Mens jeg sitter her i sofaen og fundèrer…

(SÅ LEI AV AT FOTBALLFRUE HERMER ETTER MEG! )   Kødda.

Det er ganske mange kameler jeg har måttet svelge, her er noen av de…

Jeg trodde jeg kom til å bli nazi på leggerutiner tidlig, og at babbisen ALDRI skulle sove i samme seng som oss. Der tok jeg skammelig feil. Hun sover riktignok i egen seng ved siden av oss første delen av natten, men resten av natten i vår seng. At jeg i det hele tatt lurte på å innrede barnerom nede i 1.etasje er jo helt tullete..! Det blir på soverommet ved siden av oss når tiden er inne.

“Jeg kan jo bare la henne sitte i bilen hvis det er kjølig ute og jeg skal fort inn og fort ut igjen.”  Og nå? Skjer ikke. Ikke i det hele tatt. Jeg tar henne med meg bare jeg skal plukke opp noe i en butikk. Lar henne ikke sitte alene selv om jeg skal trille handlevogna tilbake engang. «Hei, gidder du å ta med denne bort?»

“Regnvær skal ikke sette noen stopper for trilleturer!” AAh FAIL på den! Jeg ligger heller inne på babyteppet på gulvet og lager «dikkedikke»-lyder mens værgudene surkler utenfor.Jeg har nok regntrekk til vogna, et eller annet sted.

“Skal skal spise sunnere når hun kommer til verden.” Hei mamma, som spiser takeaway, pizza, mikromat og brødskiver med nugatti. Og det bare med den ene hånda. I den andre er det lunken kaffe, brus, vørterøl eller kald kaffe. (Ikke is-kaffe, nei. Vi er ikke så fænsi i Bamble. Vi kaller all kaffe under romtemperatur kald kaffe.)

“Det blir sikkert dritenkelt å amme. Bare vippe frem puppen og alltid maten tilgjengelig!” Der tok jeg feil. Riktignok ikke alltid lett å vippe ut puppen når du er så jævlig ammetåkebelagt at du kjøper klær du trenger hjelp til å løsne fra kroppen (les: kjole med høy hals og knepping bak). Da er det fint å ha baggy-boobs, for flere ganger når jeg har kjole på meg har jeg vurdert å dra de nedover og ut mellom beina og opp i fanget, men jeg må nok jobbe bittelitt med teknikken. Og dette med alltid tilgjengelig mat? Joda, bortsett fra at jeg noenganger ikke har klart å produsere nok siden forrige måltid og ungen bare gaper over patten og suger så iherdig på den at hun nesten har strukket hele den seige puppen ned til avkjørelsen til boligfeltet vi bor på for å prøve å slurpe i seg de dyrbare dråpene. Da må man frem med hjelpebryst eller en pappa med flaske og det skal tines opp morsmelk fra fryseren og det skal steriliseres flasker og BÆM så var det ikke så veldig lettvindt alikevell. Pytt, ungen blir mett – det er det viktigste.

“Æsj. Vørterøl er dritvondt.” Nei, vørterøl er faktisk dritgodt. Og jeg får sprengte patter av det tror jeg.

“Jeg gleder meg til jeg har født, for da skal jeg teste ut badstua vår!” (Ja, vi har badstue. Så jævlig 80-tallet.) Det er 10 uker siden jeg fødte og har ikke sett innsiden av badstua. I grunn har jeg faktisk ikke vært på det badet i første etasje siden en gang i jula da jeg hadde siklestump og ikke rakk opp til den faste “driter`n” som det tredje (!) badet vårt kalles. (Ja, 3 bad – typisk amerikansk luksus på 80-tallet ass) Vi har et bad som hører til soverommet vårt (som jeg bruker) et bad i gangen som vi da kaller driter`n fordi det har vindu som er lett å åpne, og badet nede bruker Torben. 

“Jeg tåler at ungen skriker litt, ass.” Nei, det gjør jeg definitivt ikke. Hun gråter så sjeldent at jeg da VET at det er noe spesielt, så kan jeg trøst, mate eller fikse det – så gjør jeg det. Så nei, jeg tåler ikke at barnet mitt gråter uten at jeg gjør noe.

“Æsj, bæsjebleier er sååå ekkelt!” “-Seee, Torben! Gul med prikker, helt etter planen! Se bilde på google – det er typisk for hvor hun er i utviklingen! Lukter søtt ja, stemmer – fantastisk! Ta et bilde!”

“Bleieskift skjer kun på stellebordet!” ..Eller i senga, i bilen, på HM, på lekeplassen… Yup, overalt! Sammenleggbar stellematte for the win!

“Amming er ekkelt. Selv om amming er helt naturlig så er bæsjing det også – og jeg bæsjer ikke på cafèbordet ved siden av deg, gjør jeg vel?” Kanskje en av de tingene jeg må ta meg selv hardt i ræva med en skotupp ass. Snakk om ris til egen ræv! Jeg angrer på at jeg sa det, for jeg ammer virkelig overalt. Og jeg syns det er så fint. Og ja, det fortsetter jeg med inntil videre. Jeg gidder ikke dekke meg til, du får heller se en annen vei.

Jeg regner med at det vil dukke opp mange, mange flere ting jeg er nødt til å gå tilbake på og angre bittert på at jeg sa. Eksempelvis kan jeg nevne at jeg for et år siden spurte en av bestevenninnene mine om hun noengang hadde mistet barnet sitt i bakken ved et uhell. I ettertid har vi ledd mye av det, for hvem FAEN spør om noe slikt? Man gjør da alt man kan for å unngå det, og så stiller jeg så dumme spørsmål som 32 åring?! Herregud, jeg burde skamme meg. 

Snakkas da!

Supporterfrue –  Facebook // Instagram 

 

16 kommentarer
  1. Haha, mye jeg kjenner meg igjen i fra babytiden, ting jeg ALDRI skulle gjøre ble plutselig helt normalt, og er forsåvidt det fremdeles for meg. Men en ting som ikke er naturlig lenger eg bæsjebleier, det er nå brekkmiddel igjen 😄

  2. Haha kjenner meg så igjen ja😂. Jeg skulle ikke brette ut puppen foran noen og ihvertfall ikke foreldre eller svigerforeldre. Og det med mat…Joda, nan er en fin trygghet og ha👍🏻. Rart hvordan ting forandrer seg!

  3. Herlig lesing!! Før jeg så skikkelig etter trodde jeg du hadde fått knipset et skikkelig fotballfrue-bilde av deg selv, og at det av deg var et gammelt bilde av mammaen din du hadde funnet i et fotoalbum :p Det så skikkelig 80-talls ut 😀
   Tenk om regnvær skulle satt en stopper for trilletur her i Bergen – jeg hadde blitt sprø! Jeg måtte ut å trille hver dag jeg, uansett vær – gikk nesten inn i depresjon da det var “vinter” i Bergen i januar i fjor, og jeg ikke fikk gått så fort som jeg var vant med, og vognen sklidde/skle sidelengs i snøen. Himmel og hav hvor mye jeg bannet da, gitt! Jeg vurderte ski på vognen :p
   Havre er visst gull for å få opp melkeproduksjonen, jeg fikk havresuppe med en dæsj rød saft av gamla på ammepoliklinikken på KK. Det skulle sette fart på sakene, og det gjorde det 😉
   Ha en fin-fin dag.
   Klem fra Christine (og Daniel)

  4. Hehehe. Vi er mange som har måtte spise kameler både på tvers og på langs. Selv hadde jeg en hardnakka diskusjon med en kollega om at dersom babyen hadde allergi for katt så skulle hun få allergitabletter fra dag 1. Til da hadde katten vært babyen min og ingen skulle komme her og komme her. Vel, vel.
   Episk bleiekommentar. Helt etter boka, ned til det å ta bilde av herligheten.
   Du er fin du, som deler også de mindre glamorøse sidene av det å bli mamma, helt ned til det selvironiske. Det tror jeg hjelper mange av de (oss) som kanskje opplever at verden via SoMe ikke stemmer overens med egne erfaringer, og som begynner å tvile på seg selv. For man skal være sterk psykisk for ikke å føle seg mislykket når Fotballfrue og gjengen viser frem sin verden.

  5. HAHA, som jeg kjenner meg igjen! Jeg var også dum nok til å skrive ned alle disse tingene jeg skulle/ikke skulle gjøre mens jeg ennå var gravid.. Det tikket inn en del kommentarer med ordene “bare vent” der altså 😉

  6. Hehe, kjenner den igjen. Jeg hadde også: ikke ha ungen i bare bleia på kjøkkenbenken mens man lager mat. Finnes det noe mer uhygenisk? Ironinen ble en stellematte på den delen av kjøkkenet vi ikke brukte, det var så langt å gå ned i kjelleren til badet….

  7. “Skal hvertfall sove i sin egen seng” -Han kan sove i senga vår til han er 25 hvis han vil!
   “Vi skal ha barnevakt tidlig! Bare fordi vi får barn betyr det ikke at vi ikke skal ut å kose oss” -Skal vi bestille bord til den restauranten 23.august 2035 eller?
   “Det blir koselig med baby, men vi skal ikke glemme at livet er mer enn bare baby altså” -herregud, se så søt han er med grøt i hele trynet mens han slår i bordet, skriker, griner og er trøtt a!

  8. fy faen så glad jeg er for å ha kommet over din blogg! du er hysterisk morsom og har masse selvironi! jeg digger deg <3 Bloggen din er blitt min favoritt, uten tvil. er ikke mange blogger man leser som man gapskratter av 🙂 Hilsen ny leser

  9. Haha 😂😂😂 jeg ble også mamma i mars og kjenner meg SÅ igjen i det du sier 😄😄😄 veldig artig å lese bloggen din når jeg er i akkurat samme situasjon selv 👍😊 blir litt flau når jeg tenker tilbake på div samtaler med venninner, familie eller arbeidskollegaer om disse temaene mens jeg var gravid og jeg var så skråsikker på at nei jeg kunne aldri finne på å brette ut puppen på kafé, på kjøpesenter, på bussholdeplasser osv det fikk være grenser, man kunne liksom vente til man fant et mer skjermet sted, men nå ammes det jammen meg der og da når min lille finner det for godt at nå vil hun ha, ikke et snev av sjenanse hverken fra meg eller min kjære som også dessverre tror at pupp er løsningen på ALT 😜 jeg var også overbevist om at å reise fra noen timer for å få litt egentid alene, med venninner eller kjæresten skulle bli null stress haha blir nok en god stund til den daten skjer 😜 og barnerom er totalt bortkastet for denne mammaen her sover ikke et sekund om ikke lille er rett ved siden av. Så disse som måtte høre på mine avhandlinger om hvorfor jeg ikke skulle bli en Sånn mamma, har jammen meg gjort en god jobb med å jatte med og har vel bare ledd inni seg og tenkt bare vent 😜

  10. Eneste bloggen jeg leser, gir meg ekte godfølelse av at du formidler virkeligheten. Takk Line, du trengs.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg