…”hvis ikke så DØR ungen din.”

Jeg har dessverre forvillet meg inn i galskapen på det store internettet. Jeg blir rett og slett målløs, og ønsker meg tilbake til steinalderen (året 1994) da internett bare var et leketøy for nerder, slik at jeg slapp å føle meg som en elendig mor, allerede før jeg i det hele tatt har født poden.

“Du har ikke født du vettu, du har tatt KEISERSNITT! Du kan ikke feire fødselsdagen til ungen din, du kan feire “keisersnitt-dagen”.

Det skrev en forum-mamma til en ung jente som spurte hvor lenge det var vanlig å ha vondt etter keisersnitt og hvor kjapt etter fødselen hun kunne ta opp treningen igjen. 

Jeg ble så sjokkert over dette for noen år siden at jeg rett og slett gråt litt inni meg. Jeg syns så synd på denne unge jenta som ble pepret med disse forum-mammaene som er i følge dem selv selve ORAKELET når det kommer til unnfangelse,graviditet, pressrier og spontanaborter – og alle andre temaer mellom der.

Jeg for min del har ikke noe brukernavn på disse forumene, jeg bare observerer hva de sier om “slike som meg” og hva slags råd de gir til “slike som meg”. Og når jeg sier “slike som meg” så mener jeg rett og slett lille meg som aldri har gjort dette før og tar hver dag som den kommer.

“Du dreper ungen din om du spiser brie og spekemat.”

Jeg beklager, men et par ganger har jeg glemt at jeg er gravid, så dette har skjedd. Jeg spiste spekeskinke i en konfirmasjon igår, før Torben gjorde meg oppmerksom på det. Wopsideisi, der drepte jeg ungen min gitt.

“Du burde sykemelde deg ved den minste antydning til ubehag i graviditeten”.

Jeg håper av hele mitt hjerte at jeg slipper å sykemelde meg som følge av bivirkninger i min graviditet. Og jeg har ikke lyst til å la meg oppmuntre av forumer på nettet for å finne feil og vondter som ikke nødvendigvis er mer vondt enn hva jeg vanligvis har som ikke-gravid. Jeg har gått på jobb med brekt ribbein, og så lenge jeg tok det i mitt tempo og klarte finne løsninger på arbeidsdagen, så var det ikke noe problem å få jobben gjort. Jeg blir veldig lei meg hvis jeg ikke får lov av legen min å gå på jobb hver dag, for jeg tror det er viktig for meg å føle seg til nytte. Sjefen min har forøvrig tilbudt seg å kjøpe tisselaken til kontorstolen min for alle de gangene jeg ler og ikke klarer å holde igjen. Noe mer enn det trenger jeg foreløpig ikke, tror jeg. 

…..her syns jeg det passet med et magebilde.

Sjekk de fortryllende trusestrikk-merkene på hofta. Og den ene krona som ligger på gulvet der. Jeg vet ikke hvor vanlig størrelse jeg har på magen min i forhold til hvor langt jeg er på vei da. Jeg er ganske snart halvveis. Tror jeg. Jeg følger egentlig ikke så godt med på det der. Er det 39 eller 40 uker man går å ruger?
 

“Åh, dette er så spennende! Jeg er i uke 6 og kjenner både liv og masse spark!”

Jeg vet ikke med alle graviditeter, men jeg er ganske sikker på at DET er ganske uvanlig. Her om dagen lå jeg i badekaret og kjente noen bevegelser i magen. Jeg ropte på Torben fordi jeg ble litt sjokka og sa “Jeg tror babbsen rører på seg eller sparker, Torben!!” hvorpå jeg avsluttet setningen med å slippe en uplanlagt KJEMPEPROMP som jallet i hele badekaret og ristet løs festene i gulvet. Fikk som svar at jeg måtte vurdere litt andre årsaker til bevegelsen i magen før jeg kunne rope på han igjen. Og så satte han på luftavtrekkeren.

“Du må sove mens du kan”. 

Dette trodde jeg faktisk på, helt til jeg skjønte at jeg ikke kan gå 9 måneder å lade opp til fødsel og småbarnslivet. Jeg tror helt seriøst ikke det er mulig å sove seg å bli uthvilt mer enn et par døgn fremover i tid. Har du noengang hørt om noen som jobber døgnet rundt som sier “Det går fint altså, jeg sov så mye i august at april månede trenger jeg ikke sove i det hele tatt! Nei, nettopp.

“Du spiser for to”.

Dette er den STØRSTE LØGNEN jeg noengang har blitt bedratt med. Og kroppen min er et eksempel på den. En halvkilos babbis trenger ikke 2000 ekstra kalorier om dagen når han/hun flyter rundt på fettreservene etter min kaloririke sommer.  Faktisk sies det at man trenger 2-300 ekstra kalorier i matbudsjettet sitt det første trimesteret og 4-500 ekstra kalorier det siste trimesteret. Men det kommer selvsagt ann på hvor aktiv du er da. 

Jeg har også oppdaget at jeg er utrolig grinete. Ikke sur, men at jeg griner av den minste ting. Noenganger rekker jeg å knipse et bilde og sende til Torben for å vise hva han går glipp av, men som oftest ikke. Kollegaer, treningspartnere, venner og familie har fått kjenne på denne humørsvingen av de sjeldne.

Her gråter jeg fordi jeg ikke lite suppa så godt som jeg trodde da jeg begynte lage den:

Her gråter jeg fordi jeg så på en snutt på mobilen mens jeg satt på do:

Her vet jeg ikke hvorfor jeg gråter…:

redselsgråt etter at jeg innså at jeg var snart halvveis, så på “fødeavdelingen” og angret meg.

Shit – jeg har ugly cry face altså! hahahah! Noe å tenke på neste gang jeg er i lønnsforhandlinger….

Denne uken blir litt av en spennende epoke! Vi overtar det nye huset vårt, og flytter inn. Gosj, jeg både gruer og gleder meg. Møbler er bestilt og kommer samme uken, og jeg har selvsagt fått streng beskjed om å ikke løfte og bære så veldig tungt. Det tenker jeg at jeg kommer til å gjøre uansett, for jeg akter ikke stå å se på at andre bærer for meg. Dessuten kan jeg bære og løfte så lenge jeg er komfortabel og kjenner mine grenser, ikke sant? Eller er det også en lov på mammaforumer kanskje? Må inn å sjekke.

 

 

32 kommentarer
  1. Altså.. jeg har gått gravid 3 ganger og ifølge alle utsagnene burde ingene av dem levd nå, alle glemmer seg vel litt. Og noen syns jeg er rett og slett grusomme mot andre. Lev ett helt vanlig liv selv om du er gravid. Masse lykke til videre <3

  2. Da jeg ble gravid med sønnen, fant jeg ikke ut dette før i uke 22. Jeg bodde da i utlandet hvor jeg drakk dååårlug sprit og røyka en pakke om dagen. Tro det eller ei, men nå sitter sønnen min her 5 år etter og er helt frisk!!
   Lev normalt, og ikke bry deg om forumheksene.

  3. You go girl!
   Jeg er så inderlig sikker på at den astronauten du har flygende rundt i magen din vil overleve helt greit 😀 Jeg snakket med de i mamma politiet i svangerskapet og jeg har drept ungen min utallige ganger uten at det skjedde noe galt! Gjør som du vil og orker,men styr unna de aller tyngste løftene under flytting!
   Lykke til med flytting, og kos deg masse med kjærestemannen din ❤ Jeg digger deg rett og slett.

  4. Tror du eller dere blir de beste foreldre EVER, liv og røre døgnet rundt med masse humor og kjærlighet! Trenger man mer?? Nope!!
   Kos deg i graviditeten, kos deg max (men ikke løft for tungt det er seriøst)
   Mamma politiet skal du ikke høre på, hadde vi vært flue på veggen der ville vi sett at det ikke er så rosenrødt! Alt kan bli rosenrødt bak et tastatur 😉
   Lykke til med innflyttninga!!

  5. Ser fødeavdelingen. Haha!
   Hvorfor vil vi oss selv så vondt? Jeg har født to barn og synes det er like fælt (men litt fantastisk) å se! 😉
   Å du! Nettet er bare til for å lese gode blogger, avisene og instagram! Så slipper du mammapolitiet. 😉

  6. Jeg er en sånn som deg, og gjør dette for første gang. Bare 6 uker igjen…phuh!
   Beste rådet jeg har fått på denne reisen er å IKKE les mammaforum!!! Og for guds skyld IKKE se Fødeavdelingen!!!
   Nå hjelper det ikke å unngå mammaforum på nett da de har en lei tendens til å dukke opp både på jobb og i butikken, men du må bare lukke ørene dine. Du kjenner kroppen din best og ingen graviditeter er like, så det hjelper ikke hva “Trine” har erfart.
   Og som min mamma sier; ingen som sa hva vi skulle spise og ikke spise og du har jo blitt ganske bra 😉

  7. Jeg flyttet også når jeg var ca halvveis, løftet det meste selv og det gikk helt fint. Det er ikke SÅ farlig det heller. Det går som regel helt fint. Er vist en gammel myte det der, sa en fysioterapeut til meg. Hehe..

  8. Haha, takk for god underholdning 🙂
   Noen år siden jeg gikk gravid nå, men det beste rådet jeg gir til gravide som spør er: IKKE gå inn på babyforumene. Hormoner får frem det skumleste i damer og der er det samla mange hormonbomber på ett sted!
   Lykke til videre med ruging og flytting.

  9. Tonje: hahahaha, huffda!! Ikke at jeg skal drikke sprit og røyke riktignok – men siden man ikke vet så er det jo vanlig å bare leve livet sitt som man pleier….! Jeg skal jo innrømme at det ble noe alkohol og røyk den tiden jeg ikke visste at jeg var gravid, men sluttet selvsagt når det var et faktum…! Men jeg var ikke så langt på vei som deg da… Men nok til at jeg fikk litt angst, hahah!

  10. Jeg heier på deg, Line! Det gleder meg langt inni hjerterota at du er gravid!
   Og det med grininga, det går fasan ikke over. Nå er minsten over året, og i stad felte jeg et par tårer fordi jeg så en “fin” reklame.

  11. Hahaha, æ flire!
   Lykke til med svangerskap og fødsel, du har mye og se frem til!
   Æ spiste spekeskinka og fenalår i svangerskapet, og ungen min overlevde utmerket fint, og e en frisk og aktiv kar på 7 mnd nu, så..Alt med måte, og lev normalt😆

  12. Vel, da får jeg være partypooper. Da jeg var gravid første gangen, hadde jeg en super jordmor, som var veldig avslappet til alt. Fortsett som før. Helt til dette skjedde http://www.aftenposten.no/norge/Ufodte-tvillinger-mistet-livet-etter-listeriasmitte-323469b.html
   Da anbefalte hun å holde seg unna muggost (noe hun tidligere sa var helt OK).
   Ta også hensyn til kroppen. Det er ikke det samme som full sykemelding. (Jeg gjorde ikke det, og fødte en måned for tidlig.)
   Det er ikke bare tøys og overdrivelser de rådene som blir gitt, det gjelder å bruke hodet. Mammaforum er det alltid lurt å holde seg unna, både i svangerskapet og ikke minst i barseltiden 😉

  13. Vi flyttet uten flyttehjelp begge gangene jeg var gravid. Bar mye og tungt, men hørte på kroppen når den sa i fra. Man kan ikke avstå fra alt selv om man er gravid. Da kan man jo i utgangspunktet bare gå gravid 1 gang, for hvordan skal man unngå bære når man har flere barn? Jeg gikk med 3 åringen på skuldrene på vei til bussen bare et par dager før fødselen fordi hun slo seg vrang 😛 kroppen fungerte jo, sånn sett bort i fra kvalme og oppkast hele jævla svangerskapet da.. vanskelig å komme seg på jobb i bhg da 😷

  14. Fant ut ganske sent at jeg var gravid så jeg hadde drukket (lurer på om jeg festerøyket også) i tillegg til å spise hva som helst. Og sist men ikke minst, jeg trente kampsport hver eneste dag. Faktisk så skjønner jeg enda ikke at jeg nå har en liten bebis (altså at den lille klarte alt dette) . Pappaen påstår at det er derfor vår lille elsker fart, luft og bli holdt opp ned for jeg lekte jo «vaskemaskin» opptil 48 timer før den kom ut. Så skal det sies at jeg passet på hva jeg spiste etter at det ble bekreftet at jeg var gravid men treningen fortsatte jeg. Kvelte noen ut da jeg var 7 mnd på vei og ble dritsur når familien min spurte om det hadde vært med magen. Flyttet også i 8. Måned hurra! Var utrolig irriterende med magen som var i veien for bæringa. Nei, kvinner har født i alle tider. Såklart er det mye man ikke burde men som jordmoren min sa da jeg hiksende fortalte om alt jeg hadde gjort galt før jeg fant ut, «gjort er gjort og spist er spist». La mammapolitiet oppdra sine alkohol-røyk-bevegelses og arbeidsfrie barn og vi opprar våres. Blir nok folk av de fleste tilslutt!

  15. Det første søstra mi sa til meg da jeg ble gravid var “Hold deg for all del unna mammaforumene, de damene som holder på der er GALE”.
   Jeg spiste salami hele svangerskapet, slo meg ikke en eneste gang at det kunne regnes som spekemat før ei venninne omtrent fikk hjerteinfarkt da hun så meg spise det… Flytta 3 uker før termin (bar ikke så voldsomt tungt da, fikk så innmari vonde kynnere av det), og sånn generelt levde jeg etter hva kroppen min tillot. Tenker du kommer til å klare deg helt topp 🙂
   Gratulerer med en mini på veg 🙂

  16. Ver pelicula online – https://blog.libero.it/wp/veronlinegratisesp/2019/08/28/it-capitulo-2-pelicula-ver/

   It Capítulo 2 pelicula
   It Capítulo 2 película completas
   It Capítulo 2 pelicula 4
   It Capítulo Dos cines
   It Capítulo Dos ver película online
   It Capítulo 2 ver pelicula
   It Capítulo Dos descargar peliculas gratis
   It Capítulo Dos ver peliculas online gratis
   It Capítulo 2 descargar película gratis
   It Capítulo 2 youtube película
   It Capítulo 2 cine completas en mexicana
   It Capítulo Dos pelicula mexicanas
   It Capítulo Dos película cristianas
   It Capítulo Dos descargar pelicula
   It Capítulo Dos cine infantiles
   It Capítulo 2 pelicula en español
   It Capítulo 2 pelicula online hd
   It Capítulo 2 pelicula fox
   It Capítulo 2 si pelicula
   It Capítulo Dos cine 24
   It Capítulo 2 pelicula
   It Capítulo 2 Ver película
   It Capítulo 2 Ver película online
   It Capítulo Dos Ver cine en linea
   It Capítulo 2 ver película gratis

  17. Ça Chapitre 2 Regarder Film Complet – http://streaming-2019.over-blog.com/2019/08/ca-chapitre-2-regarder-film-en-streaming-gratuit-hd-2019.html

   Ça Chapitre 2 film streaming gratuitment
   Ça Chapitre 2 film à Voir
   Ça Chapitre 2 top film
   Ça Chapitre 2 Voir film En Entier gratuit en français En Ligne
   Ça Chapitre 2 torrent téléchargment
   Ça Chapitre 2 En Entierement en français
   Ça Chapitre 2 film en entier en français
   Ça Chapitre 2 Online en français
   Ça Chapitre 2 entierement en français En Ligne
   Ça Chapitre 2 entierement en français
   Ça Chapitre 2 Voir Online
   Ça Chapitre 2 téléchargment gratuitment film En Entier
   Ça Chapitre 2 Regarder le film Complet
   Ça Chapitre 2 en français streaming
   Ça Chapitre 2 Regarder entierement en français
   Ça Chapitre 2 En Ligne gratuitment
   Regarder Ça Chapitre 2 gratuitment
   Ça Chapitre 2 Regarder gratuitment en français
   Ça Chapitre 2 Regarder en streaming
   Ça Chapitre 2 En Ligne streaming
   téléchargment film Ça Chapitre 2 gratuitment
   Ça Chapitre 2 Voir HD streaming
   Ça Chapitre 2 Regarder en HD gratuit
   Ça Chapitre 2 Voir en ligne
   Ça Chapitre 2 gratuit en streaming
   Ça Chapitre 2 Voir gratuitement
   Ça Chapitre 2 film streaming
   Ça Chapitre 2 streaming HD
   Ça Chapitre 2 streaming film français
   Ça Chapitre 2 youtube film
   Ça Chapitre 2 film en streaming
   Ça Chapitre 2 film stream
   Ça Chapitre 2 Regarder film
   Ça Chapitre 2 Regarder film gratuitment français

  18. Ça Chapitre 2 Regarder Film Complet – http://streaming-2019.over-blog.com/2019/08/ca-chapitre-2-regarder-film-en-streaming-gratuit-hd-2019.html

   Ça Chapitre 2 film streaming gratuit
   Ça Chapitre 2 film à Voir
   Ça Chapitre 2 top film
   Ça Chapitre 2 Regarder film En Entier gratuitment en français Online
   Ça Chapitre 2 torrent téléchargment
   Ça Chapitre 2 Completement en français
   Ça Chapitre 2 film en entier en français
   Ça Chapitre 2 Online en français
   Ça Chapitre 2 entierement en français Online
   Ça Chapitre 2 entierement en français
   Ça Chapitre 2 Regarder En Ligne
   Ça Chapitre 2 télécharger gratuitment film En Entier
   Ça Chapitre 2 Regarder le film Complet
   Ça Chapitre 2 en français streaming
   Ça Chapitre 2 Regarder entierement en français
   Ça Chapitre 2 Online gratuitment
   Regarder Ça Chapitre 2 gratuitment
   Ça Chapitre 2 Voir gratuit en français
   Ça Chapitre 2 Voir en streaming
   Ça Chapitre 2 Online streaming
   téléchargment film Ça Chapitre 2 gratuit
   Ça Chapitre 2 Regarder VF streaming
   Ça Chapitre 2 Regarder en HD gratuitment
   Ça Chapitre 2 Regarder en ligne
   Ça Chapitre 2 gratuit en streaming
   Ça Chapitre 2 Voir gratuitmentement
   Ça Chapitre 2 film streaming
   Ça Chapitre 2 streaming HD
   Ça Chapitre 2 streaming film français
   Ça Chapitre 2 youtube film
   Ça Chapitre 2 film en streaming
   Ça Chapitre 2 film stream
   Ça Chapitre 2 Regarder film
   Ça Chapitre 2 Regarder film gratuit français

  19. Ver pelicula online – https://blog.libero.it/wp/veronlinegratispelicula/2019/09/16/ad-astra-ver-pelicula-online/

   Ad Astra cine
   Ad Astra Hasta las estrellas película completas
   Ad Astra pelicula 4
   Ad Astra películas
   Ad Astra Hasta las estrellas ver pelicula online
   Ad Astra Hasta las estrellas ver pelicula
   Ad Astra Hasta las estrellas descargar peliculas gratis
   Ad Astra Hasta las estrellas ver películas online gratis
   Ad Astra descargar pelicula gratis
   Ad Astra Hasta las estrellas youtube pelicula
   Ad Astra pelicula completa en español
   Ad Astra película mexicanas
   Ad Astra pelicula cristianas
   Ad Astra Hasta las estrellas descargar pelicula
   Ad Astra Hasta las estrellas cine infantiles
   Ad Astra Hasta las estrellas pelicula en castellano
   Ad Astra Hasta las estrellas pelicula online hd
   Ad Astra película fox
   Ad Astra si película
   Ad Astra pelicula 24
   Ad Astra Hasta las estrellas pelicula
   Ad Astra Ver pelicula
   Ad Astra Hasta las estrellas Ver película online
   Ad Astra Ver cine online
   Ad Astra Hasta las estrellas ver pelicula gratis
   Ad Astra Hasta las estrellas ver pelicula latino
   Ad Astra Hasta las estrellas ver mexicana
   Ad Astra Ver pelicula català
   Ad Astra Hasta las estrellas ver película galego
   Ad Astra Hasta las estrellas ver película euskara
   Ad Astra Hasta las estrellas y descargar peliculas gratis
   Ad Astra Hasta las estrellas y descargar películas
   Ad Astra película online gratis
   Ad Astra en linea pelicula castellano
   Ad Astra Hasta las estrellas pelicula latino online
   Ad Astra Hasta las estrellas pelicula completa

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg