Gravidoppdatering.

Jeg har googlet litt rundt. 

For jeg har funnet ut at det er to gravidplager jeg IKKE har fått gleden av å stifte bekjentskap med!

Strekkmerker.

Og hemorider.


Jeg er i grunn ikke så redd for å få noen av delene, jeg visste bare ikke at det faktisk var veldig vanlig å få dette i løpet av graviditeten! Eller, strekkmerker visste jeg jo forsåvidt om, men ikke hemorider. Jeg vet ikke om jeg har gjort så veldig mye som kan ha hatt påvirkning på dette med strekkmerker. Jeg har smurt meg med en olje, men ikke noe avanserte greier. Venninnene mine syns jeg er sååå heldig som har sluppet unna, men de glemmer jo alle de andre plagene som har fått meg til å revurdere hele re-produksjonsopplegget. Det er jo så hyggelig å være gravid, man tåler aaaalt av plager får man jo høre! (!!) Jeg skal innrømme at det er mange ting jeg blir litt skremt over i graviditeten, blant annet dette med bevegelser i magen. Jeg syns det er veldig… hva skal jeg kalle det…? Alien-aktig. Veldig sprø følelse. Nesten litt ekkelt. Nå er også mageskinnet så stramt at jeg kan kjenne føtter, tær, rompe og albuer/knær når de blir kjørt inn i huden min fra innsiden når jeg har hånden på utsiden. Når jeg ligger i senga på siden merker jeg at hun trykker seg ned og sparker ned i madrassen. Og når hun hikker kjenner jeg en rytmisk banking. Og siden jeg ikke har noe referanse (jeg har ikke barn fra før) så skjønner jeg ikke egentlig hva det er inni der…! Jeg skjønner liksom ikke at det er en baby som begynner å få liten plass, og som vi snart skal ha ansvaret for, resten av vårt voksne liv! Det er både skummelt og skremmende – og nesten litt utenomjordisk ja!

Men det er også andre ting som har dukket opp som gjør den siste tiden nå som gjør livet litt vanskeligere når det er en diger gravidmage som sperrer for alle slags vanlige aktiviteter jeg vanligvis kan gjøre med kroppen min.

Når jeg mister noe på gulvet må jeg enten rope på Torben eller bare la det ligge. Hvis det er veldig viktige ting som må opp av gulvet med en gang må jeg holde meg fast og “skli nedover” mot gulvet og sette meg der. Så starter selvsagt det harde kampen med å komme meg opp igjen. I hele går lå det strødd Fazermint-sjokolade over hele stuegulvet hele dagen. Jeg orket ikke plukke opp. Hentet bare en ny boks. 

Når det gjelder den store gleden i mitt hverdagsliv, badekarbading, så synger det så vitterlig på siste verset den nytelselsestiden der ass. Jeg kommer meg oppi med et brak, men etterhvert som jeg blir liggende er det faktisk mer forsvarlig for meg å bli liggende der frem til termin enn om jeg begynner å kave meg opp av det. Jeg har nå måttet begynne å tømme badekaret mens jeg nyter siste resten, og når det er tomt for vann så klarer jeg på finurlig vis å ål/velte meg ut av det. Litt fordi jeg fryser, men også litt fordi jeg ikke er klar for å gi opp badekaret helt ennå. 

Å tørke seg etter dobesøk er også nå nesten blitt et lotteri på om jeg treffer eller ikke. Eller, treffer gjør jeg strengt talt ikke. Jeg har rett og slett ikke lange nok armer. Jeg er fremtørker, det vil si at jeg tørker fra framsiden men “feil vei” hvis du skjønner. Altså, jeg tar armen foran og drar videre bakover. Så selv om jeg rekker ned med papiret, så har jeg ytterligere 15 cm reisevei med dopapiret bakover, og så lange armer har jeg ikke! Såee… Jeg må improvisere. Jeg må løfte litt bein og spre litt skinke. Når man tisser opp imot 70 ganger i løpet av en dag (ikke kødd engang!) så er jeg lykkelig over at det er bittelitt lettere å rekke frem dit med papiret. Jeg vet det kunne vært løst ved at jeg innsèr at begevelsen blir den samme om jeg tar armen og starter bak bak, men det har jeg ikke inne noen teknikk på – derfor en vanskelig vane å vende.

Akk, det er var offshorehjemkomst-tirsdag denne uken, for oss som har mannfolk som jobber denne type turnus – så vet vi hva det betyr. Det betyr at man har en mann hjemme døgnet rundt i lange tider! Nå er jeg i overkant heldig med turnusen til mannen da, for han sover hjemme hver eneste natt når han er offshore, og når jeg sier offshore så er han ikke laaangt utpå havet. Faktisk kan jeg se ut mot sjøen fra vinduet hjemme og følge hele overfarten med ferja, fra Brevik til Sandøya. En risikofylt overfart på hele 8 minutter og 30 sekunder – ish. Men sjøfolk er sjøfolk, og reglene er at de skal ha avspasseringen sin (akkurat som nordsjøarbeidere med sine 2 uker på og fire uker av jobb, så jeg har mannen hjemme fulltid halve måneden.

Faktisk gikk det opp for oss at dette antageligvis er siste friperioden til Torben uten å måtte dele den med en bylt i rosa liverpool-sparkebukse. (Bebisen, ikke meg. Jeg kler ikke rosa..) Det er veldig deilig å ha en mann som er så mye hjemme fremover, og jeg blir jo ikke totalt alenemamma når han er i jobbturnusen sin heller – det er i grunn ganske så perfekt! Jeg har fått streng beskjed av Torben om å knipe igjen disse to ukene, slik at vi kan kose oss sammen. Bygge rede eller noe, jeg vetta faen hva man gjør i denne ventetiden…? Sover? Spiser? Går turer? Joa.

Utifra hva søkerhistorikken til Torben er på Ipaden sin så kjeder han seg ikke når han er hjemme i friperioden sin i vaffal…:

Så noenganger må jeg gi han litt oppgaver så han får jobbet litt med hodet sitt:

(Og alle som kjenner oss vet veldig godt at vi som regel er på skillmissenes rand når vi samarbeider om flatpakker, sukk..)

Så en kjapp gravidoppsummering:

Status: fremdeles høygravid, det nærmer seg med stormskritt. Faktisk sa mobilappen til meg i forrige uke at “nå kan det skje når som helst, de fleste (95% av alle gravide) føder nå og frem til 2 uker etter termin.” 

Ferdig med innkjøp? Nja, det meste er vel på plass – men mangler tripp trapp med newbornsete (som jeg har skjønt er gull verdt!) og noen må nesten ta en ekstra titt på installasjonen av barnesetet vi har koblet på i baksetet av bilen. Jeg stoler verken på Torben eller meg når det kommer til tekniske ting som skal redde noens liv….! Badebalje har jeg også vurdert å gå til innkjøp av, selv om vi har badekar. Men sånn på stativ i “ståhøyde” syns jeg høres veldig mye enklere ut enn å bruke badekaret… Noen innspill? Og etterhvert skal jeg legge inn på ønskelisten en sånn derre redningsvest til bilstolen (Sea-Be?) trengs når vi skal på båttur. Men jeg tror nesten at vi har alt annet klart. Tilogmed bleier i alle størrelser og fasonger. 

Pakket fødebaggen? Nja, har slengt alt jeg skal ha med meg oppi barnesenga, men jeg må nok sortere og legge det pent i en bag for at det ikke skal bli totalt kaos når det hele begynner. For kjenner jeg Torben og meg selv rett så er ikke tiden inne for å stresspakke når det skjer noe. Og jeg kan definitivt IKKE la Torben pakke for meg, hahahah! Og nei, jeg pakker ikke rettetang og sexy, små truser. 

Cravings: Akkurat dette er litt morsomt, for jeg blir fryktelig fort mett nå. Så jeg har liksom ikke plass til å dytte nedpå noe etter at jeg har spist!

Søvn: Sover når jeg vil! En time der, en time her. På sofaen, i massasjestolen og i bilen. Tror faktisk jeg har utviklet litt lett narkolepsi. 

Halsbrannen er i FULL sving ennå. Jeg blir gal av det. Det er ekstremt hemmende! Gleder meg til å kunne dra steder uten den store flaska i lomma lett tilgjengelig. Og spyinga er der ennå, hvertfall brekkningen. Jeg vet med største sikkerhet at jeg kommer til å kaste opp under fødselen, (gjør alltid det når jeg blir superspent, gleder meg, har vondt eller oppmerksomhetssyk) så jeg har allerede advart Torben om dette. 

Wow, langt innlegg gitt! 🙂 Men som dere kanskje skjønner så har jeg fått litt mer tid til å reflektere, så bli ikke overrasket om det kommer blogginnlegg på løpende bånd fremover…! 

/Line Victoria Supporterfrue. 

 

 

 

 

 

 

34 kommentarer
  1. Husk at butikkene er åpne også etter at babyen har kommet så ikke stress deg ihjel 😉 Og vi brukte ikke badebalje før ungen satt selv. Det er utrolig koselig å dusje sammen 😉

  2. Fortsatt tid til å få strekkmerker 😬 Dessverre av personlig erfaring 😝 Kom siste 2 ukene, men ikke så mye da

  3. Fortsatt tid til å få hemorider 😅 Kom under fødselen til meg 😜
   Angående badebalje var det gull verdt her. Har badekar, men har badet sønnen min på 8 mnd i badebalje siden han var nyfødt. Føler jeg har bedre kontroll og slipper å stå så kronglete for å få bada han. 🙌

  4. Hei Line. Badebalje på stativ… kunne ikke klart meg uten!!! Fantastisk! Istedenfor å stå på knær på hardt badegulv hengende over badekarkanten, (gjerne også stivnet i denne posisjonen når badingen er over) så kan du stå oppreist og kose deg med badingen.
   Tripptrapp med newbornseat er heller ingen underdrivelse at blir sammenlignet med gull 😃 Masse lykke til disse neste ukene… det kommer til å gå så fint atte ☺

  5. Jeg spydde hele svangerskapet Line og er også stress-brekkermeg person. Var sikker på jeg skulle spy under fødselen. Men den gang ei. Ikke gjorde jeg nr 2 heller selvom jeg ikke fikk dette berykta klyxet på forhånd. Jippi liksom. At det er mulig når man trykker hardere enn noen gang i sitt liv.
   Syntes det gikk bra. Som å bli knivstukket i magen men så kom epiduralen. Og borte var det. Sååå deilig.
   Nå er jeg plutselig gravid igjen. Og jeg skal ha epidural. Eneste jeg skal be om der igjen 😉

  6. For vår del brukte vi aldri newborn Seat til stokke stolen…bortkastet kjøp.. de skal jo ikke sitte så mye når de er så små, og setet var nesten for lite og klønete å bruke uansett. Fikk en klump på 4400g og vippestol var et bedre alternativ, hvertfall med førstemann…

  7. Hei Line V.Tenker på deg rett som det er.Dette klarer du fint.Du er sterk.Synes det er gøy å lese bloggen din.Noen ganger sitter jeg og gliser,noen ganger sitter jeg og flirer form meg selv.Ser at du savner noe å bruke når du mister noe på gulvet.Jeg har en stang som jeg bruker å plukke opp ting med.Men jeg bruker dil en mer til å få tak i ting som står litt for høyt oppe.Tror de skal ha en slik en på enklere liv.(hvis dere har enklere liv der du bor.)Ellers vil jeg bare ønske deg og Torben masse lykketil med et lille nurket som snart kommer.Da er det bare å nyte tiden med den lille for tiden løper fort avsted.Og husk spør om hjelp når du/dere trenger det.Det er nemlig ikke flaut å be om hjelp,

  8. Ungene mine var så små att Di badet jeg i vasken den første tiden.😜
   Masse lykke til med den lille som kommer å den nye tilværelsen
   Håper vi ses til sommeren.😍😍

  9. Hemorider er ikke uvanlig å få under/etter fødsel. Den kabelen som skal ut da må trøkkes litt på skal si😅
   Newborn greia var gull hos oss, så greit å ha de litt opp i høyden og med middags bodet foreksempel. Og har man mulighet var det å gull å dra hele stolen med inn på do når en sku i dusjen😉
   Badekar i høyden er greit når de er så små, litt skummelt å bade de når de er så små🙈
   Så morro når du er aktiv på bloggen, du er og blir min favoritt altså! Bygg rede, SOV og blogg😁 Lykke til😊

  10. Tusen takk for tips om SeaBa. Det visste jeg ikke om, og der reddet du meg fra minst tre våkennetter med spekulering. Har planer selv om å kjøpe badebalje på stativ. De har faktisk tilbud nå på jollyroom, da får man med sånn sete i badebaljen inkludert. Ikke spons, men har søkt litt selv etter det. Når det gjelder olje/krem og strekkmerker er det ingen forskning som kan vise til at det funker, er visst bare genetisk hvem som får strekkmerker eller ikke. Lykke til med siste innspurt, jeg har enda tre mnd igjen.

  11. Jeg kastet opp og brakk meg under begge svangerskapene. Men nr 1 kastet jeg opp OG dreit på meg samtidig. Heldigvis bare en gang 🙈

  12. Huff den halsbrannen er grusom ! Jeg la gavicon flasken på hyllen og levde på loveharts .. funker det også og smaker atskillig bedre 😉

  13. Jenta mi kom tidlig, og jeg hadde kun de største tingene på plass. Hva gjør man uten familie ;D
   Det gikk bra det også, så nyt den siste tiden hjemme. Det blir hardt nok når ungen kommer.
   Jeg skjønte ikke hva alle mente når de ba meg om å sove masse. Nå skjønner jeg hva de mener! Etter ca to uker med hodepine begynte kroppen å venne seg til søvnunderskudd, og sånn går dagene. Det blir vel bedre etterhvert. Hehe.

  14. Vi brukte bare vippestolen frem til han kunne sitte selv (5-6mnd), Tripptrapp stolen fikk vi til dåpen hans, så den fikk stå å vente til han kunne bruke den. Nå venter vi nr 2, og da tror jeg det kan være mer praktisk med newborn setet, ser for meg det blir mer familiemiddager fremover og da er det fint å kunne ha minstemann der også. Men da vi bare var vi voksne som spiste, så var det ikke så nøye.

  15. Maja: Ja, ikke sant den er genial! Jeg har lest meg opp og ned på den, og tenker at den må være mye mer fornuftig enn redningsvest PÅ babyen de første månedene, for det ser ikke mye komfortabelt ut… Dessuten – de gangene ungen skal over ripa og i land blir det i bilstolen og da hjelper det lite at baby har på seg redningsvest hvis bilstolen veier x antall kilo og går rett til bunns…! :-/ Bare en tanke….!

  16. Vibeke: Jeg aner ikke hva jeg går til, så det kan jo hende man endrer rutinene sine… Men jeg ser for meg at det å kave over badekaret kan bli klønete, men vi har jo også en vask ved siden av stelleplassen da..! Vi lider nok ingen nød 🙂

  17. Elisabeth: Man sitter ikke nødvendigvis i newborn-setet, man ligger vel kanskje greit som i en bilstol..?, og det er ikke snakk om å ha hu oppi der døgnet rundt. Ment som en plass når vi andre er sosiale rundt middagsbordet, eller hun trenger å komme litt opp i høyden…

  18. Tips til pakking av fødebag: la mannen din pakke ned det du legger frem til han. La han studere alt sammen nøye. Det blir som oftest han som skal finne frem i denne bagen, og da er det himla greit at bagen ikke endevendes hver himla gang og at han skjønner akkurat hvilket plagg du sikter til i din ordre.
   Sov og hvil så godt du kan. Nå gjør kroppen seg klar til kamp. Jeg hadde styrtfødsel, kastet opp på vei ut døra, ble lempet inn på føden i hui og hast uten tid til verken klyster eller epidural. Og det var helt greit. Jeg er ganske sikker på at det ble en del bæsj under pressingen, men det kommer jordmor aldri til å nevne og da er det vel heller ingen grunn til å spørre om du bæsjet heller. Samma kan det være, tenker jeg. Nå er jeg gravid igjen og gleder meg til å ta denne kampen på nytt. Man blir virkelig satt ut av hva kroppen er i stand til. Jeg hadde litt de samme følelsene som deg angående babyens bevegelser i magen som deg, men da den kom og og jeg kjente denne knotingen mot magen fra andre siden, ble jeg helt satt ut og alt jeg tenkte var: det var deg hele tiden ❤️

  19. Hei! Fikk selv ei jente nr 2 i desember, Newborn seat var helt konge, i alle fall for hun som var så stor og våken. Veldig gøy å ha henne ved spisebordet.
   Halsbrann, yes… Hadde helt jævlig halsbrann igjennom hele svangerskapet. Prøvde alt. Overlevde på den tyggisen som heter Link. Fås kjøpt på apoteket… Men så kom jordmor med det geniale forslaget som fristet minst men hjalp mest! Sitron!! Sitron i vannet og i maten.. Det redda meg ass.
   Fødselen klarer du fint. Du kan ikke styre så mye uansett, det er det som er så fint 🙂 første gangen var jeg rusa på epidural og lystgass i flere dager etterpå, men vel verdt det ass. Andre gangen fikk vi ikke tid! Da skjedde det fort og greit 🙂
   Lykke til med fødsel!!
   Hilsen en ivrig bloggleser 🙂

  20. Like moro i kommentarfeltet som i innleggene dine her av og til, herlig ærlig kommentar “A” 😂😂
   Den Alien følelsen fikk jeg også etterhvert, syns det var helt fantastisk med bevegelse og skulle ønske alle kunne få oppleve det, men når det varte over tid og jeg begynte å tenke over det, blei det plutselig veldig skrekkfilm Alien aktig, men når ungen kommer ut skjønner man jo hvem som romsterte under skinnet og det blir koselige minner.
   Vi hadde badekar i stellekommoden, det var litt styr, men balje på stativ hørtes bedre ut, etterhvert hadde vi balje oppi badekaret, men det blir fryktelig tungt i starten når babyen ikke kan sitte selv. Pga huden blei det ikke bading hver dag her, men vask med klut, og når det var bæsj i nakkehårene på babyen var det enklere å skylle i vasken, ikke koselig å ligge i balje å bade i sin egen bæsj uansett 😬

  21. Dette klarer du (dere) veldig bra! Jeg hadde nesten ikke tatt i et barn før jeg fikk mitt første. Men når du står der med din egen lille klump, så bare gjør du det som er rett for deg og klumpen din.
   Det samme gjelder alt utstyret som finnes der ute i butikker og på nettet, som mammapolitiet sier at du MÅ ha. Skaff deg det du føler blir nyttig for deg.
   Mange ganger kommer du til å ønske at ungen kom med instruksjonsbok, men som oftest holder det med å bruke sunn fornuft. Funker som bare det!
   Og lytt til kroppen når den sier den vil samle krefter nå, det trenger den…
   Masse lykke til med innspurten, fødselen og selvfølgelig mammatilværelsen 😃

  22. Hei hei!
   Hvilken olje/krem bruker du til å smøre på magen?
   Hilsen en som liker bloggen din meget godt!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg