Om å gi ansvaret fra meg. 

Ferietid var assosiert med litt stresstid for min del før avreise. Ikke pga pakkingen og slikt, men rett og slett fordi jeg ble bragt ut av mine (våre) faste rutiner. Det viser seg i ettertid at min frykt var helt totalt unødvendig. 

Her er nok av barnevakter jeg kan stole på, og etter Maren er like komfortabel på fanget til pedagog-tanten sin, sin bestemor og farfar, onkel Thomas og yngre kusiner som på fanget til en litt i overkant overbeskyttende mor.

For en deilig oppdagelse!

(Dere vet jo at jeg er litt skeptisk til å bruke bilder av Maren i sosiale medier, men her lar jeg det være et unntak…)

Maren blir så godt tatt vare på at jeg tilogmed har fått en lang powernap midt på dagen, og lange trilleturer på henne med svigerfar har det også blitt. Jeg trenger ikke være redd for at hun ikke får nok mammakos, for her er det kos på alle de andre ni fangene som finnes!

Jeg trodde faktisk ikke at ferietid faktisk ble ferietid for mor også. Men etter denne oppdagelsen, at det faktisk ER mulig å slippe sin 3,5 måneder gamle baby av synet og overlate ansvaret til familie – det er i aller høyeste grad mulig. Ammingen må jeg riktignok fremdeles gjøre, og ved et par anledninger har jeg følt meg som en matstasjon mellom slagene der Maren har kommet opp i fanget, fått mammakos og så blitt dulla med av andre igjen. Jeg har tilogmed rukket å få melkespreng mellom slagene, fordi jeg ikke «overmater» henne slik jeg vanligvis gjør! (Nå er det store og gode måltider fremfor de korte supene når vi er hjemme, faktisk litt deilig at hun har regulert dette selv!)

Om morgenen er det oppi senga og dullekose med familie – og jeg har blitt fortalt av pedagogen i familie at det er kjempefint å la henne bli trygg på andre mennesker enn bare primærpersonene(mamma og pappa). Dette vil vise seg veldig positivt når Maren skal knytte seg til andre mennesker i livet – både barnehage, skole og når hun blir enda eldre. Alle i familien er med på å lage grunnmuren hennes.

Jeg tror at i løpet av denne ferien har terskelen (og skuldrene) mine senket seg et stort hakk. Jeg kommer ikke til å være så «gæærn» på barnevakt midt på dagen, eller la noen trille Maren. Jeg tror rett og slett jeg begynner å forstå at mange andre kan tilby veldig mye av det samme som meg, men ha overskudd og lyst til det også! Det gagner både Maren og mamsen tror jeg. En glad mamma, en rolig pappa og en lykkelig Maren som er på ferie med en haug med aupæler og familie som passer godt på henne. Nesten så jeg gruer meg til å reise hjem igjen, men nå er i hvertfall terskelen så lav at jeg kan sende avgårde en melding og få barnevakt på timen om det trengs. 🙂 Jaggu lærer man noe nytt hver eneste dag!

Forresten, jeg har fått litt “pes” for at jeg skrev at hun våkner tidlig (08.00) – og det var ikke meningen å virke bortsjemt. Men vi har vært bortsjemt med at hun våkner senere enn det, så det var ikke meningen å støte noen ved å si at 08.00 er tidlig, for det er det virkelig ikke i babyverden! Sorry til alle trøtte mamser og papser der ute!

I morgen skal jeg forøvrig gjeste Mammabanden på snapchat hele dagen (avreise fra Danmark) så det er bare å henge seg på snapchatten deres, det gleder jeg meg til! Snapchat: Mammabanden

Ha en fin-fin dag videre!

/Line Victoria, dansk supporterfrue

 

 

 

12 kommentarer
  1. Som om jeg skulle skrevet det selv. Begynner å slippe taket omsider jeg også, har ei tulle på 11 uker. Meeen det er godt for mammahjertet når vesla sutrer og det er bare mamma som er bra nok da.

  2. Hadde det bare vært så enkelt :p
   Har ei lita ei på snart 1 år som skal være noen timer sammen med besteforeldrene sine på søndag. Det blir da 1. gang de har henne helt alene noen timer. Og det er kun fordi de maser hull i hodet på meg om å få ha henne litt :p Ellers har hun kun vært sammen med meg eller med pappaen når jeg har vært på jobb. Kjenner jeg gruer meg maks allerede, selv om jeg vet det kommer til å gå kjempebra. Sliter “litt” med å slippe taket da kan du si 😉 Fantastisk å lese bloggen din forresten, har vært fast leser i flere måneder nå!

  3. Vi har ei på snart to, vi jubler om hun sovner før 21, setter kryss i taket om hun sover hele natten og er veldig glad om hun sover over 07. Alle tre samtidig har vi enda tilgode og oppleve 😂

  4. Godt å lese et slikt blogginnlegg:-) Vi er på ferie hjemme hos familien min, og min manns familie. Alle vil kose og bære på lille jenta vår på snart 4 uker. På en måte er det fint å se at hun sovner i fanget til andre, og jeg vet jo godt at all hjelp de tilbyr er i beste mening og for å avlaste oss som foreldre, men må innrømme at jeg kjenner litt på den at jeg gjerne gjør alt selv! Når alle familiemedlemmene har fått kost og klemt er det jammen meg godt å få henne tilbake i mammas fang!<3
   Det skal dog sies at de midt-på-dagen-lurene jeg får ta når bestefar og mormor er ute og triller henne gjør veldig godt 😉
   Fortsatt god sommer!<3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg