Svar til Pilotfrue om disse “forferdelige fitnesstullingene som gir henne frysninger”.

Jeg må få lov til å ta opp tråden til en annen frue på blogg.no-portalen. Pilotfrue mener at bikinifitness burde vært forbudt (som en sportsgren) og at de er dårlige forbilder. Hun skriver også at hun syns de ser helt forferdelige ut. (Noe jeg syns hun skal passe seg for å si om andre menneskers utseende, men ok – hennes mening.) Hun kaller de fitness-tullinger, at de er dårlige forbilder og at de ser helt forferdelige ut og gir henne frysninger.

Jeg må bare spørre meg – hva er forskjellen på noen som driver bikinifitness og annen toppidrett? Er det det at det er den relativt avkledde kroppen i sin helhet, sammen med utseende som skal bedømmes og ikke prestasjoner i forhold til lengde på hoppet, antall mål man scorer eller tiden det tar å ake seg med ski og staver frem fra start til mål? En person som stiller i bikinifitness, det er i aller høyeste grad en toppidrettsutøver hva angår treningsrutiner og da er både kosthold, rutiner og psyke utrolig viktig – slik det er med alle idretter man vil bli best i.

Pilotfrue syns at dette med å gjøre seg “sceneklar” i forkant av en fitnesskonkurranse virker “helt drøyt” i følge hennes egne skrevne ord i innlegget sitt. Du Pilotfrue, det er ikke så veldig anderledes enn hvordan du har servert dine blogglesere treningsrutinene dine frem til du skal gifte deg i februar. Du gjør det på et vis “sceneklar” før bryllupet ditt, gjør du ikke? For noen uker siden la du ut i det vide og brede om både kostholdsplanen og treningsplanen du skulle følge, slik at du skulle komme i form til bryllupet ditt. Jeg må innrømme at jeg har lyst til å pirke deg med en pinne, der du sitter i det store glasshuset ditt på Frogner og kaster stein. 

Jeg skal innrømme at jeg aldri har sett på bikinifitness som noe mål for min egen del å konkurrere i eller trene meg opp til. Absolutt ikke, vil jeg vel si! Jeg kjenner mine begrensninger, og har ingenting på en slik scene å gjøre. Jeg har trent de siste 4 månedene for å komme i form til mitt eget bryllup nå i juni. Først og fremst for å komme ned i vekt og få bedre helse. Så med andre ord, ikke for å få sixpack. Men det har skjedd andre ting med meg utenom vektnedgang og bedre helse underveis på denne reisen også! Blant annet har jeg endret alle mine antagelser om de som trener for å få markerte kropper og bulende muskler. Jeg har tidligere syns det har vært litt overkill å måtte trene så mye at blodårer syns og fettprosenten er truende nær 0 %.  Men da visste jeg heller ikke hvor mye tid og viljestyrke som trengs for å gjøre det heller da. Først nå forstår jeg at det handler om prestasjon, vilje, samhold og en helt egen blomstrende idrett. At du mener at de har usunne holdninger syns jeg er utrolig slemt sagt om en gruppe mennesker som holder på med dette – dårlige holdninger i idretten finner man overalt, og ikke bare i muskelmiljøet.

Som sagt har jeg omsider forstått hvor mye viljestyrke og tid som ligger bak slike kropper. Det er mange, mange timers har jobbing med styrke – et strengt kostholdsregime og ikke spesielt mye rom for utskeielser. Noen har jaggu en 100% stilling ved siden av også, og tilogmed barn å oppdra!

Ei veldig søt facebookvenninne jeg møtte da jeg var med i et tv-program for noen år siden, er en av de jeg refererer til over. Arti Sharma Lopes heter hun. Ei utrolig, smart og sosial jente – med både mann, 2 barn og en viktig jobb til vanlig. Trening er hennes lidenskap og hun var vært med i mange fitnesskonkurranser.

…Men når Arti skal stille i konkurranser ser hun slik ut:

Bildene er hentet fra Arti sin facebookside her!

Og som hun så feiende flott sier selv: “-Jeg trener to ganger om dagen og står opp klokken 05.00 hver morgen, man får til hva man vil!” Og det er slik en sunn og ekte idrettsutøver tenker. Man får til det man vil – og det er ikke noe usunt eller forferdelig med den holdningen til livet, syns du vel? Forbilder med disse holdningene blir jo hyllet i alle andre idrettsgrener?!  
 

Jeg har også forstått at (bikini)fitness er en livsstil. En gruppe fitness-entusiaster kan sammen nå sine mål og konkurrere om hvem som har gjort det best. Er ikke dette hva konkurranse i sport og idrett ofte handler om? Å være best?!

Pilotfrue mener også at det kan være farlig og lite helsebringende å delta i bikinifitness. Jeg skal være ærlig med deg, og si at jeg vet lite om hva selve opptakten og treningen går ut på. Men om du sikter til spiseforstyrrelser, så finnes denne grusomme sykdommen representert i all slags sport og idrett. Kroppshysteri finner du i strandvolleyball, skiskyting og høydehopp. Kroppshysteriet finner du tilogmed i hoppbakken, der utøverne faktisk ofte veies før et renn. Og du har vel fått med deg debatten om spiseforstyrrelser i nettopp denne idretssgrenen, som i prinsippet burde handle om alt annet enn vekt når man skal hoppe ut fra et stup av en bakke – få oppdrift og flyyy avgårde i nærmere 80-100 km i timen..?

Jeg skal være den første som forteller at JEG aldri hadde klart å finne viljestyrke til å klare noe av det bikinifitness-jentene klarer. Jeg er imponert over hva de får til med kroppene sine, og hvor mye trening som ligger bak hver eneste positur, muskel og glitrende bikini. Om jeg syns det er sexy? Vel, jeg syns hvertfall det er dritsexy å ha så mye viljestyrke at man får til slike ting. Jeg syns Lene Alexandra og Arti og alle de andre jentene som driver med dette er dritsexy fordi de setter seg mål!

Jeg syns vi skal være forsiktig med å dømme folks viljestyrke, pågangsmot og evne til å gjøre mirakler med kroppen sin – enten det er Marit Bjørgens mange medaljer i skisportet eller Artis mange utmerkelser og pokaler i fitnessammenheng. De er begge forbilder i hver sin idrettsgren.

/Line Victoria – lite muskler, svær i kjeften..

 

 

12 kommentarer
  1. Jeg har vært inne på Pilotfrue bloggen ett par ganger og det skal ikke mer til for å skjønne at hun skriver for provosering og klikk. Måten hun skriver om andres utseende og interesser er så klart ikke greit! Det er litt synd for hun har ett par gode poenger. Utenom noen få her i Norge er det ingen (synes jeg) som kan kalle seg toppidrettsutøvere i denne sporten. Har du ett ok utgangspunkt kan du stille på scenene etter 3-6 mnd med hard trening. Og diettene disse damene går på er ekstreme og ikke for alle, noe de ofte poengterer. Men når det ikke er langt fra normalen å miste mensen, få dun på kroppen, miste håret og være konstant kalde er det noe som ikke er bra. Hvor mange runder med det tåler kroppen før den begynner å krangle? Jeg har ingenting imot at dette er måten folk vil leve på. Bare håper at teamene rundt unge jenter som ikke helt vet hva de går til iforhold til hvordan dette påvirker psyken, står klar når scenelysene slukkes. Anbefaller deg å lese http://fitnessnora.blogg.no/1392710980_fitnessforstyrret.html . Hilsen en som synes disse jentene off-season er det vakreste som er 😉 ps litt morsomt å gå igjennom startlistene i bikinifitness, du kjenner igjen mange fra glamourmodell tiden.

  2. Jeg syntes du er helt Rå !! Du snakker rett fra levra og er ikke redd for å stå for ting du mener. På tide med Bloggere som ikke er så opptatt av å leve i et Glansbilde. Du har vært utrolig flink med treningen og er kjempe stolt av deg. Stå på

  3. Utrolig bra skrevet! Synes også en del av de som stiller i slike fitnesskonkurranser har veldig sunne refleksjoner rundt det de driver med,og det er jo kjempebra.

  4. Har vært godt på innsiden av disse miljøene, det de driver med er faktisk ikke sunt.
   Hvis noen innbiller seg at en kvinne (eller mann) kan få en slik kropp uten å ty til hjelpemidler man ikke får kjøpt over disk… Så naiv er det bare ikke greit å være.
   Min beste venninne stilte i et par av disse konkurransene, og jeg vet akkurat hva hun (og hennes konkurrenter) måtte gjøre for å komme dit. Jeg kunne ikke spise i hennes nærvær når hun var på diett, hun sprakk og spydde det opp igjen, sprøyter i kjøleskapet og kjøkkenbenken full av diverse “kosttilskudd”. Folk som fikk hjerteinfarkt i en alder av 25, tilfeller hvor deltagere falt om og måtte gjenopplives bak sceneteppet. Selvopptatte til det ekstreme, maniske og nådeløse mot sin egen kropp. Det var faktisk rystende å være vitne til.
   Derfor blir jeg utrolig provosert når folk ukritisk forsvarer denne idretten. Mulig noen greier å bevare hodet, mulig noen stiller uten dop, men de aller fleste kjører nok ikke det løpet dere som faller om i nesegrus beundring over deres viljestyrke og målbevissthet tror. Beklager.

  5. For et bra svar på et noe tankeløst blogginnlegg fra pilotfrue. Kjenner ikke til hennes blogg utenom bikinifitness -innlegget, men syns det er tåpelig å skrive på den måten hun gjør hvis hun skrev det fordi hun virkelig var bekymret for unge jenters helse.. Jeg har hvertfall vanskelig for å ta folk seriøst som ordlegger seg sånn om andre folk. Takk for et saklig & fint svar! 😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg