Ble påvirket av andres fødebag – SYKT fail av meg.

Det gikk opp for meg her om dagen – at fødefotballfruen som jeg ni-leste alle blogginnleggene til når hun skrev om graviditet og fødsel – vi fødte på samme rom på samme sykehus! 

Alle som kjenner meg vet hvor fan jeg er av den dama, så jeg ble nesten litt…stolt! (Og starstrucked, kan man bli det av å ha født på samme rom?)

(Bildet er lånt/printscreen fra carolinebergeriksen.no  (Caroline, om du leser dette – gi meg heads up om du ikke syns det er greit at jeg tuller med oss! Jeg veit du har lun humor, men vil ikke være dust heller..!)

Snart har det gått 5 måneder siden jeg ble mamma. En tid jeg har brukt på å styrke meg selv i troen på at det jeg gjør er riktig. Det er helt sjokkerende å se hvordan utviklingen har vært! Ikke bare har jeg lært meg å slappe mer av, gå mindre på tærne og gi litt mer faen – men jeg har oppdaget at selv de små tingene (som fødebaggen) faktisk var forberedt og pakket av Line som «trodde jeg visste» åssen det kom til å bli. Lets face it – det ble HELT anderledes enn jeg forestilte meg. Jeg leste meg opp på fødebaggen til fotballfrue, og selv om innholdet ikke ble like glamourøst som hennes nydelige silketruser og blomstrete ammeinnlegg, så sugde jeg til meg alle tipsene hun kom med..

Når jeg ser hva som stod på pakkelista til fødebaggen min, så har jeg skjønt at jeg må ha trodd jeg skulle på weekendtur med venninner den dagen jeg skulle settes igang med ballongfaenskapet. Allerede på det tidspunktet var jeg jo helt ute av «planeggingen» min, for jeg hadde jo sett for meg veer hjemme og råkjøring til sykehuset. Det ble en rolig biltur med en «L» fastlimt bak på bilen, for Torben øvelseskjørte. Alle trafikkregler ble med andre ord overholdt. Han blinket seg tilogmed INN i rundkjøringen, noe som har blitt en greie nå.

Fødebaggens «Don`t Need» for min egen del:

Hårføner til å føne hår og evt sting. (Forøvrig ikke noe “eventuelle sting” for min del. Korssting her ja, hånda opp på den!)

Er det EN ting som virkelig bydde meg imot etter fødsel var å SPRE beina til hver side å føne meg nedentil. Også fordi den høye hårføner-lyden ville vekket Maren, og å spre beina? vel, da måtte jeg nok blitt sendt bort til systua (igjen) tror jeg. 

Rettetang: (Må ikke forveksles med samme bruksnytten som en hårføner og stingene…)

Ser det ut som jeg fikk bruk for en rettetang?

Pene truser.

Hey, lets face it. Du bryr deg så jævlig lite om trusene dine som ligger pent pakket i baggen din. Eneste jeg ville ha var de deilige nettingtrusene og de kembosvære binda. Spar heller dine egne truser for det som skjer ut som et makabert åsted. Det blir liten tid til klesvask når du kommer hjem også, og trusene dine vil du bare kaste etterpå. Selv prøvde jeg en dag med Torbens boksershorts, men rett skal være rett – den tror jeg ALDRI han kommer til å røre igjen. Behagelig var det heller ikke, for det er en sånn pose foran til pungen, og skal jeg være helt ærlig så kunne jeg heller tenkt meg at boksershortsen var laget for oss med store bleieromper, ikke hengebollepung. Men meg om det da. 

Nattbind.

Jepp, hadde med meg ultratynne nattbind med 5 dråper. (Den som absorberer mest). La oss være ærlige, jeg kunne ikke brukt de til å ta rundt et papirkutt i fingeren engang. Jeg brukte Libero Touch bleier som lå lett tilgjengelige. De var myke, gode og det kjentes ut som jeg satt meg ned i en eng av bomull når jeg satte meg ned i senga. Dessuten hadde de sånne gamledagse bind som var helt herlige. Ikke med små vinger, de som er så store at de henger nedover låra dine. Derav veldig greit med «nettingtrusene» du får på barsel. Forøvrig vil jeg minne om den dusj-greia som ofte henger ved siden av doen. ELSK på den. Jeg spylte meg med rompe-pistolen (Bum-Gun, hvis du har vært i Asia og prøvd det, der bruker de ikke dopapir). Kaldt vann, og den var lykken for tisselura mi.

Raske karbohydrater.

Torben, kan du huske at jeg på noe som helst tidspunkt bad om maten jeg hadde pakket ned? Hans frykt for å se lefsene jeg hadde pakket ned i retur oppi et beger var så stor at han ikke gav meg noe mat fra baggen. Jeg klarte meg fint med solo-brus som Torben drakk opp. Dessuten hev jeg meg over alt de hadde i kantina der. Smakte fortreffelig!

Mage/Waist Band:

Jeg, som den store Google-guruen jeg er, hadde kjøpt et sånt «waitst band» til å ta rundt magen for å stive opp mage og rygg i etterkant. (Og visstnok få strammere mage etter fødselen) Fantes ingen sjans i himmelen at jeg tredde på meg den. Sorry ass, komfort før forfengelighet. Sånn har jeg det forøvrig ennå. Jeg vet ikke hva jeg tenkte på da jeg brukte 599,- på den. Jeg skammer meg over det kjøpet ass?

(Kort) Laderkabel:

Joda, lader er selvsagt fornuftig! Men sørg for at ladeledningen er LANG! Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg hang utenfor senga med armene mot veggen for å akkurat klare å ha i ledningen i mobilen. Og hver jævla gang den poppet ut så måtte Torben opp og putte den inn igjen. 

De lureste tingene jeg tok med var svarte, store joggebukser og løse singleter. Det er så varmt på barsel at alt med lange ermer var unødvendig. Og jeg er skjeleglad for at jeg hadde med meg min ammepute. Mange må amme MASSE de første 3 dagene for å få melka igang, og siden melka er hormonstyrt så er det bare å amme i vei for at produksjonen skal komme på topp når du skal hjem!

Forøvrig:

Alt jeg trodde om en eksplosjon av mammalykke idet hun ble lagt på brystet mitt var litt fraværende. Jeg sier ikke at den ikke var der, jeg ble bare så sjokkert over alt. Jeg var selvsagt glad, lykkelig og alt det der – men jeg var fader ikke lykkelig euforisk, med mindre vi teller med den koko følelsen jeg hadde etter å ha tatt i litt for hardt på lystgassen. I ettertid er jeg glad jeg har innsett at dette er helt normalt (men vi snakker ikke så mye om det!) men på en annen side har jeg brukt hver eneste dag på å bli mer og mer glad for den lille frøkna som dukket opp helt plutselig i slutten av mars. Så den kurven har vært sykt oppadstigende.

Jeg dreit faktisk IKKE på meg under fødselen. Midt oppi alt styret fikk jeg faktisk spurt om det. Men jeg dreit masse i forkant etter en runde med klystèret til Elisabeth. Som beskrevet i fødehistorien del 2 

Men alt annet som hører fødsel med, skjedde. Jada. Men jeg lever ennå. Jeg fikk se morkaka og studere den også, men jeg glemte å ta bilde. Var et instamoment jeg syns er trist at jeg glemte å dokumentere oppi alt.

Alle mine drømmer om å være hjemme og få tid til alt (oppussing, blogging, trilleturer, kafebesøk osv) blå slått rett ned i grusen da jeg oppdaget at barn krever 100% av oppmerksomheten min. Og når hun sover, så er det deilig å gjøre noe annet enn å ta ut av oppvaskmaskinen (hvilket jeg ikke gjorde når jeg var uten barn engang) eller rydde og vaske. (hvilket jeg heller ikke gjorde spesielt mye av da jeg var uten barn.) 

…og ja, det med å innrede barnerom i 1. etasje (når vi har soverom i 2. etasje) hørtes ut som en god idè da jeg “innredet” huset på papiret mens jeg gikk gravid. Litt humor at jeg tenkte at jeg bare kunne “stikke innom” i løpet av natten og amme, og så si meg ferdig og hun kunne sove videre og jeg gikk å la meg igjen. Riktignok fikk vi sovebaby, men det er takket være at hun sover med oss, og ikke at hun ble stuet bort i en annen etasje i en annen del av huset tror jeg. Venninnene mine med barn ler fremdeles av at jeg var så oppsatt på å legge henne på eget rom fra dag 1. Vi har et soverom ved siden av vårt eget, så når tiden er inne får hun det. I første etasje kan hun flytte ned til når hun blir tenåring..! 😉

Er det ikke morsomt med alt man TROR om hvordan ting blir, og så innsèr man hvor tullete man tenkte før man står oppi det…! Jeg har fått meg mange overraskelser på veien, er det flere enn meg som har måttet bite seg i leppa for hvordan man trodde det skulle bli versus hvordan det faktisk ble?

PS: Den jævla dyre bilstol-posen fikk jeg brukt to ganger. Jeg fikk barn sent i mars, med andre ord når det begynte å bli varmt. Hva tenkte jeg på egentlig?

Jeg dokumenterer min usedvanlige kjedelige mammaliv på instagram også 🙂

/Supporterfrue 

 

23 kommentarer
  1. Med termin 23.desember, så er jeg SÅ JÆVLIG GLAD for at finnes folk som deg, som ikke pynter på sannheten. Jeg kjenner jeg kan senke skuldrene, og la meg finne veien selv i jungelen av tips og råd. Samt å se at alt ikke må være så forbanna lyserødt og romantisk. TAKK, for at du er du.

  2. Herlig innlegg! Fødte i juni selv og leste også pakkelista til Fotballfrue før fødsel. Jeg må si jeg ble litt skremt over hvor mye hun hadde med seg. Jeg droppet sminken for å si det sånn, det kunne ikke falt meg inn å bruke tid på å sminke meg når jeg heller kunne sove, hehe. Sandaler til bruk i dusjen og når jeg ikke var sengeliggende var helt gull for meg! Synes det er utrolig kult å lese om fødselsopplevelsen din, mye gjenkjennbart 🙂

  3. Line, takk for at du deler så herlig og ærlig 🙂 Jeg koser meg virkelig med lesing på bloggen din. Med skrekkblanda fryd er det to mnd til min egen termin, og skjønner at jeg like gjerne kan innstille meg på at jeg ikke vet hva som kommer. Keep up the good work og kos deg i permisjonstiden!

  4. Herlig innlegg! Har termin om 3 mnd og jeg setter så utrolig pris på usminket smart informasjon!
   Let’s face it… jeg kommer ikke til å knaske hjemmelaget supersunne proteinbarer som smaker hoppetau, eller tenke på noe annet enn at den regionen som får juling skal få ha det som komfortabelt som overhodet mulig… gleder meg til fortsettelsen!

  5. Jeg hadde pc og Koss hodetelefoner med meg, noe som ikke sto på listen, men som ble med fordi jeg ble innlagt og satt igang. Måtte jo ha noe å gjøre på, så lang tid det kunne komme til å ta! Utallige episoder av Dyrepasserne på tv2 sumo ble faktisk sett de to dagene jeg lå på obs-posten.
   Men hold deg fast; samboeren min pakket ned vannkoker, kopp og pulverkaffe!!! For han trengte kaffe! Da vi kom på føden laget han seg en kopp, hvorpå jeg ble kjempekvalm av lukten. Så den måtte han helle i vasken, og fikk ikke brukt den så mye mer.
   Han er fristet til å ta med kullsyremaskin på føden om vi får flere barn. Helt hektet på kullsyrevann skjønner du 😜 hahaha
   Ha en flott dag!!
   Klem fra Christine

  6. Fikk barn nr 3 14 dager før deg på samme sykehuset så jeg syns det er moro å lese om dine opplevelser,både før under og etter fødsel:)Ting blir som regel aldri helt som man tenker,spesielt med det første barnet.En av di tingene jeg tenkte at jeg ikke trengte var bæresele.Jeg bare lo når mannen sa at jeg burde ha en sånn og jeg sa da at det trenger jeg iallefall ikke.Men med en liten en som ikke liker seg så godt i vogna måtte jeg til slutt kjøpe en.Kan ikke gå å trille med den ene hånden og bære med den andre;)Det er nemlig fryktelig tungvint,Hehe

  7. Jeg bommet også skikkelig på fødebagen. Jeg hadde Googla masse og pakket som bare det… jeg tok keisersnitt og klarte vertfall ikke å bruke mine egne truser, fikk til og med med meg sykehustruser hjem 😂 jeg kunne bruke en av joggebuksene jeg tok med, for den kunne jeg dra helt opp til navlen… også hadde jeg ned en maxikjole jeg fikk brukt. Ellers gikk jeg mye rundt i sykehusskjorte. Sko fikk jeg ikke på meg, for jeg hovnet opp i beina dagen etter fødsel… så det ble ullsokker på meg. Etter to dager fikk jeg på meg crocks i det minste. Følte meg lite fin i sykehusskjorte, gule ullsokker, blå crocks og strikkejakke… hadde med fire bukser, fire t-skjorter, 10 truser (!!), 6 par sokker og en treningsbukse jeg ikke fikk brukt… sminke hadde jeg ikke med. Ikke hærfører og rettetang heller. Og den do-dusjen er skikkelig fin når man har tatt keisersnitt og ikke klarer å snu seg ordentlig for å få tørket seg, og også fin når man er dårlig i magen pga smertestillende… det viktigste jeg pakket var (lang) lader, kamera (tok ca 500 bilder på 9 dager), tannbørste og tannkrem, hårbørste og strikker, ullsokker og strikkejakke.

  8. Leste igjennom hele fødehistorien din uken før terminen min var og det er jeg så glad for at jeg gjorde. Du pynter ikke på sannheten som de fleste andre bloggere gjør ;p Noe som førte til at jeg var ganske innstilt på at fødselen kom til å bli vond, tøff og hard. Med den innstillinga kom jeg meg gjennom vakum og et hav av sting, og nå sitter jeg her 4 uker senere og kunne faktisk født igjen allerede nå.. Så takk for at du kaller en spade for en spade!! Og mamma på heltid er sikkert og visst, frøkna her i hus har bestemt seg for å hverken sove på dagen eller nattan 😉

  9. TAKK for at du ikke pynter på sannheten, Line! Jeg er 22 og har enda ingen barn, men føler meg bedre forberedt av å lese dine opplevelser.

  10. Har ett par venninner som ikke har barn og jeg skal sååå sende dem dette innlegget, de er også av den type som skal gjøre “sånn og sånn” når de føder og får barn. 😀
   PS: waist band kommer godt med om du får delte magemuskler (diastase)jeg fikk det og bruker beltet når ryggen gir etter.

  11. Ingen stress det å føde vel? Bare å ligge rolig og avslappet på en seng, høre på musikk, og presse litt noen timer. Så er det bare å ta en dusj og dra hjem.
   Ikke mye å lage styr om 🙂

  12. Hahaha😂 Morsomt😂😂😂 Husker jeg pakka med meg noen truseinnlegg… i tilfelle ‘noe’ skulle komme ut av kroppen! Da jeg reiste hjem hadde jeg på to bleier👍👍👍

  13. Åååhaha, deilig innlegg, kjenner meg så godt igjen! Blei også helt glad i de der nettingtruseshortsene og de deilige bleiebinda på sykehuset😂
   Og det er så fint at du ikkje romantiserer følelsene for den nyfødte babyen, men forteller det som det var for deg(og som eg trur gjelder maaange andre, meg sjøl inkludert).
   Takk for klok og gøy blogg her, og for fine innlegg på ammehjelpen på fb 🙂

  14. Jeg er så glad for at du (som når ut til mange) nevner det med at du ikke fikk den o store lykkefølelsen det sekundet du fikk lille på brystet. Det tror jeg det er mange som ikke vet at kan skje. Jeg hadde aldri tenkt over det før ei venninne fortalte meg om sin opplevelse. Lykken kom etterpå. Jeg tenkte “hvordan er det mulig?”, men vet du, akkurat det samme skjedde med meg. Jeg var glad og fornøyd og alt det der, MEN den store lykken og kjærlighet fylte ikke kroppen min før senere. Mannen felte en tåre, det gjorde ikke jeg. Jeg var veldig glad for at min venninne hadde fortalt meg dette, hvis ikke så tror jeg kanskje jeg hadde begynt å lure på om det var noe galt med meg. Så tusen takk for at du deler humoristisk, men også dønn ærlig, det er så viktig. Jeg digger deg. Forresten så hadde jeg en drøm om deg for litt siden, vi var ute å hadde noen drinker. Tipper det var fordi jeg leste innlegget ditt om pumping på bar rett før jeg skulle legge meg, haha 🙂 Gleder meg til neste innklegg

  15. Takk for et herlig innlegg! Jeg går i fødsel hvilken dag som helst nå med min første, og har ennå ikke pakket fødebagen 😛 men du har fått meg til å innse at comfort er det eneste jeg trenger tenke på 🙂 Takk for en herlig blogg og en god latter. Fikk meg til å slappe av litt mer 🙂

  16. Jeg var også innom fotballfrue sin pakkeliste, men noe sa meg at jeg romantiserte fødselen hvis jeg tok med meg mine beste blondetruser og rettetangen.. Jeg var så heldig å komme over et forum som informerte om at de snasene hvite nettingtrusene de har på sykehuset, samt de flotte bleiene, kunne kjøpes på apoteket 😀 Trodde jeg skulle være litt eldre enn 23 år når jeg gikk til innkjøp av Tena Lady-produkter, men altså -old women know comfort, for å si det sånn 😀 Babybleier funket også, bare å brette inn flappene som er på sidene 😀 Hoho

  17. Hahaha 😅 fødet noen dager etter deg å er som å høre meg 😅 Selv Om jeg banna hun ene jordmoren opp å ned på Skien sykehus etter 2 dager med modnings piller kom endelig ballongen! Laderen datt ut konstant å eneste som var godt var vestlands lefsa 😛 Ba om å få med noen netting truser og bind heim å må innrømme jeg ble overrasket når de kom ned en pakke av hver ting <3 Levde med de trusene til nesten 2 mnd etter 😅

  18. Bilstolposen blir fin å bruke utover høsten å den da,er bedre å være pakka inn i en sånn,enn for mye klær 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg