Søtsuget kommer, hold deg fast!

Jeg fikk et leserspørsmål heromdagen som jeg gjerne vil svare på!

Har du noen GODE råd til å bli sunnere?

Jeg vet at det er trening og sunn kost som gjelder, men til oss som får abstinenser hvis vi ikke spiser noe søtt? Det er helt grusomt, men hver gang jeg prøver å bli sunnere med vann og sukkerfri mat, får jeg abstinenser ut av en annen verden, og må gå tilbake til “gamle, dumme vaner”.

Vær så snill å lag ett blogginnlegg om hva man kan spise uten å få sukker-abstinenser. Noe som smaker godt OG er sunt. Da hadde jeg blitt så glad 🙂 Hilsen ei som ser opp til deg.

Hei du, og tusen takk for supert spørsmål! Jeg må innrømme at jeg sliter med det samme, denne konstante sugen etter noe søtt. Jeg må jo (dessverre) innrømme at dette ekstreme sukkerhungeren gir seg etter ca 10 dager uten sukker, og det er faktisk helt forbasket sant. Jeg har aldri trodd på folk som sier slikt, men dette stemmer faktisk. Men jeg har lært meg de siste månedene, at livet er til for å leves – og da bør man faktisk ha lov til å kose seg litt med noe som smaker litt anderledes enn stangselleri og gulrot. 

Jeg har aldri klart å forholde meg til de som sier at “ta bare et par ruter med sjokolade”. For meg er det enten eller. Enten ingenting, eller hele jævla plata ned i et kjempejafs. Det har jeg også lært meg ikke er spesielt bra for meg. Så de siste månedene har jeg tydd til Sukrin gold og steviadråper. Sukrin gold smaker som brunt sukker. Jeg har det på Cottage Cheese eller magerkesam, og noenganger blander jeg inn steviadråper med toffe/karamell-smakk. Jeg har også tatt magerkesam og sukkerfri syltetøy (bringebær er best) og hevet dette oppi en havrespeltlompe – det har dempet mye av den hungeren etter noe søtt som jeg så altfor ofte har på kveldene. 

Ellers har jeg de siste ukene laget meg en kopp med kakao – 50/50 vann og skummetmelk, en vaniljestang og ei lita t-skje med chilikakao. (Ta gjerne vanlig kakao, det funker det også selvsagt – men jeg har bare brukt det jeg har liggende) Også har jeg spedd på med sukrin gold om jeg vil ha det ENDA søtere! Minner dog om at Sukrin gold er veldig lakserende om du er FOR glad i det, lakserende betyr med andre ord siklestump på godt norsk.

Jeg har selvsagt lyst til å si at alt handler om mengden og ikke HVA det er du spiser. Men jeg vet at jeg ikke er alene om å ha problemer med å kose meg med tre ruter sjokolade. Av en eller annen grunn så føles det liksom som om jeg har tapt i det jeg kjøper den plata, fordi jeg vet at da ryker hele i løpet av kort tid. Så vi har ikke sjokolade liggende i huset tilgjengelig. Jeg klarer nemlig ikke kose meg med 3 ruter sjokolade og legge resten i kjøleskapet. Jeg hyller og beundrer de som klarer det!

En annen ting er at jeg også har hatt en historie med søvnspising, noe jeg riktignok ikke har gjort siden jeg begynte på Livea i september. Du har ingen anelse om hvor flaut det er å bo mye på hotell slik jeg gjør i  jobben min, og det da altså ligger inne i systemene at minibar må pakkes vekk eller låses når jeg skal overnatte. På Hafjell for en stund siden hadde de vært flinke å låst minibaren slik som avtalt før min ankomst, men dessverre hadde ikke alle fått beskjed. Så den sjokoladen som lå der med en hyggelig hilsen fra direktøren, ble tydeligvis da spist i løpet av natten.

Jeg måtte altså legge sjokoladepapiret i sengen for å bevise for stuepikene at det ikke var bæsj, men melkesjokolade. Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at dette var litt flaut.

Så derfor kan jeg dessverre ikke ha sjokolade liggende sånn helt uten videre, det er min største svakhet og som narkotikum for meg.

Jeg kan forøvrig også tipse dere om kokosboller. Nei, kokosboller er ikke spesielt sunt – men de er veldig lette og “store”, slik at man får dekket et ganske heftig sukkeravhegighetsanfall ved bare en eller to kokosboller…! Og hvis du regner litt på kalorier pr kokosbolle, så er det virkelig bedre å spise to slike enn noen ruter sjokolade, hvis man har lyst til å fråtse litt..! (Du kan i følge de som har skikkelig peiling spise enten et wienerbrød eller 8 kokosboller.. Det sier jo litt!) 

Jeg tar mer enn gjerne imot tips til å kose seg med de sunne søtsakene eller de søte alternativene, så håper jeg mine få tips var med på å døyve den værste kløen i tenna..! 

/Supporterfrue – Line Victoria

10 kommentarer
  1. Værste kløen i tenna:) haha der sa du det! Det var akkurat slik jeg følte meg i går! Startet på lavkarbo på fredag – og har nettopp blitt kvitt det værste søtsuget! 🙂 hihi! Ha en god kveld!

  2. Jeg var en gang på noe undervisnings greier hos en ernærings spesialist. Han sa da at det var bedre og skeie helt fullstendig ut med masse godteri en gang i ny og ned, enn og kose seg litt med litt godteri litt oftere 🙂

  3. Bland sammen:
   2dl gresk yoghurt
   1spiseskje økologisk kakao
   1-2spiseskje steviasukker
   Tilsett 1 spiseskje peanøttsmør og rør inn.
   Avslutt med mørk sjokoladebiter eller kakaobiter/nibs på toppen.
   Tadaa; tidenes beste dessert!🎉

  4. Kulltabletter fra helsekostbutikker fjerner søtsuget om man vil erstatte det mot kokosboller eller annet godt 😉

  5. Kjæresten min står fast ved en ting som han selv hardnakket mener funker (selv om jeg dog aldri har sett ham gjøre det i denne sammenheng…..). Det er ikke akkurat spiselig, men spiserelatert? Nemlig: PUSS TENNENE! Det er et eller annet med den ettersmaken/assosiasjonen til tannpuss som skal gjøre at det blir vanskeligere å stappe i seg sukker etterpå 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg