Mams ute og gjør byen utrygg.

Unnskyld Langesund, mamsen lufta seg litt igår!

Barnevakt: Check.

Kald øl på frys: Check.

Konsertbilletter: Check.

Gode venner: Check

Øl i kun moderate mengder og vettet noenlunde i behold hele kvelden: 

I går hadde jeg min første barnevaktopplevelse, M ble sendt til Bestemor med babybrezzamaskin og penkjolen pakket ned i reisebaggen. Mor fant forøvrig frem den eneste kjolen som passer over hofta, og flate sko. 

It`s time to do some rock`n roll, baby. Bortsett fra at det var Røyksopp og ikke akkurat rækkenråll de vartet opp til dans med. Egentlig var det ikke RØYKSOPP heller tror jeg. For det var virkelig ikke en eneste av de gamle, kjente låtene de spilte. De bare stod der oppe og snurra skiver, liksom. Hvis man reklamerer med Røyksopp med store bokstaver på en festival, så trodde jeg faktisk det ble et spektakulært sceneshow og de låtene vi nynner på fra Røyksopp – men nope! Nada! Nix! Men whatever. Øl ble det vaffal.

Mor med sprengte patter allerede kort tid inn i vorspillet på terrassen måtte stå i kupumpa 20 minutter i stua. whuuuuut, whuuuuut, whuuuuut, låter pumpa. Den lyden kjenner alle menn som har hatt pumpeglade fruer. Og når du drar den av så kommer et lite «smakk». Anyway. Pumpa meg før jeg dro ut. Og så møtte jeg veggen. Ja, nesten bokstavelig – for du skjønner, jeg hadde tidenes «worst mom ever»-episode på nevnte konsertplass sine skitne toaletter. Mens jeg stod og hang med overkroppen over dassen og håndmelket meg (jepp, det er akkurat det man må gjøre), stod dessverre spruten til alle andre kanter enn ned i doen. Det er nemlig slik at melheganger i puppen sitter litt i forkjellige retninger, og jeg kom i skade for å sprute ned veggen inne på dass der før jeg faktisk oppdaget det. Melk overalt, melkebonansa til tusen! Jeg kunne slokket en brann på dass med melkesprengen min!

INNSKILD! Men jeg tørket så godt opp jeg kunne etter meg altså. Men dette var altså et lite arbeidsuhell! Jeg har aldri håndmelket nedi en dass før! iiik!

På vei ut døra følte jeg meg litt tom. Ja, bokstavelig talt. Pattene fikk sin naturlige heng nedover navelen igjen og jeg var klar for litt mer syrehodepop fra scenen og øl til 125,- for 0,4 i plastglass. Fin skal man være på Wrightegaarden, og drikke mikrobryggeriøl. (Ouch, glemte hodepinen Pale Ale kan til tider gi dagen derpå, fortrengte minner..)

Mens jeg gav syrehodepoptechnoen en sjans, hoppet jeg opp og ned foran scenen og lata som jeg digget. Følte meg som jeg var 21 igjen. Med kroppen til en 34 åring, og kleshabitten til noen som så sårt hadde prøvd å pønte seg for en skjelden kveld på by`n.

«Det går fint med oss, Maren sovna klokken 20.00».

SMSen fra bestemor kunne ikke gledet meg mer. AAAAhhhhh, skuldre senket og en ny øl i anmars. Konsert ferdig og turen videre over til Victoria Gjestgiveri, som på folkemunnet bare kalles «Hotellet». To øl senere, observert i taxikø men ble kjørt hjem av søsteren til en av festfølget – og BANG, fant meg selv i sengen med pumpa ved siden av meg. Atter en gang melkeskvetter over alt. Jeg bare lå flatt i senga fremdeles og starta pumpa igjen. Whuuuuut, whuuuuuut, whuuuuuut? Torben løp i skytteltrafikk mellom soverommet og toalettet for å tømme overfylte begre med melk. Jeg bare lå der som et halvdødt slakt og fikk pumpet ut resten av moroa, og kjente lufta gå ut av ballongene under haka, før de atter en gang fant sin plass hengene ned til hver sin side av kroppen. 40 tusen kroner brukt hos plastikk kirurg for 9 år siden – du skal vite at de pengene føles ganske sure når silikonen har faller ned rundt brystvorta sammen med resten av tyngdekrafta. Sånn er det. 

Og siden svigermor hadde stålkontroll på lille Maren, og kunne informere om at hun hadde våknet nærmere 10.00 den morgenen, så var det fantastisk å kunne atter en gang senke skuldrene og ikke stresse med å hente henne. Lille sovedyret mitt oppførte seg selvsagt eksemplarisk! Så jeg satte meg i badekaret. Det er det beste jeg vet. Men er ikke veldig fan av at en 88 kilos supporter syns det «er så romantisk og hyggelig å bade sammen», så vi satt stua sammen som sylteagurk på glass i badekaret vårt denne søndagsformiddagen. KJEMPEDIGG. Nei. Uansett hva du leser i glossy magasiner, jeg finner det utrolig lite romantisk å bade sammen søndag morgen etter en tur ut på byen. 

Siden ammerutinene mine var helt ute å kjøre, så oppførte selvsagt mitt 40tusen-kroners dashboard derretter. Det rant over i tide og utide.

Når Maren endelig ble hentet, så var det uendelig godt å plugge patten inn der den hører hjemme, og Maren hadde absolutt ikke glemt gamle kunster. Så nå er vi i vater igjen, og rutiner på plass igjen. Fyyyy, så heldige vi er som har et sånt herlig vidunderbarn som koste seg så hos bestemor. Der var overnattingsbarnevakt-koden knukket. Jeg gruet meg litt, men følte at det bare var å hoppe i det. Og det gikk jo såååå bra, eneste som klager er puppene mine som har fått kjørt seg litt!

Lag dere en deilig søndagskveld, folkens!

9 kommentarer
  1. Heei 🙂 Digger å lese denne usensurerte og ærlige bloggen 🙂 Koser meg mye når jeg leser bloggen din, og innimellom må jeg bare lese noen avsnitt til min samboer for kjenner meg så godt igjen og på ting du skriver om.
   Sånn som med dette innleget 🙂 Det med å håndmelke. Haha. Første gang jeg håndmelken var jeg på hyttetur med damene i familien, og måtte tømme meg litt, så stod over vasken på kjøkkene. Ikke så smart, men men. Så nå finne du meg stortsett i dusjen og håndmelker, for der spiller det ikke noe rolle om det spruter 5 forskjellige veier. Haha.
   Takk for at du blogger så usensurert og ærlig!
   Hilsen mamma til jente på 11 månder i dag :)<3

  2. At jeg er fan har du kanskje forstått etter x antall kommentarer fra meg. *haha* Pleier aldri å kommentere på blogger, men med deg så “kjenner jeg deg liksom” 🙂
   Når folk deler så ærlig så føler man at man blir kjent, å man ser mange likhetstrekk.
   Når man snakker melkeku…. jeg pompa til min første for han fikk melk i sonde… å i tilegg til han, donerte jeg 40liter melk til melkebanken i Stavanger på 3 måneder!!!!
   Så jeg kjenner meg sånn igjen 😉

  3. Jeg så på bildet at du har avent brystpumpe, tror jeg? Men har du tatt ut puta i pumpa eller noe? Funker det bedre, hvis det er det du har gjort? Jeg syns jeg har så utrolig dårlig sug/vakum i min.
   Eh, haha, for 12 uker siden visste jeg ikke at dette med pumping eksisterte omtrent 😛
   Hilsen spørsmål-jeg-aldri-trodde-jeg-skulle-stille88

  4. Hanna: Jepp, har både avent og medela dobbel – mn får mest nytte av aventen faktisk:-) Puta i pumpa er på 🙂 Bare sørg for at udrivningen er godt igang (bruk den hurtige pumpe-greia / dråpene og sett på sug etter noen minutter.. Jeg masserer også rundt når jeg pumper.. Krever en viss teknikk!

  5. Uff Line, nå fikk jeg så dårlig samvittighet for kommentaren min på din IG ang bilde av bæsjebleia. Mammapolitiet er noen rass, lei meg for at jeg falt i fella sjæl.. jeg bare kjenner meg igjen i deg, jeg er (også?) litt klovn og blir hinsides selvironisk når jeg blir ukomfortabel eller møter nye folk. Med en 3,5 åring og ei på 10 uker har jeg bommet og vært morsom på hennes (eldste) bekostning med enormt dårlig samvittighet etterpå. Lille mennesket som tenker og føler ting i den lille verden hennes som handler om kake, farmor og barnehagen- og her sitter mor med andre voksne og ler fordi hun gjorde ditten og datten på nett. Jeg velger å være “morsom” på egen bekostning men jeg skal holde meg for god å kritisere andre som gjør andre valg. Venner? 🤗

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg