Spørsmålsrunden med svar! Gurimalla, så gøy :-)

Åååå, så gøy med spørsmålene deres! Dette gav meg mye å sysle med i går, haha! 🙂 Noen av spørsmålene var så bra at de fortjener egen spalteplass i senere innlegg, takk for gode tips om hva dere vil høre mer om! (stikkord: Revning i tissen, barnevognvalg og offentlig amming…AKK, som jeg gleder meg! Noen av spørsmålene har jeg også svart på i kommentarfeltet 🙂 

Da fyrer vi laus, og så vil jeg på forhånd takke for at dere får meg til å føle meg så kul som får lov til å svare på spørsmål fra dere, lite visste jeg at det VAR noe intressant med livet mitt som uglamourøs supporterfrue!

Blir det båtferie med baby?

Ja, det blir det! Båt er genialt som feriesyssel, så lenge vi er trygg på båtlivet og båten selvsagt. Det blir et par endringer i forhold til hva gjelder sikkerhet og sikkerhetsutstyr, vi kommer ikke til å ta de store havstrekkene med mindre været tilsier det, og vi investerer i litt mer sikkerhetsutstyr sånn i tilfelle!

Oppnåelig drømmebåt?

Jeg er fan av de båtene som har en dør som kan lukkes, fremfor kalesje. Noe nyere hadde også vært greit, men ikke et must! Jeg tror nok det blir en seilbåt nestegang vi kjøper båt, vi lurer litt på Bavaria i størrelsen 37 fot til 42 fot. Men det blir senere når Maren er litt eldre 🙂

Sover baby hele natten?

Ja, hun legges i egen seng sånn i 23.00 draget nå. (Evt når vi legger oss da..) Så våkner hun en gang når det har blitt litt lyst ute (jeg ser ikke på klokka, så jeg aner ikke tidspunktet?!) og da legger jeg hun i sengen med oss og da kryper hun som en mark bort til puppen og spiser av den i søvne. Når jeg sier «i søvne» så gjelder det for oss begge. Eneste «irritasjonsmomentet» i løpet av samsovingen er at jeg må legge meg på andre siden av henne når den andre puppen må tømmes, hvis ikke ligger hun å bader i melk dagen når vi våkner om morgenen. Nå sover vi til 09.30, og etter morgenstell og amming og kos så sover hun gjerne noen timer til så jeg kan gjøre mine ting! 🙂 Akkurat idag våknet jeg så himla mye tidligere, og lar henne bare sove videre. Bruker babycall som jeg har rundt halsen.

Hvordan går det med ammingen?

Det går veldig bra! Jeg fullammer og er glad for det 🙂 Kommer eget innlegg om dette syns jeg, for her har jeg virkelig endret noen synspunkter etterhvert som jeg ble mamma selv!

Jeg lurer på hvilken cert. du har innenfor dykking? Og om du skal fortsette å dykke selv som supermom?

Jeg er Divemaster i bunnen, men gikk over til teknisk dykking rett etterpå, så fikk ikke jobbet så veldig mye som det, da jeg foretrakk å utfordre meg selv fremfor meg selv og studentene mine! 😉 Jeg var nok ikke så god læremester, haha! Jeg vet ikke om det blir så mye dykking fremover, absolutt i ferier i varmere strøk – men syns liksom jeg har «sett alt» når jeg reiste jorden rundt. Jeg har dykkerutstyret ennå, så jeg kan ta oppdrag for pappa utenfor brygga når det trengs. 

Innenfor teknisk dykking er jeg grottedykker (sidemount, flasker på siden istedefor bak på ryggen, og da med mulighet for å dytte flaskene foran meg fremfor at de er fast på ryggen, hvilket er klønete når man grottedykker.) Ellers har jeg hatt ganske (ekstreme) dype dykk på blandinggsgasser, såkalt trimix-dykk. Da er vi så dypt at vi har en blanding med helium på flaskene.. Da har man gjerne med seg både 5-6 flasker ned til dypet som man må veksle på avhengig av hvilket dybde man er på..! Nøøøøye kalkulert på forhånd og er ikke kosedykking slik jeg leker meg med ned til 40 meter.

Kan du fortelle oss noe som vi ikke vet om deg?

Hehehe, ja! Jeg betaler regninger KUN på forfallsdatoen, fordi jeg syns det er noe forbaska dritt at store selskaper tjener tonnevis med rentepenger på de som betaler «for tidlig». Jeg ser ikke noe sted at jeg som forbruker tjener på å betale regningen FØR forfallsdato, men du kan takke faen på at jeg blir straffet i hue og ræva om jeg er litt for sen! Så ingen som sender meg regning får pengene sine før forfalldato, haha! 

På kjøkkenet er du..?

Skjeldent. Jeg sier som min tidligere kollega «-Jeg har kjøkken bare fordi det fulgte med huset.» Jeg elsker mikromat og annen mat som serveres i papp eller plastikk eller levert på døra. Jeg må nok bli flinkere til å lage mat på det flotte kjøkkenet vårt etterhvert!

Du våkner opp en morning og ser at du har fått 100 000 inn på kontoen. Pengene skal kun brukes på deg, og du kan gjøre hva du vil. Hva gjør du?

Å, vet det er kjedelig svar – men i tillfelle bankmannen min Lars leser bloggen min så må jeg jo si sparing.. Men oppgradere båten med de skaiputene vi har snakket om? Tror nok jeg ville lagt pengene i båten ja, den har liksom blitt litt glemt etter huskjøpet..!

Er du og Torben enig om oppdragelsen, eller tror du ar dere kommer til å være mye uenige? 

Litt uenighet håper jeg det er, hvis ikke blir det kjedelig. Viktigste er vel at vi er tydelige ovenfor Maren, så det ikke blir sånn «spør mamma/pappa istede» eller «hvis det er greit for mamma, så er det greit for meg.» Når det gjelder oppdragelse så vil jeg i aller høyeste grad ta utgangspunkt i bibelens ti bud (jepp, jeg syns de er veldig fine som utgangspunkt..!)  og leveregelen «gjør mot andre det du vil de skal gjøre mot deg.» Jeg ønsker en like fin barndom og oppdragelse for mine barn som jeg selv hadde 🙂

Hvem tror du kommer til å bli den “strenge” foreldren?

Jeg tror faktisk det blir meg! Maren har Torben rundt lillefingeren allerede, og jeg ser et helt spesielt bånd mellom de to der allerede! 

Hvor mange barn vil dere ha?

Rolig nå! En til å begynne med i hvertfall! 🙂 

Hvorfor valgte dere å kalle henne Maren?

Min mamma som døde av hjerneslag for 8 år siden (hun var 53 år) het Marit. Jeg ønsket veldig å ha et navn på MAR som i Marit og M som i Mamma. Rart med det, men jeg ønsket et navn som startet med M, for da starter man med et smil om munnen når man sier navnet. (Bokstavelig talt, ja – bare prøv selv!) Maren betyr «Kvinne fra Sjøen» hvilket passer utmerket siden hun ble..kremt.. lagd ombord i båt. 

Hva er fordelene med å være på deres alder og få barn?

Sykt bra spørsmål! Dette er et av spørsmålene jeg vil dedikere et helt innlegg til!

Gikk du på p-piller før du ble gravid? I såfall – tok det lang tid før dere ble gravide?

Hehe? Jeg har gått på p-piller og hatt spiral hele «voksen-livet». Spiralen tok jeg bort for noen år siden, den var blitt endel år gammel og hadde nok sett sine bedre dager ja. (Kobberspiral, ikke hormonspiral) Jeg har gått på p-piller de siste årene, men uken før bryllupet spurte jeg Torben om jeg skulle skaffe en ny resept på ei ny runde med p-piller. Og da sa han de magiske ordene: «-Nei, kan vi ikke bare droppe de da? Det kommer til å ta laaaang tid å bli gravid når man ha brukt p-piller så lenge, mange bruker jo opp til et år med å bli gravide!». Sååå.. kort fortalt, jeg ble gravid 4 dager etter bryllupet. Med andre ord, på absolutt første forsøk. DAMN YOU, TORBEN! 😉

Du kan lese mer om det her forresten! 

Når skal dere ha dåp? 

Det vet vi ikke ennå, til høsten regner jeg med 🙂 Hva er egentlig vanlig…?

Er dere flinke til å ukeshandle, eller blir det småhandling flere ganger i uken? 

Vi ukeshandler på Kiwi eller Rema1000, og om det skulle dukke opp noe vi trenger ASAP så er vi ikke fremmed for å sveipe innom i ny og ne. Dog er jeg keen på å spare litt tid og energi på å teste ut den nye tjenesten med at all maten kommer levert på døra (ikke middagsmatkasse, men hele ukeshandlingen med tampax, brød og nugatti liksom!) Noen som har benyttet seg av det og kan anbefale det?

Hvor lenge var du og Torben sammen før dere giftet dere? Og hvor lenge var dere forlovet? Var det ett bevisst valg å gifte dere før dere fikk barn? 

Vi har kjent hverandre siden vi var tenåringer, men hatt forskjellige liv i forskjellige byer. Men juni 2013 ramlet jeg ombord på ferja han jobber på, og da ble jeg (igjen) forelsket i min barndomsflamme. Vi flyttet sammen etter noen måneder og kjøpte båten året etter. i Sommeren 2015 fridde Torben ombord i båten da vi lå på Jomfruland og sommeren etter hadde vi tidenes bryllup! Tror jeg har skrevet noe om det her? Del 1 av vårt maritime bryggebryllupDel 2 av vårt maritime bryggebryllup Ser plutselig at del 3 av bryllupet vårt mangler, makan! Det må jeg få gjort ferdig, merker jeg?!

…tilbake til det om det var et bevisst valg å gifte seg før en eventuelt barn… Ja, jeg vil nesten si det asså. Jeg er litt gammeldags! Men det hadde ikke gjort noe om det skjedde før bryllupet, men vi prøvde jo heller ikke da, så…. Jeg ble riktignok litt “skuffet” overrasket over at det gikk så fort, for vi hadde liksom sett frem til romantiske rødvinskvelder og en høst foran peisen hvis du skjønner hva jeg mener, men nope – Maren ville anderledes og hadde åpenbart bråhast med å møte verden. Hvilket er litt pussig, for når hun da tok plass i magen min så hadde hun åpenbart ikke hastverk med å komme ut. Satan i gatan, for noen lange overtidsdager det var. Stakkars meg. Og stakkars Torben. 

Huskjøp ble gjort i en fei (etter å ha leitet i et års tid etter hus på riktig side av fjorden) – så Marens barndomshjem kom faktisk ikke på plass før etter bryllupet og før magen ble så stor at det ble umulig å snu seg uten å tilkalle NAF veihjelp med “Bred Last”-skilt. 

Har du ikke fått svar på spørsmålet ditt? Da er det fordi det gav meg så mye inspirasjon til nye innlegg at jeg tok de med i “to do” – lista over innlegg som kommer 🙂

Klemmer fra våken og opplagt Supporterfrue!

 

25 kommentarer
  1. Vil tipse om kolonial.no! Supert utvalg med enkelte ting billigere i butikk, mens noe kan være dyrere eller lik pris. Har hørt om at du kan spare litt på babymat hvis jeg ikke tar feil. Men kolonial anbefales uansett 🙂

  2. Jeg handler alle matvarer på nettet 1 gang per uke. Legger inn alt før kl12, og så kommer det levert på døren etter kl16. Og vi har spart mye penger på det. Og så er det meget bedagelig og slippe å ha arvingen med på butikken 😅

  3. Hvordan er det med blogging og fødselspermisjon?:) (Har ei venninne der NAV ble litt vanskelig på området)
   Digger å lese om livet ditt!:D God helg!;)

  4. Jeg ELSKER bloggen din! Den er så befriende uhøytidelig, mye moro og litt alvor. Ekstra dimensjon etter at nydelige Maren kom til verden 🙂 Fortsett 🙂

  5. Ina: tjener ingen penger foreløbig, så jeg har ikke satt meg inn i det til evt.. men jeg må nok kontakte de når det evt blir penger ut av bloggingen min:-) Det kan jo ikke være ulovlig å blogge i permisjonen hvis man ikke tjener penger på den..? 🙂

  6. Tips til å amme på det andre brystet uten å flytte seg.. ligger deg litt over på magen og amm fra det øverste brystet.. genialt!! Det gjør jeg alltid på morgenen..

  7. Elsker bloggen din, og at du ikke pynter på tilværelsen eller utelater detaljer.
   Ps: er vanlig å ha dåp når barnet er rundt 3 mnd gammelt

  8. Marked.no har flere tilbud enn kolonial, og veldig ofte legger de med promo-vare gratis. Har bl.a. fått kjeks, brus, grøt og müsli…

  9. Fullamming? Samsoving??? Jeg skulle ønske jeg hadde hatt en mor som deg (…), Line, og det er godt at det fortsatt finnes slike mødre. Ingenting er mer naturlig for et menneskebarn, enn en trygg og tilstedeværende mor, og jeg håper at de rundt deg også forstår prioriteringene dine.

  10. Sander Gallbert: Hei Sander! Fullamming er ikke så unormalt tror jeg… og jeg både tror og håper at mødre som delammer eller har flaskebarn er like gode mødre som alle andre 🙂 Men amming er lettvindte greier, puppen ut = fornøyd unge! Når det gjelder samsovingen så tror jeg både min og Marens søvn forbedres av dette, for ikke snakke om nærkontakten som nyfødte i aller høyeste grad trenger. Så det er fint å vite at hun får tonnevis med akkurat det hun trenger for å bygge grunnmuren for et fint liv – nærhet, omsorg og trygghet i familien sin 🙂 Jeg er veldig glad for meldingen din, det var veldig hyggelig sagt! Varm klem til deg!

  11. Så gøy med slike innlegg! Du M Å prøve ut kolonial.no, vi har brukt de i over ett år og er kjempefornøyd. De tar til og med med seg panten din for deg, så får du rabatten trukket fra på neste handel 🙂 Jeg er så glad det finnes slike tjenester, skal bli en fryd å gå i barsel til vinteren igjen når man ikke må gå på butikken engang. Luksus! Kos dere med Maren, nydelig navn, og meningen bak navnet gjorde det veldig spesielt. Min mamma (som blir 53 i år) fikk et hjerneslag for en knapp måned siden, men taklet være nye medisiner som de må få i løpet av to timer overlevde hun uten noen som helst varige mén. Skremmende hvor brått livet kan snu..

  12. Hei.
   Jeg tolker det som du har riklig med melk så et lite tips er å undersøke om du kan donere melk til nyfødt intensiven. De trenger alltid flere som kan donere og det gir en god følelse å vite at man hjelper de som trenger det mest.

  13. Britt: hei og hopp! For en deilig tanke, Britt! Men jeg får ikke pumpet så mye ut, det er stor forskjell på hva jeg får ut og hva hun får ut av puppene mine, er jeg redd.. keg tror ikke det hjelper så godt å komme med ei lita skvett på 60-70 ml (som er det jeg får ut ved pumping) per gang! Men jeg elsker tanken din <3

  14. Du har en skikkelig morsom blogg og jeg er ofte innom. Du skriver veldig bra, men jeg MÅ bare kommentere dette: “da legger jeg hun i sengen med oss og da kryper hun som en mark bort til puppen og spiser av den i søvne”. Henne! Da legger jeg HENNE i sengen med oss og da kryper hun som en mark…”.
   Jeg får helt spader av at stadig flere bruker hun der det skal være henne og omvendt. Sorry, måtte bare få det ut…

  15. Tøffetim: TAKK! Det er lenge siden jeg satt på skolebenken, så litt hjelp til gramatikken er absolutt på sin plass! Jeg har litt dårlig språk noenganger, litt fordi det går fort – men også fordi jeg er fryktelig lat og ser ikke egne feil når jeg vasker innlegget før publisèring…! Takk 🙂 Jeg skal inn å rette det nå, så du ikke dævver av spader! 😉

  16. Morsom blogg 🙂 Du er ekte og ærlig 🙂
   3 mnd er vanlig ved dåp. Hvis du ikke vil ha på sommeren så tipser jeg deg til å bestille så fort som mulig. Flere som tenker samme tanken og det var fullt helt til slutten av september/okt her. Jeg ville ikke ha for stor baby ved dåp så vi endte opp med en dag i begynnelsen av juli. Alle kunne komme likevel 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg