Min høyst gjennomsnittelige fødekropp 4 dager etter fødsel.

Siden jeg slo et slag for mammakroppen i tidligere innlegg forrige uke, så bestemte jeg meg for å gjøre som så veldig mange har gjort før meg – jeg vil også dele et 4 dagers post-gravid bilde. Det tok 3 måneder å bli fortrolig med det.

Her er prinscreen av hvordan min deilige mammakropp så ut 4 dager etter at jeg klemte ut en 3600 grams glatt kyllingfilet av en unge.

Jeg er så drittlei av å ha gamle spiseforstyrrede tanker i bakhuet fra da jeg var i 20-årene, og føler vel egentlig at jeg har ingenting å tape på å vise dere hvordan MIN kropp så ut etter fødsel. Jeg ser ikke ut som modellene på instagram, men jeg tror og håper jeg ser ut som gjennomsnittet av oss. Jeg skal innrømme at jeg ser på dette bildet med stor stolthet, men også en frykt for å skulle utlevere så mye av meg selv. Stolthet fordi kroppen min og jeg sammen har gjennomgått en transformasjon som 22 år gamle spiseforstyrrede Line ville tatt stor skade av å se – men som jeg nå er heeeelt rolig på. Frykt fordi jeg er redd for sammenligninger i negativ retning. Hvorfor klarte hun ikke holde vekta, hun som var så flink til å trene og spise sunt? Jo, fordi jeg valgte selv å legge fokuset på kropp på hylla de månedene jeg bar på datteren min inni den magen du ser bilde av der. Å holde vekta og være pinlig opptatt av å holde seg slank og trent gjennom et svangerskap var ikke en prioritet for meg. Derfor fikk jeg ikke barn som 20-åring, fordi jeg visste at fokuset mitt på kropp var en annen en den sunne innstillingen jeg har til det nå. 

Min største trøst er at jeg har en helt normal kropp, som har latt seg endre av en helt normal vektoppgang i et egentlig ganske normalt svangerskap. (Med bekkenplager som gjorde meg relativt lite mobil mot slutten) og ut kom en helt Unormalt nydelig unge selvsagt. Og som med normale kropper så lar den seg enkelt bli både mindre og strammere om jeg har behov for det, men igjen absolutt ikke et fokus i disse dager.

Jeg vet ikke hvor jeg vil med å legge ut dette bildet. Jeg vil bare vise dere at jeg ikke skjems over kroppen min lengre. Og etter forrige ukes applauderende tilbakemeldinger, så kjente jeg at jeg elsket at det var så mange andre normale mamser der ute. Jeg har – per dags dato – aldri elsket kroppen min høyere der jeg valset rundt med sting, strekkmerker og bind som var like store som Vestfold fylke de første dagene etter fødsel. 

?men at jeg savner å komme meg igang på spinningsykkelen igjen, det skal jeg ikke fornekte. Men det handler om å få energi nok til å løpe rundt etter arvingen min fremover, ikke at skinnyjeansen som ligger innerst i skapet skal passe igjen. 

Det er også viktig å påpeke at jeg på ingen måte syns det er unormalt å være slank igjen rett etter en fødsel. Alle kropper er ulike og som dere vet så har en annen frue lagt ut bilde av kroppen sin etter fødsel som er helt anderledes enn min. Det er ganske så normalt det også, altså! Det trenger ikke bety at noen har jobbet hardere eller hatt andre fokus under graviditeten, men kropper reagerer rett og slett forskjellig på graviditeter. Heldigvis! Den flotte fruen jeg refererer til er Caroline Berg Eriksen som så ut som seg selv i kroppen etter fødsel, og det er også HELT greit! Vi har begge født et barn, og vi er like stolte av hva kroppen vår har klart, begge to 🙂 

Høyst normal fødeSupporterfrue // Facebook // Instagram // Snapchat: Linevictoriahus

 

55 kommentarer
  1. Nå ble jeg lei meg over at du måtte legge ut dette berømte 4 dagers bilde. Uansett kroppsfigur man har etter fødsel så er vel ikke det som skal være fokuset når man har født barn? Ja, kjempebra (!!) tenker mange når kvinner som ikke ser ut som supermodeller etter en fødsel legger ut bilder av hvordan en “normal” mammakropp skal se ut, men hvorfor hele tatt behovet for å eksponere kroppen sin i sosiale medier? Hvorfor har man et behov å ta bilde 4 dager etter en fødsel? Slike bilder er jo med på å skape et kroppsfokus uansett hvilken figur man har. Er gravid selv og skal snart føde, og må si meg utrolig lei av alt kroppsfokuset det skal være etter å ha født et barn. Jeg håper 4 dager etter min fødsel at telefonen ligger mellom to sofaputer på lydløs og fokuset mitt er kun rettet på babyen og kos. Elsker bloggen din, men dette innlegget skuffet meg..

  2. MariR: det var synd at det skuffet det, Mari – men det tok meg 3 måneder og var ikke et fokus jeg hadde rett etter at jeg fødte. NP kan jeg med stolthet si at det ikke er det nå heller – men at jeg elsker kroppen min! Og du – den ser likedan ut fremdeles 🙂

  3. Synes du er flott jeg! Hurra for alle mammakropper uansett fasong eller str:D hurra for dem som tenker mer på barna enn å være såkalt “perfekt” .

  4. Det blir mye snakk om kropp før og etter fødsel, men slik har det desverre blitt i dagens samfunn. Jeg var veldig godt trent før svangerskapet, nylig gått ned 10 kg og var fit. Så ble jeg gravid, og grunnet min autoimmune sykdom ble jeg veldig dårlig og endte opp med å legge på meg 30 kg! Omtrent hele svangerskapet gikk jeg med dårlig samvittighet, helt til jeg den siste måneden bare ga f…. Rett og slett 🙂 å herregud så deilig det var å slippe dette fokuset, bare nyte tiden og innhente energi. Så fødte jeg en perfekt jente i januar❤️ jeg måtte ta et bilde etter noen dager, uker, mnd etterpå.. Men ikke pga kroppspress men pga hvor fasinert jeg er av hva min kropp faktisk får til 😀 jeg er mere fasinert over evolusjonen (viss det er riktig ord) enn hvor jeg passer mine gamle bukser, for de passer fortsatt ikke snart 6 mnd etter! :p ja vell, kroppen min er ikke som før, men fy søren så stolt jeg er av den! 🙂 7 kg for mye, men jeg sitter her med min smilende baby og ingenting annet betyr noe! 🙂 Kroppen blir som den blir etterhvert.. Kanskje den går tilbake til det den var, kanskje ikke.. Men det gjør ikke meg noe! 🙂 Takk for at du deler historien din, er fantastisk gøy å lese!! 🙂 og bra du er stolt av kroppen din, du er faktisk blitt mamma og for en god jobb kroppen har gjort! 😀

  5. Jeg følte meg lekker smekker etter ca et par mnd med første barn. Etter nr 2(keisersnitt) følte jeg meg stor som et hus. Fortsatt like feit 🙁 med litt heng over arret som er typisk etter snitt. Med kronisk sykdom som gjør at jeg hverken kan trene eller jobbe blir det tøft å gå ned i vekt. Wish me luck. synes du så lekker ut jeg 👌🏼

  6. Jeg er ingen lege, men for en gravid kvinne og nybakt mor så kan det umulig være sunt for hverken mor eller barn å være tynn som ei flis. Litt ballast er naturlig og du ser fantastisk ut, bortimot så fantastisk som min kone ser og så ut etter flere barn😊

  7. Tusen takk for at du deler så mye av deg selv. Det er en fryd å lese ☺ Det er godt å lese om hvordan det virkelig er etter man får barn og at man ikke skal skjemmes for hvordan man ser ut.

  8. Du er herlig! Elsker bloggen din, holdningene dine og en fantastisk formidlingsevne:) Fortsett sånn <3

  9. Syns du er tøff som viser mammakroppen. Min ser slik ut fortsatt 6 mnd etter fødsel. Men med tanke på hva kroppen har gått igjennom de siste 10 mnd før babyen kom så skal man være stolt. Du har tross alt vært en babymaker og du kan være stolt for det. Maren er jo beviset på at du kan å lage perfekt baby i denne gode mammakroppen 🙂
   Syns det er moro å lese bloggen din. Spesielt etter at du ble gravid. Stå på. Hilsen desembermamma 😊

  10. Heia du! Enig i at kroppsfokuset har tatt av og jeg ikke er interessert i å se disse 4 dager etter fødsel- bildene. Men megarespekt for at du poster bilde av deg selv når dette er noe du aldri hadde gjort før mtp kroppssynet ditt før. DET er awsome det. Håper flere følger og aksepterer at vi alle er forskjellig, og vi bør feire kvinnekroppen uansett hvordan den ser ut. 🙂 Min venninne sa noe fint hin dagen: jeg er kanskje ikke helt fornøyd med hvordan jeg ser ut, men aldri om barna skal høre det. De skal lære at man skal være fornøyd med seg selv åkke som. Vel talt, og vel blåst for din del. Nyt sommeren, den nye statsborgeren og valkene. Tid for å evt trene dem vekk får du senere 🙂

  11. Helt enig!! Jeg fødte i februar, har aldri følt meg bedre i min egen kropp enn hva jeg gjør nå!! Den laget min sønn, og den mater ham fremdeles!! Hurra for ALLE mammakropper! Uansett form og fasong!!

  12. Flott mammakropp!kropp er abolutt ikke rikitg fokus 4 dager etter fødsel som du selv sier. Jeg synes det er viktig at det er noen som viser frem hvordan en naturlig mammakropp virkelig ser ut etter 4 dager. trist at kropp skal være i fokus bare noen dager etter fødsel. for meg er det det siste man skal tenke på etter man har født.
   Jeg synes du har et sundt forhold til kroppen din. Stå på! 🙂

  13. Det å gi kritikk til Line for å dele bildet viser i grunnen at man ikke har forstått hva kritikken rundt negativt kroppspress har handlet om. Det er ikke irrelevant hva slags kropp man viser frem. Bloggere som viser frem sine tynne kropper gir fingeren til ansvaret de har. De driter i om de får andre nybakte mødre til å føle seg dårlig. At de har fokus på kropp etter fire dager er noe annet enn at Line nå noen måneder etter fødsel lager et innlegg i debatten. Dette oppfatter jeg som en motvekt til alle de som postet bilder som faller utenfor normalen. Jeg vil igjen berømme Line for at hun er sitt samfunnsansvar bevisst. Hun greier å forstå det få andre bloggere forstår, nemlig at i motsetning til en privat dagbok, så har man lesere som man også bør ha i tankene.

  14. Kropp er kropp! Den kan trenes tilbake til slik den en gang var. Hvem bryr seg hvordan den ser ut rett etter fødsel? Den har gjort en sinnsykt stor jobb og burde hylles uansett hvordan den ser ut! Fokus skal være på sunn baby og ikke kroppen under svangerskap og etter svangerskapet! Du er flink!!👍🏻👍🏻

  15. Synes du ser flott ut jeg, synes din kropp er vakrere enn de som ser ut som om de aldri har vært gravid.

  16. Jeg ble også litt skuffet over innlegget. Jeg synes det også i siste instans gir fokus på kropp og kroppspress.

  17. Du er herlig! Skulle vært flere som deg. Et herlig friskt pust I en ellers usmakelig bloggverden. Stå på! Heier på deg!
   Klem fra Sørlandet

  18. 19:02. Med så mange skrivefeil på så få ord så var det vel du som var idiotisk. Dere som kritiserer…les engang til da så kanskje dere skjønner☺ sunn kropp og sunne innstillinger er det jeg ser mest av her.

  19. Så herlig!! Akkurat sånn så jeg ut å. Samme trusa også 🙈😜 Gjorde meg ingen ting, syntes bare det var så sinnsykt deilig at ungen var ute og at kroppen føltes lettere igjen. Nå når ungen min er 6 mnd så har jeg begynt med trening igjen, fordi jeg først nå var klar for det. All til sin tid ☺️

  20. Tusen tusen takk 🙏🏼 Jeg er 21 år og du gir meg et svar på at mammakroppen er fantatisk! Heia deg, jeg vil ha flere som deg og mindre fotballfruer og andre fruer som gjør meg stressa på kroppen både før og etter fødsel. Igjen, tusen tusen takk!

  21. Hurra! Dette var bra greier. Kjempefint at du orker å ta ansvar som offentlig person. Verden trenger sunne idealer. Er sikker på at du hjelper en masse jenter med dette innlegget.
   Selv fant jeg som ung ‘kroppsnormaliteten’ i boka ‘Kvinne kjenn din kropp’ men det er ca hundre år og en matpakke siden, og nå googles det mer enn det leses feministisk litteratur, så dette blogginnlegget er særs viktig.
   Kritikerne vil ha det til at det ikke burde være nødvendig å skrive noe om det i det hele tatt, men så langt har vi ikke kommet enda – fremdeles trenger vi en motvekt til såkalt etablert skjønnhetsideal sånn at folk får se et mangfold av kropper.

  22. Det er helt utrolig hvordan dette kroppsfokuset tar av, pre og post gravid. Normalen er du og meg, og veldig mange andre fruer i Norges land, dessverre er det unntakene som får mest oppmerksomhet. Slik er det jo med alt, ellers hadde jo aldri f eks en viss fotballfrue fått så mye blest heller…Jeg måpte av hennes bildet, men tittet kjapt på ditt bildet og tenkte; vel vel, d var jo nok en normal jentekropp som jeg til vanlig ser hele tiden.
   Jeg veide 62 kg før jeg ble gravid, veid det hele livet, nå veier jeg 74 kg og gullet er fem måneder, det tar tid å gå ned i vekt, det er helt ok og helt normalt!!!

  23. Stine: Jeg hadde faktisk lyst til å legge ut “før/etter” bilde av fra da jeg trente masse og rett etter fødsel… Som en omvendt greie liksom, men jeg ble så gira på å bare legge ut et helt vanlig bilde av en helt ordinær kropp – for det er sånn den kommer til å se ut en god stund fremover…!

  24. Du ser flott ut!❤️ Obs. Man ser veldig godt bilder av datteren din i rekken med småbilder under bildet, lett å zoome inn og se. k

  25. Jeg tenkte mer på om du hadde noen sabla knestrømper på deg! Etter nærmere ettersyn så jeg jo at det var et “buksa på knea bilde”! Sier sitt!
   Jeg klarer ikke lenger å ta en push-up en gang, før jeg deiser i bakken. Men jeg klarte å få pressa sønnen min ut! Mitt største bekymring etter fødsel var om jeg klarte nr to etter å ha blitt klipt og sydd opp til rompestjerten! Det klarte jeg! Heia Line

  26. Var superfit og veide 62 kg før første barn. Tre barn og 20 år senere er jeg veltrent og sunn og veier 72 kg. Magen blir aldri igjen det den var, men spiller det noen rolle når min yngste på 11 som fortsatt elsker mammaen sin sier: magen din er jo litt bløt og bølgete men det er jo ikke rart for det har jo vært tre barn inni der! Etter fødsel nummer to husker jeg at mannen min ville forsikre seg om at de ikke hadde glemt igjen noen inni der….

  27. Heia heia 🙂 her er den lille minimannen 7 mnd allerede, mora blir glad av de som er lite selvhøytidelige og viser det helt normale. Rart at det skulle være nødvendig å varsle om at det er normalt- men slik har altså verden blitt.

  28. Haha! Nei, for all del gå gjerne med knestrømper og! Jeg tenkte for orden skyld på at så lite tenkte jeg over at kroppen din var verken det ene eller det andre😊 Helt innafor alt sammen!

  29. Vet du hva? Jeg gikk opp 40 kilo på ni!! Mnd, og vet du? Jeg elsker kroppen min, og det er 6 år siden… Jeg har strekkmerker herfra til danmark, men jeg elsker tigerstripene mine! 😁

  30. Jeg har vært fan av deg helt siden MessTV, og for meg handlet det aldri om kropp men om personlighet. Og DET har du MASSE av! På en positiv måte, selvsagt. ~_~
   Har selv hatt spiseforstyrrelse, gått over til treningsfreak og nå – etter 2 barn (nå 5 og 7 år) og 10kg tyngre – er jeg lykkeligere enn noen gang! Jeg trener fordi jeg har lyst, kroppen min fungerer nogenlunde slik den skal og jeg kan spise moderate mengder av det jeg vil. Jeg er på ingen måte noen supermodell, men jeg trives slik jeg er. Det er alt jeg ønsker for meg selv og alle andre rundt meg, uansett hvilken form de er i. <3

  31. Jeg orker ikke mer ekte kropper, ekte ansikter og ekte følelser, som må poengtere at de er ekte. Finnes det egentlig noe mer basic. Hvorfor er denne kroppen bedre enn en tynn kropp etter fødselen?? Det blir helt feil å si at dette er den “ekte” barsel kroppen, fordi det finnes så mange! Uavhenging om man er tynn eller ikke!

  32. Synst du ser flott ut 😀 jeg var også en av dei som fikk kroppen tilbake innen 48timer. Forstod egentlig ikke hvordan. Jeg har aldri vært den som har trent før graviditeten og under graviditeten. Men da fikk jeg virkelig se at alle er forskjellige jeg fikk ikke noe særlig stor mage heller. Selv om jeg spiste for 5 avogtil hahahaha 😂 men mamma var like.født 6 unger. Fikk aldri noe stor mage og magen forsvant kjapt etter fødselen. Så ser ut som jeg har arvet det 😛
   Det jeg mente med hele innleget mitt var ar alle kropper er ulike, og alle ser flotte ut uansett. Det viktigste for meg var å kunne bære et friskt flott baby 😀

  33. Heia deg Line!! 👏🏻👏🏻
   At ikke folk skjønner at det egentlig ikke er selve bildet som er budskapet i dette innlegget altså ..:) Vi trenger så sårt noen som står fram og normaliserer kropp og helse uten å male det rosenrødt. Jeg tror at med slike sannheter så blir flere jenter rusta til hva som møter dem ute i den store verden. Et lite eksempel er flere av mine venninner som har grått i flere mnd pga vanskelig og smertefull amming, og som senere prater varmt om amming til intetanende fremtidige mødre…
   Jaja. Jeg skulle likt å hatt deg som rådgiver på en ungdomsskole eller videregående der det er helt full av “20 år gamle spiseforstyrra Line” 🙂 Der hadde du passa bra inn 🙂

  34. Fy søren, du er RÅ!
   Så utrolig frigjørende det er med mennesker som deg, som tør å vise hvordan realiteten faktisk er for de fleste av oss etter 9 måneder med vagging, bekkenløsning, minimalt med søvn ( for man må jo jaggu tisse 20 ganger i løpet av natta), og ikke minst cravings.
   Synes forresten det er en egen prestasjon av deg å gå i vanlig truse dag 4 post-fødsel. Bodde i bleier og nettingtruser i langt over 1 uke altså 🤣😂

  35. Maren: Min venn, det der er ingen normal truse… Det er et tremannstelt fra Cubus, og jeg bruker de ennå – de er så stretcy at jeg han sette meg fast i døra hjemme, men være på Kiwi før jeg merker det strammer litt liksom! 🙂 I love you!

  36. Digga innlegget og bildet! Var gjenkjennelig. kjekt å se en normal kropp etter fødsel, på sosiale medier! Man begynner jo å tro at alle hopper rett inn i den vanlige jeansen en time etter fødsel, alle andre enn en selv liksom… Du er kul!

  37. HAHAHAHA, dævver! Cubus og teltshopping venter i morgen ass 🤣
   Måtte bytte ut hele undertøysskuffa etter Oliver ble født. Fant ei stringtruse nederst i skuffa her om dagen. Ble litt sånn “hva i alle dager brukes dette til?”..

  38. Tusen takk, fantastiske Line, for at du velger å dele ♡ Jeg er selv gravid, og har fulgt deg siden den dagen du dukket opp på Google søket mitt for 5 måneder siden da jeg søkte etter en humoristisk måte å se på alt som skjer under graviditeten på. Bloggen din har vært et must for meg siden, og jeg er stolt av det kroppen klarer å produsere på ni små måneder. Og å se så flott ut som du, fire dager etter fødsel, er helt fantastisk! Takk for at du slår et slag for oss som kommer til å være sexy-lubne etter fødsel! Heia kvinnekroppen og rett fokus ♡

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg