Bridezilla!

Jeg har vært syk den siste uken, så jeg har hatt mye tid til å ligge å gruble på bryllupet mens jeg har blåst ut gørr i et snytepapir denne uka. Mangel på trening (hadde et par timer på tirsdag) har også gjort at jeg er rastløs i kroppen, men jeg vet jo at det ikke er så lurt å hive seg på trening med litt feber i kroppen. 

Første del av forberedelsene til bryllupet den 11.juni (bare 5 måneder igjen, jo!) var jo å gå ned mine herlige kosekiloer, og det har jeg jo nå klart. Fra 9-tallet til 6-tallet på vekta, så tiden begynte å nærme seg for valg av brudekjole..!

Jeg har jo ikke snakket så mye om bryllupet vårt på bloggen, litt fordi jeg vil at det skal være noen overraskelser for gjestene våre – men også fordi jeg har tenkt at dere skal få slippe litt unna. (!) Dessuten skal jeg innrømme at jeg i grunn har hatt alt klappet og klart i hodet mitt fra jeg var ca 10 år, men ser jo at jeg som 32-årig brud må gjøre et par endringer 😉 Blant annet dropper jeg de to hvite hestene jeg som 12-åring så for meg at vi skulle ha med, og selvsagt skal Torben og forloveren få lov til å ha på seg noe annet enn det som var den opprinnelige planen fra 10-årsalderen:

Neidu. Temaet for bryllupet blir…..*tamtamtaaa*

Maritimt!

Selvsagt blir det maritimt bryllup. Vi er jo begge født og oppvokst i vannet. Planen er å i fremtiden bo i strandkanten, og barna våre skal få gummijolle og redninsgsvest allerede før de har sluppet puppen min.

Jeg har jo ikke lyst til å gi dere alle detaljer selvsagt, men slik det ligger ann nå så inkluderer bryllupet både vielse i Langesund kirke, båttur, og middag med fest på brygga til pappa og Bonus. (Mitt herlige barndomshjem) Det har vært ganske lett å finne inspirasjon på google – her er noen av bildene jeg har laget i “inspirasjonsmappa” mi på macen..

Det geniale er jo at vi i grunn har tilgang på det meste som gjør bryllupet maritimt. Båter, ferjer, brygge, et hus og hage ved sjøen, og en familie som kan synge Skomværvalsen og hjemmebrygget øl.

Selvsagt tillegges bryllupet en veldig personlig touch, jeg håper på taler fra hjertet og med MYE humor og latter. Jeg er (dessverre) en sucker for bryllupstaler, og spesielt de som handler om historier og morsomme hendelser fra livene våre. Eller generelt kan man vel si at jeg elsker å være midtpunkt og at (nesten) alle talene skal handle om meg. Oss. Hehehe….!

Jeg har hele tiden trodd at det skal være så himla vanskelig å bestemme seg for de tingene som man tror er viktigst for brudeparet. Evt bruden da. Hår/Sminke/brudekjole… Skal jeg ha slør? Tiara? Håret løst, satt opp? Hva med buketten?

Jeg har hatt min første brudekjoleprøving. Jeg hadde sett meg ut en i september, og sa jeg skulle komme tilbake når jeg var blitt tynn. Så gjorde jeg det. Jeg ble veldig overrasket over at kjolestiler jeg trodde jeg ikke kunne ha, plutselig så helt…unnskyld meg, men….FANTASTISK ut på meg! Den kjolen jeg hadde sett meg ut endret jeg til en litt annen en med samme type snitt. WOW. Hvis du aldri har prøvd brudekjoler før, gled deg. Jeg tror alle føler seg helt fantastisk ut i brudekjole. Jeg har visst hvordan den skal se ut lenge, og det var rart å se meg selv i speilet og bare la det synke inn. Jeg så jævlig bra ut, hahahhaha! Og alle de kiloene jeg har gått ned – fy fasen, det var det verdt!

Så kjolen er sånn delvis i boks. Når det gjelder min stil på bryllupsdagen så er den ganske opplagt. Jeg vil ha en naturlig stil, jeg vill ikke ha noe stramt og fancy. Jeg tror egentlig ordet jeg leter etter er “tidløst”. Etter å ha hentet frem mamma og pappas gamle bryllupsfotoalbum, så fant jeg ut at mamma var ganske lik meg i valg av det “tidløse”. For mamma giftet seg på det ultrabløtekakebrudekjole-tiåret – 80-tallet! Vi vet jo alle hvordan brudene ofte så ut på den tiden, men mamma – hun kjørte tidløst.

Nydelig bomullskjole med blonder, perlekjede og en mann som dengang hadde hår på huet. Jeg ble så glad og rørt når jeg så disse bildene, for det minnet meg på at jeg så absolutt har masse inspirasjon å hente i min familie og nye families tradisjoner. Jeg syns det er fint å bruke de, og ikke minst lage noen nye tradisjoner. Mammas nydelige brudebukett er ihvertfall en av de tingene jeg skal rett og slett copy/paste til mitt eget bryllup. 

Det gjør meg ganske vondt i hjertet mitt at hun dessverre ikke får muligheten til å se meg gå opp kirkegulvet sammen med pappa, men det er bare en av de tingene man må svelge unna når livet er urettferdig mot deg. Heldigvis har jeg verdens fineste bonusmamma som skal få lov til å ta imot gratulasjoner på mammas vegne 🙂

Jeg er så heldig at jeg skal ha to forlovere. Iril – som jeg har kjent siden barneskolen og var den første jeg drakk meg full med, og Aina som jeg har kjent siden videregående og drukket meg full med enda flere ganger enn jeg kan telle. Jeg vet utrolig lite om en forlovers oppgave, og Iril og jeg snakket litt om det i går. Jeg forventer liksom ikke så mye av en forlover, annet enn å pille mascaraguffe ut av øyekroken min når jeg trenger det, og kanskje holde buketten min når jeg trenger begge hender ledig i kirken. Et utdrikkningslag hadde kanskje vært på sin plass også, men annet enn det så håper jeg ikke jentene tror at det er en hinsides avansert jobb.. Jeg håper jo bare de kan kose seg like mye som meg, jeg er ikke akkurat noen bridezilla – og uhyre laidback til bryllupet generelt, så håper ikke de tror at de skal stå på pinne for meg de neste månedene..! Jeg er uansett ikke så opptatt av “det perfekte bryllupet”, jeg vet det bare løser seg så lenge jeg får gifta meg med Torben og feiret det med de fine folka vi har rundt oss. 

Er det sært av meg å ikke være sykt opptatt av hva slags farge neglelakken skal ha og monogrammer på tallerkner og Christian Loubutroini-skoene “alle” bruder drømmer om? Jeg vil ha komfortable sko, jeg. Som jeg kan gå med! Ikke vil jeg ha korsett, heller. Tror kanskje jeg skal driste meg til pålimte øyevipper på forhånd, men det er bare fordi jeg vet jeg kommer til å grine i flere timer gjennom dagen, og ingen vannfast mascara kan redde unge frøken Husby fra det kjente panda-trynet. 🙂

Nuvel, jeg lover at det ikke blir så mye bryllupsblogging fremover, – jeg ville bare informere om at jeg faktisk er (sånn delvis) igang med forberedelsene, selv om jeg ikke nødvendigvis lar det ta opp sykt mye tid. Men om dere har noen gode tips å dele, så tar jeg veldig gjerne imot det! Enten det gjelder forloveroppgaver, tips og triks, og kanskje et godt råd jeg bør huske på og ta med i planleggingen! Hyl ut i kommentarfeltet! (Hvis du vil kommentere på innleggene, så er det bare å trykke på overskriften, tror jeg…!)

/Line Victoria – ikke bridezilla akkurat…!

 

7 kommentarer
  1. Jeg giftet meg ifjor, min forlover var en av mine bestevenninner. Mitt utdrikningslag var veldig meg. Jeg ville ikke bli “dummet” og flauhet ut. Jeg ville kun være med mine venninner, en jentekveld. Så jeg fikk massasje, og jentekveld med mine nærmeste venninner. Middag, kaker og de fargene som jeg liker. Vi hadde bowling, musikk, og masse prat. Den beste kvelden jeg har vært med på! Hadde selvfølgelig spørsmål vedr. min tilkommende. ( klarte all spørsmålene”stolt”) . Forloverjobben er det forloverene gjør det til og til hva du ønsker av en forlover. Min var der og hjalp meg med kjolen, passet på at den så fin ut, passet på håret og sminken. Hun fixet bilen som skulle hente oss og var hos meg fra morgen av. Gleder meg til å se bilder og høre hvordan din drømmedag blir. Du kommer til å bli en nydelig brud og dagen kommer til å bli alt du har drømt om! Veldig klisje, ja jeg vet det, men når dagen er der så kommer du til å grine og være nervøs. Da er det deilig å se på bilder etterpå og se alt du ikke husker. Du kommer til å ha masse tanker i hodet og glemme mye av det du har gjort og sagt. Masse lykke til med forberedelser, planleggingen!

  2. Ser ut som du har god kontroll på det meste du…..klarere ikke å se for meg at du kan bli en Bridzilla…hehe 😉
   Tror dette blir perfekt for dere 😉
   Ha en flott lørdag og god bedring 🙂

  3. Er gift, men har egentlig ikke noen råd, du ser ut til å ha full kontroll på hva som passer dere, det er det som er viktig. Vi gjorde det our way og er utrolig fornøyd med det, i tillegg er det utrolig stas å være gift etterpå faktisk 🙂
   Blei trist på dine vegne pga moren din, men får desverre ikke gjort noe med det, og i det minste så kommer en stor del av henne til å gå opp kirkegulvet med faren din, for fy søren du ligner på mamma,n din!

  4. Veldig hyggelig lesning Linen! Glad på dine vegne. Det høres ut som det blir en topp dag!☺️🎉😀

  5. Først og fremst; gratulerer så mye med vektreduksjonen din! Bra jobba!
   Jeg digger bloggen din og hvordan du byr på deg selv.
   Ang bryllup så har jeg et tips; lag plass i budsjettet til en profesjonell fotograf som følger dere hele dagen. Vi gjorde det, og har så stor glede av det! Vår fotograf fartet frem og tilbake, fikk dermed tatt bilder av meg og mannen min mens vi ordnet oss på hver vår kant, og var så med oss (uten av vi merket det) helt til brudestilledansen var danset. Det koster en del, men det er så verdt det!
   Dere burde også spørre om en av gjestene kan filme så mye som mulig, det glemte vi…
   Masse lykke til med alt fremover!

  6. Jeg giftet meg i fjor sommer på Sørlandet, og vi hadde også maritimt tema. Det kan ABSOLUTT anbefales! 😀

  7. Vi hadde en kurv på toalettet med ekstra strømpebukse, lipgloss, neglfil, ob, hårspray osv. Det fikk hvertfall vi veldig mange gode tilbakemld på. Lykke til!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg