viktig for meg å huske på og ta med meg videre. Jeg kan for første gang i livet si til meg selv at jeg har en aktiv livsstil. Og da er det absolutt rom for disse utskeielsene. Men som jeg har vært inne på før, det er ikke det du spiser lørdag og søndag som er problemet, det er hva du spiser mellom søndag og lørdag som ofte er problemet. (Hvertfall slik det har vært for min del.)

MEN, det er et “men” her. Jeg er ikke ferdig med kurset mitt. Jeg vil så veldig gjerne fullføre kurset, nå målet mitt og få dreisen på dette – FØR jeg innvilger meg helgekos fremover. Utskeielsen var den 2. i rekken på 14 uker, helt seriøst ikke noe problem for kroppen min. Men jeg er ikke helt der ennå i forhold til å la dette bli en vane helt ennå. Jeg kommer helt uten problemer til å spise juleribba mi, julestrømpa kommer til å gå ned på høykant til Tre nøtter til Askepott, og flere glass vin 1.juledagstreffet. Jeg kommer ikke til å nekte meg noe, men jeg kommer til å kontrollere det. Og jeg kommer til å trene i juleferien. For før jeg er ferdig med kurset vil jeg gjerne komme i mål. (Ikke med vekta, men med selve kurset) Det handler faktisk for min del om å gjennomføre noe med 20 i stil!

PS: Tusen hjertlig takk for alle innspill i XXSmall-diskusjonen. Jeg blir så glad og opprømt over at mange av dere (som også er uenige i innlegget) klarer å holde en så god evne til å debattere, selv om det blir hett! Jeg er så stolt over å ha så mange flinke debattanter og ikke minst sterke meninger blant leserene mine, det er derfor jeg er så heldig at jeg ikke trenger å ha innloggings-krav og moderert kommentarfelt. Jeg har fått endel gode innspill på buksen, men jeg holder fremdeles fast ved at en bukse i damestørrelse xxsmall bør være større enn hånden min. (ca 35-40 cm i livvidde). Jeg mente ikke at størrelse xxsmall burde være forbudt, jeg syns bare størrelser bør gjenspeile de vanlige størrelsene, slik at jeg som er en medium kan kjøpe medium – og ikke må opp i xxlarge for å finne bukse til en mediumstørrelseskropp!  Men igjen – dere er flinke, smarte og ikke minst oppegående lesere, stolt er jeg over å ha en blogg som engasjererer uten at det går helt over styr og nettroll hamrer løs på tastaturet!

Ha en suveren kveld alle sammen!

Og ikke vær redd for å følge meg på facebook eller instagram! Og nå er jeg fasen på snapchat også, der heter jeg linevictoriahus !

Jeg er faen meg OVERALT!

 

 

 

 

2 kommentarer
  1. Er helt rått å se på den forskjellen på bildene. Stor respekt og du gir så god motivasjon. For jeg ser meg selv i å utsette trening og koser meg alt for mye med mat. Å som sakt så er det jo snart 9 mnd jeg fikk en baby. Så er på tide å ta i et tak å komme seg ned det ekstra som har kommet på etter en fødsel.
   Enn må bare ta seg selv i nakken å komme i gang. Har klart en gang før å komme meg ned 22 kg på egen hånd. Men tror at denne gangen må jeg ha litt hjelp å komme meg ned.
   Lykke til videre 🙂

  2. Jeg syns det er helt utrolig Line hva du har fått til 🙂
   Du er virkelig et forbilde for andre mennesker som ønsker seg ned i vekt og som ønsker å leve et sunnere liv 🙂
   Jeg kommer til å følge nøye med på bloggen din fremover 🙂
   Jeg er så stolt og glad på dine vegne for hva du har fått til 🙂
   Du ser helt smashing ut og er jo blitt så utrolig tynn 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg