Mer pupp og sånn!

Hatt en fin søndag folkens? Vår hoppeku fra innlegget tidligere idag står å beiter på gresset nå – i påvente av at Maren skal bli gammel nok til å hoppe rundt på den på plenen vår..!

Jeg fikk en hyggelig kommentar jeg har lyst til å svare skikkelig på, den var så fint formulert – og tar opp mange av de spørsmålene jeg får av dere der ute i forbindelse med det samtaleemnet som aldri liksom blir ferdigsnakket noengang – amming, og i mitt tillfelle amming med silikon.

Hei! Moro å følge bloggen din. Fikk selv en liten bebis nå i juni, og styrer litt med ammingen. Har silikon, og har blitt fortalt at det kan gå utover lagringskapasiteten. Kan du si noe om hvor ofte du pumper deg, og hvordan du syns det fungerer? Har gitt litt tillegg etter amming ett par ganger da bebis ikke har vært fornøyd og puppene rett og slett er tomme! :O Kanskje jeg burde pumpe meg hver andre time, om bebisen sover i 3-4! Det er mange veier til Rom som man sier, men fint å høre litt dine erfaringer ift dette. Tror du at du kan fullamme hele veien? Virker det som om produksjonen holder tritt med veslefrøkna sitt behov?

Takk for hyggelig melding, lille Mauren. (Lille Mauren er faktisk et av kallenavnene på Maren her hjemme, men uttales ikke som insektet mauren men Mao-ren, liksom.. anyway – det var en digresjon!)

Ja, silikon KAN gå utover lagringskapasiteten, men jeg har forstått det slik at melka ikke ligger oppbevart i “poser” inni puppene, men i små melkeganger. (Som blodårer, liksom..!?) Jeg innbiller meg at silikonen min hindrer disse melkegangene ved å presse på disse, slik at puppen oppfattes som “full” før den egentlig er det. Hvis puppen er full gies det signaler til å produsere mindre, og det kan vi ikke ha noe av i mitt tilfelle. I begynnelsen hadde jeg mer enn nok melk, da Maren hadde et behov på rundt 50-70 ml. Nå er hun oppe i 130 ml per måltid (sånn røfflig tror jeg) og jeg hadde nok ikke hatt nok melk til å tilby henne et fullt måltid uten all jobb jeg har gjort med amming/hjelpebryst, legge henne til ofte og powerpumping. Jeg har rett og slett tvunget puppene mine til å produsere maksimalt, tror jeg. Nå i det siste har jeg hatt masse melk og god trykk så Maren blir stappmett, så nå fullammer jeg. Men jeg har måttet tydd til både morsmelkerstatning og pumpet melk når jeg ikke har hatt noe å tilby henne. Jeg ser ikke problemet, viktigste er at ungen min blir mett. Jeg hadde en prat med ei venninne og vi har kommet frem til at jeg fullammer med det jeg har og tilbyr ekstra om det trengs, enten det er erstatning eller pumpet melk – så føler jeg at jeg fullammer med det jeg har å tilby fra puppen og bjuder på litt ekstra fabrikert hvitt gull når det skulle trengs. 

Jeg pumper så ofte jeg bare har mulighet. Som oftest etter amming om morgenen og jeg VET hun er mett, slik at hun ikke maser på mer mat rett etter at jeg har pumpet. Da er det i såfall frem med hjelpebrystet og den pumpede melka. Ellers pumper jeg også etter at hun har lagt seg for kvelden, for hun sover gjerne 7 timer i strekk første delen av natten. Om natten har jeg maks produksjon – og pumper jeg ikke før de 7 timene så er puppene mine firkanta klokka 05.00!  Det er absolutt ingen tvil om at masse pumping får opp produskjonen, men jeg fant også ut at både vørsterøl og masse-masse vann er viktig! 

Her er oppskriften jeg følger:

Jeg vet at det føles som puppene er tomme på kvelden, men dette er vissnok veldig vanlig. Det sies også at barnet da er litt urolig, og det er nærliggende å tro at det mangler melk i puppene og at det er derfor han/hun er urolig. Det som er viktig å tenke på er at jo oftere han/hun ligger på puppen, jo mer går brystene i produsksjonsmodus. Babyen ber faktisk indirekte om at det må lages mer ved å ligge å kave i timer på puppen. Byr man på flaske da, så vet jo ikke puppa at de må produsere – derfor er hjelpebryst genialt, for da får du stimulansen og babbsen får mat! Det har tatt meg tid å forstå at det faktisk ER melk der, men jeg har dessverre utrooolig sen utdrivning (det tar lang tid før melka kommer ut i munnen hennes!) og dette fant jeg ut ganske sent i ammeforløpet. Nå får jeg medisiner for dette og det har hjulpet endel. Når andre får gitt melk på sekundet så tar det nå for meg 2-3 minutter får melka flommer. Før kunne det ta opp til 15 minutter!

Innlegget om handicap-puppen kan du forresten lese her!

Som svar på siste spørsmålet ditt så tror jeg nok jeg skal klare å fullamme med iherdig jobbing, svette og tårer – men jeg har ingen problemer med å ty til flaska med morsmelkerstatning når det blir for slitsomt for meg med pumping, medisiner og stresset omkring det faktum at jeg faktisk kan være helt TOM for melk i puppene til en tid barnet mitt virkelig trenger det. Vi har derfor vært flinke til å øve på å ta flaske, og jeg har ingen problemer med å gi henne erstatning om situasjonen tilsier det. At jeg ammer er også litt egositiske grunner. Jeg har matfatet med meg hele tiden og det er fint lite styr å gi pupp år jeg har melk i de. Ellers av fordeler for min egen del er at jeg virkelig nyter den stunden jeg har med henne når jeg ammer. Ofte har jeg henne bare i bleia liggende tett inntill meg i sengen og bare koooooser seg med maten. da er jeg veldig stolt av all jobben jeg har gjort med ammingen, selv om jeg på papiret er en slags fullamme-flaske-pumpe-delamme-erstatningsmamma. Det er mange dager hun kun får puppemelk, og andre dager der eg tyr til erstatning også. Det funker godt for oss, og bare tanken på at det finnes mange flotte alternativer til å gjøre barnet sitt mett, har gjort at mitt stressnivå absolutt har senket seg med tiden.

Nå skal jeg kose meg med mannen min! Vi har et års bryllupsdag!

Jeg vet IKKE hvorfor Torben står lagret som “Søren” hahahahaha!!!!!! Kan ha noe med at etternavnet hans står først – Sørensen-Husby; Torben. Bahahaha! Bedre enn “Fyr fra ferja 3” som jeg hadde i lange tider før jeg endret det…!

ÅÅ, jeg kunne lagt ut bilder fra bryllupet i all tid, men jeg skal skåne dere…;-)

Ha en fin søndag videre!

 

 

 

9 kommentarer
  1. Sjekk ut ammehjelpen.no der står det masse bra. Holder å pumpe i 10 min. Økedøgn pumpe hver 2 time i et døgn på natta holder det med en gang. Bruk synocinon spray. Det hjelper på utrivnings refleksen så melka kommer kjappere. Lykke til😀

  2. Over til noe heeelt annet enn babiser;) Kan du ikke legge ut litt bilder/ vlog fra huset deres? Ser så fint ut, også DEN utsikten a gitt <3

  3. Det er fasinerende hvor mye dette med amming engasjerer både på den ene og den andre måten. Takk for at du deler din side av saken, både hvordan du gjør det og hva du tenker. Jeg har tydeligvis vært heldig med min svangerskapsoppfølging for du har ikke lært meg noe nytt. I tillegg har jeg også brukt ammehjelpem for alt den er verdt. Det er to ting du ikke har tatt opp mtp amming, det ene er redusert risiko for brystkreft og det andre er den preventive effekten. Hvis Maren sover opptil 7 timer er du jo enten nødt til å pumpe deg imellomtiden eller gjøre sånn som meg, prioritere søvn og derfor bruke annen prevensjon. Mitt barn er så sugesvak at hun klarer ikke pupp, men får morsmelk og kun det på flaske. Jeg har visst nok melk til 10 mann og hesten. Mitt beste pumpetips er å ha noe hjernedød underholdning på tvn/ mobilen når man pumper. Ikke ta det feil, men både rosablogger og supporterfrueblogger passer ypperlig til dette, alle episodene av SKAM også for den saks skyld. Takk for at du deler på bloggen, morsom lesing. Imponert over den nye uteplassen deres, du er visst interiørblogger også. Ha en fin dag.

  4. Tusen takk for at du tok deg tid til å svare, og ett ordentlig svar! 🙂 :)All ære til deg for den innsatsen du har gjort ift amming. Det tror ( og vet… ) jeg har tatt mye tid og fokus i starten. Litt fortvilende, bra når man får til, og destod mer frustrerende når man føler man ikke får til. Litt morsmelk er bedre enn ingenting. Du har virkelig gått inn for å få dette til, og har nok fått igjen for det! Tommel opp for deg og jobben du har gjort.
   Og igjen, takk for svar. Som Maja sier, dette engasjerer både den ene og den andre. Men det viktigste er vel uansett at barnet har det bra og legger på seg, også skal mor overleve.. og kanskje helst far også 😉

  5. Lille mauren: Så hyggelig du likte svaret mitt, jeg likte som sagt veldig godt sørsmålene dine og de var viktige og godt formulerte. Ikke rart jeg blir stolt av å ha en leserskare som er så BRA! Helt enig at dette engasjerer, og jeg står ved min plan om å amme så lenge jeg kan og bidra med litt fabrikert hvitt gull der det trengs. Maren er superhappy, og da er vi også det 🙂

  6. Maja: De to tingene du nevner som fordeler er selvsagte ing, jeg tenkte ikke jeg måtte nevne det for det er jo heldigvis veldig opplagte ting 🙂 Jeg er klar over at siden det går så lang tid mellom ammingene på natta så må prevensjon fikses, og det er det gjort allerede 🙂 Hjernedød underholdning er gull når jeg pumper, pleier også å bruke youtube aktivt! (“Baby laugh” og “people that does stupid things” er favoritten..!)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg