ADVARSEL! Man kan faktisk bli gravid hvis man går tom for p-piller.

Hva skal jeg si liksom? 

Det er jo tydeligvis ikke «lov» til å si det var et uhell heller, når man tross alt er 33 år og nygift. For uhell kan man kanskje ikke kalle det, for det var jo ikke sånn at jeg kastet meg rundt og organiserte hele verden omkring det å få kjøpt et nytt brett med p-piller når jeg gikk tom en uke før bryllupet. 

Venninnene mine som har norgesrekord i telling av eggløsninger og can.mag i kodeord for innkommende menstrasjon (IKM) og HCG (Som tydeligvis er noe hormongreier i urinen) og sist men ikke minst – har klart å mekke unger allerede – de har jo hele tiden sagt til meg at «-Det tar tid, slapp av, ikke stress, regn med at det tar et år eller noe?»

Ja, ok. Så la oss se det positive i det da, folkens. Jeg slapp å vente. Jeg slapp å glede meg. Jeg slapp å grue meg. Jeg slapp all prøvingen med rødvin og stearinlys. (Sorry Torben) Jeg slapp i det hele tatt å være klar over at jeg faktisk var på tjukka før jeg lurte litt på hvorfor jeg spydde på meg selv og den pene, nye, blusen min sånn helt ut av det blå.

Så da måtte jeg ta en test da vettu. Og nei, det er ingen romantisk greie å fortelle omkring det. Jeg sa på kvelden før vi la oss til Torben: 

«Jeg tror du har smelt meg på tjukka.»

Torben svarer: «Åj».

Jeg: «-Skal ta en test i morgen tidlig, det er sikkert fordi kroppen er i ubalanse etter 100 år på p-pilla og plutselig bråslutt liksom.”

Og så tok jeg den testen om morran etter da vøttø. 

Og mens den viste et sånt vente-tegn, sånn timeglass som popper opp når pc`en er i ferd med å slå knockout på seg selv, så la jeg den tissebefengte staven ned i sofaen i båten mens vi stod å brettet tøy.

Og så fortsatte vi bare å prate om dagligdagse ting.

Og så plutselig endret det digitale vinduet seg og det stod: GRAVID +

..og jeg bare?»HVA FAEN BETYR DET PLUSS-TEGNET?????»

Jeg forstod jo at jeg var gravid, men jeg var mer opptatt av pluss-tegnet som kom etter. Betydde det at det var flere der inne? Var jeg ekstra gravid, liksom?

Jeg ble fly forbanna på Torben. Ja, det gjorde jeg faktisk. Selv om det var en superhyggelig beskjed, så kjente jeg at jeg ble sint fordi han hadde lovet meg at jeg skulle få lov til å være tynn og småbrisen med en kald øl i hånda hele sommerferien og sprade rundt i den fine, nye bikinien min. Men neida, ikke bare var jeg smelt på tjukka – men den gravidmagen kom jo fasen poppende ut like fort som en kvise i stressperiode. Jeg tror faktisk magen vokste seg gravidstor mens vi stod der med tissepinnen i hånda.

Så måtte jeg legge meg litt nedpå. Mens Torben smilte og sa de ordene som kommer til å plage meg de neste månedene. 

«-YES, jeg klarte det på første forsøk!» 

Nei, jeg vet det ikke er rom for å klage. For sånn statiskisk sett så er det ganske normalt å ha en prøveperiode på opp imot et år for mange par. Og selvsagt er vi ufattelig heldige som viser seg å ha den i sikringsboksen på timen etter at vi giftet oss – faktisk kommer jeg herretter til å nekte Torben å vaske trusene sine sammen med mine fremover – for da er jeg redd hva som kan skje.

Så hva gjør jeg nå? Jeg er ferdig med å spy på meg selv, til sjefen min sin store glede. Jeg benytter en enhver anledning til å snike til meg noen timers søvn om ettermiddagen og velger kembostore truser uten strikk i livet. Jeg har kjøpt min første gravidbukse og føler meg fanget i en verden full av lykkeønskninger og tips om hva jeg IKKE kan spise. 

Idag hadde jeg min første spinningøkt på veldig, veldig lenge – og det var derfor jeg bestemte meg for å fortelle dette. For min plan er å forhåpentligvis fremover ha et sunn og god graviditet, med trening på timeplanen. Litt vanskelig å trene når jeg prosjektilspydde ut bilvinuet på vei til trening og fra jobb, men jeg mener helt oppriktig at man har en jobb å gjøre når man blir gravid, og er man så heldig at man ikke har noen plager som setter en hindring for det – så håper jeg at de fleste ser gleden og det fornuftige i å trene forsiktig (etter hva kroppen klarer i din situasjon) frem mot fødsel.  Jeg kommer til å henge i ræva til Nancy hele veien, det vet jeg hvertfall! Og selvsagt – om kroppen ikke takler det så er det ikke noe man kan gjøre med det – men jeg skal hvertfall ikke kaste inn håndklede uten kamp!

Da jeg var på en veldig tidlig ultralyd for lenge siden kunne legen forsikre meg om at det foreløbig så ut som det bare var en, men han kunne ikke love noe. Torben på sin side mente den så ut som en grillet kylling der den lå. Jeg prøvde å forklare han at så tidlig i graviditeten så ligger ikke ungen å gliser til deg liksom. 

PS: UL-bildet over (…det i sort/hvitt hvis du skulle være sykt i tvil, sier Torben her) er fra veldig, da vi måtte inn å sjekke om det var liv laga i den lille gærningen. Det var det. Som Torben så fint sa, “Hjertet banker for Liverpool allerede”. (Hormonfasensvingegrinebuuhuuu!!!!)

 

31 kommentarer
  1. Gratulerer så masse og lykke til med voksende mage! Så gøy 🙂
   Så får vi se om det bli en frivillig liverpoolsupporter som kommer.. hehe. ..
   #kantrinekanjeg
   Klæm fra 3barnsmor 😀

  2. Gratulerer da! 🙂 Nå har dere termin?
   Jeg er også gravid, og det er som å lese om meg selv. 😛 Vi har termin i februar, og så langt er det bare glede i huset, vi har to jenter fra før. 🙂

  3. Så koselig!! Gratulerer så masse😍 Grilla kylling looken gir seg når avkommet er rundt 3 mnd👌🏼 Fornuftig med en aktiv og sunn graviditet. Det har du mye igjen for💪🏼

  4. Gratulerer så mye med både huskjøp og baby på veg 🙂
   Huset klarer dere nok helt fint å fylle etterhvert, bare babyutstyr fyller lett 100kvm, for ikke å snakke om når ungen blir større og har samla i mange år 😀

  5. Woho! Gratulerer:) Ikke vær bekymret for gravidmagen, så flink som du har vært til å trene så popper den tilbake på nullkommaniks. Snakker av erfaring;) Enjoy!<3

  6. Gratulerer🎈 Velkommen i klubben – 9 mnd etter bryllup👌🏻 Vi hadde termin på dagen ni måneder etter bryllupsnatta når vi ventet vår første🙊 Giftet oss 25.august og hadde termin 26.mai👍

  7. Gratulerer så mye!
   Tror dette må være den eneste blogg-graviditeten jeg gleder meg til å følge – du skriver herlig!

  8. Gratulerer så mye med baby på vei!
   Men mer ufølsomt og hensynsløst innlegg har jeg aldri lest.. Jeg mener ikke at alle skal tenke på de som ikke klarer å få barn på egenhånd, etter år med prøving og år med hormontilskudd gjennom tabletter og sprøyter og fysiske inngrep, men noe sensitivitet må kunne forventes! Å skrive ting som at du ble sint, at du skulle være slank og småbrisen, at det ikke passet nå, og overskriften i seg seg er det vondeste jeg har lest på lang tid..
   Håper du slutter å se de negative sidene ved å bli gravid og setter mer pris på både morgenkvalme og svulmende mage enn du ytrer hittil. Jeg hadde gledelig byttet ut barnløshet med alle gravidsympomer i verden<3

  9. anonym: beklager at du føler deg støtt, men dette er min oppfatning og min opplevelse av hvordan jeg opplever det. Akkurat som alle andre garantert har en annen opplevelse av mirakler som har skjedd i flere tusen år allerede.

   Jeg skriver slik jeg selv opplever det, riktignok med en syrlig og noe ironisk/sarkastisk penn – og jeg kan dessverre ikke sette meg inn i andres situasjon da jeg kun opplever det som angår meg og mitt.

   Jeg har aldri skrevet at det ikke passet nå, jeg er nygift og 33 år gammel – og i tillegg var det ikke liv om å gjøre å skaffe til veie de p-pillene for å unngå det, da et barn er kjærkomment i mitt liv slik det er nå. Jeg kan dessverre ikke si annet enn at jeg beklager at du føler deg støtt, men jeg kan ikke si annet enn at dette faktisk er min opplevelse av overraskelsen – og at jeg ikke har noen annen måte å relatere til graviditeten annet enn at det var overraskende og veldig plutselig for meg.

   Hvis det skulle være noen tvil så er som nevnt barn ønsket i livet mitt nå, akkurat som jeg opplever det er for deg også. Det tar den tiden det tar, men jeg ble overrasket for min egen del over hvor heldig jeg var som slapp å måtte vente eller måtte igang med hjelp utenfra for å få det til.

   Hvis du leser innlegget mitt med den humoristiske tonen jeg ofte skriver med, så håper jeg at du kan more deg med mine beretninger og ikke slå ned på meg for at vi er anderledes.

   Håper du får drømmen din oppfylt, og at du også får kjenne alle gravidsymptomene du ønsker deg i fremtiden.

   /Line Victoria

  10. anonym: …forøvrig – vedrørende overskriften du syns var vond å lese – “Man kan bli gravid om man ikke tar p-pillene sine”, jeg forstår ikke helt hvorfor den overskriften skulle være så vond å lese..? Jeg trodde kanskje det var vanlig at folk flest visste at man kunne bli gravid hvis man ikke brukte prevensjon..?

   /LV

  11. Sånn var det med vår første og – bare at jeg var 21 uker på vei når mannen forlangte at jeg skulle tisse på en sånn pinne. Men jeg gråt og var drit forbanna, og ropte ting som “kan like godt kaste pengene i dass – jeg kjenner kroppen min!! Jeg er IKKE gravid.” Helt til det lyste “GRAVID +” på meg og. Da tok pipa en annen venning ganske kjapt!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg