Tannlegen <3

Idag har jeg vært hos tannlegen, og full av bedøvelse i kjeften ramler jeg inn på kontoret til den nye direktøren vår. Det hører altså med til historien at jeg har tryna på asfalten her om dagen, og at jeg har et skrubbsår i fleisen og øyet mitt var hovent de første dagene. Min nye direktør sitter med trillrunde øyne og observerer meg, der jeg veiver med armene og prøver lespende/siklende- og med skrubbsår i trynet oå forklare noe jobbgreier.  

For å sitère han: “-I løpet av helgen har du sklidd rundt på asfaten med ansiktet først og så kommer du inn nå og prater som om du har fått et ørlite hjerneslag, du skjønner vel at vi må starte min første arbeidsuke med en medarbeidersamtale, unge frøken?! ” 

Min fasinasjon for tenner har jeg hatt siden barnealder. Drømmen var først å bli lege, men jeg ønsket etterhvert å “fikse” problemet pasienten hadde der og da, fremfor å henvise til alle andre og bruke lang tid på diagnoser og behandling. Så derfor følte jeg at tannlegeyrket var hakket mer spennende. Jeg kom aldri så langt at jeg ble ferdig eksaminert odontolog (tannlege) så min korte karriere i Bergen ble med det ene året. Så flyttet jeg til Oslo, med en sveip innom Trondheim først, og i Oslo var det langt mer spennende med tv-jobb, feite lønninger og røde løpere, enn karies, hvit uniform og komposittfyllinger.

Som sagt, fasinasjonen er der ennå og jeg er juger fremdeles på meg en tannlege-tittel i ny og ned når jeg blir skrønemaker. med noen øl innabords. Dette har riktignok resultert i et par tannlegebehandlinger ute på byen. Blant annet tok jeg stingene etter to visdomstenner på en hyggelig homofil mann jeg kom i prat med etter to Jâgermaister`e  i baren. Inne på utestedets toalett satt han på gulvet med bakhodet på dasslokket, mens jeg klippet, lirket, løsnet og trakk ut de blå stingene lengst inne i kjeften hans. På dette tidspunktet hadde jeg arvet et tannlege first-aidkit av min tannlege i Oslo. Speil, pirker og så fikk jeg ei lita tang/saks av ei annen tannlegevenninne. Han ble så fornøyd atte!

Anyway. Den siste uken har både marsvinet Bård og jeg flittig benyttet oss av tannbehandlinger i nærområdet. Bård hadde riktig nok ikke hull i en jeksel slik jeg hadde, men han hadde fått litt vel lange tenner og de måtte files ned. Noe som selvsagt ikke er verdens enkleste jobb, men det måtte gjøres – koste hva det koste vil. Da jeg kom inn til tannlegeveterinæren ble jeg forvist til et eget rom med en benk som Bård åpenbart skulle ligge på mens han fikk tannbehandlinegn sin. Et sånt aluminiumsbord med en liten tynn madrass og grønt papirduk over. Jeg tenkte at jeg kunne “gjøre han klar”,før veterinæren kom, så jeg tar han ut av reiseburet sitt og legger han på ryggen på benken. Bård liker godt å slappe av på ryggen, med alle fire beina sprikende til alle kanter. Tannlegeveterinæren kommer inn og ser på benken. Der ligger Bård i full blomstring på det grønne operasjonsbordet – fullstendig avslappet til det som skal skje. Hun peker og spør: “Hva har skjedd her?” Jeg svarer at han er klar for tannbehandlingen sin. Hun ler, for hun har aldri sett et så avslappet marsvin før tror jeg. Hun trodde han sikkert var død der han lå på rygg med sprikende bein. Fortennene ble filet ned, og Bård er happy. 

Sånn her lå han:

418hLUgIOh

Idag var jeg selv hos min nye favorittannlege i Langesund. Jeg hadde litt samme åpenbaring som Bård Georg på operasjonsbordet, tror jeg. Jeg storkoser meg i stolen til Fredrik og jentene der. Jeg storkoser der meg litt fordi Fredrik er ung og veldig kjekk, og fordi Rita og Liss er morsomme damer med god humor. Riktignok spriket jeg ikke like mye med beina som Bård gjorde hos veterinæren, litt stolthet og dannelse har jeg. Men jeg var ikke fremmed for å spørre om de tingene jeg lurer på når jeg ligger der.

“Hvor er det rareste stedet du har satt bedøvelse?” “Har du satt bedøvelse på deg selv noen gang?” Har noen dødd av bedøvelsen noen gang? “Kan du slipe tennene til Bård Georg neste gang, for du er billigere enn veterinæren. Jeg kan vise deg hvordan du gjør det, jeg har kunnskapen og du har verktøyet!”

En gang i løpet av behandlingen så drister jeg meg tilogmed til å skremme Fredrik-tannlege mens han holdt på, for han så så veldig konsentrert ut på et tidspunkt. Han skvatt ja, men det er alt annet enn morsomt å skremme tannlegen når han har pirker-verktøyet sitt i umiddelbar nærhet av tannkjøttet ditt. Jeg skulle så gjerne ønske at jeg hadde et bilde fra tannlegekontoret idag, men jeg får heller driste meg til å slenge ut et bilde av min gamle favorittannlege fra da jeg bodde i Oslo. Vi hadde sykt moro sammen. Jeg fikk han til å gjøre mye rart med tennene mine, hahah! Blant annet trakk han en tann på siden min for å få plass til overbittet mitt (Jeg hadde innsideregulering) og her har jeg knipset et bilde fra en av de mange gangene vi sloss når han skulle sjekke hvordan ståa var i “gullgruven” som han kalte kjeften min.

Han er grunnen til at jeg ikke lenger har tannlegeskrekk. Han pleide sette opp et speil på lampa så jeg kunne følge med på alt han gjorde oppi kjeften min. Her har gynokologer mye å lære ass. For kontrollfreaker som meg som gjerne vil følge med på alt som skjer. Frem med speilet! 

(Bildene er fra 2006-2009, i den perioden var jeg ofte hos tannlegen for å stramme reguleringen min på baksiden av tennene. Jeg var faktisk så ofte innom at jeg fikk både bursdagsgave og julegave av de på Tullinløkka Tannlegesenter. Jeg savner de litt, men nå har jeg endelig funnet en ny tannlege her hjemme som er like flink, og det gleder meg!)

Nuvel. Tilbake til tannlegebesøket mitt idag. Jeg klaget litt til Fredrik at jeg hadde oppdaget en liten skjevhet i perleraden min. Så jeg beordret han til å faktisk slipe fortennene mine litt rettere. Mens jeg ligger der og får slipt fortennene, tenker jeg at det fasen ikke er mange dager siden marsvin-Bård fikk samme behandlingen. I løpet av samme uken ligger vi altså begge på rygg på en grønn operasjonsduk og får fortennene våre filt ned. I rest my case. 

Her har vi begge fått slipt fortennene våre. Bård sin tannlegeregning ble faktisk dyrere enn min. Det sier jo litt. 

Kan jeg bare spørre om en sak? Hvor hviler dere øynene deres når dere er hos tannlegen? Jeg sliter jo som sagt med at tannlegen min er kjekkere enn flere andre tannleger jeg har møtt på min vei, så jeg prøver å unngå å se rett på fjeset hans når han driver å durer i kjeften. Men så har jeg også oppdaget at jeg kan se speilbildet av meg selv i pupillen hans, og dermed har mulighet til å følge med på hva som skjer – men det er kanskje særdeles ukomfortabelt for den stakkars tannlegen min? At jeg stirrer han jævlig intenst i øynene for å døyve narsisisten i meg.. (Narsisist – elsker sitt eget speilbilde) Ikke kan jeg lukke øynene heller, da kan det virke som jeg nyter det. 

Alternativt kan jeg kikke på den intense lampa over som ironisk nok er av merket “Delight”. Og når vi er inne på det, hva fasen ER det med det lyset? Det er ikke mye “delight” med den lampa, for når tannlegen gir meg et speil for å foklare den lille skjevheten – så ser jeg i speilet at ALT SYNS igjennom flere lag sminke –  både tørr hud, kviser, mascaraguffe og en tørr buse som flaflet halveis utenfor neseskilleveggen min. All den tiden jeg brukte på å pynte meg, hele fasaden bare RASTE når jeg så meg selv i flombelysningen. Jeg bare sier det. Neste gang må han borre med lyset slukket. Han får bare gjette seg frem til hvilken tann han skal drille. 

 

Uansett ble begge fortennene våre veldig pent slipt, mine ble riktignok ikke slipt så mye – men akkurat nok til at jeg ikke lenger irriterer meg over at det er forskjell på de. Bård er veldig fornøyd med slipingen han også, men han hadde jo faktisk dødd av matmangel hvis det ikke ble gjort. Kan ikke si det samme om matmora. 

Ha en toppen dag!

16 kommentarer
  1. HAHA, ler så jeg rister her, takk for en god start på dagen 😀
   Ser for meg marsvinet liggende på benken, har hatt marsvin som måtte slipe tenna, aldri i livet om at den nervebunten der hadde gjort noe sånt, det er to alternativ her tenker jeg, enten har Bård Georg en liten hjerneskade som gjør at han er så avslappet, eller så er du tidenes marsvin-mor , satser på det siste 🙂
   Jeg har ikke tannlegeskrekk heldigvis, men er jo ikke helt avslappa der heller, så når jeg kommer ut har jeg som regel full oversikt over navnet på lampa, taklampa og hvor mange hull det er i takplatene. Norske tannleger har noe å lære av Amerikanske, tv i taket hadde vært tingen! Det har de jo i det minste hos gynekologen da, selv om det eneste en ser der er innsiden av livmoren og eggstokkene, men slipper i det minste å se gynekologen i øya!
   Ha en fin dag 🙂

  2. Min tannlege har en “Where is Waldo” plakat i taket. Jeg lo godt da jeg så det første gangen! 🙂 Jeg har også tenkt hvor søren jeg skal se/hva jeg skal se på når jeg er hos tannlegen. Men nå er jo problemet løst. Nå ligger jeg pent og pyntelig i stolen og prøver å finne Waldo 😛 hehe Kanskje du kan foreslå det til din tannlege? 😉

  3. Har også en av disse kjekke unge. Og. Det er ikke så mange andre steder å glo enn i øya hans hvis han skal treffe munn liksom. Oppdaga også hvor mye han stirrer folk i øya da han en dag spurte om jeg var søstra til Jarle som jeg jo måtte bekrefte. Det skjønte han for vi hadde så like øyne

  4. Har Fredrik som tannlege selv, å jeg har for første gang i løpet av mitt liv aldri problem med å reise dit! Han er utrolig dyktig! Å er heller ikke feil å legge øya på 😛

  5. Fantastisk Line☺️ Utrolig morsomt å lese bloggen din – du skriver kanon bra ! Ler så jeg griner 😂😂

  6. 😂😂😂morsomt skrevet 👍 hvor jeg ser ? I taket over stolen er det en lysarmatur oppdelt i mange ” ruter” , hakke peiling på hvor mange de er, men teller de hver gang 😊😊 ellers har jeg øya godt lukket igjen , er jo ikke akkurat så mye og se på … Men sant skal sies; tannlegen min er ingen mann 😂😂😂

  7. Hahahaha! Så gøy! 😀
   Når jeg er til tannlegen så kniper jeg igjen øynene av frykt, enda jeg aldri har borret før… Ligger stiv som en pinne i stolen, gitt. Heldigvis slipper jeg å dra hvert år, da de sa jeg kunne komme om to år siden alt så “meget bra ut”. Puh!
   Dessverre er det to år siden i år…

  8. hiji…. åå eg digge deg og dine marsvin 😄😄 hihi sjøl har eg hårete vovvve, og hårete kattatr.. kjekt med hår i maten😂😂😂

  9. Du e alltid like hærlig og en solstråle som beriker livet mitt sånn som du har jort d i mange, mange år 😉
   Bare vit at æ følge dæ hvær dag me dine “kromspring” og morsomme påfunn 😉
   Lov ju <3

  10. Ha ha ha ha 🙂
   Jeg ler så jeg griner her Line. Du er så flink til å formidle dine opplevelser på en humoristisk måte, og jeg kan se det hele for meg..
   Elsker bloggen din, og må innom den hver dag 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg