Hårhelvette.

                                                                                                          * Hårbehandling gitt i bursdagsgave!

Så godt som alle jenter er opptatt av håret sitt. Enten det er kort eller langt, farget, stripet, ombret eller dip`et. Jeg også. Jeg har ikke alltid vært like heldig med sveisen min. Jeg fikk ikke hår på huet før jeg var 6 år. Pappa måtte ta bort bilde av meg fra kontorpulten fordi alle lurte på hvorfor han hadde bilde av E.T. i en ramme på pulten sin.

E.T. var forøvrig et utenomjordisk skapning i en film fra 80-tallet. Han hadde lange armer, korte bein, kulemage, stort bakhuet og ikke noe hår på huet. Dessverre for meg – så var jeg urovekkende lik E.T som 4-5 åring. 

Bilde: Line-Blondine 15 år – ikke stripet eller bleket noensinne. Permanent en gang da jeg var 12 år, uten spesielt heldig utfall. 

På bildet under er vel det korteste håret jeg noengang har hatt. Men blondt da. Mener dette var fra innspilling av “Guiness Wold of Records TV” for noen år siden der jeg var stuntreporter eller noe. Jeg hadde vel sliti ut håret med punktextations, så det var vel derfor det var kort den gangen… Jeg hatet det, husker jeg!

Jeg har alltid hatt blondt hår så det var ganske skummelt da jeg for første gang farget det brunt for noen år siden. Jeg mistet den “blondine-greia med store pupper” jeg hadde gående. Jeg hadde sykt dilla på Tone Damli og forlangte hårfargen hennes av frisøren til TV 2.

…men så gjorde jeg noe som skulle ødelegge mitt relativt avslappede forhold til håret mitt…

(Frisører – se vekk nå!) 

Jeg hjemmebleket håret mitt. Ikke engang bleket det, jeg AVFARGET det, og deretter blekte det igjen for å bli kvitt orangefargen som dukket opp. 

..og hva tror du skjedde etter det?

Håret mitt. Fullstendig ødelagt. Det som engang var sunt, sterkt, tykt og langt hår var nå som gummistrikk, knakk tvert av når jeg gredde det og så helt forjævlig ut. På dette bildet hadde jeg grini så mye at ansiktet mitt var helt hovent og øynene var sånne sammenklistrede. Verdens verste dag.

Etter denne hårfadesen har jeg aldri rørt mitt eget hår på egenhånd selv. Dessverre for meg ble jeg også dritredd for frisører, for jeg er så fryktelig redd for at han eller hun skal gjøre noe feil. Så da har jeg heller latt være å gå til frisøren for å gjøre annet enn å bare stusse det litt i lengden. Man hører jo om skrekkhistoriene. 

Av en eller annen grunn har jeg alltid ønsket å ha en frisør jeg kan være ærlig med, og som er helt ærlig med meg. Jeg følte for eksempel at jeg kom veldig skjevt ut med en frisør som het “Ron” (med sånn amerikansk aksent) på en veldig kjent frisørkjede i Oslo. Han pepret meg full av info at jeg var en “kald blond-jente” og at jeg bare MÅTTE klippe de slitte tuppene. Jeg har heldigvis ingen bilder fra den gangen, for da jeg kom ut hadde jeg bolleklipp med fønvipp innover og grått “kaldblondt” hår. Det viste seg forøvrig at han egentlig het Ronny og kom fra Jessheim, jeg ble rett og slett bare veldig overveldet av en relativt hipp og kul “Ron” med amerikansk aksent som viste seg å egentlig være en helt ordinær ufaglært frisør med høye tanker om sitt eget arbeid. 

Den siste tiden har jeg vært så heldig å få en ny venninne i gjengen min, og hun er (*trommevirvel*) FRISØR! Faktisk har jeg to frisører i venninnegjengen min nå, og jeg har lagt mitt hår i Ingunns hender de siste gangene. Til henne kan jeg si at jeg ikke vil ha det sånn og sånn, og hun HØRER faktisk på meg når jeg sier at jeg ikke vil klippe så mye av lengden. Jeg har tatt med bilder av kjendiser og sagt: “Sånn vil jeg ha det!” og Ingunn på Santa Fe har tryllet frem akkurat den fargen og klippen jeg har sett for meg. 

(Ingunn er en del av RS-truppen min også, som tok gull under mesterskapet i april.)

Det er jo noe helt spesielt med å gå til de lokale, herlige frisørene også da. For det er ikke noe annet sted i Langesund det er mer liv enn hos Tori, Ingunn, Louise og Pia. Ingunn har jobbet med et hår som jeg riktignok ikke er spesielt flink til å ta vare på, og aldeles ikke kjeftet på meg fordi jeg bruker billig shampoo og rettetang. Jeg har aldri blitt pådyttet saker jeg ikke trenger til håret mitt, for jeg blir helt gal av å måtte trekke halve lønningen på en proteinkur jeg bare MÅ ha som blir bare stående i skapet uansett. 

Under er et bilde av meg for å illustrere sovesveisen etter 4. dag uten å ha kranglet med hårbørste og balsam.

Nå som det nærmer seg bryllupet mitt (ehh..vårt!) så har Ingunn med sine magiske hender, koster og folie jobbet seg frem en deilig sommerblond sveis jeg bare ELSKER!

Mørkere under og med lyse solblekede striper. En frisyre jeg slipper å måtte holde vedlike hver 4-5 uke, slik man ofte må med striper og farge. Faktisk kan jeg bare la det vokse vilt uten å måtte stresse med det..! Ettervekst, hva er det?

Men det er jo først når det har gått noen dager og det ikke lenger er nyvasket (!) man begynner å bli ordentlig kjent med den nye sommersveisen da… – Her på vei til sykkeltrening:

Og idag, søndag, mens jeg skrev dette blogginnlegget:

Jeg har ikke akkurat stæsjet opp håret mitt på noen av bildene, det er fordi jeg så sjeldent gjør det uansett.. Det siste bildet er faktisk et to dagers uten noe i, jeg vasket håret og lot det lufttørke på fredag – thats it! Men det var litt for å vise fargen nå 🙂

Jeg er uendelig glad for at mine dager som frisør-redd jente med hjemmeblekings-kit i skapet er over, for jeg har funnet min Ingunn i Langesund og hu er jævla flink! <3 Jeg skal faktisk la jentene der nede fikse meg til en av livets viktigste dager, det er Ingunn som skal ta kontroll på brudesveisen min om en månede – guuuuri som jeg gleder meg! Hvor heldig er ikke jeg da?! 🙂

PS: Jeg er ikke sponset, men jeg fikk hårbehandling i bursdagsgave av jentene på Santa Fe Klippotek i Langesund. Og siden jeg er så fornøyd så syns jeg det var på sin plass å fortelle det videre. Jeg kviet meg litt, for jeg har faktisk vært litt redd for å avsløre frisørhemmeligheten min, i frykt for at andre oppdager hvor flink snella mi er og at hun ikke får tid til meg fremover…Hahahah! 

Morsom funfact? Torben har gått til disse jentene de siste årene også, og er sykt fornøyd han også. Han startet faktisk sin hårkarriere der da han var hårmodell for de! 🙂 

I morgen er en ny dag med nye muligheter. Du vet de fem kiloene jeg skulle ta kverken på? Nah, siden Torben har liggi på sykehus, så måtte jeg sette en stopper for intensivtreningen min (oftere og hardere enn jeg vanligvis trener), men jeg starter opp igjen i morgen. Jeg LOVER! 
 

4 kommentarer
  1. Hei! Fant innlegget ditt om hud og arr. Har du fått forbedring av rullingen? Evt har du prøvd noe annet som virker på arrene?:)

  2. Jeg så deg på fredag og kan signere at håret ditt ser veldig bra ut om dagen 😁 PS: det ble heis en gang til, men så så mor stopp og tok de 10 trinnene hver gang etter det 😂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg