“Det er ikke greit å forfalle bare fordi man har født barn.”

“Det er ikke greit å forfalle bare fordi man har født barn.” – Anonym kommentar.

Jeg pleier vanligvis ikke gidde kaste bort mange kalorier på kommentarer som dette, men den fikk meg til å tenke..

Når ble det ikke greit for personen som skrev kommentaren at JEG lot meg forfalle? Er det plagsomt å se at andre gir litt mer faen i hvordan kroppen og klærne sitter når man er i baby-bobla? (Forøvrig en av flere litt merkelige trollete kommentarer personen har lagt igjen på bloggen min, så en person som åpenbart er ute etter å fucke med barseltårene mine.)

(Se på fjonene!!)

Jeg følte meg ikke spesielt truffet, siden jeg bevisst har gått inn for å gi totalt faen i hvordan kroppen min ser ut etter fødsel. Det var viktig for meg. Altfor mange ganger i livet har jeg blitt påminnet om at kroppen min ikke er bra nok, så jeg gikk inn i denne graviditeten vel vitende om at kroppen min ville bli forandret. Husker dere jeg skrev at det var to ting jeg ikke hadde fått som et resultat av graviditeten? Stolt proklamerte jeg på bloggen at jeg ikke hadde fått strekkmerker eller hemorider. Vel, de dukket opp som bestilt uken etter. (Jævla rosamammabloggere, hvorfor advarer dere ikke om slikt?)

Strekkmerkene er noen veldig lite synlige streker under magen, rett over der tisselura starter. Egentlig ser det bare ut som joggebuksa med strikk har sittet litt stramt. Ikke noe jeg bekymrer meg nevneverdig for. Ironisk nok var det forøvrig det eneste stedet jeg ikke smurte meg med den kremen som skulle holde strekkmerker unna. Trodde ikke jeg kom til å bli strekt DER liksom, men tok visst feil!

Og hemo-Henning som jeg kalte den, forsvant like fort som den dukket opp, det var visst veldig vanlig når man fikk nedpress at disse dukket opp. Jeg som ikke engang visste hva en hemoride var for noe! Ingen rosa mammabloggere som advarte meg om hemorider! Trippel-faen! Jeg trodde det var noe uhygenisk ekkelt, men det viser seg at det bare er en hudboble på en måte, som følge av at «presset er stort» og huden gir på en måte etter. Også kommer de i ræva da vøtt. Det presset visstnok da er på det største. Ikke google det, for da får du bare opp bilder av «worst case scenario». Jeg for min del lurte litt på å nappe den av med en neglavbiter, men der sa legen min «STOOOOPP!!» og gav meg heller tips om en reseptfri krem som funket fint. Det sies også at man kan «stappe den inn igjen», men der gikk grensa for meg ass. Ting som har poppet ut et sted dyttes ikke inn igjen for å «glemmes» ass.

Tilbake til kroppen min. Den har jo fått kjørt seg. Jeg trente minimalt under graviditeten (grunnet plager) og gikk bare noen turer for å lufte meg. Nå er kroppen min normal i skroget igjen, sånt rent bortsett fra at jeg har fått noen ekstra kilo da. Og alle de som sier at amming gjør at kiloene renner av må ta seg en karbobolle eller proteinpannekake ass? Her sitter jeg med min doble elektriske brystpumpe i timesvis og spiser smultringer og sjokolade, og jeg opplever IKKE at kiloene renner av. 

Jeg tror det bare handler om at jeg må slutte å bruke graviditeten som unnskyldning. Det har blitt mye mat i mikrobølgeovnen og kaker/sjokolade som ligger fremme som er lett å grabbe til seg når man sitter der og ammer. Jeg HAR tid til å lage sunn og næringsrik mat, men det har vært giddalausheten som har tredd i kraft med stor virkning. 

Jeg vil nok absolutt ikke gå inn for å slanke meg, for det har jeg ikke lyst til. Men litt mer bevegelse og litt mindre oreo`s kan nok både Torben og jeg være tjent med. Hvertfall Torben. (!) Dessuten blir jo ikke sommeren som de har pleid å være da, det har som regel vært konsumert så mye flytende karbohydrater (øl) i løpet av sommeren at det lukter humle og malt av oss flere uker etter sommerferien. Så der er jo mye gjort allerede, de 8 kiloene jeg pleier å legge på meg om sommeren kan reduseres betraktelig ved at alkohol ikke står på menyen når jeg ammer.

Tilbake til kommentaren om at det ikke er greit å forfalle selv om man har fått barn, så tenker jeg at «Jo, det er det – og ingen bør egentlig bry seg». Hvis jeg føler meg vel i min joggebukse som er så full av melkerester at den kan stå av seg selv, så tenker jeg at det er mitt valg. Eller at jeg bare børster vekk gammel gulp på skulderen før jeg går i butikken, null stress! Det er så mange som kjenner seg igjen at jeg tror ingen andre bryr seg, annet en personen som syns det er gøy å trigge hormonene mine fra bak en pc-skjerm som anonym. Og de som bryr seg, de har åpenbart høyere forventninger til seg selv enn vi andre har. Det går helt greit at du ikke har dusjet og sminket deg etter en våkennatt, mamsen! Og det er helt greit at skinny-jeansen ikke passer rett etterpå, og gjør den det så HURRA for deg om det var målet ditt!

Det mest krevende Torben har måttet be meg om å justère på sånn utseendemessig når vi skal ut av døra er «om ikke det hadde vært greit med en BH..» At jeg har to ulike sko og et skaut på huet jeg faktisk har sovet med i 2 netter nå er ikke så farlig syns han. Men at jeg må slepe puppene etter meg inn på Kiwi er litt værre, åpenbart. Eller som Torben så herlig sier; “Hvis du har det fint, så har vi det fint!” mens han ser på gamle bilder fra da kona var smekker i skroget og ikke hadde gulp i håret.


 

(Hvis du skulle være i tvil, bildet over er da altså fra FØR graviditeten.) And that reminds me – Nancy, can you hear me!

Nå må du få meg på det sykkelsetet igjen, snart! Mama er klar for å finne igjen kondisen og styrken sin! Jeg har en haug med treningsklær som bevrer etter å bli svettet ut igjen!

/Line Victoria – Supporterfrue

 

 

 

26 kommentarer
  1. Hei😊 Gratulerer med ei nydelig prinsesse😊 Å lese bloggen din er dagens høydepunkt, flire godt av det du og torben skriver😊Dere er noen herlige mennensker😊 Du e ei hærlig dame som absolutt ikke har forfalt etter at du fikk barn. Har fått to fine gutter selv, og strekkmerker og hemorider er enn bonus man får ved graviditeten😂 Kos deg me din søte datter og bare drit i de stygge kommentarene😊Håpe du får en fin dag😊

  2. Herlig, ikke bry deg om trollene 🙂 Hva heter kremen du brukte for strekkmerker? Ha en fin dag 🙂

  3. Herregud du har jo akkurat fått baby jo😎slapp av kroppen kommer sakte men sikkert tilbake👍kos dere og du er fin !nemlig🤣

  4. Ny leser fra i går og jeg ler og smiler og synes du fremstår som et friskt og sunt menneske i denne blogg-verden. Har sett ditt navn mange ganger, men har faktisk ikke giddet se på bloggen en gang fordi jeg faktiske tenkte at du var en “fotballfrue” og jeg er så lei av de her usunne “perfekte” bloggerne som jeg mener er med på å ødelegge selvtilliten og verdensbildet til den oppvoksende generasjon.
   Jeg kom over bloggen din fordi den lå på nettavisen med gårsdagens fokus på barnet ditt sitt privatliv. Jeg støtter deg helt på å skjerme din datter fremover. Synes det er mange som finner unnskyldninger for å bruke barna sine som blogg-materiale. “De ønsker det selv, de har fått et valg, jeg vet best for barnet mitt, de spurte selv”. Jeg er av den oppfatning av at barn ikke er utviklet nok til å ta en langsiktig avgjørelse på disse spørsmålene og konsekvensene av dette, så da tenker jeg at det beste er å skjerme barnet inntil de selv er voksne nok til å ihvertfall selv ha diverse sosiale-media kontoer (det er jo faktisk satt aldersgrenser og anbefalt aldersgrenser av en grunn). Å da skal man ha lært dem og fortsatt lære dem nettvett og grenser for hva som er klokt (ikke bare lovlig eller ulovlig) og ikke i forhold til nett og eksponering av seg selv.
   Gleder meg til å følge deg videre! 😁

  5. ….og ja (glemte jo helt av hva dette egentlig handlet om 😂)slapp av, nyt tiden men det lille barnet ditt og kroppen vil finne seg selv igjen. Så kan de som stresser med å komme raskest mulig inn i før-gravidklærne gjøre det 😊

  6. Du er kjempefin for den du er! Nettroll er tøffe bak tastaturet, men i virkeligheten er de noe helt annet! Så lenge du er fornøyd med deg selv, så er det det viktigste! Jeg elsker bloggen din! du er så flink til å skrive, og du virker så jordnær! Jeg håper du fortsetter! 🙂

  7. Gratulere så masse med lita prinsesse 😊 Har 2 gutta sjøl å kjenne det at den dag i dag så gidde æ ikke bestandig å ordne mæ før æ ska på butikken eller lever ungan på skolen eller barnehagen. Så leng ungan har det ser bra ut så e æ fornøyd 😊 MEN såklart ordne æ må jo litt etter dæm e levert 😊 men det fokuset om at man alltid ska sjå 100% ut før man egentlig stir opp fra senga synes æ e bare tull. At folk klare å bruk 1 time foran speilet med humør syke unga springende rund har æ aldri sjønt koss enkelte får te, for det har ikke æ klart å førstemann e 7😅

  8. Line, du er så herlig!
   Har fulgt bloggen din en stund nå og det er som å lese om seg selv og egen hverdag som nybakt mamma. Husker så godt tiden jeg var fjortis og satt oppe til langt over leggetid for å se dere på messtv. Du var en friskus da og iallefall ikke noe mindre nå! 🙂 I en verden full av press på alle kanter, både for mamser og ikke-mamser, er det så herlig å kunne senke skuldrene litt etter å ha lest blogginnleggene dine. Stå på, Line. Du er en inspirasjon og et sunt forbilde for oss damer!

  9. All respekt til deg, Line Victoria! Du skal ikke bry deg om kropp nå, nå skal du bare nyte jenta di og permisjonstiden. Kos deg med akkurat den maten du har lyst på (litt måtehold er greit). Ikke stress med babykiloene, som du sier selv: Veldig mange bryr seg ikke om slank kropp i denne perioden. Fokuset bør være på babyen 🙂

  10. Uups, da sliter nok jeg som er gravid og allerede forfaller 😉 Skjønner godt at fokuset ditt er på babyen, så får resten komme etterhvert. Sleng bare ei litt stor jakke over, så ser ingen at bh’en ligger igjen hjemme, det er i alle fall min taktikk 😀 Digger bloggen din, og ønsker dere lykke til videre!

  11. Stå på, nyt tiden! Min nr 3 har nettopp blitt 1 år, nå skal jeg ta litt tak i meg selv;) Har aldri gått ned i vekt av amming, hva så!! Som Torben og min mann sier, så lenge du har det bra er alt topp😉 Men litt trening gjør mye med energinivået vårt, og litt alene tid er deilig, men ikke tren for å slanke deg nå!!

  12. Herlige deg.
   Nyt dagene, slipp ammepuppene fri, sov når du føler for det, la hybelkaninene vokse og nyt nurket. Nyt tiden du er i nå. Alt faller på plass når det er naturlig.
   Jeg gjorde det til dels med mine to første. Klarte det ikke med minstemor, i og med at jeg hadde ei svigermor i kjelleren som kom støtt og stadig på uanmeldt inn i stua…. Jeg sliter fremdeles med forholdet mitt til svigermor på grunn av dette. Jeg slappet aldri av i egen stue. Klarte aldri gå rundt i pysj eller joggebukse med puppene fri….
   Så nyt. Ikke bry deg. 🙂

  13. Enig med alle fine kommentarer du har fått over her – nyt tiden og ikke tenk på kropp nå! Dessuten – hvilket forfall?? Synes du ser flott ut!
   Fikk også nylig ei datter (hun er litt over 6 uker nå), og kjenner meg igjen i mye av det du skriver. Unntatt det med sovebaby – heldige deg :). Har tenkt en del på det med kroppsfokus, og innrømmer at jeg selv dessverre har vært veldig opptatt av hvordan kroppen min ser ut. Jobber hardt med meg selv for å endre tankegang, da jeg ikke ønsker å bidra til at datteren min får inntrykk av at utseende er alt. Som mødre er vi jo de første forbildene til våre døtre, og barn er smartere enn vi tror!
   PS: Hemorider er åreknuter i ratata – derfor – ikke klips dem av selv, det kan bli grisete 😉

  14. Veit du hva. Nå snart 5mnd etter fødsel her og jeg er lat fremdeles 😂 😂 bare dei gangene vi skal ut å handle Mat orker jeg faktisk å se bra ut, ellers ved trilleturer og hjemme så går jeg i joggebukse og ammebh 👌 mannen seier ikke mye, så det er nå godt 😛 det viktigeste handler om hvordan du vil føle deg og ha det!! Men her funket det å amme, rett etter 1mnd var jeg tilbake på min normale kg vekt så hurra 🙌 for amming her 😛
   Elsker bloggen din 😀

  15. Godt du bare fikk én Henning. Jeg fikk Henning og hans syv VONDE brødre. Reseptfri krem hjalp nada, så jeg endte opp med å legge igjen 25 000 kroner og Henning med familie på operasjonsbordet på Volvat. To uker med smertehelvete i etterkant, eller skal man si bakkant, så var problemet løst. Man fortjener ikke sånt etter en graviditet altså! Håpløst av naturen. Den kunne på generell basis gjort menneskeproduksjon mye enklere. Lurer forøvrig på om Fotballfrue fikk sånne.
   Kos deg med Oreos og micromat en stund til. Når mini slutter å sove så mye som de gjør i starten, kommer du til å løpe rundt som oioi – og kiloene vil renne av. Kjørte Oreo- og sjokoladedietten selv etter begge graviditetene mine, men på merkverdigvis ble jeg tynn igjen likevel. Ikke ammet jeg heller, så det var ikke sånn jeg ble tynn.
   Liker barselsveisen din, og det ser ikke ut til at Greenpeace kommer til å dytte deg ut i vannet med det første heller, så de ekstra kiloene ser du nok best selv. Leste forøvrig at vi har en drittsommer i vente værmessig, og det fine med det er jo at man slipper å gå med bikini.
   Kroppen din leverte en baby for noen uker siden. Glad du gir faen i sånne rassakommentarer som du fikk av det jeg antar at er en anonym leser. Folk er rare!

  16. Amen! Er helt enig om at det er opp til hver enkelt om man vil bruke tida på å dolle seg opp og jobbe for at de gamle klærne skal passe eller tilbringe den dyrebare tida med det lille nurket man har satt til verden. Jeg har fått et mer avslappa forhold til hvordan jeg ser ut etter jeg ble mamma. Sminke blir når jeg føler for det og håret blir alltid satt i strikk, for hvis ikke er det en liten en som lugger av omtrent alt håret. Litt gulp her og der skader da vel ingen. I mine øyne handler det ikke om å forfalle, men å prioritere, velge praktisk og å sette den nye verdensborgeren foran alt annet 🙂

  17. Stående applaus fra en mamma til 2 gutter på 11 og 7 år. NYT barselbobla akkurat slik det passer DEG! Tiden hvor hun er liten og du vet hvor du har henne flyr rasende fort avgårde og stresset kommer fort nok med venner, lekser og fritidsaktiviteter senere. Og hvert steg på veien har sin sjarm, både selvstående joggebukser og gulp i håret og krangling om lekser 4 dager i uka 🙂

  18. Jeg kom over bloggen din like før du fødte og har digget deg og innleggene til både deg og Torben fra dag 1 👌🏻🤣
   Denne baby bobla kan være overveldende for mange og det presset som ligger der hele tiden på å se bra ut, og leve i en drømmeverden er til å bli dårlig av! Det ER gulp, sure melkeflekker, fett hår, brødsmuler på gulvet og hybelkaniner som titter frem når det minst passer seg. Men so what??? Jeg ble mamma for første gang som 25 åring, stelte meg før fuglene stod opp, måtte være med på alt fra babysang til barseltreff, gåturer, prikkfritt hjem, middagen klar til samboeren var hjemme, sosial både med og uten baby and so on. Nå er jeg 35 fått fjerdemann og kunne lett levert på skole og i barnehage i pysjen, men 10 åringen syns jo det er så flaut så da MÅ jeg kle meg da, du kan PRØVE å se normal ut fikk jeg slengt etter meg på farten ut dørene for å rekke å levere før skolestart, minsten lå forøvrig i pysjen i bilstolen for vi rakk ikke skifte til klær. Jeg kunne virkelig IKKE brydd meg mindre om hva andre måtte mene og synse om meg, eller jeg bryr meg om at 10 åringen ikke skal være flau av mammaen sin 🙈😅 her er et hærlig kaos, med en mamma som nyter livet og kaoset og den slakke kroppen der puppene må rulles opp som en tapetrull så jeg ikke tråkker på de, her fokuserer vi på å gjøre det beste utav dagene SAMMEN, så får kropp være kropp noen år til! Joda jeg KAN prioritere å både gå på treningssenter, fjell turer og selvrealisering, men hva vil det koste meg? Dyrebar tid med barna mine som jeg på nåværende tidspunkt ikke ønsker å miste, med fire barn er det litt som skjer hver dag og når de da er i seng, ja da vil jeg heller ha tid med samboeren min enn å trimme flesker. Så får andre gjøre som de vil men ikke gidd å legge seg oppi at jeg gjør som JEG VIL! Forfallen eller ei, Enjoy life og drit i hva andre mener!

  19. Har ei datter på 4 mnd. I går hadde jeg på sminke, fikk jeg freshe striper og lækker sveis hos frisøren – i dag er håret i en bustete hestehale, har ikke rukket/giddi å ta på bukse, og sitter akkurat nå med puppen ute med en sovende baby på fanget. Så, det går opp og ned med det utseendefokuset 😀

  20. Det viktigste er at du og dine har det bra, hva andre mener er ikke så mye å bry seg om 🙂 Kan jeg spørre hvilken krem brukte du mot strekkmerker?

  21. Sikker på at det er bare en person som kommenterer? Bare for å realitetsorientere litt..? Vil i hvert fall tro voksne folk greier å skille person og sak, og at det kan være lett å misforstå tidligere kommentar som noe negativt selv om det kanskje ikke var ment slik. Tror de aller fleste er glade i deg Line og ønsker å se at du har det bra.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg