Torben møter fru PMS.

Det er ikke ofte jeg går rundt å irriterer meg over noe. Men når jeg først gjør det de 4 dagene i måneden, så kan det rett og slett koke over for meg fullstendig, og jeg blir et rasende og ukontrollerbar monster det er vanskelig å medisinere med det første. Ofte er det Torben som står i senter av mine utblåsninger, litt fordi jeg har en latterlig tendens til å gi han skylden for alt og ingenting. Og derfor også humøret mitt til tider. Men så har jeg skrevet litt i irritasjonsboka mi for å få det listet opp litt, og her er et lite dypdykk.

Her er en liste over ting som kan snu hele min vanligvis så glade verden:

1. Torben er tett i nesa. Han bruker nesespray. Før han bruker nesesprayen spruter han med den i løse lufta før han skyfler den inn i neseboret. HVORFOR? Hvorfor i herrens navn skal det være godt for noe? I en nesespray er det ca 25-30 sprayer og den lille dritten koster rundt 50-60 kroner. HVORFOR er det viktig å sjekke spruten utenfor nesa? Hvorfor er det så himla viktig å sprute nesespray ut i lufta for å sjekke, det er jo ikke sånn at om den ikke virker når man spruter første gangen så er hele prosessen kjørt? Kan han ikke testsprute i nesa og kjenne etter…”kom det noe ut eller ikke”. Hvis ikke, prøv igjen. 

2. Når han omsider har sprayet i nesebora sine så suuuuuuuuger han så hardt han kan inn. Langt inn. Så langt inn at det blir tørt i nesa. Jeg vet ikke med deg der hjemme, men nesesprayen skal løsne opp så man får snyti seg, ikke gjort det enklere å dra langt inn i bihulene for at det skal ligge der, tette ytterligere og fremkalle bihulebetennelse. Fader ass, det er til å bli gæærn av!

3. Når vi tar ut klær fra tørketrommelen så legger vi det opp på benken på vaskerommet. Torben er vel i snitt den som gjør dette oftest, siden han er den huslige av oss. Men han er jævlig utspekulert. OFTE står han å bretter klær, legger inn i skap og styrer der inne. Helt til jeg for kort tid siden oppdaget at han kun brettet sine egne klær og la de i skapet. Han har med andre ord “spart” mine klær og de blir da liggende i en haug som vokser seg større og større dag for dag. Det gikk ikke opp for meg før her forleden da han plutselig avslørte seg selv og sa…”Sånn, nå er det bare dine klær igjen.” Jeg har jo stusset litt på at vi begge har brettet sykt mye klær opp igjennom, men sannheten er at Torben bruker unevnelig lang tid på å brette og i tillegg bare bretter sine egne klær, så da er det ikke rart det oppleves som om vi bruker sykt lang tid på vaskerommet – begge to!

4. Torben har en greie med å svare meg på en “morsom” måte. Når han for eksempel har kjøpt kyllingkjøttdeig, og jeg sier at det skulle være kalkunkjøttdeig, så sier jeg ifra. Da sier han: “-Jeg trodde det skulle være kyllingkjøttdeig.” Og da svarer jeg “-nei, det skulle det ikke.” Og da svarer han. “-Jo, det trodde jeg”. Da klikker det for meg. Jeg har ved to anledninger begynt å gråte pga akkurat det, for det er så sykt provoserende av en eller annen grunn.

5.Vi har noen sett med sengetøy. Det ene er et sykt dyrt damask-sengetøy som kostet litt under 3000,- da jeg kjøpte det for flere år siden. Jeg elsker det sengetøyet. Ironisk nok har Torben et sengetøy i akkurat samme farge, men selvsagt ikke i damask – men noe billigere og helt ordinært sengetøy. Hver gang jeg legger på damask-sengetøyet pleier jeg å si “det her damask-sengetøyet er så sykt dyrt men akk så deilig!”. Og da tar den jævla rotta på seg æren og sier “Ja, det er mitt sengetøy, det har jeg hatt lenge”. Bare fordi den jævla gnomen ikke kjenner forskjell på KID-sengetøyet sitt fra ungkarsdagene sine og mitt dyre, vakre damasksengetøy så FYRER han meg opp ved å NÆGGE om at det er hans sengetøy og det er det IKKE. Kjenner jeg blir helt svett av å snakke om det! Fader asså!

6. Når Torben finner noe i kjøleskapet han ikke vet hva er, så KASTER han det. Jeg har ikke tall på hvor mange økologiske mango-chutney glass jeg har kjøp opp igjennom, det er ikke mulig for et menneske å spise opp så mange slike glass som jeg har kjøpt opp igjennom tidene. Og så prøver han seg med å si at “det var mugg på det”, men det er bare fordi han kikker oppi glasset og syns det ser funky ut. Men det er for fasen mangochutney, den SER jævla funky ut den skjønner du!

7. Når Torben nyser, så nyser han så høyt at jeg skvetter og tisser meg litt ut. Da klikker jeg litt. Det må være mulig å nyse uten å vekke opp hele nabolaget? Det må jo være skadelig å lage den slingrende skrikelyden når man nyser? Det må jo være vondt for halsen og stemmebånda?

8. Det er en sånn fotballkanal her hjemme som står på i tide og utide. Også når det ikke er kamp. Da er det bare et sånt oversiktsbilde over kampene på skjermen, og en sånn vignettlydd på 20 sekunder som går om og om og om og om og om igjen…. Det er jo ikke sånn at han sitter å SER på den oversikten i lengre tid, det hodler vel å se oversikten og så bla videre?! Og den vignettlyden kan helt seriøst få meg til å tråkke ihjel marsvina i ren affekt, den frembringer rett og slett drapsinstinkter hos meg! 

9. Jeg spurte hva slags brudekjoletype Torben syns var finest for å kunne lande drømmekjolen. “Jeg vet ikke, men jeg syns ikke sånne gamledagse kjoler er så fine”. Nei, ok. Hva mener han med gamledagse? Vintage? 1980-tallskjole? Ballkjole? Kniplinger og blonder? Brokadeskjørt? HVA FASEN MENER DU MED GAMMELDAGS? Er det ikke lov til å ha på seg en tidløs, tradisjonell kjole? Er det gammeldags kjole? Er det havfruefasong du vil se meg i? Stroppeløs? kort? MEN SVAR DA??!! Jeg er i villrede og livredd for å bruke en såpass stor sum penger på noe Torben kanskje ikke syns er noen fin kjole.

10. Når jeg er på reise pleier Torben å erte meg med at marsvina våre ikke har det noe bra og gir meg dårlig samvittighet for at jeg er ute å reiser. Når jeg omsider orker å ta den telefonen hjem midt i konferansen for å si at alt er bra med meg, så sier han “Bård ser litt slapp ut, så Inge og Knut Werner kommer innom med en hammer for å ta en avgjørelse på hva vi skal gjøre..” Da sitter jeg med nervene utenpå kroppen resten av konferansen og dør litt inni meg. 

11. Det finnes ikke noe punkt 11.

12. Jeg liker å ha det varmt. Torben liker å ha det kaldt. Ofte snikskrur han på ventilasjonsanlegget eller varmekablene, og så blir det grisekaldt hjemme uten at jeg vet hvorfor. Og jeg skrur opp igjen. Og han skrur ned igjen.Åpner vinduer, jeg lukker de. Det er ikke rart Skagerak Energi elsker oss. 

13. Torben bruker sykt mye penger på dopapir. Altså, ikke mengden dopapir som plager meg, men kvaliteten. Ved flere anledinger har jeg hatt mitt eget firstprice dopapir og han har kosa seg med Lambi 8-lags. Bokstavelig talt penger skylt ned i dass spør du meg.

14. Alle disse nevnte tingene ovenfor irriterer meg som regel bare 4-5 dager i måneden. Resten av måneden har vi det ganske greit og jeg klarer å holde sinnet mitt på et avbalansert nivå. Tror jeg.

Et uredigert blinkskudd fra fotoshooten sammen med Julianne Fredin / Juliannes Foto i Langesund. Jeg har så mye herlige bilder fra den shooten! 

Følg meg gjerne på facebook eller instagram! Supporterfrue.no – Line Victoria

 

 

 

9 kommentarer
  1. Haha! Ja det er ikke bestandig greit å være samboere 😉 Må nesten kommentere punkt 13 og dopapiret. For det ER faktisk forskjell der altså! Vi måtte bytte fra sånn “grått First price” –papir, da dette blir som “lim” og tetter igjen rørene og kloakken 👎🏻 Så viktig og legge igjen litt mer penger i det 😉

  2. Hahaha,trodde det bare var min samboer som ALLTID prøvesprayer nesesprayen 😀😀
   Signerer den: sykt irriterende!!!

  3. Dette ekteskapet deres,kommert il å bli rosenrødt.
   Han som de fleste mannfolk,har vel nada peil på bryllup kjoler.
   Hva med å gi ham en penn og et blad etc,be ham streke ut de han synes er stygg ??

  4. OI! Well …Da er jeg all out of ideas.Rent bortsett fra og dra ham etter ørene til brude sjappen,og be ham plukke en. Men da bør du kanskje velge en laaaangt vekke fra der dere bor,pga det vil gi noen ganske rare blikk.

  5. Hvis det er det eneste som plager deg så vil jeg ikke si at det er så mye..Dere kommer til å klare ekteskapet bra høres det ut som! Mange av disse tingene ville aldri jeg brydd meg med,
   selvom jeg kjenner igjen nr 4 til en viss grad. Nr 3 kan jeg gjøre selv hvis jeg er lei av at han ikke hjelper med husarbeid,men han er som regel overraskende flink til å ta i et tak det,ikke like ofte som meg men det er fordi han jobber og ikke jeg 😉 Og grunnen til at man sprayer ut i lufta med sprayen,gjør jeg også er fordi man alltid skal riste den godt før bruk og spraye litt i lufta.. Jeg har opplevd så mange ganger at det har kommet en liten ..pziit.. også renner det ut igjen med en gang. 🙂 Men så lenge han ikke sprayer på deg,så ser jeg ikke problemet..haha 😀
   Og hvorfor bry seg hvordan kjole mannen vil ha? Er du som skal ha den på deg og du kommer til å prøve deg frem til noen kjoler og hvis du evt familie/venner du kanskje velger å ha med deg på prøveseansen er enig i at det er en fin kjole så vil han garantert syns det også. Alt kler den smukke,og smukk det er du 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg