Navnediskusjon og bleieprøving.

Jeg får så mye kjeft fordi jeg blogger så sjeldent. Jeg har nemlig brukt tiden på redebygging og på å øve meg på det nært forestående. Bleieskift er en av de tingene. Og heldigvis har jeg verdens snilleste marsvin (Bård Georg) som lar meg få lov til å teste litt på han…! 😉 Mulig jeg må teste på Torben også, men jeg finner ikke store nok bleier. Visste dere at bleier nå kommer med en sånn indikator som viser om bleia er full eller ikke? ASSÅ??! Det har jeg ikke fått med meg. Det er jo ganske fiffig!

Nå som det virkelig begynner å nærme seg, og redebyggingen for alvor faktisk har kommet over oss – så begynner folk å spørre om vi har funnet noe navn til knotten ennå. Jeg er LIVREDD for å fortelle folk om alternativene vi sitter med, for allerede før jeg har rukket å si første navnet så kan du takke faen på at det er en rundt bordet som rynker på nesa eller roper “Nei, huff”. Jupp, det har faktisk skjedd! Og det er ikke fordi navnet er så “æsj” i seg selv, det er som regel at de forbinder navnet med noen eller at det rimer på noe. Som ved Line-Grine-Pine, osv. Hvertfall de mest ærlige. Problemet med navn er at folk flest har navnet tilknyttet en person. Eksempelvis kunne jeg nok kvie meg for å kalle ungen min for det samme som en eks eller en ræva sjef. Eller eksens nye dame(r). Torben og jeg er heller ikke så veldig på sykt uvanlige navn, heller. Han har jo sånn sett fått et navn i 1980 som ikke var så veldig vanlig den gangen, Torben. (Nei, det er ikke et kallenavn!)

Jeg tror noen folk tenker seg om når man spør om knotten har fått noe navn og jeg svarer. Det er liksom akkurat som om at når hun ikke er født ennå, så kan man diskutere på navnet foreldrene har oppe til vurdering. Så når noen rykker på nesa over noen av navneforslagene, så blir jeg faktisk oppriktig såra! Eller når de sier “-Åå, jeg kjenner MANGE som heter det, dere vil ikke ha et litt mer uvanlig navn da?” Da er vi jo tilbake til start. Et uvanlig navn betyr et helvette med staving og “-Hæ, hva sa du sa du?” og et vanlig navn møtes med “-Så kjedelig.” Det er jo fryktelig mange navn å velge mellom, og nå er det sykt hipt å gi barna veeeldig spesielle dobbeltnavn. Jeg har sett en navnedebatt i et forum der de henger ut navneforslag fra vordende foreldre som “stripper-navn”, “whitetrash-navn” og ikke minst “-Ungen din blir dømt til å bli kriminell”. Det er ganske trist!  For vår del er dobbeltnavn litt utelukket. Etternavnet hennes blir Husby-Sørensen, og det er klønete nok på papiret. I det offentlige (sykehuspapirer) har jeg allerede blitt degradert til “LINE VICTOR” fordi navnet mitt ble for langt når jeg giftet meg. På bankkortet mitt står det “LINEV. HUSBY-SØRENSEN” og det er jo rett og slett feilstavet, for der mangler det jo et mellomrom – hahah!! Jeg hadde jo egentlig enda ett navn, Evensen, men det forsvant da jeg giftet meg. Og jeg er fryktelig stolt av mannen min som også tok Husby-navnet mitt inn i sitt etternavn, så han heter også Husby-Sørensen (med bindestek). Selv om han glemmer det innimellom, hahah 🙂

Vi har som sagt hatt flere alternativer de siste månedene. Vi hadde en periode der jeg hadde egentlig trumfet igjennom et navn på E, fordi verdens vakreste seilbåt het det. Men etter at svigerinna mi og svigermor slet med å huske navnets uttale, så la vi det litt på hylla. Så dukket et annet navn opp, men det var jo igrunn litt vel likt mitt eget navn – det ville være som å hete Svein og kalle ungen Sven. Litt klønete kanskje? Nå har vi landet på et navn vi syns er veldig fint, og som vi begge er veldig komfortable med. Litt fordi det er norskt, bittelitt gammeldags og i grunn litt sånn søtt jentenavn! Også er det et par andre ting med det navnet som gjør at jeg virkelig falt for det, men det kan jeg fortelle mer om når det er formelt 😉

Og når det er sagt, så har de veldig få som har fått høre det forslaget, syns at det er et veldig fint navn! 

På tide å starte med middagen! Ha en fin dag 🙂

 

  1. Spennende med navn! Selv har jeg tre barn som starter på O, og snart kommer får jeg en jente til som får et navn på O. Viktig å holde seg til en regel 😊.

  2. Vi holdt navn hemmelig til etter fødsel, pga at vi ikke ville høre alle andres mening om det. Svigers ble litt snurte første gangen, for da hadde vennene deres fått høre navnet til det kommende barnebarnet der (og både de og svigers hatet det før ungen kom – der ser du hvorfor vi holdt det hemmelig!), men jeg ville se om det vi tenkte på passet ungen som kom ut. 🙂
   Andre gangen visste vi ikke kjønn, så da sa vi at vi måtte se hvem som kom ut.

  3. Jeg hadde termin litt før deg, men jenta ble født for tidlig og har vært tilstede noen uker nå.
   Vi har hele veien snakket om våre navnealternativer til andre, og har som du sier fått noen reaksjoner. Jeg har ikke brydd meg så mye om det da jeg vet at det kun er fordi personene selv har dårlige erfaringer med personer som har hatt samme navn.. Ikke at navnene i seg selv er så spesielle.
   Jeg har også holdt meg lagt unna slike dobbeltnavn som er “litt” spesielle. Hos oss sto det mellom Liv, Inger, Live, Oda, Vivian og Sunniva. Det ble Sunniva tilslutt etter ca. 9 dager etter fødsel. Utrolig vanskelig å bestemme seg!
   Venter i spenning på hva jenta deres skal hete 🙂

  4. Jeg vet akkurat hva du mener. Med førstemann valgte vi å kalle opp etter min samboers farfar. Så sønnen vår heter Georg. Nå venter vi nummer 2, og vi ønsker å ha et “gammelt”/litt uvanlig navn på henne også. Vi har tenkt på Nore etter farmor. Når vi da har fortalt familie og venner hva vi har tenkt på, har så og si alle kommentert “hva, hun kommer til å bli kalt hore”. Det er ikke særlig gøy, og for meg begynner navnet å bli “ødelagt” pga folks reaksjoner.

  5. Vi klinte til med Hermine og Herman vi 😂 begynte som en spøk om at en evt lillebror måtte hete Herman.. yes da 😜

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg