Mensenbrun bil – kjøpt!

Vi har verdens beste bil. Den gamle Michubitchien som ingen klarer å stave navnet på. Vi sier bare Mitsu`n. Eller SUV`en om vi har lyst til å høres snobbete ut. En gang innimellom sier vi Outlanderen, for det høres ut som vi er friluftsfolk. Men når jeg sier Michutbischi så sier Torben «prosit».  

Anyway. Den bilen har fulgt meg i tykt og tynt. Jeg kjøpte den da den var fremdeles «ny», sporty og ganske kul, og det er vel de siste adjektivene jeg kunne brukt på den bilen idag. For min gæmle skrothaug har blitt 14 år gammel. Og den behandles og oppføres i grunn deretter også. Pappa lo ganske greit da jeg kom hjem med den for mange herrans år siden; «Denne skal jeg ha så lenge den holder!» sa jeg stolt. Ja, det sa jeg faktisk – for etter ca 178 andre biler på samvittigheten i en alder av noenåtyve, så trudde han vel ikke så veldig på meg. Men joda, jeg er i ferd med å runde Mitchubishien. Jeg elsker den like høyt fremdeles selv om det er på tide å ta inn noe nytt i garasjen. Så vi har kjøpt ny bil. En mensenbrun IX35 SUV.

Jepp. Mensenbrun.

Du ser det ikke så godt på bildet, men sånn rødbrun.

Litt fordi jeg er ganske lei av grå biler. Og fordi jeg ikke liker å kjøpe den fargen som «alle andre har». Så da gikk jeg for mensenbrun. -VI- gikk for mensenbrun, selv om Torben kaller den chestnut. 

Jeg liker å være litt vågal.

Men når man er vågal så kjøper man -IKKE- Huyindai. Takk for den, enda et bilmerke jeg ikke klarer å stave.

Anyway – bilen er kjøpt og den er driftsikker i tillegg til å være mensenbrun. Den har navigasjon, ryggekamera, firehjulstrekk og panorama-tak. Vi har faktisk kjøpt luksusutgaven av en Huoinday. Det er litt som å si at man har kjøpt de dyreste serviettene på Nille, men hey den er grådig fin. Egentlig ville jeg ha Range Rover Evoc eller hva den heter. Hvit. Men det er det andre mammabloggere som har kjøpt, og jeg ville ikke herme. Dessuten strekker ikke blogglønna til verken den dyreste Volvoen eller BMW`en som andre fruer har gått til innkjøp av. Det finnes viktigere ting enn dyr bil å fjonge seg med i Bamblelandet der vi bor. Skal du være gæærn og kjøpe råflott kjøretøy i Bambleland så kjøper du den dyreste traktoren Felleskjøpet har å by på, en John Deere i R8-serien. Eller en cabriolet. Da er du sykt gæærn. Og kommer antageligvis ikke opprinnelig fra Bamble og/eller er nyskilt.

Vår nye bil hentet vi hjem igår og lot den gamle traver`n stå igjen på parkeringsplassen til bilbutikken. De ville riktignok ikke ha den i innbytte, så den leveres inn for atter en gang å få has på den. Det er liksom vært noe galt med den hver eneste månede nå, (hver eneste lønningsdag, har det i grunn vært ganske merkbart at det har vært noe galt?) så vi gir den en siste sjanse til å la seg reparere igjen. Og så blir skjebnen den at den blir stående i påvente av at mannfolket får tatt ferdig førerkortet. Ikke så lenge, får vi håpe. Det blir bil nr. 2 som Torben skal bruke tur/retur jobben. Hundien blir «fin-bilen» i ca 10 år fremover. 

/Line Victoria Husby-Sørensen, FørstegangsHundayseneier!

 

8 kommentarer
  1. Vi har også luksusutgaven av en ix35, og jeg elsker det ryggekameraet :p pluss at der er god plass i baksetet til barneseter. Vi har ei på 2 og ei på 8 måneder. De sitter i en besafe izi combi x4 og en recaro hero 1. Besafe setet tar ganske stor plass, men Vi har god plass både til toåringen og til oss selv fremsetet 😉 eneste vi savner er bedre plass til vogna. Vi har emmaljunga duo edge og den er svææær. Det ble trangt om plassen da vi hadde den med bag og ei babyjogger city mini GT, men det gikk. Nå har vi invistert i takboks:p dere har gjort et godt valg! 😀

  2. Kjøpte ikkje du en VW et eller annet? Eller blandet jeg med noen andre?🤔
   Uansett veldig fin bil og lurt å velge vekk det alle har, både jeg og andre i familien har stått mer enn en gang å dratt i døra på feil bil🙈

  3. Vi byttet til bilstol på minste nå i sommer. Mest fordi der recarosetet ikke selges i butikk her i Ålesund, og vi ville prøve det før vi kjøpte. Største byttet når hun var nesten 6 mnd. Hun trengte rett og slett og komme lott høyere opp og se litt ut av vinduet. Hun var en illsint veps npr vi kjørte 🙁 nå er det største som har recarosetet da det kan roteres (OG brukes bakovervendt til ca 4 år) og minste har besafesetet da det har bedre liggestilling:)

  4. Flott bil, sånn utenpå 😄
   Ang skifte av bilsete, så mener jeg å huske at MaxiCosi Cabriofix går til 13 kg. Men om Maren er lang i ryggen og selene går nedenfor skuldrene må dere bytte før. Bak på setet er det en luke med instruksjonsbok, bla litt i den, der står det nok om dette 😁
   Vi måtte bytte setet tidlig med Daniel pga selene! Og det var sånn plutselig over natten at akkurat DET skjedde! Prøv det nye setet i bilen før dere kjøper, slik at dere kan kjøpe et som passer i bilen uten at Torben må sitte med beina ut vinduet… eventuelt i baksetet.
   God helg til dere!
   Klem

  5. Jeg har også hyundai (som det skrives😂), men uttaler det bare “hundai” dno om det er rett, men alle skjønner hva jeg mener:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg