Torbens utdrikkningslag i Liverpool (med en vri)

Mange som følger meg på facebook og instagram har fått med seg at det har vært en ganske begivenhetsrik uke for brudgommen Torben. Jeg ville egentlig skåne bloggen min for oppdateringer om dette, men så regner jeg ofte skriving som en form for terapi, og jeg syns det kan være greit å ta en oppsummering av hva vi har syslet med den siste tiden. 

Vel, la oss starte med forrige fredag. 

Torben ante fred og ingen fare da han var godt inni jobbturnusen sin. Vi planlegger lite når han jobber sine 2 uker på båten, så jeg tipper overraskelsen var stor da han plutselig oppdagen 15 av sine beste kompiser på kaia fredag formiddag i jobbuken sin! Litt tidligere på dagen hadde han fått et ørlite kutt i fingeren, du vet – sånt kutt man får hele tiden som man egentlig ikke tenker så mye på etterpå. Tror ikke engang han satte på et plaster. Så ubetydelig kutt, snakker vi. Han ble ikledd en fallskjermdress av kompisene sine og fikk inntrykk av at han skulle hoppe fallskjerm når det bar til flyplassen. Gutta hadde selvsagt andre planer – en fantastisk tur til Liverpool i 4 dager med de 3 K`ene som betyr mest for Torben. (Kompiser, Kos og Kamp) 

Lørdag, under kampen på Anfield, ble Torben veldig syk. Høy feber, verkende og veldig hoven arm, samt generell veldig dårlig almenntilstand. Han fortalte meg i ettertid at han ikke engang hadde orket å løfte flagget over huet under kampen, så han skjønte vel at noe var på gang. Siden alkoholinntaket var veldig labert denne dagen, til tross for at det var et utdrikningslag, forstod heldigvis gutta i reisefølget at det måtte taes affære kjapt. (Takk Gud for våkne og oppegående gutter!!!) Torben ble sendt med ambulanse fra Anfield Stadion og til Royal Hospital Liverpool og lagt inn umiddelbart. Jeg fikk telefon fra gutta og ble holdt løpende orientert. Jeg tenkte vel der og da at dette var jo “kjipern” for utdrikningslaget, og at Torben kom til å bli skrevet ut dagen etter med et arsenal av antibiotika i baggasjen og alkoholforbud resten av turen. Der tok jeg veldig feil!

Lørdag kveld responderte ikke Torben slik som håpet på antibiotikaen han fikk intravnøst og ble hasteoperert den natten. Vi ble forespeilet en “worst case scenario” der de snakket om å åpne hele armen hans – og jeg ble jo helt satt ut. Torben også, hanvar veldig bekymret for tatoveringen sin. (!) Underveis i operasjonen ble det heldigvis endrede planer og fingeren og litt nedenfor i hånda ble sprettet opp og tømt, og da han våknet opp fra narkosen så var hånden hands bandasjert som en mikke-mus hånd, han var ilagt kateter og var i dyp morfinrus. Med andre ord – Ikke spesielt klar for å ta fatt på siste dagen i sitt utdrikkningslag. 

Gutta satt på rundgang ved sykesenga til Torben, og jeg er så STOLT over hvor fantastiske venner Torben har. Dette skulle jo være en heidundrende fest for Torbens siste ungkars-krampetrekning, men istede ble det et utdrikkningslag uten brudgommen/hovedpersonen selv til stede. 

Etter gode samtaler med Torbens gutteklubb ble vi omsider enige om at vi nå skulle skifte miljø litt, og svigermor og jeg dro ned da resten av utdrikningslaget dro hjem på mandag. Gutta dro noe motvillig hjem, det var mange runder og telefoner som gikk på kryss av landegrenser på hvem som skulle bli igjen med brudgommen – men siden svigermor og jeg bestemte oss for å overta våkingen ved sykesenga, så løste det seg foreløpig greit. Det viktigste var at Torben hadde noen der nede, og det var mer enn nok av frivillige som tok ansvar! Dere er best!

Mandag ble Torben operert for 2. gang, og det var dessverre ingen gode nyheter å få da han våknet fra narkosen igjen. Nå hadde de åpnet 3 fingre og videre ned i hånda for å få skikk på bakteriene og betennelsen som hadde satt seg i den en gang så utrolig lille kuttet han fikk før avreise. Mikkemus-hånda ble hengt i et stativ og Torben fikk nye runder med sterk antibiotika og morfin for å redde hånda. CRP oppe i 359 (?) på det værste. Høyt og lavt blodtrykk om hverandre.Labresultatet fortalte oss at det herjer stafilikokker aureus (gule stafilikokker) og streptokokker i hånda til Torben. Du burde egentlig ikke google det, for det er sykt nasty. 

Dessverre er det slik at når du får så mye antibiotika intravnøst så flater immunforsvaret helt ut. Kroppen slutter i prinsippet å reparere seg selv, og man er utrolig mottagelig for andre ulumskheter som dukker opp. Så dagen etter operasjonen fikk han lungebetennelse. Da var det igjen på med oksygenmaske for å holde oksygenopptaket i kroppen oppe. Operasjon nr 3 stod for trappene, men ble to ganger blitt utsatt. Dette skjønner jeg er utrolig frustrerende for Torben, for nå begynte vi å lengte etter gode nyheter som kunne gjøre at vi snart kunne se en avreisedag hjem til Norge nært forestående. Dengang ei. Torben ble liggende i sengen å føle vg-live oppdateringer for å få med seg Liverpoolkamp, plassert i en hvit seng i dyp morfinrus på Trauma Ward 4B i favorittbyen Liverpool og rundet ​da en uke sengeliggende.

 

Vi, svigermor og jeg, valgte å gjøre som Torben ville gjort om han hadde vært frisk nok – vi tok en øl på pub`en på Anfield og skålte for en av Norges største og dedikerte Liverpoolsupportere!

Svigermor og jeg dro hjem fredag, og ble avløst av svigerpappa Rune. Nå er Rune med Torben på sykehuset og i går ble han endelig operert for 3. gang. Denne gangen fikk vi gode nyheter! Bakterieinfeksjonen er på retrett og fingrene/hånda er (delvis) sydd sammen igjen –  Torben kan aldeles snart klarkjøres for hjemreise! Ingenting gledet meg mer lørdag kveld enn den gode nyheten, sannheten er at det ble helt mørkt etterpå – for jeg sovnet som en stein og sov helt til klokka 10.00 idag. Nydelig med en etterlengtet hel natts søvn, uten å være urolig og frykte det værste når du våkner!

Stakkars Torben. Det må være lov til å si det. Men så må man jo også nevne at dette hadde skjedd uavhengig av om de dro til Liverpool eller ikke, dette kunne skjedd nårsomhelst! Det var bare helt hinsides uflaks at det skjedde når de skulle ha utdrikningslaget til Torben, men på en annen side så har jeg sett en helt vidunderlig kjærlighet fra gutta til Torben jeg høyst sannsynlig ikke hadde fått muligheten til å se hvis dette ikke hadde skjedd. Det er faktisk ganske rørende å tenke på hvor omsorgsfulle gjengen har vært, jeg er rett og slett imponert! Snakk om å leve opp til strofene “You`ll never walk alone” da! 🙂

Tilslutt må jeg prise meg lykkelig for at Torben har et så vannvittig godt humør og positivitet som han har. Det var i grunn mer latter enn tårer rundt den sykesenga, og det er helt sjukt med tanke på situasjonen. Humor er faktisk den beste medisinen, og der var Torben flink til å selvmedisinere seg selv..! 

Bildet under er fra da de skulle bytte litt på IV`en hans i den friske hånda, og det gikk litt “gæærnt”…

Torbens kommentar til dette bildet er “Ta bilde, legg ut på facebook og si at de tar den andre hånda mi også nå!”  Morbid galgenhumor er BEST!

Nå krysser vi fingrene for at Torben snart får komme hjem til Norge og fortsette behandlingen i litt mer kjente omgivelser!

<3 

 

 

 

8 kommentarer
  1. Huff, så fælt, men høres ut som om sykehuset i Liverpool har full kontroll, så bra det var der han var når det først skulle skje.
   Masse god bedring til mannen.

  2. Så godt å høre at det går riktig vei med han. Det er i slike situasjoner man ser hvem som virkelig er ekte og nære venner. Masse god bedring til Torben. Klem fra Cathrine

  3. God bedring til gubben 🙂 Følger alltid med på denne bloggen. Synes forholdet til deg og Torben stort sett er det samme som kjæresten min og meg sitt. Liverpool, marsvin, trening og hele pakka. Håper alt ordner seg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg