“-Du har spy på skjorta di”.

For noen jævla fine folk dere er. Som om ikke hormonene herjer i kroppen allerede blir jeg sykt glad for alle lykkeønskeningene og nesten litt rørt. Jeg blir litt stressa også.. “Dere går en fantastisk tid i møte!” er gjenganger. Og jeg bare: Våkennetter, gulp, skriking, bleieskift og studering av bleiens innhold. Jeg mener – “spennende tid”.  Really?

Jeg har et veldig spesielt forhold til graviditeten min kjenner jeg. Jeg hater hvordan kroppen oppfører seg, nesten så jeg ikke har kontroll. Jeg tisser litt på meg når jeg ikke klarer å løsrive meg fra det jeg holder på med og blæra er i ferd med å sprenge. Her om dagen fikk jeg akutt bajsemage helt ut av det blå, og jeg svettet og gråt mens jeg forlangte at Torben måtte finne nærmeste toalettmulighet på telefonkontaktlista si. (Vi var ute å gikk tur)

Jeg husker bare at jeg løp forbi Inge i døra (Torbens kompis) i en luftig eim av den store hotelllunsjen min fra tidligere den dagen – og mens Inge bare pekte på gjestetoalettet i 2.etasje sa jeg “iiiinskiiild” for hvert jævla steg jeg tok i trappa. 

Etter å ha lest litt på forumer etter å ha googlet “Hva kan jeg ikke spise som gravid” har jeg bare gått inn i en dyp mat-depresjon. Ingen tunfisk. Ingen sushi spicy tuna med mayo der altså. Etterhvert som jeg viklet meg inn i mammapolitiets høyborg kunne jeg etter endt lesing verken spise kyllingen med skinn på, ikke grilkrydder, ikke for mye salt, ikke for lite salt, ikke kullsyre, holde meg unna hvakjøtt, passe på inntaket av kaffe og under enhver omstendighet IKKE SPISE SALTPØLSE! Jeg tar det meste med en klype salt altså – rett og slett fordi jeg stod igjen med knekkebrød og nugatti på “ja-lista” etter å ha trålet meg gjennom forumet. Altså….!

Problemet med meg er at jeg tåler ikke når noen sier jeg IKKE kan gjøre noe. Da bare MÅ jeg gjøre det. Men det handler ikke om meg og mitt lenger, det handler om silda i bollemagen og dets umenneskelige påvirkning på kroppen min og hva alle andre rundt meg syns. Så nå lukter jeg på de tingene jeg ikke får lov til å spise. Her om dagen luktet jeg på fersk hundebæsj, bare fordi jeg visste at jeg ikke kunne spise det. Jeg er så jævlig trassig ass.

Ellers kan jeg avsløre at kroppen antageligvis oppfører seg helt normalt gravid. Halsbrann, bollemage, stikking i livmora (rett over tissen, det er livmora – ikke sant?) og jeg har lyst på ananas, plommer, ingefær og brekker meg når jeg tenker på roastbeef med majones. Merkelig. En ting jeg ikke savner er faktisk alkohol. Ikke noe savn i det hele tatt! Jeg føler meg jo fyllesjuk hver eneste dag jeg står opp, så det kan ha en sammenheng.

Ja, jeg har spydd mye. Her er bilde fra en av de gangene jeg spydde på et helt normalt sted. På do.

Jeg har spydd over ripa på båten, ut bilvinduet, i badekaret, bak naboens dyre porsche, i en pose, to søpledunker og jeg har spydd uendelig mange ganger på meg selv. Hver gang jeg spyr og Torben er i nærheten, ser jeg rett på han og han gliser stolt tilbake i min retning.  Og mens jeg spyr peker jeg på han med min farligste finger og sier imellom krekinga – “-DUUUUUuuuuu….” på en veldig ond måte. Akkurat når jeg ser middagen i retur har jeg en stusselig tendens til å hate han litt. Er det lov? Litt?

Om jeg gruer meg til noe? Nei, egentlig ikke. Det må vel kanskje være mangelen på søvn. Jeg elsker å sove. Jeg kan sove hele dagen jeg. Jeg KUNNE sove hele dagen, jeg.

Ellers gruer jeg meg til barnevognmafiaen tar grep om meg. At jeg blir “en av de”. En av de som sperrer nødutganger og har med medbragt på kafe og beordrer betjeningen til å temperere pumpemelka i flaske til 36,5 grader. At jeg sitter hele dagen på kjøpesenteret og bruker opp barnetrygden min på puter med “SLEEP, EAT, LOVE”-tekst fra Kid Interiør. Å gudhjelpebæreåtrøstemeg.

 

/Supporterfrue – Line Victoria

 

 

 

 

 

 

  1. Jeg er også gravid, og jeg gruer meg til å plutselig skulle poste hundre bilder av ungen på snap, og bytte navn på alle sosiale medier til “mammaentilTrulte”
   Jeg gruer meg også til og bli en sånn som sier at “jeg må være hjemme med ungen, for jeg tror ikke pappa er klar for det alene ennå’
   Også gruer jeg meg til at det festligste som skjer i livet mitt er at arvingen får en tann..
   PS. Jeg er ikke så glad i typiske mammaer jeg, og glad jeg ikke skriver blogg. For jeg drikker 4 kopper kaffe om dagen, og ville nok bli slaktet tvert på mammaforum.no
   Lykke til! 😉

  2. Hahaha! Ler så æ griner! 😂 Æ kan jo si at til tross for utallige mange våkenetter (sover aldri mer en 3 timer på natta, og har sover omtrent 30min i snitt på dagtid) kolikkbaby (som har supersensitiv mage), mye kroppslige plager og enorme mengder frustrasjon over ka andre mener e riktig/uriktig så e det fortsatt værdt vær en kcal å bli mamma!
   Hilsen førstegangsmamma i alder av 33. (Poden e 7mnd nu)

  3. På helsedirektoratet sine nettsider kan du spesifikt gå inn å lese på mat for gravide. Der står det vel også (heldigvis for mageboeren) at det “ikke anbefales bla bla bla” så da slipper du å få den det følelsen av at du SKAL på de tingene det står SKAL IKKE;-) for all del, ikke lese på forum… Lukke til!:)

  4. Har du flaks kan du sove masse! Jeg er en av dem heldige, her kom ei lita snuppe i hus 2. februar i år. Hu har vær eneste natt sovet gjennom hele natta! Hu sover 10-12 timer om natta og 2-4 dupper om dagen. Så krysser fingre for at du er like heldig som meg! Barnevognmafiaen er ikke så ille som jeg hadde trodd.. Men nå unngår jeg å stå i veien så godt det lar seg gjøre 😂 Og når babyen er såpass “stor” at du kan bruke vann rett fra springen er det ingen sak! Masse lykke til ❤️ Dere har så masse å se fram til!

  5. Det skal ikke være lett å være gravid. Er selv førstegangsgravid i uke 29.
   Men det er mye du kan spise da. Tunfisk som er hermetisert er lov å spise. Syns jeg så noe om sushi å.
   Og frukt og grønt. Men begrense koffein inntaket.
   Spekemat er fyfy da. Skal innrømme jeg gleder meg på en brødskive med det når ungen kommer ut.
   Men lykke til med graviditeten videre. Er moro å følge med deg fremover 🙂

  6. Haha, takk for dagens latter, ikke det at det er moro å spy og drite til overraskende tider for deg, men å lese om det er veldig moro 😀
   Veldig glad instagram og snap ikke fantes når jeg hadde baby, ville sikkert posta babybilder flere ganger om dagen.
   Jeg skulle ikke bli med i barnevognmafia´n iallefall, men jammen var jeg også med på å fylle kafeer og kjøpesentre, og snakke om bæsj og gulp slik at de andre der ikke orka å spise mer, der og da er det helt naturlig, etterpå litt flaut å tenke på.
   Utrolig hva lite søvn og permisjon gjør med mødre, jeg begynte plutselig å sy ting i fleese, andre blir helt interiørfrelst siden de har så god tid til å se på huset sitt.
   Lykke til videre i graviditeten, håper vi leserer får følge både magen og huset framover.

  7. Hehe, når du bare er ferdig med å spy alle veier så får du sikkert en fantastisk graviditet. Jeg elsket å gå gravid (etter de tre første månedene), skulle gjerne gjort det igjen.
   Men hold deg unna mammablogger, mammaforum osv osv, du blir bare sprø i hodet av det 😉 Kos deg med graviditeten og spør heller en jordmor, eller venninner, om du lurer på noe. Dagens tips fra meg. Og det er strengt tatt ikke så mye du IKKE kan spise (om du skal tro de som kan det og ikke mammapolitiet) 😉
   Krysser fingrene for renere dager for deg snart 😀

  8. Jeg tror Ikke man skal henge seg så opp i hva men skal og ikke skal spise. Jeg personlig har spist såog si hva jeg måtte ønske utenom rått kjøtt og spekemat, og begge mine unger (2år og 2mnd) er friske og raske:) spiste til å med saltpølse:)
   Folk henger seg så alt for mye opp i hva som er riktig og galt, men tenk heller på at vi alle er forskjellige, ingen graviditet/barn er like, det som er feil for deg er kanskje riktig for mange andre og omvendt. Så kos deg i graviditeten og gjør det du føler er best for din kropp og magetrollet:)
   Masse lykke til fremover, og håper spyinga gir seg snart 🙂
   Mvh SLITEN 2 barnsmor💤

  9. Hei,
   Lykke til med graviditeten😀 jeg hadde sinnsykt mye halsbrann fra ca 4 mnd. Eneste som hjalp meg var lovehearts og melk når det ble for ille. Hadde en pakke lovehearts med meg overalt. Fikk ofte halsbrann hvis jeg spiste meg for mett. Og ikke les alle disse mammabloggene og mammaforumene, du blir bare forvirret og frustrert av det. Spør heller jordmor, venninne eller din mor evt svigermor😀
   Klem😀

  10. Jeg leste minst mulig om hva jeg ikke kunne spise å kunne spise me mine 3 barn og de er friske å raske alle 3😀
   Håper du får en fin graviditet videre og lykke til😀

  11. Haha, den nederste beskrivelsen der.. Det kommer ALDRI til å bli deg. Var like redd og det ble ikke meg heller. Vær deg selv du! Du er awesome, detta blir gøy!

  12. Åh, som jeg husker den tiden!
   Jeg hatet både gubbe og delvis barna i magen til tider (ja, vi fikk to mageboere samtidig)..jeg spiser stort sett kun salami på brødskiva, bøtter ned kaffe og fråtser i sushi til vanlig.. da jeg ble gravid ble “alle gleder” tatt fra meg av alle i mammapolitiet! Til tross for alle “skal – skal ikke” spiste jeg stort sett det jeg ville…
   Vi overlevde graviditeten alle 3 (fire om man ønsker medberegne den medskyldige) og spiste 5 – FEM nydelige toast med salami mellom riene på fødestua! Beste toasten jeg noen sinne har spist!
   Her sitter jeg nå, halvfeit med livetstre godt printet på magen og to friske barn på 5 mnd!
   Lykke til med graviditeten og det er faktisk verdt det til slutt!

  13. Jeg har ikke kjøpt med skilt med slitte trebokstaver hvor det står “home” på. Jeg spiste nyåpnede norske pakker med spekemat (det er speket/saltet for at bakterier skal dø). Jeg var overlykkelig da jenta var 3. Mnd og jeg kunne drikke vin igjen. Så slapp off
   Det går bra, du vil være deg selv etterpå også 😊
   Bare ikke få deg sånn dus lyserosa/blå pastell farget barnerom og ikke kjøp deg Stokke trailz vogn i gråmelert stoff, som som alle andre bloggkjendiser for da synes jeg du er kjip… Å jeg har digga deg siden du jobbet i messtv lissom 😘

  14. Jeg regner med at du er oppgående nok til å heller høre på Statens kostholdsråd for gravide, enn mammaforum og diverse folk her i kommentarfeltet som skriver at “det skjedde ikke noe med meg da jeg spiste ditt og datt, og barna mine ble friske selv om jeg spiste tunfisk med tungmetaller, upasteurisert ost og langtidsmodnet spekemat. Pluss at ingen har dødd av at jeg røyket gjennom hele graviditeten fordi jeg hadde blitt for stresset av å måtte slutte”.
   Rådene er ikke der fordi du eller bolla blir syke eller dør av å gjøre det de fraråder – men fordi det KAN være en risiko forbundet ved å spise spekemat (Toxoplasma og Listeria, sistnevnte drepes ikke ved nedfrysing heller). Og da er spørsmålet jeg alltid stilte meg da jeg fikk cravings etter noe “forbudt” mens jeg gikk gravid: Er det verdt det?
   Lykke til og sov mens du kan – blir dine barn som mine, er dette siste sjanse du har til å sove mer enn 5-6 timer hver natt de neste 4-6 årene…! 😉 😉

  15. Gratulerer så mye! Har lest bloggen din en stund og synes den er veldig bra, jeg er så glad for at det fortsatt finnes bloggere som skriver ærlig og ikke er 70% reklame. 🙂 Og slapp av; det finnes andre mammatyper enn de som du ser i den typiske barnevognmafiaen!
   Men apropos kvalme, så fikk jeg tips om å ta tilskudd av sink, altså helt vanlige sinktabletter som du kan kjøpe på apoteket. Og det funka for meg. Er uansett ikke farlig å prøve.

  16. Artig tekst, men kjenner jeg er litt glad jeg ikke skal dele barsel, og permisjonen med deg. :p Enn (stor) smule ‘negative Nina’ :p Men lover du får nytt syn på ting, og da blir disse mamma politiene en fjern ting 🙂

  17. Hei! Jeg ler meg i hjæl av dine betraktninger! De er en herlig oase i hverdagen. Jeg tror nesten at jeg må ha med deg i et av mine neste blogginnlegg, du skriver så kult. Jeg har nesten nylig slaktet Anna Rasmussens blogg, kjedeligere og tristere gravideblogg skal man lete lenge etter. Den tidligere saftige bloggen er jo blitt helt Zzzzz. Og du Line, kos deg med det du vil av mat! Mine kids ble friske og fine, selv om jeg både drakk “ulovlig” mye kaffe, spiste fy,fy (altså, hvem klarer å holde seg unna spekemat når det er det eneste som sitter i bajsemagen!) Og, vær så snill, for min del, IKKE hør på de mamma-forum-politi greiene og ta også helsedirektoratet med en dæsj salt… Lev livet og kos deg! Jeg blir gjerne med deg på kafe for å le masse og hjelpe deg å sperre nødutgangen, selv om kidsa mine er store. Vi hadde fått det latterlig gøy! 🙂

  18. Gikk det greit å slutte og røyke, eller savner du siggen? Kanskje en fordel ved å være kvalm. Ikke akkurat nikotin man higer etter da.
   Lykke til, a! Graviditet er noe forbanna dritt, har to avkom selv, men det er faktisk sant det folk sier om at det er verdt både spying, svetting, hemoroider og fandens oldemor.

  19. Som gravid kan du nesten spise alt du spiste før du ble gravid 🙂
   Uansett så vil du snart utvikle ett forhold til den magen som du trodde du aldri kunne… Bare vent ! 🙂 GLED dere ! Det er morro…. : )

  20. Gratulerer med babis i magen 🙂 elsker å lese bloggen din å jublet litt Når jeg leste at du var gravid siden jeg selv ligger å gulper frokost og er kommer så langt som uke 5+4🙄 Gleder meg til å følge deg.

  21. Spis hva du vil. Det gjorde de før, det ble folk av de og.
   Tror det koster mer krefter å sikle etter en ei litta bitte sashimi enn å bare kose seg med den. For goodness sake; de føder barn i Japan og…..
   Personlig syns jeg det sudge! å være gravid. Tisse hele tiden, forsterket luktesans, aldri komfe stllinger å sove i. Meeeeeen, det er så verdt det. Jeg har vært gjennom spetakkelet to ganger og hadde gjort det igjen om jeg kunne.
   Det gledes til flere blogginnlegg av den ærlige sorten 🙂
   Måtte du alltid være i nærheten av en do <3

  22. Grattis 🙂 Hærlig lesing:) Kan du ikke lage et blogginnlegg om ting du ALDRI skal gjøre når du får barn, haha du skjønner sikkert hva jeg mener. Vi har alltid en mening om oppdragelse og støff før vi får egne barn. Og så lager du en “ting jeg aldri skulle gjøre når jeg selv fikk barn” liste ved barnets ettårs alder igjen. Haha kan garantere deg at du kommer til å le deg skakk av hvor mye som forandrer seg fra teori til praksis 🙂

  23. Går så bra så. Kidn min er7 mnd og jeg klarer fortsatt ikke svare på det evinnelige spm “åssen er det å være mamma?”. Jeg føler meg som før, bare med en til å være glad i og litt mindre frihet. Som venninna mi sa “det er jo egentlig bare som om du har fått deg en sykt kul ny leke som vi drar frem og leker med ganske ofte”.
   PS. Allier degmed venner som ikke har barn, de syns nemlig ditt barn er dritstas (=mer fri på mor).
   #protip
   PPS. Det er verdt det. Alt sammen. Jeg lover.

  24. Var det ikke du som for noen år siden,hatet syklister,og barnevogn mafiaen?
   LOLSnakker om helomvending

  25. Funny lesning,Line. Må le av det. Var selv der du har vært/er. Selv i bilen til samboeren spydde jeg. Fordi vi på turen til jobb glemte pose. Man unnskylder seg og finner nærmeste bensinstasjon og å friske seg opp, men føler seg mye verre etterpå. Selv når samboeren skulle diske opp med fin middag og du tar første bit av middagen… og innser at du må bare gi opp før du har begynt – mat i retur. Og mafian du snakker om blir helt opp til deg å følge. Som nybakt mamma MÅ man ingenting – ikke engang være sosial hver dag. Kos deg med den lille når den kommer, la rotet flyte (det vil skje uansett) og gå ut når du vil det og evt trenger litt frisk luft. Og gråt. Heier på deg.

  26. Haha, morsom lesning som vanlig fra deg 🙂 Som mangeårig leser av bloggen din vet jeg du satte veldig pris på sigarettene, har du klart å slutte med de? Og hvor vanskelig var evt det? Tenker på at før i tiden var det ingen retningslinjer om mat osv, men det gikk som regel fint likevel 🙂 Masse lykke til!

  27. U: Jeg skal ikke juge, det var vanskelig å gi slipp på røykinga… Men jeg lurer meg selv med snus som er nikotin og tobbaksfri, med andre ord kjennes det ut som jeg har dyttet en pose te under leppa. Det funker veldig fint for psyken i vaffal! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg