Jeg har også noe jeg ville sagt. Hilsen Torben.

Hei, det er meg. Torben.

Takk for alle tilbakemeldingene etter Lines blogginnlegg om de tingene hun irriterer seg over med meg. Jeg vil gjerne få påpeke at det er en viss sannhet i de fleste utspillene hennes, men det ante meg ikke at monsteret i henne veltet ut i hele 14 punkter på bloggen hennes. Heldigvis kan jeg med hånden på liverpoolhjertet mitt si at hun ikke er rette ræva til å snakke. Line er langt ifra den gullfuglen jeg trodde jeg skøyt, de fire dagene i måneden hun henviser til. Til tider drømmer jeg meg tilbake til 1700-tallet, da heksebrenning var tillatt. Line hadde blitt bært til bålet i snitt en gang i måneden. De siste månedene hun har vært på diett – enda oftere. 

Hun sitter der på sin høye hest og deler flittig av seg hva som gjør at hun tilter som et livsfarlig hydrogen-bombe. Hun skal få passet sitt påskrevet nå. 

Oppvaskmaskinen – djevelens verktøy: Line har ingen god erfaring med oppvaskmaskiner. Om det er fordi hun ikke forstår hvordan den brukes eller bare ignorerer det faktum av vi har dette suverene hjelpemiddelet i hus, vites ikke. For det første skyller hun ikke det hun en sjelden gang setter inn i oppvaskmaskinen. Jeg har mange ganger fersket henne i å sette inn og sette på skylleprogram på oppvaskmasinen, bare fordi hun ikke gidder å skylle tallerknene i vasken først. Alle de gangene jeg har stått å gravd ut stekt kalkunkjøttdeig, løkbåter og salatrester fra bunnen av oppvaskmaskinen mens hun står med store dådyrøyne og later som ingenting. Når oppvaskmaskinen omsider har vasket ferdig en omgang, kan du takke faen på at det ALDRI blir tatt ut. Men trenger hun noe derfra, så tar hun kun det hun trenger rett fra oppvaskmaskinen. Hun åpner også maskinen mens den er igang og plukker ut det hun trenger. Stekespader, kniver og ostehøvler – alt fult av såpe og selvsagt GLOVARMT. “-Den fortsetter å gå selv om jeg gjør det!” sier den jævla dåsa og smeller igjen maskindøra igjen.

Når Line kler av seg klær for å bade eller skifte til den stygge joggebuksa som kan stå av seg selv, så lar hun det ligge igjen. Midt på gulvet. Det ser ofte ut som hun bare er skutt ut av klærne, eller at hun bare har fordunstet og klærne ligger igjen. Disse haugene av klær og underbukser som spriker imot deg som et alarmerende rop om hjelp ligger spredd fra vaskerommet, soverommet, gangen, badet og noen ganger i stua. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg finner klærne hennes i sofaen, fordi hun ettter eget utsagn bare MÅ ha det av seg fordi klærne klør på kroppen. 

Jeg tror Line må være en hemmelig pillemisbruker. Hun har helt seriøst en pille for alt. Da jeg ble sammen med henne hadde hun en koffert full av egyptiske piller med arabisk skrift som hun trillet og serverte meg i tide og utide. Dette fra da hun reiste jorden rundt. Jeg vet ikke hva slags sykdommer hun mente jeg hadde, men når jeg hadde rødt øye hadde hun piller for det. Da jeg fikk magevondt etter at hun serverte meg bedervet kylling en av de første datene, så hadde hun en pille for det også. Og når marsvina våre blir syke, da har hun faen meg antibiotika for gnagere og marsvin i kofferten sin. Hvilket normalt menneske HAR sånt liggende spør jeg?!

Når det gjelder bryllupet, så er det noe hun har lurt meg til. I fjor på denne tiden fortalte Line meg at “selv om du frir, Torben, så mååå man ikke gifte seg med en gang innen et år! Vi trenger ikke stresse liksom!”. Jeg satte ring på fingeren hennes i juli i fjor og BANG! bryllupsdatoen satt og frem kom “bryllupsutklippsboka” hun har spart på siden hun var 12 år. Som om ikke det var nok – hun organiserte med alle mine offshore-kompiser om en dato der alle var hjemme fra Nordsjøen. Fant en dato som passet alle. “Alle”. Bortsett fra meg! Det slo henne ikke en eneste gang i planleggingen at det KUNNE være en fordel at jeg, brudgommen, også hadde fri bryllupshelgen. For det hadde jeg jo ikke. Så kjærringa får stå der oppe ved alteret alene hvis ikke jeg får innvilget velferdspermisjon for å gifte meg. Til pass for henne.

I det siste har jeg måttet sove på gjesterommet. Av to enkle grunner. 1. Jeg har vært syk og har derfor hostet litt i løpet av natten. JEG har derfor blitt forvist fra min egen seng og inn på gjesterommet på en 60 cm bred madrass på gulvet, så jeg kan hoste i fred og fordragelighet. 2. Hun spiser slike slankebarer rett før hun legger seg, noe som gjør at hun har et gassutslipp i løpet av natten det burde vært betalt klimakvote på. Jeg orker ikke ligge ved siden av noen som helt uten å skjemmes, ligger å gasser under dyna gjennom hele natten. Selv på ettermiddagen kan det lukte fis fra soverommet, mange timer etter at hun forlot åstedet.

Hun setter igang prosjekter som tar tid, koster (meg!) penger og i tillegg ikke alltid er fornuftige prosjekter. En gang bygde hun en utesofa av sånne trepaller. Greit nok. Men så malte hun den lyserosa og mintgrønn. Hun malte også blomsterkasser og kaffekanna (!!!) i samme farger. Og bygde et bord at terasseplanker. Hvem tror du måtte demontere og bære bort det psykedeliske djevelskapet av en haug på terassen? Jo, det var meg.

Hvis du trodde at jeg var ferdig med å utlevere Lines dårlige sider så har jeg såvidt startet. Hun eier ikke skam i livet når det kommer til toalettrutinene sine. Jeg har prøvd å forklare den selvutnevnte dritemaskinen at huset vårt har dører for en grunn. Av en eller annen merkelig grunn så syns Line det er helt greit å ha dodøra åpen når hun er på do.  Jeg hører alt som skjer der inne, kun avbrutt av lyden av en og annen facebookmelding som tikker inn eller lyden av starten på et nytt brett i Candycrush. I tillegg er hun så lat at hun allerede begynner å kle av seg og løsne buksa på vei til toalettet, du kan takke faen på at buksa allerede er bare 20 cm over bakken idet hun går inn på badet. Om det er fordi hun har dårlig tid eller bare sparer tid aner jeg ikke. Flaut er det hvertfall når kompisene sitter i sofaen.

Kaffekopper. Som den kaffeelskende kjærringa hun er har drikker hun sikkert 10 kopper kaffe hver dag. Og hun tar en ny kopp hver gang. Det står halvtomme kaffekopper på stuebordet, kjøkkenbordet, på benken i gangen, utenfor på trappa (fra når hun røyker) ved dassen (ja, hun drikker kaffe MENS hun driter fordi hun mener det “hjelper henne igang”.) og sist men ikke minst – i bilen. Hver gang jeg setter meg inn i bilen må jeg rydde unna 3-4-5-6 tomme kopper, og ofte havner de på gulvet. Der blir de liggende å klirre når vi kjører bil, og det er helt seriøst til å bli innlagt på mentalsykehus av. 

Line syns panting av flasker er et jævla ork. Så da syns hun det er helt i orden at jeg må gå ned til Joker i Brevik med mine enorme, blå Ikeaposer med halvannenliterflasker med pepsimax for å pante før jobb. Jeg spurte henne hvorfor hun aldri gjorde dette selv, hun som som regel kjører bil de få hundre meterne til butikken og kunne lett svippet med seg tomgodset. Svaret hennes var at hun syns det var flaut. Den jævla bortsjemte drittungen syns det er flaut og ukult å pante flasker men helt greit å drite med åpne dører.

Line er til tider veldig selvsentrert. Hun merker det i grunn ikke selv før det er “for sent”. Et eksempel her er da vi hadde med min niese i baksetet på bilen da vi skulle en tur til Sverige. Besteforeldre skal si hade til oss og ønske oss god tur da de sier..“-Kjør forsiktig, Line! Husk at du har dyrbar last i baksetet!”. Hvorpå Line svarer: “Ja, det har du rett i. Den nye macbook pro`en min ligger baki.” 

Til tross for alt dette, så er hun heldigvis mitt problem å leve med. Og det er jeg som har fridd til henne, ikke nødvendigvis på tross av alt dette – men på grunn av alt dette. Aldri en kjedelig dag med Line. 🙂

Hilsen Torben.

PS: Jeg vet ikke hvordan jeg snur bilder. Her er bilde av meg når jeg skifter støvsugerpose i sentralstøvsugeren vår. Ikke at Line engang har den ringeste anelse om hva hullet i veggen og slangen på vaskerommet er til bruk for, dog. Flaks hun har meg.

 

 

 

 

 

19 kommentarer

Siste innlegg