Den som venter på noe godt…

…burde ta seg en BOLLE.

Ikke noe føding på gang ennå. 

Ikke noe visning av det harde arbeidet jeg la ned for et par dager siden. Var det kanskje bortkastet?

Men en himla masse hyggelige tilbakemeldinger på at jeg så definitivt ikke er alene om å ta de litt tullete innfallene rett før fødsel og sette de ut i verden, det har jeg fått! Et par tilbakemeldinger på at ikke bør gjøre slikt før fødsel på grunn av infeksjonsfare har jeg dog fått, men ikke noe jeg tar til meg. Gjort er gjort! Jeg kan heller ikke gå tilbake på at jeg ved en anledning har spist krabbekjøtt, salamipølse og spekeskinke heller – samt den noe hysteriske kommentaren om at det var farlig å gå til frisøren hvis man var gravid. Jeg klarer ikke holde meg oppdatert på absolutt alt som er lov og ikke lov i en graviditet, og jeg har virkelig styrt unna de mest hysteriske gruppene og diskusjonene på nettet. Ærlig talt. Gravide burde vært lagt inn på isolat i følge mange.

Torben har tatt ansvar i heimen og rigget til barnevogna slik at den er klar. Liverpool koppholder, en velfylt stellebag (med blant bleier, salve, smokker og stæsj) henger nå klart på vogna. Vognpose er stappet nedi og det samme er ullinnlegget som visstnok var et MUST i vogna. Den står i stua nå, og det eneste som mangler oppi der er hovedpersonen. 

Av endringer i kroppen de siste dagene nå så har jeg fått en større apetitt enn jeg har hatt tidligere. Det er akkurat som om det er plass til mere mat i magen nå, så i går kveld spiste jeg to middager på rappen. Torben ble litt bekymret (fordi den middagen med tikka masala gir meg litt gæs i magen) men han innså at det i grunn ikke kom til å bli noe flygende dyneproblem da han uansett er forvist til gjesterommet nede i disse dager.

Akkurat den kommentaren trenger kanskje en forklaring.

Altså, greia er at Torben har vært syk og forkjøla, så jeg har ikke orket å ha den sytepaven snørr-snorkende ved siden av meg i sengen på hovedsoverommet. Han har virkelig ikke klaget, faktisk har han storkost seg med å kunne leve et eget liv der nede i 1.etasje, med eget bad og alt. Kort vei til sin egen fotballtv-stue har han også, der han har sin elskede 65-tommers skjerm og popcornmaskin. Så han har levd ungkarslivet i 1.etasje, mens jeg har vælvet meg rundt i 2. etasje natterstid. Fordelen med stort hus er da altså at jeg får alenetid og holder meg relativt sykdomsfri får vi håpe. De tingene ektepar gjerne gjør i felles seng til vanlig (?) har vi lagt på hylla foreløbig. Eller som Torben sier når jeg kommer smygene (så smygende en flodhest kan være, riktignok…) : “-Det kan du ta rennafart og drite i .” Full forståelse for det, og jeg orker ikke argumentere med han.

Nå skal jeg avlegge Dr.H. en siste date. Jeg mistenker at han mistenker at jeg har mistenkt at dette kan bli en tårevåt avskjed for denne gang. Så jeg skal sveipe innom butikken og kjøpe en liten avskjedsgave. 

…også har jeg selvsagt slått skikkelig på stortromma og PØNTA meg i fleisen også, før legebesøket. Jeg vil at kjekke Dr. H skal huske meg slik:

og ikke slik…..:

So long, mine venner! “-Hun kommer når hun kommer” er en liten trøst – finn på noe annet å si i denne ventetiden!

 

17 kommentarer
  1. De fleste spiser vel det hvite krabbekjøtt et, noe som er helt trygt! – når d gjelder spekemat-hysteriet, hvor ofte får man listeriose ellers?? Det er bare farlig hvis du blir syk, og skulle du bli syk akkurat i svangerskapet, ja da er du rett og slett j… uheldig! Men klart, det er jo en forhåndsregel å ta! Selv spiste jeg salami under hele ‘skapet, men jeg ble også møtt med store øyne fordi jeg åt reker og jordbær.. Som forresten ikke er farlig i det hele tatt!! Folk burde faktisk ta seg en bolle i stede for å uttale seg om ting de ikke vet😜

  2. Tips for å få kanskje sette i gang ting er faktisk å gjøre litt sengeaktivitet som ektefolk normalt sett gjør siden både orgasme, støta og sæden kan sette i gang prosesser😉 Dessuten kan de bli noen uker til dere har lyst/orker/får lov av bebis til å utforske hverandre på den måten igjen🤔 Så kjør på! Er kanskje ikke den beste sengehyggen som vil huskes, men i noen tilfeller gjør man det som må til for å oppnå en annen ting(som min mann sa da jeg maste om at nå var eggløsninga rett rundt hjørnet så nå måtte vi stå på så mye vi klarte😂, det funket😛). Lykke til i innspurten, Morro å ha fulgt deg og gleder meg(oss) til fortsettelsen☺ (mannen klarer ikke la være å lese innimellom han heller, selvom han ikke vil innrømme det alltid😜)

  3. Sengehygge er ikke det som står øverst på ønskelisten når man er på det stadiet, det er helt sikkert, men det funket faktisk her altså. Begge gangene! sex på kvelden og føding i gang på morgenen etter 🙂 lykke til med innspurt:)

  4. Rett før fødselen, legger barnet seg godt ned i bekkenet og du får bedre plass i magen. Kan også være synlig ved å seg i speilet i profil 😀 Lykke til med fødsel, gleder meg til å lese alt om den 👍

  5. Hei! Oppdaget bloggen din på mandag, og har lest meg gjennom hele arkivet denne uken…på mobil – litt firkanta i øya der altså ;o) Du skriver utrolig bra og er kjempemorsom, litt sånn at jeg har lyst til å snuble over deg og bli venninna di liksom..haha #stalker Jeg trengte virkelig ett friskt pust i bloggbobla mi nå, for det er så mange som hadde sååå bra blogger, men som har blitt kjempe komærsj, og mistet den uhøytidelige, avslappa måten og skrive på – cash is king veitu!
   Veldig inspirerende å lese om vektnedgangen din, for en fantastisk innsats! Du er vel ikke helt i det moduset nå, forklarlig nok, men for meg så skjedde det jo tross alt tidligere i uken, da jeg leste meg gjennom 2015/2016 :o)
   Jeg har vært en del på Sandøya, da min “ste-svigerfar” har hytte der, så veldig gøy å lese om omgivelsene og kjenne meg igjen der. Oi, lang kommentar , i hvert fall fra en som har lagt igjen 1 kommentar på blogg tidligere(for å kjefte på ett nettroll), men jeg ville bare gi deg tilbakemelding på den gode jobben du gjør, og håper du fortsetter med det! Masse lykke til med bebbis og alt kos som hører med :o)

  6. HAHA.Ser det for meg,når ungen blir litt eldre og spør hva du frykta mest under svangerskapets siste dager.Får hu til svar at,det du frykta mest var bortkasta intim barbering

  7. En kommentar som kanskje ikke hjelper, men som er sann…ingen har blitt der inne! Snart er du i mål 👍

  8. Er ikke sikkert den sex tingen funker så ikke styr med det (funka IKKE) på våre to… når en er en pingvin i elefantstørrelse så er det bedre å prioritere noe en har lyst til.
   Tips- ny serie å se på. Evt se en du har sett før, jeg har iallefall hatt hukommelsesproblemer på slutten så at jeg hadde sett det før.. vel huska ikke det. Et is og spander en ansiktsmaske og litt kroppsolje, rundt der en evt kommer til.
   Trøst på slutten? Hmm, sånne treiginger er gjerne mer våkne og ligger litt foran når de først har kommet ut. De njuter godt av ekstra tiden! Lykke til!

  9. Venter i spenning….
   Har sjølv 3 barn, alle født på over tid. 14 dagar over tida på to av barna, då starta det av seg sjølv. So vart det kur etter 11 dagar på over tid, og den var satt fordi eg skulle sleppe å reise heim. (bur eit stykke frå nærmaste sjukehus). Alle var relativt store barn, frå 4700g (54 cm) til største mann på 5200g (56cm), men alle fødslane gjekk heilt fint. Masse lykke til!!!!

  10. Her blir man satt igang etter 10 dager på overtid. Min fødsel startet spontant dagen før igangsettelse. Gikk 4 timer før jeg sa det til gubben, han blir så stressa 😜
   Nyt å vær alene den siste tiden, husk det er siste gang i livet du er “alene”, fra hun er født er du mamma til siste slutt ❤️ Finpuss sykehusbag, sjekk at dere har det dere vil ha av mat i hus(kjekt med noe godt i fryseren til barselbesøk), er ikke bestandig så stas å dra bleierumpa si på butikk den første uka hjemme samt man er nyforelska i den lille ☺ Good luck chuck

  11. Lykke til med fødselen når den kommer. Vet ventetiden er et herk. Gikk selv 12 dager over tiden før lillegutt kom til verden.
   Beste tipset jeg kan gi nå er å slappe av og drive egenpleie. Spise det du vil av snacks og nyte siste dagene før du får en baby som kommer til å ta all din tid. Og selv om det kanskje høres negativt ut slik jeg skriver det, så er det det beste som har skjedd i livet mitt. Etter bryllupet <3
   Har fulgt bloggen din siden ca publiseringen av baby på vei og det har vært like spennende hver gang dere har posta nytt innlegg.
   Og igjen lykke til ❤

  12. Hærlighet , det hysteriet om all maten. Hadde jeg ikke kunnet spist spekeskinke under kvalmeperiodene mine så hadd jeg ikke fått i meg noe. Spiste både det og salami i alle mine 3 svangerskap, gikk helt fint det. Lykke til med fødsel..,anbefaler foresten badekar. Enkleste fødselen min iallefall😉

  13. Hæ? Ikke spise salami? ups….
   Og husk, det er ikke sikkert du syns det er så jævlig verdt det etterpå, kan hende du ikke faller madly in love, eller syns kidden er så svimlende vakker. Jeg følte meg som verdens verste mamma når jeg egentlig angret meg, og egentlig bare ville sove etterpå (alene), og syns barnet egentlig var mest skummelt 😉 men om det skulle skje, så ikke få panikk, dere skal jo bli kjent med hverandre ! Lykke til søte du!

  14. Anna: jeg tror ikke du er alene om den følelsen, men jeg tror mange er redd for å innrømme det…! Jeg vet ikke hva som venter meg, så jeg kan verken love det ene eller det andre. Jeg har bestemt meg for å være åpen for at jeg ikke vet helt hvordan dette ender..! Men oddsen er på vår (mødrenes) side da!:-)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg