Nå er det jul igjen!

Lillejulaften. 

Da jeg var liten drittunge gledet jeg meg så altfor ofte til jula. Jeg vet ikke om jeg har fortalt det tidligere, men greia med kroppen min er at når jeg gleder meg til noe eller blir utrolig opprørt, så blir kroppen min litt i ubalanse. Jeg spyr faktisk veldig ofte hvis jeg gleder meg vilt til noe. Det har jeg riktignok ikke gjort denne jula, men veldig mange julefeiringer har blitt ødelagt hjemme hos familien fordi Line 5 til ca13 år gledet seg så mye til julaften at jeg spydde overalt. Ikke bare i jula. Jeg spydde alltid av glede når noen nevnte at vi skulle besøke Farmor. Som oftest i den lille mørkeblå peugeouten 205`en med innrøyka stoffinteriøret til mamma og pappa måtte ofte høytrykkspyles på vei fra Stathelle til Kristiansand. Rett og slett fordi jeg gledet meg så mye at både middager, frokoster, reisegodterier og slikt kom i retur som et prosjektil ut av den svære kjeften min. Jeg var ei heller ekspert i å si ifra på forhånd, dessverre. 

Line 7 år:

(Her, endelig som 7 åring hadde jeg fått HÅR! Jeg fikk nemlig ikke hår på huet før jeg var 6 år.. Så jeg hadde fått litt hår til jeg begynte på skolen. Takk og lov. 

Idag satt vi ved kjøkkenbordet og mimret om disse stundene. Så altfor ofte i min barndom gledet jeg meg så mye til blant annet jula, at jeg ikke sov flere dager i forveien. Det resulterte selvsagt i en overlykkelig og sukkerspeeda Line i pakkehaugen under julestreet, med en lang gul sprut ut av kjeften på jakt etter pakker det stod mitt navn på. Ofte ble jeg så utmattet av all denne gledesspyingen at jeg sovnet før pakkene skulle åpnes, og når 1.juledag kom så satt mamma å sa..” -Jula er over. Du må vente til neste jul med å åpne gavene du ikke fikk åpnet igår.”  Og ja, jeg spydde ikke bare av glede. Jeg spydde ofte av skrekk og sinne også, så jepp – du tippet riktig. en sint 6-åring spydde som regel ned hele 1.juledagen også fordi mamma var litt full av faen og provoserte meg litt. Hun eeeelsket det! Jeg har definitivt arvet hennes besynderlige humor. 

De siste årene har jeg klart å styre meg litt, men jeg merker fremdeles den gledes-magesyra i halsen når det nærmer seg ting jeg gleder meg til. Som for eksempel julaftener. Eller første feriedagen. Eller når jeg kjenner at jeg må spy av sinne når jobb-pc`en min krangler med meg. 

Jeg tenkte jeg skulle bukte litt med denne nervøse magen idag ved å ta en skikkelig spinningtime til morgenen idag. Klokka 09.00 satt jeg skrudd ned på setet, og spinte bort fremtidig ribbe og rullekaker. Og hjemmebrygget øl. Så gikk det slag i slag med familiebesøk, siste krampepakkeinnkjøpene og en to-dagers-rengjøring av huset unnagjort på under to timer. NÅ tror jeg nok jeg kan la roen senke seg over heimen, med brownieskakedeig i munnvikene og kaffeflekker på genseren. 

Jeg må innrømme at jeg gleder meg til en spesielt morsom ting i morgen, som jeg skal dele med dere. Du skjønner, vi har vært litt gærne denne jula og har hatt et besøk i fotostudioet til en treningsvenninne av meg. Jeg gav henne nemlig en utfordring hun ikke kunne si nei til..! 😉 Herregud, jeg gleder meg til å vise dere – ville egentlig vise dere idag, men får ikke lov av Torben, siden det er en del av julegaven til noen i morgen! La oss si det sånn, jeg gleder meg så mye at jeg er litt småkvalm nå og må legge macen litt til side ei lita beite nå…!

Du..? Jeg har noe bunadssølv som venter på meg nå. Må nesten ta fatt i det, hvis ikke får jeg virkelig aldri gjort det!

Høres i morgen tidlig!

 

/Line Victoria

 

 

 

1 kommentar
  1. Spy av gelde,,,Den var ny.
   Lover jo ikke helt bra for bryllupet deres…Vi du ta denne mannen til din ektemann…?
   HURRRRRRL.
   Tror du ska sørge for og gå gjennom alle videone som blir tatt i det bryllupet.
   God jul

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg