Dassrutiner. Ikke for sarte sjeler!

Alle har de. Ingen snakker egentlig om det.


(Det var sykt vanskelig å finne bilde som matchet overskriften, så jeg tok bare et random bilde.)

Etter Torbens høyst ufrivillige opphold på sykehuset i Liverpool, satte det tankevirksomhetene i sving hos han. Det er pussig det der, for alle dorutiner man vanligvis har hatt som en del av dine andre hverdagslge rutiner, ble for han vanskelige å opprettholde. Jeg skal innrømme at jeg har høy forståelse for dette, og begynte selv å tenke litt på om det var -jeg- som hadde fått rutinene mine ende-vendt (pussig ordvalg der..). 

Mine egne rutiner er ganske ordinære, og høyst gjennomførbare. Tror jeg. Jeg står opp, drikker kaffe, røyker og bæsser. Hver eneste dag. Såfremt ikke sjukdom eller fyllesyke holder med lenket til senga, så er dette vanlig praksis.

 

Jeg har ofte døra til doen åpen. Om det er frykten for å være alene eller klaustrofobi som er grunnen, vites ikke. Det er Torbens største hat, at jeg har døra oppe. Jeg har blitt noe bedre dog. Det er ikke nødvendigvis for å lufte eller noe, men rett og slett fordi jeg er redd for å gå glipp av noe.

På do pleier jeg å ha med meg telefonen eller ipaden. Eller noe annet å lese på. Bryllupsmagasiner er også helt greie blader å la tankene fly med. På telefonen er det nyheter, facebook og instagrammen min som blir runda. Jeg holder meg unna mailen.  På denne måten kan mine kollegaer hvertfall være sikkert på at de ikke får en mail av meg full av drit. 

Faktisk så er det slik at jeg ofte får mine beste idèer når jeg sitter på do, så penn/papir eller mobilens notatblokk ligger lett tilgjengelig. Som en artig diggresjon – idèen til dette blogginnlegget fikk jeg faktisk på et toalettbesøk.

Jeg vet faktisk nøyaktig når i prosessen jeg må ta frem «notatblokka». Det er akkurat like før jeg sender Bruno avgårde på svømmetrening. Den litt rare følelsen av å være uovervinnelig skyller over meg, det en form for rus! 

Jeg har ingen sperrer på hvor jeg går på do. Jeg kan gjøre den naturligste tingen både på offentlige toaletter og på hjemmebesøk hos venner. Terskelen er ei heller så høy på utenlandsbesøk, for når du har bodd i ørkenen i Egypt – da må du være ganske raust anlagt med tanke på toalettrutiner. Faktisk har jeg gått på do i en kasèrne (vaktpost/hytte) full av arabiske unge menn med geværer, der «toalettet” var nettopp et hull i bakken og det stod en stekeovn ved siden av. En stekeovn ja. Kombinert kjøkken og bad, der altså. Ingen dører heller, så jeg hørte det knipset i telefonene til soldatene når jeg satt der med ræva til de. På noens mobil er jeg altså da foreviget på mitt aller mest ydmyke, men jeg lot det bare stå til. Jeg gav de sikkert en opplevelse av de sjeldne vil jeg tro. Etterpå børstet jeg bare sand over mitt fornødne, og jeg lo litt av at det så ut som en overmoden brun banan som var skremt under et dryss av ørkensand.

Til din info var det ikke dopapir der, men en bøtte med vann. Jeg, rutinert som jeg var, hadde med meg sminkefjerner-servietter i lomma, men var ufattelig frustert da jeg oppdaget av at jeg hadde kjøpt øyesminke-fjerner, hvilket betydde at størrelsen på våt»servietten» var like stor som? en halv post-it-lapp. 

 

(Neste gang du er på do, kjenn litt på den deilige følelsen av at du har et luksusproblem når du tar for mye dopapir at du er redd doen skal tette seg. Jeg bare sier det)

Eneste med mine dorutiner er at jeg syns det er flaut å kjøpe dopapir og BARE dopapir på Rema 1000. Jeg tenker alltid at hun/han bak kassa tenker at “-hun skal sikkert fort hjem å bæsse” eller så tenker jeg rett og slett at de tenker at “-Hun fant sikkert ut da hun satt der, ferdigtrøkka, at hun var tom for dopapir, og nå skal hun ha det for så å dra hjem å tørke seg, 20 minutter ETTER toalettbesøket. Eller så tenker jeg at de tenker at jeg har dårlig råd siden jeg jøper firstprice, eller at jeg er så herda i æssen at jeg tåler det meste. Eller at jeg er sår i æssen når jeg kjøper mykt toalettpapir med et lam på, og må ha noe mykt. Hvorfor har de lam på toalettpapiret egentlig? Tørker jeg meg med en babysau-liksom? Eller hva med den toalettpapir-posen med en BABY på???! 

Av en eller annen grunn så innbiller jeg meg alltid at alle har noenlunde de samme rutinene som meg. Og da har jeg en tendens til å synes synd på de som ikke har faste dorutiner. Blant annet kan jeg fortelle dere at når Torben lå i sykesenga og ikke fikk lagt den etterlengtede kabelen med flere dagers mikrobølgeovn-mat fra sykehuset og svigermors innkjøpte bananer, så gikk jeg faktisk til det steget å blande meg inn i sykehusrutiner og medisinering. Jeg ville jo bare Torbens beste, og løy på meg verge-status.  Og noen få timer senere kunne jeg lese i journalen hans at de hadde satt en sprøyte med lakserende middel i han, og at det 6 timer senere var “født en gutt” på toalettet på Trauma Ward 4b i Liverpool.

Jeg turde ikke si til Torben at jeg var den åpenbare grunnen til at han måtte dra i nød-snora ved sengen og be to søte sykepleiere om hjelp til å drite, men ok. På det tidspunktet fikk han så mange rare sprøyter, så den ene lakserende dosen de satte i han la han ikke så mye merke til. Bivirkningen av min sjefsavgjørelse kom jo som nevnt 6 timer senere når jeg var opptatt i prøverommet med å shoppe sommergarderoben på Primark nede i byen.

Jeg har alltid sammenlignet mine egne bæsserutiner med NSB. Altså, blir jeg forhindret i å «sende toget ut fra perrongen» så blir de fleste andre tog senere den dagen påvirket. Jeg regner riktignok med at ikke NSB bruker sviskekompott for å få fortgang i avgangene sine, men du skjønner kanskje hva jeg mener. Da kan det ofte ta flere timer og dager før «toget går» og alt annet blir litt forstyrret som følge av forsinkelser og hindringer i togsporet. Aporopos (bremse) spor – jeg sporer faktisk helt av nå.

Jeg tror jeg avslutter her, og tror av hele mitt hjerte at de aller fleste kan klare å kjenne seg igjen i dette blogginnlegget (tilogmed jenter, som ikke bæsser.)  Det ble mye drittpreik.

Takk for seg!!

Supporterfrue – out.

10 kommentarer
  1. Skjønner ikke at man har telefon med på do, vasker du den mellom besøkene også? For du tørker deg jo og trekker ned og tar på telefonen før man vasker seg?
   Og hva er greien med å sitte i en halvtime å presse? Jeg presser og stikker fra åstedet. Jeg liker ikke å sitte å meditere i egen drittlukt.
   Men jeg er veldig happy rett etterpå for da er dersom oftest en dag til neste gang med mindre tarmene banker på døren en halvtime etterpå og roper, en Snickers til på vei!

  2. Høres ut som mine rutiner det her, men MÅ ha døra igjen og låst, bortsett fra det så skal det skje må morran og kan gjøre det hvorsomhelst !
   Kan tro det blei kaos i kroppen min når jeg måtte ligge på sykehuset og de prøvde å tvinge meg til å drite i ett pappbeger liggende, det er jo fysisk umulig og det burde en sykepleier vite!!
   Fikk antibiotika intravenøst, så klyster var ganske så unødvendig for min del når jeg først kom meg på beina, så all sympati til mannen din, flaks han har ei dame som skjønner viktigheten av å få gørra ut 🙂

  3. Jeg ler meg ihjel.. Du skriver så rett fra sjela at det er en fryd 😂 Men du… Noe jeg lurer på.. Jeg så den videoen din på IG fra sykehuset.. Jeg forstår faktisk hva Torben sier, men hva sier egentlig du??? Jeg har sikkert sett den 100 ganger, men får ikke med meg hva du sier.. God 17 mai forresten.. Nå skal bunaden på her 🙂🇳🇴🍾

  4. Har du prøvd “Natron-kuren” noengang? Tror det kunne blitt et hysterisk morsomt blogg innlegg fra deg, fniz. Håper det går bra med T 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg