Hvor ble det av siste rest av intimgrensene mine?

Dette med intimgrenser er fasinerende greier. Når kommer de? Hvorfor oppstår de? Og for min egen del, når forsvant de?

Der vår lille M ligger på stellebordet, har hun ingen begrep om intimsperrer. Å bli vasket dritt av som har smurt seg opp etter rygg og nakke, er den naturligste tingen for henne – for slikt kan hun ikke gjøre selv. På et tidspunkt kommer hun (forhåpentligvis!) til å ønske å tørke seg i ræva selv, før vi på et tidspunkt sent i livet må igjen overlate det til en omsorgsperson eller en i hvit uniform og varm stemme. (..og dårlig lønn, og ugunstige arbeidstider)

(Bildet ble tatt på utdrikningslaget mitt av Therese Hartveit, en av de gangene intimsperrene mine måtte legges til side. Ikke så vanskelig for meg i grunn!)

En gang i mellom der er man på et tidspunkt i livet også avhengig av å gi slipp på intimgrensene sine opp til flere ganger. Som ved en fødsel, der ca halvparten av oss kvinner blant annet må bli tørket i ræva etterpå. (Neinei, ikke for evig og alltid – men takker man kanskje nei eller ikke rekker sette klystèr, så er det helt vanlig å gi etter presset (bokstavelig talt) og man bajser på seg. True story asså.)

Jeg bajset riktignok ikke på meg, men det hadde uansett ikke gjort noen forskjell uansett.Jeg tisset på meg flere ganegr da, men det var nøye kalkulert fra min side skal dere vite.. Det var jo nydelig å være tilbake på babystadiet og få byttet bleia si i en alder av 34 år.. Og som dere husker av fødehistorien så slet jeg også med å holde klystèret inne den ene rien, og hadde det gått til helvette så kunne jeg nok ikke brydd meg mindre. Det kunne i grunn bare blitt littegranne værre enn den gangen i russetiden, for da var jeg jo faktisk alkoholpåvirket og det var min unnskyldning den gangen. Og folkens, det er veldig dårlig gjort at en av russereglene den gangen var at man ikke kunne vaske russedressen sin. Hvertfall når uhellet er ute så tidlig i russetiden…Og før noen av jentene på «Hore på Sporet»- russebilen plutselig drar kjensel på hvor denne historien endte – NEI, jeg var ikke jeg som dreit på den dyre parketten i bilen vår og tørket meg med en diger hotellpute etterpå som ble liggende igjen på åstedet. Eller var det kanskje det?!)

Intim-sperren min tror jeg forsvant ved en sjekk da vi trodde jeg lakk fostervann. Vanligvis når man går til tissedoktoren, så er man kanskje litt mer forberedt enn jeg var den gangen. Man klipper plenen før 17. mai, ikke sant? Den kjekke konfirmanten av en (nesten)overlege snakket om dåselura mi som om det var et avansert og teknisk duppedings som det skulle settes karakter på som i Tv2-hjelper deg-testene. «Her ligger? Her finner vi?og DER er den, ja?» Gudene skal vite hva det var han fant der inne som krevde et «-DER er det, ja». Kjære tissedoktorer, snakk aldri med store bokstaver når dere tar understells-godkjenningen på oss. Det hørtes ut som du leitet etter en nål i en tunell, liksom. Det er ikke så jævla store forhold der, kompis. Aight?! Dette besøket satte en alvorlg støkk i min personlige sperre for hva som er greit å flekke frem for fremmede, og intimsperren ble ytterlige utfordret av en finger i rompa rett etter fødselen. «-Kan du knipe rassen?» spurte han. Han sa forøvrig ikke rassen. Faktisk så tror jeg kanskje ikke han spurte heller, jeg tror jeg selv sa da jeg kjente julefingern der; «-Jeg kniper nå, kjenner du det?!» Og så ble rassen min friskmeldt og vi kunne gå videre i livet. Det med knipingen var pussige greier. Jeg kneip i en rytme, faktisk. Sånn taktfullt som trommene i Hans Majestets Kongens Garde/ avd. 3. gardekompani. Jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det. Og jeg tror kanskje rompeballene mine ble med på takten også. Og uansett hvor speiselt det høres ut at jeg forteller det, så føles det som den mest naturligste ting å oppleve. Har ikke du også fått en finger i rompa og knepet rundt den til en som kaller seg dr. Et-Eller-Annet, til rytmen i Gammel Jegermarsj kanskje? Da har du aldri vært på et utested som heter Tordenskiold i Langesund.

Jeg tror dog at andres intimsperrer har blitt utfordret etterhvert som jeg har blitt hardcore ammemamma. For i 17.mai kjolen som hadde høy hals og knepping BAK ble det litt i overkant mye fødekropp eksponert når jeg satt med hele overdelen av den korte kjolen på magen og kjolen sklidd opp når jeg ammet. Jeg satt i prinsippet i trusa i sofaen deres på 17.mai. Tilogmed min tøffe og moderne svigerfar hadde vanskeligheter ned å feste blikket noe sted mens jeg snakket om dagligdagse ting jeg har opplevd den siste tiden. Hvilket ikke er spesielt spennende. Plutselig ble hortensiaen til svigermor i vinduet veeeelig interessant å hvile blikket på mens jeg satt så godt som naken i skinnsofaen hans. i halvannen time gav han den hortensiaen i vinduet dype blikk. Stakkars mann, og stakkars familien min som jeg utsetter dette for i tide og utide. 

Husby-slekta (min familie) har riktignok sett mer enn de orker av kroppen min gjennom tidene. Jeg gikk som oftest naken i gata hjemme på Stathelle. Helt til jeg nådde en viss alder og pappa måtte be meg kle på meg, fordi folk reagerte. “-Nudisten i treogsøtti”, kalte de meg.

Og da jeg fikk de hersens silikonpuppene, ja da løftet jeg opp og viste hele familien ved middagsbordet hva månedslønna mi hadde gått til den måneden. De var ikke imponerte. I ettertid skjønner jeg hvorfor, for det var en av de dårlige investeringene jeg har gjort, de puppene og den JÆVLA RENAULT MEGANE`N!!!!!!!! Bilen solgte jeg med kjempe tap, og jeg har ikke tjent ei krone på puppene mine sålangt heller. 

Nuvel, på tide å pakke ned unge og hjelpepuppen – mor skal pynte seg litt for en date med Dr. Halvor for deretter å møte forhåpentligvis like frittalende mammaer i barselgruppa mi. Jeg er alene hjemme i 5 dager nå – supportermannen har dratt til Liverpool, så jeg og Maren skal ha hjemme alene-fest heeele helgen! Greit å kjenne litt på gressenke-livet også. 

 

12 kommentarer
  1. Oioi, der var jeg heldig, ett rykende ferskt blogginnlegg til morgenkaffen, en kaffe som nå delvis er spraya utover skjermen her takket være analrytme 😀
   Ler så jeg griner av dine beskrivelser, og kjenner meg veldig igjen i at som mor både i svangerskap og på sykehuset viskes de fleste intimgrenser vekk. En har liksom så veldig nok med å få babyen ut frisk og rask, at en ikke orker å bruke energi på å være flau. Det er sånn vi alle skulle vært ellers også, tenk så enkelt livet hadde vært da, å for lita bukse ja, jeg går ut i butikken i trusa og henter en ny str. , posten hentes og søpla bæres ut i trusa såklart i en slik verden og vi fiser når vi må, men ikke i heisen eller bilen da såklart.
   God helg og kos dere hjemme alene 🙂

  2. Tjaa tror du har tjent litt gryn på brystene dine.
   Hadde noen kompiser, som pleide følge med på det derre mess tv når du var på.
   Ble visst litt mindre populært,når dama til han ene fant ut av HVORFOR han alltid skulle se på tv om morran.

  3. Det er så herlig å lese innleggene dine, så morsomt og så ærlig.
   Hilsen en som etter tre klysterløse fødsler kjenner seg godt igjen i det der med å bli tørket i ræva..

  4. Altså: Du skriver så morsomt at jeg “dævær”:-) kom over bloggen din helt tilfeldig,og har vært her siden!:-)Du er helt rå!:-)))

  5. Digger bloggen din! Kom helt tilfeldigvis over den når du delte første del av fødselen din 😂 Og siden vi kalva sånn ca samtidig må selvsagt vi følge dere 😉 Vi ammer også ganske konstant på ettermiddagen, og sover hele natten -hjelper å være raus med puppene 😎😂

  6. Nå vet jeg det!!! Jeg har hatt en sånn merkelig kjennskap til deg når jeg har lest bloggen og følt at jeg har sett deg på film og TV før (det har jeg jo på sonen en gang i tiden men ikke bare der følte jeg.) Det som jeg kom på nå er film3n “United” fra 2003. Ser for meg at det er deg og Torben. Du med de store flotte puppene dine og han som en litt sånn klønete type som er skikkelig skikkelig forelska men har dårlige evner til å prioritere.
   (Jeg kjenner ingen av dere personlig s0 dette er bare en forestilling jeg har og syns dere ligner sånn på det paret i filmen 😂)

  7. Kjole med høy hals og knepping bak, ja! 😜 Stakkars svigerfar! 😂 Den feilen gjør du ikke på neste unge. 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg