Gravidoppdatering. Evt bare litt god gammeldags syting, som jeg kaller det.

Jeg blir så glad når folk sier de nikker gjenkjennende når det kommer til graviditetsgreier som skjer med kroppen når jeg forteller. At ikke alle rosemaler og legger ut vakre bilder av seg selv heller – jeg har faktisk måttet holde meg unna en og annen blogg der vakre fødselsbilder, historier og perfekte graviditeter blir brettet ut i plakatform der man forteller om å revne fra navelen og ned som om det er paradis på jord som åpner seg. (Dette gjelder både instagram og blogg – ikke så mye facebook, faktisk!)


 

Jeg tror at alle mine plager er helt normale. Jeg tror ikke jeg har det verken værre eller bedre enn alle andre. Men jeg flere enn man aner juger når de sier at alt er helt tipp topp, fordi det er jo forventet at “såpass må man tåle”. 

Jeg var hos lege her om dagen. Jeg var utrolig sliten, hadde vondt, spydde magesyre ut nesa og generelt en veldig dårlig følelse. Jeg vet ikke hvorfor jeg ventet så lenge med å dra til lege, men jeg tror det var et snev av at jeg følte meg litt hyklersk.

Det viste seg at jeg hadde veeeeldig lavt blodtrykk. Det er normalt å få lavere blodtrykk når man har havnet i uløkka, men det var litt sånn “Åj, det var lavt!”-lavt liksom. Han sa faktisk at “-Dette må du jo ha merket noe til?!” Jeg forklarte som sant var, at jeg ofte fikk litt sånn svimmel/besvimelsesanfall, men at det var normalt når man tross alt var gravid..?! 

-“Mitt beste råd nå er at du drar hjem, driter litt og slapper av”,  sa legen min.

Jeg ble veldig glad for at legevaktlegen var så kul mot meg! Litt sånn herlig jovial, jeg elsker sånne mennesker. Så jeg spurte om jeg skulle ta noen avføringspiller eller noe annet lakserende (jeg så for meg fishermans friend og Sanmarin-bonanza!), siden jeg ikke nødvendigvis ikke klarte å drite på kommando sånn helt uten videre.

Legen så leeenge på meg med store øyne og trakk pusten..:

“-Jeg sa du skulle dra hjem, DRIKKE LITT, og slapper av.”

Og jeg bare. Og han bare. Og jeg bare: OK.

BK9FHfBAsR6

Ellers må jeg si at jeg elsker alle de fine blivende og allerede-mammaene der ute som støtter meg meg de plagene de har gjennom graviditeten. Jeg forstår at bekkenløsning og slikt kanskje ikke er å spøke med, men ei i kommentarfeltet på facebook proklamerte så fint:

“-Forøvrig er Rema poser bedre å spy i enn f.eks Meny- rema sine har hank du kan feste på ørene”.

Jeg tror jeg elsker deg som skrev akkurat det.

I det nye huset vårt er det heftig parkett i store deler av første etasje. Jeg har måttet kjøpe meg skli-sikre tøfler og legge antiskli under alle teppene våre. Ikke bare fordi Torben er tidenes ulykkesfugl og har flakset over parketten vår et par hundre ganger allerede, men for meg som er gravid fant jeg ut at det var litt tryggere for oss begge å sitte godt fast i gulvet når man valser over. Jeg har også måttet gjemme unna litt klorin og ajax, fordi det er nærliggende å tro at det neppe er sunt å sniffe det. Jeg elsker lukta. Og ved et par anledninger har jeg tatt et par-tre magadrag av klorinen – og blitt litt løsemiddelskada tror jeg. Neppe sunt. Noe mer gravidsikring av huset har jeg foreløpig ikke gjort. Jeg leker fremdeles vaktmester og er vel ikke så flink til å ta så veldig hensyn med mindre det faktisk blir fullstendig umulig for meg å gjøre ting. Og foreløpig er jeg ikke sååå stor i magan! Jeg både løfter og bærer og stabler – dessverre litt mer enn jeg kanskje burde – for det ender ALLTID med magesyre/halsbrann-prosjektil-syreoppkast etterpå. 

Jeg har prøvd det meste nå – tilogmed det jeg har fått foreskrevet av lege. Alle tipsene deres, de er vidunderlige – men en pakke Lovehearts koster faktisk 20 spenn, og nesten 100 penger (700 kroner i uka!!!) tenkte jeg at det var ufattelig lite økonomisk. Spesielt sunt for tenna er det heller ikke.

BMHrvSyANID

Det er mye jeg savner. 

Jeg savner livet mitt uten de store humørsvingene. Jeg klarer ikke fake de vekk, lenger. Og jeg savner hjemmebrygget øl. Innimellom kjenner jeg at jeg savner kroppen min også, kjennes bare ut som den er lånt bort til noen som ikke gidder å ta vare på den for tiden. Jeg savner å se tissen min i dusjen. Ikke fordi det er et pent syn, men fordi jeg har glemt hvordan den ser ut. Jeg savner å spinne og nyse uten å tisse litt på meg. 

Jeg ser at mange bloggere har gravidoppdateringer – og det kan jeg gjerne stjele. 


 

termindato: Hemmelig i mars 2017

Hvor langt på vei: Jeg er over halvveis. Godt over halvveis sier appen min. Jeg er i min 5. månede nå. Nå er jeg riktignok litt usikker på hvor mange uker en graviditet er. Forrige gang jeg la inn på appen kom jeg i skade for å legge meg inn som en elefant, så jeg hadde termin langt uti 2018 liksom.

Dager igjen av svangerskapet: Jeg teller ikke dager. Da hadde jeg klikka bananas. 

Babyen er så stor som: Nei, gud – hvordan skal jeg vite det? Tar en råsjans og tipper på at hun er like stor som en pepsi max-flaske kanskje? Eller en Korskenkorva Vodkaflaske i plast? Er det meningen å vite slike ting egentlig? Hvordan måler man slikt?

ukens must have(s): Søvn. Ros. Massasje. Ananas. Skummet melk. Forståelsesfulle kollegaer. Forståelsesfulle og tålmodige folk som jobber i diverse butikker.

kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja. Hun er mye mer aktiv enn sine foreldre. Hun klikker bananas når jeg tar et bad eller ligger på magen. Ligger jeg på magen i badekaret og synger noen drøye irske drikkeviser tror jeg kanskje hun spinner rundt sin egen akse der inne.

innkjøp: Ingenting. Det er Torben som handler til frøkna, for det er tross alt han som gjorde meg gravid. Jeg har med andre ord overlatt det der til han. Han får vel lage en sånn “innkjøpsinnlegg” til dere. Ikke at jeg ikke bryr meg altså, men han syns åpenbart det er gøyere enn meg. Jeg vet jo ikke hvor jeg skal begynne engang. Men jeg har googlet dobbel elektrisk ammepumpe da. Fordi jeg elsker sånne gadgets-greier. Å jo – jeg har kjøpt Doppler da! Så jeg kan høre hjertelyden hennes i tide og utide. Det er gøy!

plager: Alle jeg har lest om. Men jeg kan fremdeles gå.  

kjønn på babyen: Det blir en jente. Heldigvis. Jeg har null peiling på gutter.

hvordan sover du om natten: Jeg sover på siden når jeg legger meg, men våkner sittende opp etter veggen pga magesyra/halsbrann. Sånn i fire tiden finner du meg rundt toalettskåla eller PÅ toalettskåla fordi jeg tisser. Jeg tisser 2-3 ganger per natt.

fødselsforventninger: Skrekk. 

humør: Ekstremt svingende. Fra latterkick til hysterisk gråt i løpet av en setning.

vektøkning: Ja.

kontroll: Jeg vet ikke. Legen i november engang.

Du må jo gjerne følge meg på instagram da 🙂 

Snakkas!!

20 kommentarer
  1. Hahaha hyggelig at mine bæreposelærdommer kan komme til nytte ellers 🙂
   Forøvrig er lakris greit mot lavt blodtrykk – jeg holdt også på å svime av i ny og ne- legen ba meg la noe IFA eller lakrisal i lomma. Funka det og!

  2. Jeg lurer på hvorfor du ikke legger ut noe bilder av magen din, er det noen grunn til det?
   Jeg lurer på hvorfor du blogger så sjelden?
   Jeg lurer på hvorfor du ikke vil vise frem det nye huset noe?
   Og jeg lurer på hvorfor du vil at termindato skal være hemmelig? Du har jo allerede skrevet mars 17 og det hadde vel ikke betydd noe fra eller til om du hadde opplyst dato.. alle som skal føde vet jo at det er 3 uker før eller 2 uker etter så å holde den datoen hemmelig skjønte jeg liksom ikke helt grunnen for 🤔
   Det var alt for denne gang, håper du snart begynner å blogge litt mer regelmessig 💻

  3. Jeg savner å sove på ryggen, trene, spise normale porsjoner (seriøst, spise for to er bullshit, jeg spiser kanskje for en halv) gå opp trappa uten å få kynnere fra helvete. Og sex.
   Det skal bli så godt å få kroppen min tilbake!

  4. Hei fine deg! Føler med deg, svangerskap ass… jeg har tittet innom bloggen din av og til, da jeg er Liverpoolsupporter og leser stort sett alt som har et snev av Liverpoolrelatert innhold.. 🙂 selv har jeg vært gjennom to svangerskap og to fødsler, og har derfor et litt hyggelig tips til deg! Tenk litt gjennom hva du ønsker å ha med deg på sykehuset av for eksempel dusjsåpe, deodorant og lotion. Dra rundt og lukt på ulike produkter, og når du bestemmer deg så tar du det ikke fram før etter fødselen. Kanskje kjøpe inn et nytt håndkle som blir med i sykehusbagen? Haha, så banale greier, men kanskje gir det et ørlite snev av godfølelse når du nærmer deg termin. For ikke å snakke om ETTER fødselen, og du kan hive deg i dusjen 🙂 Stå på kvinne, hilsen ei som definitivt er fornøyd med to kids…. Tror jeg… 😉

  5. Fantastisk blogg!
   Tenkte bare å tipse om novaluzid mot halsbrann/magesyre! Har selv hatt tre svangerskap med hyperemisiss og i svangerskap nr to ble det blødende sår i spiserøret pga oppkast.. det å få magesyre i de sårene var j****! Novaluzid 8-10 ganger om dagen var himmelen ❤️ Gaviscon klarte jeg aldri å få ned..
   Lykke til videre 🙂 mars er en fantastisk tid å få baby på ❤️ Min yngste er født 8 mars (heldigvis en jente på kvinnedagen 😉 )

  6. Tusen takk for morsom lesing, Line! Du er så brautende ærlig og det er så deilig å lese. Keep it up!

  7. Magesyre er et rent helvete. Har i tillegg til å vært gravid 2 ganger hatt magesår. Tok nexium (protonpumpehemmer som reduserer produksjonen av magesyre) under graviditeten et par ganger &. Ellers vil jeg tipse om å ligge på venstre side(pga magesekk er dr), banan døyver syren, det samme gjør riskjeks! Kutt ut alt av brus. Å sjokkis. Trigger. Salte ritzkjeks & MASSE vann for blodtrykket. Kan funke. Lykke til:)

  8. Digger de oppdateringene dine om svangerskapet! Endelig noen jeg kjenner meg igjen i!
   Skal ha min tredje til våren og har nå vært sengeliggende i nesten 8 uker med kvalme. Hvis jeg ikke ligger, spyr jeg. Og vekta har gått for mye ned til at jeg kan gjøre det mer nå.
   Føler at mange mener at jeg skal gå rundt på en rosa sky og være så glad om dagen. Når de spør om hvordan det går og forventer et “bra” som svar, blir de nesten litt sjokkerte når jeg sier det motsatte. Jeg er selvfølgelig glad for at jeg skal ha en liten baby til, men savner veldig å føle meg frisk.
   Håper det går over snart, for de to andre barna synes den nye i familien allerede har tatt mye av mammas tid.
   Tuuuusen takk for at du får meg til å le og smile av bloggen din ❤️❤️❤️

  9. Hærlig lesning 🤗 har du prøvd Reduflux mot halsbrannen din ? Den er flytende og legger seg som et lag oppå magesyren 🙂 funka kjempe bra på meg!

  10. Jeg liker måten du skriver på, Line Victoria og synes du er en fantastisk motvekt til perfeksjonsbloggerne. Gravidoppdateringen din var et herlig spark til sistnevnte.

  11. Jeg er selv i uke 12 nå, og de har bestått av hyperemesis og blodpropp i lungene, så dette svangerskapet skal du få gratis. Håper det snur snart, så jeg kan føle meg frisk og REN. Føler meg skitten etter all oppkasten.
   Lykke til, og håper formen blir bedre den siste tiden😊

  12. Hei, går på Livea-kurs nå (pga deg!!). Du burde fått betalt, da du helt sikkert har inspirert mange som meg til å begynne. Jeg lurer veldig på hvordan du spiser nå, hvordan det er å legge på seg som gravid etter at du nettopp har gått ned og hva planen din er mtp trening og mat etter graviditeten. Trener du noe nå? Ønsker meg gjerne et mat og treningsinnlegg igjen 🙂

  13. Anonym: ååå, så gøy!! går det bra på kurset?! Vel, for min del har nok kurset havnet litt bak øret mitt – etter at jeg ble gravid. Jeg har jo fått de plagene som er å oppdrive i et svangerskap, så jeghar ikke hatt ork til å trene – og det med mat har jeg hatt et moderat forhold til. Det viktigste for meg har vært å føle meg frisk, og nå som energien begynner som smått å dukke opp igjen kommer jeg til å ta på meg spinningbuksa snart og komme med ned på senteret igjen… Jeg skal absolutt lage et innlegg om det!! Har kurset ått bra for deg så langt?!!

  14. Mars 17 her også! Og kjenner meg igjen i mye av det du skriver. Dette er mitt andre (og siste) svangerskap. Ikke faen om jeg skal igjennom dette igjen! Så min fulle sympati. Når det kommer til størrelse på baby så er det en app som heter ovia med masse morsom (og unødvendig) informasjon om størrelse på baby osv. Og en kalender som viser hvilken uke du er i på en gitt dato, så du slipper å telle deg fram. Det er også felles facebook gruppe for de kommende marsmødrene i 2017 🙂
   Masse lykke til videre mot termin og fødsel 🙂
   Klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg