Ammetåka kommer sigende!

Mammaflause 2.

Egentlig ikke en flause, mer en litt idiotisk handling gjort i ammetåka.

Maren klør i gommene, og jeg tenkte jeg kunne kjøpe noe å bite på til henne. Jeg tar selvsagt google i bruk, og blir anbefalt en giraff som heter Sophie. «Flott!» tenker jeg og drar til leketøysbutikken.

Jeg er vant til at det koster å ha barn. Bleier, klær og det viktigste – greit nok. Det lever jeg godt med på samvittigheten. Mange av de fineste tingene vi bruker masse er også gaver. I tillegg har jeg vært flink å fått arvegods også. I går kjøpte jeg riktignok ny babygym som kostet over 1000,- og så var det denne tyggegiraffen da, som google-mammaene instendig bad meg kjøpe. 

En tyggeleke. Laget i gummi. 329,-.

WHAT?

I ammetåka dro jeg kortet, og innså der og da ikke hvor mye 329,- egentlig er. DET ER JÆVLA MYE PENGER FOR EN GUMMISAK SOM SKAL I MUNNEN!

I ettertid viser det seg at nettopp denne tyggeleken er sykt populær blant snobbemammaer. Det viste jeg ikke! De samme mammaene med nyeste Reimadress og splitter ny barnevogn til bruk i barnehagen. Der stod jeg da, med en overpriset tyggeleke til min lille Maren som ikke kunne brydd seg mindre om prisen. Jeg kunne gitt henne en first price tannbørste og hun ville kost seg med den.

Her er hva de skriver om den: Sophie the Giraffe blir raskt ditt barns beste venn. For over 50 år siden ble Sophie the Giraffe født på den franske landsbygden. Siden den gang har hun blitt både kjendisenes og barnas favoritt.

Aaaaah, kjendisenes favoritt altså. Det forklarer saken. Det samme som skjedde da vi kjøpte den eksepsjonelt dyre barnevogna. «Kardashians favoritt». Jeg elsker vogna altså, ikke missforstå – men den var jaggu dyr også  så om jeg ikke hadde lagt min elsk på den hadde Torben med bankkortet drept meg!

Hva er det som får oss mammaer (og pappaer) til å innbille seg at det dyreste er som regel det beste? Gurimalla, hvis det skal fortsette slik så blir jeg kjapt raka fant. Jeg har ingen problemer med å bruke penger på nødvendige ting, men jeg merker at penga flyr fordi jeg rett og slett lot meg villede av Googlemammaene som skrev at denne bare MÅTTE jeg ha, alt annet var bare å oversè. Jeg har jo selv noen utvalgte saker jeg ELSKER og som jeg er glad jeg har brukt penger på – men en tyggeleke? Nah.. Jeg vet sannelig ikke. Ironien er at hun nå gnikker den hele tiden mot gommene sine, og lyden av gommegnikk mot parabenfri gummi er bare helt smashing asså. Hun elsker den, dessverre. 

Da vi kjøpte vogna kjøpte vi også litt ekstra stæsj til den. Blandt annet en “håndmuffe”. Altså, pels til å ha på håndtaket (som fastspente votter liksom) og det var jo ganske overkill med tanke på at Maren ble født i slutten av mars og en relativt varm sommer var foran oss.. Vi hadde ikke engang fått barn, men den håndmuffen bare MÅTTE vi ha. Måtte vi det? Kommer jeg til å se Torben med henda trøkt inni en pelsmuffe mens han triller? Nope! 

Å kjære vene, det vil komme uendelig mange slike kjøp fremover, jeg bare håper jeg kan holde hodet kaldt. 

Og alle de pengene jeg har brukt på de flaskene med 958 forskjellige tuter som alle lovet at de skulle minne mest om en brystvorte og gjøre overgangen lettere fra pupp/flaske/pupp? Og det ammeteltet (jepp, et telt til å tre på meg når jeg ammer!) er noe av det mest idiotiske jeg har kjøpt. Jeg gikk fra å være den som tenkte at jeg kunne jo bare dekke meg litt til eller snu meg vekk eller evt bruke flaske – til å bli den som ammer overalt, hvorsomhelst, nårsomhelst. Ble rett og slett den som satte meg midt i glaninga til folk! 😉

“Se på meg, alle sammen! PUPPÆR!!”

14 kommentarer
  1. Den giraffen kjøpte vi i en “mini-utgave”, endel rimeligere enn ordinær pris. For jeg fant den ene på babyshop som var feilpriset, hele 50 kroner billigere enn de andre (som helt sikkert nylig var priset opp), og i tillegg var det nattåpent og 30% på blant annet Sophie. Damen i kassen prøvde å sno seg unna, men damen her kjenner kjøpsloven gitt! Det var nesten som at kortet mitt smilte da jeg tastet kode og ok 😁😁😁
   Muffe til vognen får man kjøpt på ebay!! Ganske billig, tror jeg gav 100,- Har brukt min masse, for jeg har september-baby. Kan også brukes som sitteunderlag, så kanskje du kan bruke den nå likevel? 👍
   Ønsker dere en flott helg!
   Christine

  2. Kastet vår Sophie etter at en gutt i barselgruppa holdt på bli kvalt av den!! Også lest om flere slike tilfeller, så vær obs!

  3. Haha, måtte Google ammetelt, for i min hjerne så jeg for meg ett telt du tredde deg inni på en måte, som smash mannen på reklama😜
   Gjorde også utrolig mange unødvendige kjøp i babytiden, som f.eks sånn liten parasoll til vogna, kjøpte heller solskjerm. Men kan også opplyse om at når ungen blir større blir det også en haug med unødige kjøp, ting de maser etter som de MÅÅÅ ha, når foreldre eller besteforeldre gir etter for presset blir tingen helt uinteressant🤑😝

  4. Hadde sophie the giraffe til førstemann ( ble tygd i stykker, så brukt mye i det minste ). Vi hadde da mye latter med å lese bruksanvisningen til denne, i følge produsenten er den så fantastisk at den så å si kurerer kreft hvis du bruker den riktig!

  5. Jeg har ei lita jente på 6mnd og jeg er villig til å gjøre absolutt alt for henne og alltid velge det som er best for henne. Men for meg var det ikke en tanke om å kjøpe denne dyre vognen folk går rundt med. Emaljong eller hva den vognen heter. Vi har hus bil osv men å kjøpe vogn til over 10.000kr slo meg absolutt ikke. Barnet mitt ligger godt i ei vogn som blei kjøpt for 3000kr. Føler folk går rundt og ser på vognene og jeg synst det er dumt!! Ikke alle har lyst å kaste ett så stort sum gjennom døren! Jeg kjøper heller ting som er dyre som ho har bruk for i mer enn 2år!
   Blei sitt nedepå her en dag på ett stor butikk. Var en vennegjengen 3stk med alle slike dyre vogner og dei kikket på meg og jeg kunne se at dei snakket om vognen men som kansje ikke var like fik som deres men like behandling er den helt sikkert! Man lager ikke ett barn for å kjøpe dyre ting som jeg kan gå rundt med og vise til folk.

  6. Bomkjøp og penger flygende ut av vinduet… siste av denne sorte er en brystpumpe til 749kr, nøyaktig lik den jeg hadde glemt hjemme. Ps: håndmuffe skal jo være dødsnødvendig (spesielt siden min til 449kr ligger i boden og venter på høsten)

  7. Blakk mor på helgetur.: hadde rolls roycen av dobbel pumpe som kostet over 2000,- . Endte opp med å bruke venninnas gamle, enkle (dog elektriske) helt gratis… kjøpte ørten oppblåsbare stellebord på IKEA. Bruker et håndkle på tur, eller fanget mitt hvis det bare er tissebleie. Gikk all in på vogna til 13.000. Irriterer meg over at den føles litt lav. BAH!!!!!

  8. Hihi. Titta på den giraffen jeg også. Ble ikke noe av da jeg så prisen. Ga han heller en av slikkepottene mine. Den er lett å holde i, og god å tygge på x)

  9. Jeg blir litt matt av at du snakker ned andre mammaer og kaller de snobbemammaer. Jeg synes det er provoserende at vi ikke snakker hverandre opp heller, vi er alle mamma på hver vår måte. Jeg er langt fra en snobbemamma, men jeg kjøpte ny bugaboo, kjøper nye reimadresser på minst 50% salg og kjøpte ny vogn til 2500,- da vesla begynte i barnehagen. Er jeg snobbete?? Kanskje vi skal begynne å backe hverandre opp uansett hvilket utstyr vi kjøper til barna våre.

  10. R: Ah, ikke meningen å tråkke på noen tær. Mente bare at det er veldig poppis blandt snobbemammane som er veldig opptatt av slikt å kjøpe biteleke til 339,- 🙂 ellers har jeg selv kjøpt reimadress på 50% og Bugaboo- vogn, så jeg har jo selv blitt snobbete! Jeg mente bare at det er så lett å rive seg med i alt man bare “må ha” i følge internettet og trendene!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg