“Jeg må ta bilde av babyen din!”

"Jeg må ta et bilde av babyen din!"

Det er ikke så uvanlig at folk du kjenner eller familie sier dette. Og selvsagt lar jeg de få ta bilde av henne, jeg er jo så stolt!

Men uttalelsen kommer ikke fra en tante, kusine eller venninne. Den kom fra en totalt fremmed som kom bort til meg mens jeg var på Brotorvet, det lokale kjøpesenteret. Først stoppet hun meg og gratulerte. Hun fortalte deretter at hun leste bloggen min og syns den var gøyal. Så bøyde hun seg over vogna, tok teppet litt til side og sa "dikkedikke" til Maren og pirket i underleppa hennes. Maren romsterte litt og sov videre. Og mens jeg stod der med en vilt fremmed hengene over ungen min med en finger halvveis inn i kjeften hennes mens hun sov, så tok jeg en avgjørelse: Bli for fader trygg nok på deg selv at du sier ifra at det ikke er greit! Men jeg valgte å ikke si noe ennå. Tenkte bare at jeg ville hjem og desinfisere babyen min etter å ha fått fremmede, skitne fingre på leppa si. Jeg kan brøle det ut nå, for nå er jeg tøff nok; – DET ER IKKE GREIT!!

Hun tok hodet ut og hadde mobilen i hånda. Bretter den ut og leiter etter kamera-funksjonen mens hun sier: "Jeg må ta et bilde av henne!" Og DER satte jeg foten ned. "Setter pris på om du ikke gjøre det altså…!" sa jeg med en hyggelig tone. "Hæ? Hvorfor ikke, hun er jo så søøøøt!". Men hun klappet sammen telefonen sin og må ha forstått at hun tråkket noe over streken.

Hva skulle denne dama med et bilde av min Maren på telefonen sin i utgangspunktet? Var det for å vise andre at hun hadde møtt på en søt baby? Jeg fikk det ikke til å stemme. Mine kusiner knipset bilder av Maren da de var på besøk, og jeg syns det er så hyggelig å tenke på at de viser frem skrytebilder til sine venner og resten av slekta. Men damen på Brotorvet har jeg ingen relasjon til, hun var en vilt fremmed! Går hun rundt med bilder av masse ukjente babyer på mobilen sin og viser frem?

Når Maren nå bikker 8 uker, så har jeg tenkt mye på dette med eksponering av henne på bloggen. De første ukene så hun ut som en helt vanlig baby, og bildene er ren og skjær skrytebilder. Alltid med klær på. Jeg har delt bilder på insta og Facebook med venner, men også med tilsammen nesten 35.000 følgere på de to sosiale mediene utenom bloggen. Jeg vet ikke hvor grensa går. Er det når hun blir "gjenkjennelig" jeg ikke bør legge ut bilder av henne? Er det nå som 8 uker fersk baby?

Jeg må nok i tenkeboksen på dette. Jeg leser om bloggere som sliter med at barna blir oppsøkt på skole og konfrontert med moren som har blogget seg til kjendislivet ved å legge ut bilder av sine små. Hun må vurdere hjemmeundervisning fordi barna hennes blir gjenkjent på skolen og kan bli mobbet. Vil jeg at Maren skal være dattera til hun gærne bloggeren som utleverer seg så man må noenganger finne frem puta?!

Jeg beklager, fremmed dame på Brotorvet, for at du ikke fikk ta bilde av min fine, skjønne unge. Men jeg liker ikke tanken på at du skal løpe rundt med bilder av Maren på telefonen din. Og heretter blir det nok å beskytte Maren mot verden også, helt til hun er gammel nok til å bli kjent med den på egenhånd.

Det vil nok bli færre bilder av lille M på bloggen heretter, bildene som ligger ute allerede er skrytebilder fra da hun var baby, og det vil fortsatt sikkert dukke opp skrytebilder i fremtiden. Men med ganske stor og nøye overveielse først!

Bildet til denne teksten er en hyllest til Mannen i huset som er bleieskiftansvarlig mens jeg koser meg i badekaret, heia moderne tider!

40 kommentarer
  1. Ja, det er når fremmede damer stikker nesen nedi vognen man får seg en aha-opplevelse!
   Her har jeg vært bevist på å ikke dele bilder av Daniel hvor man kan se ansiktet skikkelig. Ettersom både Facebook og Snapchat har endret på sine vilkår ifht bruken av bildene man deler, slettet jeg nesten alle bildene mine på fb, og legger ikke bilder av Daniel i My Story på snap. Å sende bilde av ansiktet hans til enkeltpersoner er ok.
   Alle jeg kjenner er informert om dette, og har faktisk tatt det veldig fint!
   Hvorfor jeg gjør det slik? For å skåne ham fra å ha haugevis av bilder av seg selv som baby liggende på nett eller insta. Han fortjener å få velge selv om han vil det, og til nå har han ikke sagt så mye så da er det meg som må ta valget. Siste uken har han sagt “næj” 😂😂😂 Daniel er snart 21 mnd.
   Nyt badet 🛀 og god helg!
   Klem fra Christine

  2. Jeg syntes det er helt topp, at du velger å eksponere bebisen din mindre og det med all respekt! Jeg fyller straks 24 år, har en fantastisk forlovede og en sønn på straks 9 mnd. Vi har valgt å ikke utlevere han på nett, hverken blogg, Snapchat, Facebook eller Instagram. Dette valget gjorde vi tidlig i graviditeten og jeg angrer ikke et sekund! Han skal selvfølgelig få velge selv når han blir eldre, men man vet jo aldri hvem som kan lagre bildene og deretter misbruke dem! Så stå på og stol på deg selv, du/dere vet jo best om deres egen datter og hva som passer dere best som familie! 🙂 stoooor porsgrunns klem fra meg Hehe!

  3. Fysj og fy!’ Hva skal fremmede oppi vogna å gjøre??? Goddamn, jeg hadde blitt skikkelig irritert :p
   Men du gjør nok ett lurt valg med å velge og ikke dele så mye av datteren din på nett. Selv deler jeg ingen bilder av min datter, i frykt for at pedofile eller andre ekle folk skal lagre bildene av henne og bruke det til noe jeg ikke orker å tenke på en gang.. også finnes det jo folk som stjeler bilder av babyer/barn og later som det er babyene dems .. jeg blir helt sjokkert. Er så sykt mye rart der ute at jeg blir kvalm!! Internettet er ikke trygt.. jeg vil ikke være årsak til at bilder av babyen min bli misbrukt, langt derifra. Så ingen får legge ut bilder av henne.. jeg leste nettopp en sak at det var ei datter som hadde saksøkt foreldrene sine for å ha lagt ut bilder a henne på nett når hun var liten. Jeg tenker at de selv kan velge når barna blir såpass store og de skjønner konsekvensene :))
   Over og ut 😅 Ha en fin kveld, søte duuu:))

  4. Jeg synes det er FANTASTISK om du velger å ikke eksponere datteren din. Jeg tenker med gru på andre, kjente bloggere som har vist hundre- og tusenvis av barna sine på sosiale medier. Jeg har en blogger på Snap, og helt seriøst har jeg sett hundrevis flere bilder av det yngste barnet hennes, enn bilder av mine egne barn.
   Barna har dessverre ingen stemme før de blir ganske gamle og da er det dessverre for sent. Om det er lagt ut 2.000 bilder av et barn fra det var nyfødt til det evt. setter foten ned som 10-åring, vil jo folk kjenne igjen dette barnet som 15-åring også.
   Anbefaler deg å lese dette, som jeg kom over ifm. en oppgave jeg skrev.
   http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Jeg-er-mammabloggeren-som-angret–Mariann-Johansen-603466b.html

  5. Syntes dette er et veldig godt valg av deg, støtter det 100%! Det er heldigvis fleire bloggarar og instagrammere som har skjønt at det kanskje ikke er så lurt. Håper du og Maren får fred fra frekke damer i framtida. Ha ei fin helg🙌

  6. Mine to barn har jeg kun lagt ut et bilde av. Nå snart 11 år etter førstemann ble født, så sa han “du mamma? Tusen takk for at du ikke legger ut bilder av meg. Jeg er glad jeg ikke er **** for foreldra hans legger ut masse bilder av han. Det er ikke no gøy”. Selvom noen skulle ønske de kunne legge ut bilder av de, har jeg sagt nei. Det får de velge selv når de er gamle nok til å bestemme selv. Legger noen ut et bilde av de, uten godkjenning, anmeldes de.
   Man vet aldri når det slår tilbake på en 🙂 synes det er flott du tenker over det nå før det er forseint, sikker på at du velger den graden av eksponeringen du føler er riktig for dere og lille Maren. De som ønsker å se og FØLGE med på hennes hverdag, de får komme å VÆRE med på hennes hverdag 😉

  7. Bra du har fokus på dette med å eksponere barn i blogg, fb, Instagram osv 👍🏻
   Og når det gjelder fingre nedi vogna fikk vi ett bra tips, ha på myggnettingen på vogna hele tida, funka det😄

  8. Ungene mine tillater ikke at jeg legger ut bilder av dem. (Det er mye blomster,dyr og natur hos meg…kjedelig..men av en årsak).
   Så jeg opprettet en familiegruppeside på face. Der godtar de at jeg legger ut litt av hvert. Men de føler nok kontroll på hvem som bildene blir delt det med. Her blomstrer storfamilien. Vi deler masse, som andre ikke har noe med. De unge i dag er nøye på dette. Så at du er aktsom for vesle datter, mener jeg og tror hun vil sette pris på! 🙂

  9. Enig med deg i alt du skriver her. Det er så viktig å sette grenser og ta et standpunkt. Men helt ærlig, selv om du er kjent blogger, så skjønner jeg bare ikke hva hun damen skulle med det bildet? Merkelig nok å stikke hodet ned i vognen. Jeg spør alltid om det er Ok om jeg tar på en baby, selv når det er venninner og familie. Jeg vet folk har så ulik mening om dette, så bedre å være safe than sorry. Jeg tror mange glemmer nok hvor skitten de er på hendene selv. Tror nok ikke vi hadde likt om andre kom med skitne hender og tok oss i munnen…? Jeg kjenner jeg blir provosert her, Hehe.
   Men BRA at du turte å si ifra, og at du tar et standpunkt så tidlig. Du har denne mamma rollen helt under huden du, ingenting å bekymre deg for (ref. tidligere innlegg). Godbhelg <3

  10. Hahaha, seriøst folk altså!! Noen veit ikke hvor grensen går..
   Det med å skjerme barne ditt synst jeg er bra at du tenker på, jeg har ikke lagt ut ett eneste bilde av jenta mi på fb eller noen nettsteder. Jeg sender bilder av henne til min familie å mannen min sin, noen utover dette får ikke bilder. Da får dei heller å komme innom å se på na 😀
   Mange synst jeg overreagerer, men jeg synes ikke det. Det er mitt barn og selvfølgelig vil jeg skjerme henne fra mennesker du ikkr veit hvem er!

  11. Det er jo helt utrolig hva folk kan få seg til å gjøre!
   Selv kan jeg helt ærlig ikke forstå hvorfor folk har så stort behov for å legge ut haugevis av bilder av barna sine. Det er klart man er superstolt og skal få lov til å være det – men jeg tviler på at majoriteten av mine følgere er så veldig interessert. De som jeg vet synes det er gøy sender jeg heller bilder til på Snapchat. Nå må jeg innrømme at jeg likevel synes det var veldig gøy å få se bilder av Maren 😉
   Jeg har lagt ut kanskje tre bilder totalt på min Instagram-profil hvor ansiktet til min 1,5 år gamle sønn ikke synes. Det skal få bli hans valg en dag hvordan han vil fremstille seg selv på Internett. Men den viktigste grunnen til at jeg ikke gjør det, er fordi man aldri vet hvor et bilde ender opp i det det ligger på nett. Jeg er kanskje noe paranoid, men så er jeg også lærer i videregående skole, og opplever at de er fryktelig glad i å speide etter informasjon om meg og min familie på Internett. Sjansen for at de kjenner noen som kjenner meg og følger meg på insta og face, er stor. Derfor føles det trygt at det ikke finnes noen bilder av min sønn – selv om det er privat. Kolleger har opplevd å få bilder av både seg og familie manipulert og lagt ut på lugubre sider.
   Det er selvfølgelig opp til hver enkelt, men jeg kunne ønske folk generelt utøvde mer varsomhet. Nestle hadde for en stund siden en konkurranse på facebook hvor de oppfordret til å dele bilder av babyer som spiste grøten deres. Jeg ble helt forfærdet. Er det noen bilder man iallfall ikke må legge ut – så er det av små som spiser grøt eller is (og den slags), da det veldig enkelt manipuleres… :O
   Flott du lufter temaet!

  12. Er litt sur mamma stemning her om dagen…. Beklager, det er ikke noe nytt at folk vil se litt på babyer. De gjør det nok for å være hyggelige og skryte. Og alle mammabloggere fra A-Å har allerede akket og uffet seg over dette. Slapp av, babyen din tåler det nok. Og at hun vil ta et bilde, vel hun kan jo bare ta et her hvor du har publisert flere av henne. Tenker hun ville skryte av st hun hadde møtt dere til andre venner som leser bloggen. Dette blir litt hysterisk og ikke akkurat lettbeint. Hvis du vil verne om privatlivet til datteren din så er vel ikke det å skrive en offentlig blogg hvor du snakker om alt fra fødselhistorier til matvaner og leggetider, noe sjakktrekk? Synes rett og slett du mangler litt selvinnsikt når du trykker på Caps Locken og føler deg superindignert.

  13. Babyen din er søt, men bloggen din var mye morsommere før den ble mammablogg. Er tobarnsmor selv, så barnedosen får jeg (og maaaange andre) hjemme. Jeg stemmer med andre ord for færre barnebilder og mindre babyprat på bloggen din. Fødehistorie i tre deler, i tillegg til fars egen variant … Og de ble i mine øyne ikke morsomme, både fordi de var lange, men også (unnskyld) kleint krampeaktige. Det blir ikke morsomt når man prøver så innmari hardt. Nå er kiden ute og dere tilsynelatende on track med den nye tilværelsen – så det hadde vært veldig stas om bloggen din også kom litt tilbake til normalen. (Med all respekt for nettopp den nye tilværelsen din – bloggpermisjon er innafor). Prøvde å formulere meg på en ikke-nettroll-aktiv måte nå, men understreker likevel en ekstra gang at jeg normalt synes bloggen din er veldig gøyal 🙂

  14. Dette er et veldig viktig tema!
   Slike bloggere burde tenke over hva de publiserer. Som blogger er man vant til å dele en hel masse fra eget liv, men det er et valg en selv tar på egne vegne. Publisering av bilder og informasjon av og om barnet kan barnet ikke selv velge og det er prisgitt den avgjørelsen du tar. Operasjon Dark Room viste hvordan pedofile brukte vanlige bilder som de manipulerte. I tillegg har du andre kjente bloggere som du nevner som har fått problemer fordi barna blir gjenkjent.
   Jeg vil likevel forsvare damen du møtte på Brotorvet og det handler om sjangeren blogging. Mange bloggere henvender seg direkte til leseren, og man vet like mye eller mer om dere enn man gjør om en venninne. Grensene viskes ut og man føler man kjenner bloggeren. Det er jo også dette virkemiddelet som gjør at kommersiell blogging er så virkningsfult. Fordi man opplever bloggeren mer som en venninne enn som en fjern person. Kommentarfeltene rundtomkring er fulle av lesere som henvender seg til bloggeren som om de kjenner hverandre. Så at noen kan glemme grensa og at man faktisk ikke kjenner bloggeren skjønner jeg godt. Ved å legge opp til blogging som henvender seg direkte til leseren og som deler mye privat, så vil dette bli problematisk. Desto viktigere at du verner om den vesle jenta di. Jeg personlig har lovet meg selv at dersom bloggen din eksponerer barnet på et vis som jeg mener bryter med barnekonvensjonen, så vil jeg slutte å lese bloggen. For barnet har en ukrenkbar rett til privatliv.

  15. “Og selvsagt lar jeg de få ta bilde av henne, jeg er jo så stolt!”
   Ganske morsom statement,med tanke på du ikke ville squeeze a ut.
   Men jeg forstår deg absolutt men,du skulle bare sagt at det kan hu ikke.PGA du har solgt alle bilde rettigheter til SE&Hør eller disney eller noe lignende. ;0)
   Worst case scenario dama løper og sladrer til avisen.Noe som igjen viser at det var rett å nekte henne bilder

  16. Mamma: hei, og tusen takk for konstruktiv tilbakemelding! Jeg har ikke blitt mamma-blogger altså, men det er lite annet som skjer i livet mitt akkurat nå enn gulp, bleier og sinksalve, for å si det sånn..! Men jeg skal forbedre meg på det punktet!

   Når det gjelder fødehistorien(e) så er det beklagelig at de ble lange og sykt kleine som du skriver, men kleinhet trodde jeg kanskje var min skrivestil..?! Jeg lovet veldig mange p blogge fra fødestua, og det ble ganske greit mottatt, – jeg fikk ihvertfall masse skryt!

   Men igjen, tar det (litt) til meg så håper jeg at du finner noe morsomt fremover som du liker!

  17. Frida: wow! Ja, vi er vel kanskje uenig i dette – jeg syns ihvertfall ikke det er greit som mamma (og relativt privat på handletur) at noen vil ta bilde av babyen min. Hun hadde nok ikke tatt skade av det, nei – men når går grensen for hvor tett man kan være med noen man har lest bloggen til? Jeg leser jo mange bloggere selv, men føler ikke at de er venninnene mine av den grunn og tar ikke bilder av barna dems heller.. “Hysterisk” av meg, javel. Jeg tåler kanskje mindre av dette når jeg ikke er gjemt bak en macskjerm og utleverer meg. Jeg har frem til nå ikke opplevd noe negativt i forhold til at noen “kjenner meg igjen” og kommenterer bloggen min, det syns keg bare er stas!

   🙂

  18. Henriette: Jeg tror ikke det var fordi jeg blogger hun ville ha bilde, jeg fikk et inntrykk av at hun bare ville ha bilde av en søt baby, hvis du skjønner…?! Tror ikke hun skulle ut å skryte blandt vennene sine, heheheh!!! Isåfall – HAHAHAH!

  19. Jeg har alltid fulgt bloggen din, og må si jeg virkelig savner dyra…..men godt å høre at de har fått seg et godt sted å være, kanskje det kan komme gjesteinnlegg?? Jeg er også en av de som har tatt en pause fra bloggen din i det siste, nettopp fordi det har vært et sånt føde-amme-baby-bonanza som er helt forståelig men for meg lite interessant å lese om. Jeg har to barn selv så jeg kan sikkert kjenne meg igjen i masse, men for min del så behøver jeg ikke lese om andres barn på nett, for det første er det ikke så interessant for meg som ikke har noen relasjon til disse små barna, og helt ærlig så liker jeg ikke barn som blir eksponert på nettet. Kanskje hadde jeg tenkt annerledes om jeg jobbet som blogger, men det gjør jeg jo ikke. Så det kan jo være lett for meg å sitte utenfra og si min mening. Men som mor selv, vet jeg jo hvor stolt man er av barna sine 🙂 Jeg håper det blir mindre gulp, bleieskift, sprengte pupper og gjengrodde underliv fremover, for jeg liker virkelig bloggen din, og gleder meg til å lese videre når du kommer ut av “mammabobla”. (Men den må du for all del fortsette å være i utenfor nettet da 🙂 )

  20. Tusen takk for herlig blogg – har storkost meg gjennom hvert ord av fødselshistorien din – og selvfølgelig både tida før og etter!! Er selv på dag tre på overtid idag så et komisk skråblikk på det som nødvendigvis kommer er veldig velkomment 👍😉
   Gleder meg til fremtidige blogginnlegg av alle slag!

  21. Signerer Cecilie lenger oppe her. Når man henvender seg direkte til leserne og tar dem med inn i husvarmen så vil det alltid være en god del lesere som føler at de kjenner dere. Og barna deres, som de har fått være med på fødselen til (så godt som), har sett dusinvis av bilder av og kan alt om både i fht sovemønster, bleier, smokk eller ikke osv.
   Anna Rasmussen har uttalt at fremmede nærmer seg hennes barn som om de kjenner barna og hun reagerer negativt på dette (og barna blir jo redde). Men det bør hun ikke gjøre da det er hun som henvender seg direkte til leserne og tar dem med inn i privatlivet til seg og barna. Det er MANGE enkle sjeler på nettet som ser på en del bloggere som vennene sine. Dette skjønner man ved å lese kommentarfeltene f eks hos Caroline Berg Eriksen hvor folk forteller om historier fra sine egne liv osv. “Venninnefølelsen”, som f eks nettopp Berg Eriksen er god på å skape. Men den er skummel!! De klandret kritikere for å komme på døra og ringe på for å få se babyen men her er det naturligvis snakk om forstyrrede fans.
   Kall KG for gærne kjerringer alt dere vil men det er faktisk mange der som har gode poeng, spsielt i fht bloggbarna. Tenk personvern, barnekonvensjon og å få lov til å utvikle sin egen digitale identitet. Ta inspo fra mødre som Anja Johansen og Jenny Skavlan. De selger ikke barna for penger og fame!

  22. Altså! Ikke at DU selger barnet ditt for penger og fame. Men det blir fort slik når man som blogger med kommersielle planer ser hvor ekstremt mange Likes barnebilder generer f eks på Instagram. Det er jo antall følgere/lesere man selger når man inngår avtaler med annonsører.

  23. Ehhhhh ja det ble vel litt krast det der. Sorry! Mener ikke at fremmede skal få ta bilder, absolutt ikke. Men det virker litt rart at du blir så overrasket. Dette er allerede beskrevet i andre kommentarer og støtter dem. Jeg mener også at barnet ditt overlever at folk kikker og til og med tar på henne. (Hvis du er sår på dette så ikke reis til sør Europa. Der bærer de gjerne litt på dem i tillegg. Bare herlig synes jeg da!)
   Altså, kanskje legg vegg Caps Locken? Jeg fikk skikkelig vondt av hun dama du kjefter huden full her inne, hun sa jo at hun leser bloggen. Og ja, som sagt du legger opp til at folk skal komme tett på og folk er ulike. Selv om du ikke går bort til bloggere og tar på barna deres er det mange som ikke kjenner på de samme grensene. Det vet man vel som blogger? Men flott at du har gått den runden med deg selv og velger og la den lille få ha sitt privatliv. Det støtter jeg!

  24. Frida: Jeg fikk det ikke godt nok frem i innlegget, men jeg sa ril henne at det var veldig hyggelig å hilse på henne og at keg beklaget at hun ikke fikk ta bilde av M.. da bare ristet hun oppgitt på huet, og det var kanskje der det liksom “raknet” litt for meg, for jeg syns det ble så rart at det ikke skulle være opp til meg p bestemme det – og at hun ble litt gretten av at hun ikke fikk liv var grunnen til at jeg blåste meg opp i innlegget.. hun forstod rett og slett ikke! Jeg tok heller ikke med i innlegget at jeg ble så lei leg at jeg snudde tvert og dro hjem og felte noen tårer i bilen, for jeg er oppriktig lei av å høre om alt jeg bør tåle og “ta imot de gode rådene” fra alle… for noenganger må jeg få lov til å sette foten ned, for jeg finner meg i altfor mye for tiden:-)

   /LV

  25. Jeg skjønner at du blir frustrert, og sliten! Og hvis hun ble sur så kanskje hun fortjente litt Caps Lock likevel😬😂 Tror du kommer til å føle deg tryggere og “større” i rollen som mamma snart og da kommer ikke disse dumme episodene til å ta så på. Da bare sprader du rundt på Brotorvet, uten sting i huha, med mindre hormoner og stappfull av hyggelige avvisninger. Jeg pleide bare å si; jeg har fått beskjed av jordmor/helsesøster/lege å gjøre det på denne måten, når folk kom med alle rådene sine.

  26. Men det at dama ikke skjønte at hun ikke fikk ta bilde… Kanskje det er fordi det uansett ligger ute så mye bilder og informasjon om babyen på bloggen din allerede? Hun trenger tross alt bare å gå inn på bloggen din så har hun jo masse bilder av babyen din der… Hun skjønte kanskje ikke forskjellen? Forutsatt at hun gjenkjente deg fra bloggen da, ellers er hun jo helt blåst.

  27. De bloggerne som blir nevnt i kommentarfeltet som mammaen til Michelle og Caroline Eriksen osv, de er jo blitt veldig kjente mennesker, og er på topplisten hver eneste dag! De blogger veldig mye om barna sine, mammaen til Michelle handler jo kun om det, slik at å sammenligne at et fremmed menneske vil ta bilde av lille M og at Line må regne med dette fordi hun blogger om det? Fordi sånt skjer med de som ligger på topp ti hver dag, de som er på TV og viser frem barna på programmet bloggerne? Det blir veldig feil! Og selv om Line har valgt å dele bilder her og på Instagram, det er noe som nesten alle gjør! Ikke alle, men nesten! Det betyr ikke, at man har rett på å bare gå rett bort til fremmede mennesker, – ja du har lest bloggen, kanskje følger instagrammen. Det handler om ren folkeskikk mener nå jeg da! Og da når Line sier nei, så skal hun akseptere det og ikke vise misnøye! Jeg synes Line har gjort riktig, tatt riktige valg, hun har fullstendig lov å reagere på det!
   Gleder meg til å lese bloggen din fremover ! 🙂

  28. Jeg deler bilder av ungene på blogg og i sosiale medier, men uten å vise ansiktene dems. Det har jeg vært nøye på siden dag 1. Ingen bilder med ansikt på nett👍🏼
   Tror jeg hadde blitt passe irritert om noen stakk fingrene inn i vognen mens ungene sov ja. Og fremmede fingre som har vært hvor som helst 😡 blir sint på sånne frekke. Folk har spurt om å få se. Da dytter jeg dynen forsiktig ned men ingen skal pelle altså 😂😂😂

  29. Jeg er ikke blogger og har opplevd d samme som deg minus det med bilde da. Den ene datteren min var veldig syk da hun ble født og vi var på sykehuset et par mnd etterpå. Når vi fikk gå på en liten tur ut og fremmede kom jaga jeg dem bort.. men noe som funka bra var en liten bamse som jeg hengte på vogna der det stod RØR ME IKKE!

  30. Det er jo mye smartere å plante et blide av babyen på forsiden i en avis.
   Er der mulig å være så kort…..?

  31. Denne går til alle foreldre. Husk at ungen din har en rett på privatliv, akkurat som deg, men det er DU som sitter med all makten. Å dokumentere livet til ungen din online ved å poste tusen bilder på sosiale medier er i en gråsone, hvis ikke direkte umoralsk. Jeg er glad du har innsett dette.

  32. Fantastisk innelgg .
   Hvor kult er det ikke å dele bilder av de minste med hele Norge/verden  i sosiale medier og på bloggen. Men har dere tenkt på at det faktisk kan få konsekvenser for barna av å bli eksponert opptil flere ganger daglig i årevis? 
   Eksempel :
   Bloggeren Mamma til Michelle  Anna Rasmussen ble mor tidlig i tenårene . Nå er datteren 5 år og skal snart begynne på skolen . hun har også fått 2 barn etter Michelle og poster flere innlegg daglig hvor det er bilder av alle barna. 
   “Rasmussen forteller til VG at hun nylig har satt i gang et oppfølgingsprogram rundt datteren, for å ivareta sikkerheten hennes. 
    Michelle vil alltid være den jeg må passe mest på. Hun er mer kjent enn sønnene mine, selv om de alle er avbildet på bloggen. Siden hun skal begynne på skolen til høsten, har vi satt i gang et oppfølgingsprogram rundt henne, sier Rasmussen, uten å ville utdype hva et slikt program innebærer. ”
   Hun frykter for datterens sikkerhet pga av bloggen ?
   Å bli eksponert på en blogg kan vanskelig sies å være i barnets interesse. Selv om bildene isolert sett kan være uskyldige, vil summen av dem likevel kunne utgjøre alvorlige personvernkrenkelser. Har dere egentlig tenkt over konsekvensene  for disse barna?? De har jo ikke mulighet for å si nei. 
   Retten til beskyttelse av privatlivet og personvernet handler om vern av den personlige integritet, samt retten til selv å definere hvem man «er». Å skape sin egen digitale identitet betyr at man selv bestemmer hvilken informasjon som er tilgjengelig for andre. Når foreldre deler store mengder informasjon om barnet, fratar de barnet denne muligheten til å bestemme. Den dagen barnet er gammelt nok til selv å bruke sosiale medier, finnes han eller hun allerede på internett. Det er ikke sikkert at dette er den «samme personen» som barnet ville ønsket å fremstå som. Dette vil, etter mitt syn, utgjøre krenkelser av barnets rett til privatliv.
   Tenk dere godt om for dere krenker og misbruker deres barn til og selv håpe på å bli populære! !! Så viktig er det ikke å komme på bloggtoppen .men jeg har forståelse for at det er stas med mange likes .. men seriøst er likes mer viktig enn livet og sikkerheten til barna deres??? Er det verdt det ??? 
   Dette gjelder ikke bare Anna Rasmussen mamma til Michelle men dere alle ❤ noen ganger kan det være lurt å bruke litt vett og tenke fremover … ikke alltid lett men tenk på hva dere faktisk gjør mot barna deres , det er faktisk ikke sikkert de synes det er ok å bli eksponert daglig .. 

  33. @Supporter frue.
   Sier du at du ikke har kontroll på hvilke bilder som pubiseres i bloggen din?
   At det er nettavisen som har valgt å publisere dette med et bilde titulert supporterfrue?

  34. Far til gutt: ja, de henter blogginnlegg fra partnerbloggerene (blogg.no) sine og fronter de på nettavisen sin forside fra tid til annen. Bildet har jeg publisert tidligere i bloggen, før jeg tok en avgjørelse på å holde igjen på bilder etter at jeg opplevde dette på kjøpesenteret. Bloggere har kanskje innflytelse, men det er ikke vi som rydder forsidene i nettaviser og legger ut linker! (Med mindre det er betalt plassering, men da står det i overskriften/lett synlig)

   Så jeg er ikke “kort” nei! Bildet jeg har brukt i dette innlegget på min egen blogg har jeg ikke illustrert med er bilde.

  35. Uansett hvor uskydlige bildene er, og hvor lite utleverende blogginnleggene om barna er, synes jeg det er en uting å dele barna sine på nett. Lukket instagram og snaps til venner og familie er bare hyggelig, men å utlevere på den ene eller andre måten på offentlige medier kunne jeg aldri verden gjort. Et barn har rett til privatliv, uansett om det bare er pent oppstilte dåpsbilder med besteforeldre det er snakk om.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg