Helgen som gressenke…

Kampen igår så ut til å gå rette veien for Liverpool, og Maren og jeg fulgte med på den på nett. Pappan var på stadion, og jeg var veldig redd for at jeg jinxet “vinnerrekka” ved å kle henne i en av de veldig mange supporterdraktene sine. Hun har blitt fryktelig lang nå, og veier over 5 kilo allerede, en lang og sterk lita frøken.

Liverpool vant forøvrig 3-0!

Som “alenemamma” i fem dager har vi ikke hvilt på laurbærene. Legebesøk hos kjekke dr. Halvor og barseltreff på fredag. Playdate på lørdag og søndagen var jeg på en hyggelig trilletur med noen jeg vanligvis ikke spanderer søndagene med… Stine og Kjetil!

Stine kjenner dere sikkert igjen fra Farmen, og jeg må innrømme at jeg ikke fulgte med på akkurat den sesongen – men førr ei dame! Helt i min gate! Kjetil er spinningsinstruktøren min, og i tillegg Visit Grenland-general, vi hadde i oppgave å vise Stine (som holder på med et prosjekt kalt “Den moderne Askeladden”) hva Telemark kan by på, og min oppgave var å vise henne Sandøya. Riktignok en øy jeg rakk å bo i hele tre måneder, før jeg “måtte” bosette meg på fastlandet, men jeg tok oppgaven med glede for å kombinere de to tingene jeg liker best på søndager;  gale damer og fint vær. Stines blogg er her, forresten!

Jeg hadde jo selvsagt med meg Maren, og jeg må innrømme at det gjør meg litt stressa at jeg ikke vet helt hvordan det er med varme/kulde/trekk osv. På 17. mai hadde jeg kledd på henne for mye (heldigvis har jeg en bestevenninne som er ekspert på slikt!) og på trilleturen ble jeg plutselig redd for at jeg hadde for lite klær og tepper og dyner og poser. Men ja, som du skjønner så led hun ingen nød – for jeg prøver hver eneste dag å stole på meg selv så jeg gjør mitt aller beste for at hun skal være glad. Det er så skummelt! Jeg har jo ansvaret for henne og hun klarer jo ikke fortelle meg om hun fryser eller er for varm, så jeg må sjekke hele tiden og passe på. Tipset med å kjenne etter i nakken er selvsagt gull, men finnes det termometer å ha i vogna som kan gi meg en indikasjon..? Fortell meg gjerne om det! Jeg vet det høres litt spesielt ut kanskje, men jeg vil faktisk gjerne vite hvor varmt/kaldt det er i vogna så jeg vet det sikkert! og slipper å lure! Jeg har det på babycallen på soverommet, veldig greit å sjekke, hvertfall når vinduet står litt på gløtt slik det gjør nå..

BUW_KowAbYp

Jeg måtte få spinninginstruktøren til å trille for meg (og åpenbart snikreklamère, ser jeg…! 😉 ) og som dere også ser så MÅ jeg kjøpe et mørkere trekk til Buggaboo`en! Det er jo helt HVITT inni vogna, og ikke spesielt “sovevennlig”, så jeg måtte legge jakka over. (Ikke over åpningen selvsagt..!)Nedi vogna ligger hun trygt for trekken, hun har saueskinn å ligge på og ei dyne. Så ble det litt varmt da, så da la jeg henne i ergoselen min og tok teppet og jakka rundt når det var litt mye vind. Hun klaget ikke stort, så jeg vil tro jeg har gjort det riktig..! (?) Jeg MÅ gjøre slikt for å bli trygg på meg selv og det jeg gjør, må rett og slett utfordre meg selv litt. Og det ble en veldig hyggelig tur rundt på Sandøya med fine folk!

Da vi kom hjem var det tid for tidenes melkebonansa og kos, så vi har ligget å “pratet” i flere timer i senga mens hun har jobbet seg fra pupp til pupp. Herlig liv!

Jeg fikk et atrig spørsmål i kommentarfeltet forresten!

Jeg kunne tenkt meg å lese om denne tv-jobben. Hvordan holdt dere ut? (Holdt knapt ut selv- jeg jobba natt og hun jeg jobbet mest med ville se på dere HELE natta. Hadde du orket å se dette selv? Ironien her må jo være at jeg følger bloggen din i dag- og jeg digger’n) Hva fikk deg til å si ja til den jobben? Har du noen morsomme behind the scenes-historier?”

Jeg regner med at du sikter til Mess TV og Sonen som gikk på natta? Vel, jeg elsket å jobbe om natta. Da fikk jeg utløp for alt som var gøy, også kunne jeg bare sove bort dagen. Jeg hadde et høyt tempo, for de første årene var jeg mer på skjermen enn jeg var av skjermen til tider. Folk må jo ha blitt drittlei? Jeg vet faren min ble det.. Men jeg elsket det og kunne absolutt gjort det igjen om programmet fantes. Jeg vet ikke om jeg hadde orket å se på det selv, forskjellen nå fra den gang er at man finner så mange alternativer enn det ene programmet som gikk på natten, så jeg hadde kanskje valgt det bort for noe Netflix eller noe jeg har tatt opp på dekoderen. (Reindyr-flytting minutt for minutt på NRK?!)

Programmet ble etterhvert godt betalt, og det er vel det eneste som “ødela” litt for meg. Jeg mistet litt begrep om verdien av penger, og kunne ikke skjønne hvorfor ikke alle på min alder (dengang 20-22 år) kunne reise til Thailand spontant, eller kjøpe dyre bursdagsgaver til folk man egentlig ikke kjente. Eller spandere på byen. Så det endte som regel opp med at det dryppet godt på de jeg var glad i 🙂 Sånn i ettertid angrer jeg på at jeg ikke sparte masse av pengene, og det var jo litt humor at jeg fikk kastet tikroninger etter meg (en melding kostet som regel 10 spenn i begynnelsen) når jeg var ute på byen. De færreste visste hvor godt betalte disse jobbene var, litt som med blogging. “-At du gidder!”, sa folk til meg. Og så tenkte jeg stille i mitt sinn at jeg gjerne tjente både 5 og 6 ganger mer enn de gjorde det i sin flotte jobb i klesbutikk som de hatet å gå til. Ja, motivasjonen var jo selvsagt gode lønninger og men ikke minst også at jeg fikk masse oppmerksomhet (både god og dårlig!) på TV. Rett skal være rett, jeg har aldri i mitt liv blitt sjikanert, mobbet og truet så mye som den gangen jeg var på natt-tv, men på en annen side så har jeg aldri fått boostet selvtillitten min så mye heller. For plutselig var det kult å være litt gæærn og si mye sprøtt og finne på masse spontant, jeg hadde jo gått hele ungdomstiden min og hørt “Line er søt hun, men hun er så jævla MYE til tider..” Nå fikk jeg positiv tilbakemelding på å være “MYE” og betalt godt for det i tillegg! 

Etterhvert ble jeg “dronningen av morgenquiz” som noen kalte meg. Hadde alle de type programmene der. Og det ble litt lavere lønn (fremdeles veldig høy da!) og litt mer glamourøst faktisk. Siden programmet jeg jobebt i for første gang stod oppført i programbladet bakerst i Se og Hør så ble det regnet for en gangs skyld et ekte program. Ikke bare pauseunderholdning, liksom..! Jeg måtte få hjelp av Pia Haraldsen til å kle meg, og tanken på å bli kjæreste med noen utenom tv og mediebransjen var veldig fjern for meg. Det var liksom livet og det fantes ingenting utenfor! Men det er rart å tenke på at jeg elsket dengangen det livet, jeg gledet meg vilt til å dra på jobb – det er det ikke mange som gjør! Jeg tror jeg hadde sykedager kun da moren min døde brått, men husker jeg satt å bevret etter å komme meg tilbake på skjermen så jeg kunne blomstre litt igjen.

Sånn i ettertid tror jeg nok jeg gav meg på rette tidspunkt. Jeg gikk vel rundt og håpet at det skulle bli mer tv-jobbing, men jeg satte ikke akkurat inn nådestøtet heller. Jeg var i grunn ganske ferdig.Istedet dro jeg et år på jordomreise, som føltes riktig den gangen. Nå tenker jeg egentlig bare at jeg kunne droppet hele det året på reise, for jeg hadde så innmari hjemlengsel at det var vondt i kroppen! 30 år gammel landet jeg på norsk jord, og jeg traff Torben på ferja over til Sandøya der jeg hadde fått meg hus. Resten er som dere vet historie, kjapt oppsummert: Møter Torben, blir forelsket, vi flytter sammen, kjøper båt, han frir, vi gifter oss, jeg blir smelt på tjukka og vi kjøper en diger villa på Eik-Asvall på Stathelle. BÆM, liksom! Voksenlivet! 🙂

Med litt sminke og stæsj kan jeg fremdeles hente frem litt glamaour fra klesskapet og sminkeskrinet når det trengs…!

Nå er det noen som våkner her i huset! 🙂 Hørs senere!

 

 

 

 

 

17 kommentarer
  1. Digger deg om du er på tv eller ikke. Sminket eller ikke sminket, glamour eller ikke glamour. Du er du og det er det jeg liker.Du prater like mye( kanskje litt mer)som meg. Du pynter ikke særlig på sannheten, det renner bare ut det du vil si på en kul måte. Ærlighet var lengst er det ikke sånn?!

  2. Nå er det en stund siden jeg hadde baby, men husker enda temperaturpolitiet som fortalte meg at babyen min blei for varm eller kald!! Gjorde meg såklart enda mer usikker. Nå når jeg ser tilbake på det så er det ganske enkelt og heller ikke på graden nøye, alle babyer er forskjellige, min erfaring er at varme babyer sier ifra ved å hyle og såklart bli enda varmere, kalde babyer kjenner man på nakke, hender og føtter.
   Ikke stress så med det er vel kanskje mitt beste råd 🙂

  3. Dyrebutikker har tempraturmålere til akvarie – jeg bruker det til å måle temp i leiligheten, kanskje du kan prøve det i vogna?

  4. Ikke stress med temperatur… bedre med flere lag teppe/dyne som man kan ta av, enn å kle på masse klær. For babyer kan jo bli varme kår de sover og da er det kjedelig å føle at man må kle av. Men alt sånt lærer man etterhvert… sikker på at alle gjør noen feil der! Og så er det jo det at alle mennesker har forskjellig temperatur også…

  5. Haha! Hadde en Philips temperaturmåler som man kunne bruke i badevann, seng og vogn. Var svært opptatt av det husker jeg. Kjøpte den på Elkjøp. Nå tenker jeg jo at babyen hadde klart seg fint uten den, men det hjalp meg å være trygg.
   Og, føler du at jordomseilingen var bortkastet på grunn av brudd? Det var vel en fin opplevelse også???? Husker bloggen og alle de fine bildene😃

  6. Frida: Nei, ikke på grunn av bruddet. Det var vel ganske opplagt at det ble slutt mellom partysvensken og meg i løpet av turen, i grunn burde det blitt slutt på et tidligere tidspunkt, lenge før vi dro..! 🙂 Jeg føler ikke at turen var bortkastet med tanke på alle de fantastiske plassene og fine folkene jeg ble kjent med. Jeg savner de utrolig mye! Men jeg skulle vel kanskje reist alene hvis jeg først skulle finne meg sjæl på den måten…!

  7. Både Avent og Philips har temp.måler som kan brukes både i badevann, seng vogn osv.
   Vi brukte det fra Avent (ser ut som en blå blomst). Fungerte kjempefint!
   Kjøpes på apoteket! 👍

  8. Bytt til svart trekk på vogna! Hadde samme vogn, et helvete når det ble sommer og sol, rene flombelysningen 🙂 finnes sommerkalesjer med lufting også. Der er farligere om de blir for varme synes jeg. Det er en kunst å kle på barna, en lærer etterhvert men jeg sliter fortsatt selv med 2 barn. Det er jo så individuelt hvor fort de blir varme. Nakke/rygg/Mage er plasser hvor en lett kjenner hvordan de har det. Magefølelsen er som regel riktig 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg