Morgengaven!

Jeg har alltid sett på morgengaven som litt overkill når det kommer til det å gifte seg. Der har man brukt utrolig mye penger på en fest, og så skal man sette inn nådestøtet med å makse ut budsjettet med å kjøpe en flott gave til “dagen derpå” når bakrusen gir seg og man ligger der med angsten sin søndagen og lurer på hva i helvette man har gjort.

Faktisk betyr morgengaven 2 ting. 1: Den skal vise bruden og hennes familie at man har råd til å ta vare på henne, og i tillegg skal man gi en så dyr gave at det vil sikre brudens fremtid om noe skulle skje med mannen. Så et lite stykke  dyrkbar jord, eiendom eller verdifult smykke skulle gies som en sikkerhet. Også så kommer den mest fasinerende tradisjonen: Man skulle gi sin nyblivende kone en takk for hennes jomfrudom.

Jeg tror nok at det skipet der seilte for x antall år siden for oss begge, det blir ikke noe “takk for din jomfrudom” her i gården – det blir vel heller en “takk for at jeg er nummer VEITIKKE, men forhåpentligvis sistemann!” – gave på denne dama. 

Når jeg ser hva andre fruer har inkassert etter første natta som mann og kone, så var jeg hvertfall helt sikker på at jeg ikke ville at Torben skulle kaste bort penger på ei fancy og svindyr veske, reise eller diamanter. Sorry ass, kjøp gjerne veske og diamanter til konemor, men for min del ønsket jeg meg noe jeg faktisk kan bruke og ha veldig nytte av. En veske har jeg tolv tusen stykker av, og diamanter trives kun på min finger – ikke i ører, rundt halsen eller håndleddet.

Jeg fikk….*trommevirvel*

EN SKIKKELIG SYKKEL!

Og hva fikk Torben i morgengave?

EN SKIKKELIG SYKKEL!

Det er virkelig sesong for sykkelkjøp nå, nye modeller har kommet til og de flotteste og mest populære ryker først. Derfor tok vi sats og fikk et supertilbud hos Kent Inge på G-Sport, og jeg må innrømme at det er utrolig hyggelig å faktisk legge pengene på disken hos en lokal forhandler som åpner servicehjertet sitt for lokalbefolkningen, år etter år etter år. (Nei, ikke sponset. Bare skryt til de som holder hjulene, bokstavelig talt, igang i disse ebay og “do it yourself”-tider.)  

Så nå blir vi jaggu et syklende ektepar fremover! Jeg må bare lære Torben å bruke sykkelbukse med padding i ræva også, så blir det Brotorvetrittet på oss i august om vi fremdeles er gift. 

…og jeg vet forøvrig at jeg setter pre-ekteskapet på prøve i disse dager når jeg må ha pause fra linsene mine og bruke briller noen dager. Jeg ser ut som en som prøver så altfor hardt å være trendy med briller, men sannheten er at jeg overhodet ikke klarer meg uten styrke! En rift eller noe buggs på øyet, og jeg måtte grave frem disse brillene jeg kjøpte i desperasjon da jeg bodde i Malaysia. Jeg har -6,50 på begge øynene og ikke noe særlig dybdesyn uten, så jeg har linser jeg sover med. Hvis ikke hadde jeg skadet meg voldsomt om morgenen, siden jeg snubler og slår huet i vegg og dørkarmer, fordi jeg ikke klarer avstandsbedømmelsen uten styrke på øyenene. Faktisk så er ikke disse brillene helt rett for meg, for mac-skjermen BULER mot meg nå når jeg sitter å skriver.

/Line Victoria

7 kommentarer
  1. Kan jeg spørre hva en slik skikkelig sykkel koster nå, sånn ca?
   Jeg har også lyst på en skikkelig sykkel – men er student da! haha 🙂
   og har du vanlige pedaller, eller tenkt å bruke sykkelsko? 🙂

  2. Anonym: jeg tør nesten ikke si hvor mye min kostet, men du får en veldig allright hybridsykkel til rundt 3000 kroner.. Det kommer jo ann på hvor mye du ønsker å sykle og bruke den, kanskje det er en ide å kjøpe brukt på finn.no?

   For min del var sykkelen i en litt høyere prisklasse (satt ned 3-4 000 i tillegg) og så oppgraderte vi de med litt utstyr jeg hadde blitt gal av å ikke ha.. (Karbon-styrespaker eller hva det heter) og drikkeflaskeholder, skjerm, støtte, og noe annet greier jeg ikke husker. Torben sin var enda litt dyrere, men igjen – fikk en god samlet pris. Han grein seg også til ekstra utstyr og en skikkelig hjelm!

   Kjøp en billig sykkel først, og så kan du eller dra på skikkelig hvis du ser at du sykler mye og bruker den masse:-)

  3. Hei, kan ikke du lage flere innlegg om livsstilsendringen din? Syns der er så motiverende å lese!
   Jeg går selv på et lignende kurs nå. Har gått ned 9 kg :))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg