Da jeg syns det var en god idè å pønte seg litt før fødselen da vøttø. (OBS: Sterke inntrykk)

Herregud, jeg føler meg så teit. Eller, vent. Ikke teit. Men jeg føler meg litt for opptatt av å være fjong, uten egentlig å ha grunn til det. Jeg er ikke spesielt fjong eller fin på det. Men siden fødsel kan skje når som helst så har jeg av en eller merkelig grunn idag forberedt kroppen på at det ikke bare er jeg som skal se den med litt mindre bekledning på. Jeg stod å studerte meg selv i speilet naken. Tenkte stille i mitt sinn at jeg per idag aldri før har sett kroppen min slik. Stor? Joa, men det lever jeg fint med. Det var ikke det som fanget oppmerksomheten min. 

Jeg har ikke nådd ned til tærne mine på veldig lenge, så der trengtes en trim. Samme med leggene. Dette var en jobb for Torben i kveld. Jeg kan tåle både småkutt og feilklipping av tånegler, så lenge det hvertfall blir gjort.

“-I gode og onde dager, Torben – det har du LOVA meg!!!”

Ca 40-50 cm over kneskålene er et annet sted som ei heller har sett hekksaksa på …. ehh.. en stund. Det finnes ingen sjans for at jeg veiver rundt med en sylskarp høvel i (praktisk talt) blinde, der nede. Et feilskjær vil være katastrofalt. Ikke har jeg lange nok armer heller. Fader at jeg ikke har øvd på blinde-stussing av bikinilinja på forhånd. Det er dessverre heller ikke en trimmejobb jeg ønsker å overlate til Torben, da det er rett og slett alt annet enn fristende. Han er litt skvetten, så det er uaktuelt.

Jeg lot tankene vandre og vurderte litt forskjellige alternativer. Brasiliansk voks? Den ene gangen jeg testet det gjorde dyyypt inntrykk. Ikke bare fordi det var vondt. Det var hysterisk vondt. Men det var vondt i intimgrensene mine også fordi det var den søteste svenske jenta som gjorde det på den salongen, og jeg klarte rett og slett ikke å slappe av i den sære situasjonen og stillingen. “-Vend dej om och stå på alla fyra, så skal jag gjøra mej ferdig med din røv oxo.” Det er ca 7-8 år siden og jeg glemmer det aldri. Hun toppet hele seansen forøvrig med å dra ned et enormt forstørrelsesglass/monter med flombelysning fra taket, for å gå over siste del med pinsett. 

Apropos aldri, så skal jeg aldri stole på en purung mann fra Elkjøp som sa at det gikk helt fint å bruke epilator på tjutta heller. Det burde virkelig ringt et par bjeller hos meg, jeg spurte jo faktisk om det var helt greit å bruke en maskin som river ut hårene – på et sted man skal behandle med respekt og ærbødighet. Han burde svart “-Det vet jeg ikke!” og  definitivt ikke latt meg dra hjem lykkelig uvitende, GØNNE på høyeste hastighet på epilatoren og for all evighet deretter å få posttraumatisk stressyndrom utløst hver gang jeg i ettertid hører lyden av borrelås som rives opp. 

Det tryggeste alternativet mitt nå ble å finne frem en rosa barbermaskin jeg må ha kjøpt i påvirket tilstand eller på supersalg. Den ligner en epilator, så for sikkerhetsskyld testet jeg den på armene først. Dette var en helt standard ladyshaver. Flott. Da var det jo bare å lukke øynene og la det stå til! 

Mens jeg veivet rundt i villrede med maskinen, hørte jeg at den fikk tak noen plasser og jeg regnet med det at den gjorde jobben sin. Du vet, som en sånn hage-kantklipper som lager en heftig “bzzzzzz”-slingrende lyd, og når det kommer mye grass og treffer en stein eller grus, så går turtallet litt ned, og så må man riste litt på kantklipperen igjen og fortsette når turtallet går opp igjen. Det føltes egentlig akkurat slik! 

Etter endt jobb var jeg faktisk litt stolt av meg selv! Jeg følte meg klar for å vise meg frem til Gud og hvermann (og han fødselslegen jeg har hørt så mye om) de neste dagene, nå kan bare fødselen komme – I am ready!

Jeg ropte inn Torben og spurte forsiktig om han kunne ta et raskt overblikk. Var alt på stell? Så jeg…ehh…presentabel ut liksom?

Torben måpte. Han målte meg opp og ned og mumlet de velvalgte ordene jeg aldri kommer til å glemme:

“-Åj. Det ser ut som en skogbranntomt.”

Det viser seg at i mangel på oversikt så var det bare noen få plasser maskinen hadde fått skikkelig tak. Litt sporadiske, nakne flekker, som når nettopp skogbrann har oppstått. Noen steder helt uberørt, andre steder var matta fullstendig rasert. Ingen struktur i det hele tatt og etterlatt stod skogeier og tømrer halvribbet med rosa barbermaskin i hånden og et alvorlig hakk i både selvfølelsen og positiviteten fra bare minutter tidligere.

Jeg gav ikke opp. Kampen hadde såvidt begynt. Jeg måtte fullføre.

Så to batteriskift senere, så hørtes det ut som ladyshaveren holdt samme turtallet jevnt over mens jeg veivet med den i blinde. Og der var egentlig da jeg innså hvor teit det var å stelle seg slik like før man skal føde. Jeg tror ingen tenker – “åj, så flott a gitt, hu har pønta sæ!!!” når jeg ligger der i beinstolen. Jeg både håper og tror de har helt andre ting å forholde seg til når tiden er inne. Jeg tror ikke jeg trenger å være så fin på det akkurat den dagen. Men jeg skal ha for initiativet da!

Mer enn fødeklar Supporterfrue.

(Hele 14.000 følger den fødeklare supporterfruen på Instagram!)

42 kommentarer
  1. Haha!!
   Men, trodde det var slik at man ikke burde barbere den siste stunda før fødsel for å minske sjanse for infeksjoner?

  2. Man bør ikke intimbarbere seg de siste 4 ukene før fødsel, pga infeksjonsfare. Samtidig tenker jeg at du brukte maskin, så det går nok bra! Sjansen for å få kutt og småsår med ei slik maskin er jo liten 🙂 lykke til med forestående fødsel!

  3. Jeg stod med rier og barberte meg med førstemann, eller, jeg satt/lå sånn halvveis, og flakset rundt på badegulvet, er vel mer rett 😛
   Jeg endte etterhvert opp med hastekeisersnitt, og jeg kommer ikke til å glemme jordmora som skulle sjekke operasjonssåret et par dager etter, “neimen jøss! Rakk de å barbere deg først også?!” Ehhm, neeeeeei, sa jeg. Det gjorde jeg selv. Da lo hun, og sa at jeg skulle ha for å ha gått i gang med en sånn treningsøkt med rier….. 😛 Haha.

  4. Haha, kjenner meg igjen!
   Fikk min første sønn i Desember. Spurte faktisk jordmor om dette noen dager før fødsel. Hun smilte bare å sa at hvis man vil barbere så er det bare å barbere. Men det siste de tenkte på var om det var hår der nede eller ikke 😛 men jeg gjorde det samme som deg noen dager før, bare så det ikke skulle være en hel jungel der nede 😛
   Ps, ha med deg høvelen i fødebaggen, var magiskt å kunne barbere seg der nede etter magen var “vekk” (kunne jaffal løfte den opp for og se alt😂)
   Masse lykke til med siste innspurt, fødselen og tiden etter! 🙂
   håper dere får en magisk opplevelse og koser dere med arvingen 🙂
   Og huske; du er en god nokk mamma uansett! Ikke hør på alle andre om hvordan du burde gjøre ting pga de gjorde det og det osv.. alle babyer er forskjellige, så gjør det som funker for deg, Torben og babyen 🙂

  5. Forstår godt hva du mener ang. pynting der nede før fødselen. Men, du kommer langt med bare å lakke tåneglene dine. 😊 👍 Når du ligger der,og presser, tror jeg nok ikke du kommer til å bry deg så mye om du er frisert. Hverken der nede,eller på leggene. 😇 Ønsker deg masse -masse lykke til med fødselen. Og husk å påse at de har slått på lystgass om du får tilbud om det. 😊 Selv lå jeg en time med “lystgass” før de fant ut at den ikke var slått på! 👍👍😂😂

  6. Ha ha ha du er fantastisk morsom! 😀
   Det du kommer til å “bekymre” deg for, er om du driter på deg eller ei!! Spiller plutselig ingen rolle om det er glatt eller ser ut som en regnskog der nede når det kjennes ut som om du må på do😂
   Lykke til, kos dere masse med barnet!💖

  7. Åh härligt Line😂😂jag känner igen mig till punkt o prick.Konstigt det där att man ska bry sig om hur hårig musslan o benen är när man föder. Jordmödrer har sett det mesta färdig med det.Men jag testade också epilator,var det jävligaste jag varit med på. Det att raka sig var uteslutet. Jag hamna på brassevax 😂Föltes det nå bedre att föda? Nej.. inte direkt hår jag hade i tankarna när födseln var igång hihihihihihi.. Men så är det. Två barn har pluppat ut. Den förstfödde genom vaxad den andra genom naturell😂😂

  8. Haha, morsom lesing fra deg nok en gang, men må også applaudere Rita i kommentarfeltet for tidenes beste trøstende ord 😀
   Jaja, kanskje de ikke bryr seg på sykehuset, men alt som er gjort før fødsel er ikke bortkasta, nok å finne på etterpå og små ting gjør at en føler seg litt mer vel etterpå.
   Epilatortraumer har både mor og barn her i huset, prøvde det under armene mine, jeg hyla og ungen min hyla pga meg: skal du dø mamma!!!??!!! Kan ikke forestille meg hvor ille det er å prøve lenger ned!
   Lykke til når den store dagen kommer 🙂

  9. Jeg barberte i blinde under begge mine sv.skap og gjør det fortsatt hahaha magen litt stor ennå ja 😂

  10. Hahaha eg sitter på legekontoret og humrer😂😂
   Du e ikke god😂😂but i feel you!
   Etter min andre fødsel ,når de skulle sy så sa legen; “går det greit om jeg klipper litt hår bort så jeg ser bedre!?” Jeg ville dø av latter og kom med en unnskyldning;” eh ja, det pleier ikke se slik ut, så klipp i vei du” 🙈😂😂😂

  11. Haha morsomt innlegg line. Du for meg altig til å le. Trur det opp til hver enkelt om man vil barberer eller ikke. Jeg barberte med får jeg skulle få begge mine barn eller mannen min måtte gjøre det. Haha 😀

  12. Du er så morsom!!!
   Jeg har en litt sånn layback gubbe som ikke bryr seg så mye, vært med til gynekologen i alle år. Kan nok mer om kvinnekroppen både inni og utenpå enn meg.
   Med første mann, da lå jeg faktisk på stellebordet og han barberte meg. (jeg var jo livredd for kutt, men han jobba som en proff)
   Og foressten ikke nødvendig å stusse noe før fødtselen, det gjør de på sykehuset hehe
   You go girl, og lykke til når dagen kommer!!!

  13. Aahahaha! Eg gjorde det samme, men tenkte ikkje på å få kontrollør på saken. Så derfor noen dager etter fødsel at eg hadde trimma litt ujevnt og hadde ei høvelbrei stripe inn på den eine sida. Særs elegant.

  14. Herregud, jeg tror jeg dør😂🤣😂
   Sitter på jobb og ler så jeg griner! For et fantastisk innlegg, du gjorde dagen min utrolig mye bedre.
   Masse lykke til med fødsel😊

  15. Hei i kvelden
   Jeg ler så jeg griner å nesten så det kommer en sket hihi
   Jeg forstÃ¥r sÃ¥ godt hvordan du har det jeg var i samme bÃ¥t for snart 22 Ã¥r side (Jeg fødte ogsÃ¥ en Liverpool superter 🙂
   Jeg var like fortvila som deg når det kom til dette stedet jeg nådde jo ikke fram.
   Men jeg var vel i andre øyner gaaaal.Men jeg beordra mannen min hihi.La et håndkle på senga op anbefalte han til å sette i gang hehe.Jeg var jo så heldig at jrg fikk den fødselstripen fra navel og ned.
   Man var litt betengt men han gjorde det med komenaren ” du fÃ¥r meg til Ã¥ gjøre rart men dette altsÃ¥ dette er første gan jeg har gjort sÃ¥nt”
   Men han gjennomførte fgitt 🙂 Ledd mye av det.
   Jeg digger deg og bloggen din.Du og Torben er et herlig parr.
   Håper han gjesteinnlegger med en skildring av fødsel.
   � så klart av deg også.
   Lykke til med innspurten.
   Et siste sprs kan ikke du begynne å scnappe det hadde vært kjempe gøy.
   en fin kveld til begge
   Klen

  16. Du er morsom! Men hva med et speil, så får du pittelitt mer overblikk…?
   Jeg kan nå legge til at jeg hadde tidenes munnsår den natten jeg fødet, og jeg ville heller hatt en diger busk enn den vulkanen midt på leppen! For busken er det ingen som tar bilde av, men vulkanen var det vanskelig å unngå på selfiene med det lille nurket… Men dreit i det til slutt også 😆😆😆
   Masse lykke til med innspurten, og fødselen når den tid kommer.

  17. 😂😂😂 og nesten enda mer festelig at noen snusfornuftige yummimummies kommer med seriøse betraktninger og hearsay fakta om barbering før fødsel. Lykke til! Kos dere!

  18. Det gjør seriøst Ikkeno om HurraHula er så glattbarbert som bare det.
   Hadde jeg ventet 4 uker med ladyshaven hadde ikke den ungen kommet ut i dagslys men dunka hodet i DET reiret.
   Men Du, Jeg var med på en fantastisk fin fødsel på ST igår 😍 Magiskt og uendelig vakkert,selv født 4 så og stå på den andre siden og føle så uendelig mye kjærlighet til fødekvinnen. Sann Glede . For en styrke i oss kvinner altså❤ masse lykke til 🤗 Dette går sååå bra 😘

  19. siri: hvis du er DEN jordmor Siri jeg tror du er så er jeg stor fan av deg! Du har hjulpet masse med dine gode svar og tips på nettsiden deres ! Del mer enn gjerne, jeg har idag fått så mye respons at jeg har forstått at jeg ikke er alene om de litt underlige valgene man tar rett før det braker løs…! Stor klem til deg og dine jordmorkollegaer! ??

  20. Hahahah!😂 Fantastisk bra! Selv har jeg bestilt brazilian drøye tre uker før termin, og gitt beskjed til ei venninne om at legger må barberes og tånegler lakkes når det nærmer seg🙈

  21. Har fått skriv nå alle 3 gangene om at man ikke skal barbere seg siste mnd før fødsel, men så har jeg og erfart hvor mye blod som kan komme etterpå, og da synes jeg det er bedre å ikke ha så mye hår 🙈
   Har og hatt nybarberte legger og nylakkede negler, det skal jeg ha denne gang og, om alt går etter planen , mannen hjalp meg på slutten sist :p.
   Masse lykke til med fødsel!

  22. Ler så jeg gråter, jeg kjenner akkurat til følelsen. Faktisk – jeg har vært gjennom det hele to ganger også. Man blir litt småhysterisk før fødselen. Og ting man egentlig ikke bør bry seg om blir dødsviktig. Jeg gikk for høvelen jeg… #au
   Men nok om det. Jeg fortalte det til jordmoren. Hun lo og sa “du tror det alltid kommer velfriserte vordende mødre inn på føden? Jordmødre har sett alt” så det hjalp i nøyaktig 2 minutter. Da tok frykten over og drite seg ut over. Bokstavligtalt.

  23. Jeg nektet å ta av meg sokkene under følelsen. De tåneglene skulle så absolutt IKKE vises frem til noen. Men splitt naken ellers, det skulle jeg være😊😜

  24. Jeg har raka matta i blinde de siste 3 månedene. Trikset var et slitent barberblad som ikke fikk gjort de store skadene om det ville eller ei. Etter 2 måneder følte jeg meg ganske kjent med raking i blinde og tok meg til mot og skiftet blad. Vakke store blodflekkene jeg lagde! Meeen, nå begynner armene å bli for korte til å strekke til og trur jeg faktisk har det som nå kalles en hoven bollemus, typ et helt for jævlig hovent underliv og er nok ikke noe vakkert syn uansett. Så ja, får håpe de på føden har et lite annet fokus enn utseende på høna. Lykke til med siste innspurt!!

  25. Hahaha, dette var fantastisk!!! Ikke minst fordi gjenkjennelsen var så stor. Da fødselen til førstemann begynte (omsiiider), kom jeg på at jeg ikke hadde barbert leggene på ei stund. Så mellom riene gjorde jeg det før vi dro til sykehuset. På den tiden hadde jeg også en snasen fotvorte under foten, og bestemte meg derfor for å føde med sokker på. Men underveis, mens jordmora var ute en tur, ble det så varmt med de sokkene, og min elskede mente jeg kunne ta de av. Da jordmora kom tilbake var vorta det første hun så. Og jeg lå i verdens mest flatterende positur og kunne dødd av skam – over vorta. Visst er vi rare… Lykke til!!

  26. Hei Line!
   Denne kommentaren er ikke ment som kritikk til deg eller noen andre, men mer som et velment råd 😉 Det mange ikke vet/har tenkt på er at barbering/voksing før fødsel ikke er anbefalt pg. infeksjonsfaren. Som flere sier her, er ikke om man ha hår eller ei det jordmor tenker på under fødsel. Hår er faktisk helt naturlig og til for å beskytte kroppen.
   Når det er sagt, skjønner jeg veldig godt at du ønsker å føle deg vel før fødsel. Det har jo så mye å si for selvfølelsen. Lykke til med fødsel, jeg tror du blir en utrolig god mor. Du er så morsom og skriver så bra. Gleder meg til å følge deg videre 😃

  27. Hanna: tar det absolutt ikke som kritikk, men som jeg har svart tidligere – gjort er gjort! Det er altfor mye man skal gjøre/ikke gjøre, jeg får heller ta den erfaringen videre om det viser seg at det får fullstendig galt og jeg får infeksjon. Per nå så går jeg ikke rundt å føler at jeg har gjort noe galt, og jeg angrer ikke på at jeg har trimmet hekken heller:-)

   Tusen takk for fine ord, vi gleder oss!!!

  28. Nå sitter samboern min og lurer på hva i f… som feiler meg. Jeg ler så halve sofaen rister og tårene spruter! Kan ikke huske sist jeg lo så mye 😂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg