M over på eget rom, mamma sover alene!

G`morning!

Her har det jaggu skjedd saker. I forrige uke kom vi ved en slags tilfeldighet til å legge Maren i sengen sin som hun har hatt stående ubrukt ved siden av vår. meningen var bare å legge henne der mens jeg hentet snuttefilten og da jeg kom tilbake sov hun som en stein. I 10 timer! 

Jeg lurte på om det kunne være tilfeldig, så vi testet dagen etter. Skjedde igjen, sov gjennom natten. Våkner for frokostpupp i 06-tiden, da tok jeg henne i sengen vår – puppet og så sov vi 3 timer til. 

Det kan virke som hun den siste tiden har våknet når jeg har lagt meg i 00-tiden når vi har samsovet. Da pleier hun å strekke seg etter pupp, men ikke orke så mye av den. Mest for kosen, liksom. Jeg tror faktisk jeg har kommet i skade for å vekke henne når jeg legger meg, og at det da er puppekos hun vil ha. Etter at hun havnet i egen seng har søvnen hennes blitt mye bedre og lengre uten puppekos eller mat!

Så hva skulle jeg gjøre? Jo, jeg ryddet ut av rommet ved siden av hovedsoverommet (har vært et kontor tidligere, tror jeg..), malte litt og flyttet senga hennes inn der – samt at jeg monterte kamera over sengen. (Har jo ikke hatt behov for babycall med kamera før, men skal hun sove med en vegg imellom oss følte jeg det var litt lurt..) 

Og da lurer du kanskje på hva som skjedde? Veeeel. Hun sovnet på 10 minutter og sov ti timer. Jeg hentet henne inn til meg på morgenkvisten og fikk noen timer til på øyet med henne mens hun inntok frokostpuppen. (en stk sprengt betongkloss, kjentes det ut som!)

Jeg som har hatt henne i sengen fra dag 1, kjente litt på det at hun plutselig ikke lå ved siden av meg. Men det kan virke som hun føler seg trygg og mett om natten på eget rom, så da har vi rett og slett tatt i bruk barnerommet. Jeg trodde faktisk det kom til å bli en god stund til, men dette føles nesten litt som “hennes” avgjørelse. Jeg har jo merket at hun har snudd seg vekk etter pupping om natten, og sovet videre uten å faktisk spise noe særlig. Men så lenge hun fikk sove uten å bli vekket av lukta mi og bevegelsene mine i sengen, så sov hun veeeeldig godt i sin egen seng. Faktisk sovner hun nå fortere enn hun pleier å gjøre på puppen når jeg tar en “ninja-exit” ut av sengen etter leggetid. Herregud, og jeg som trodde hun var avhengig av puppen for å sove? Har visst vokst seg av det, vil jeg anta..! 

Så – nå er ekteskapssengen “vår” igjen, og jeg feiret med å se på serier i sengen til jeg sovnet, slik jeg pleide å gjøre før vi fikk barn. 

Babyrommet til Maren er bare en slags mellomstasjon. Hun skal ha rom nede i 1. etasje, men det blir en stund til. Så det lille kontoret ble gjort om til babyrom i hui og hast igår. Rosa, grått og hvitt – ikke noe fancy-pancy. Har foreløbig en deilig ammestol der inne, faktisk en av utemøblene våre som uansett snart skal flyttes inn. En stoooor grå kursvstol. Benken som har blitt brukt til kontorpult malte jeg i samme rosa, mens den gråmalte skuffesjenken som jeg aldri har skjønt hvor jeg skal sette ble satt under og passer perrrrfekt! 

Ellers får vi kanskje slenge opp noen bilder på veggen der, men sånn sett blir ikke dette noe permanent pikerom. Men som mellomstasjon i tillfellert mor må opp om natten så er det perfekt å ha henne vegg i vegg med hovedsoverommet 🙂 Badet ligger jo tvers over også, kort vei til alt!

Ikke at jeg er noen interiør-arkitekt akkurat, men det var viktig for meg at den rosa fargen matchet liksom litt den vi har i gangene våre. Vi har “Muskattnøtt” i gangen, og jeg så for meg en brun-rosa farge som tok opp fargen i gangen og som stod fint til grått og hvitt også. Syns det i grunn ble bra jeg! Tok meg 3 minutter å bestemme farge, ikke en haug med prøvebokser eller prøvemaling heller – malte det på typ 45 minutter med en vannbasert farge som ikke er farlig sånn luktmessig. KÆNUN! (Fargen heter forøvrig Delightful Pink fra Jotun)

PS: Som du ser malte jeg ikke alle veggene rosa, det ble en fondvegg og den store benkeplaten som går langs hele rommet på andre siden av sengen – det var mer enn nok rosa! 😉

Neida, sååå…. Sånn går det hjemme i heimen! Føler vi har fått en stor jente nå, selv om hun ikke er mer enn 5 måneder om ei ukes tid! Blir det rabalder i løpet av natten fyker hun rett tilbake i mammas seng, for jeg kommer til å savne samsoving kjenner jeg… Men på en annen side – suuuupert at hun trives med det selv, hvis ikke hadde hun vel ikke sovet så trygt og godt i så mange timer vel…?! 

BX-tQ8og2BJ

Jess, jeg er klar over ledninger og kvelningsfaren. Derfor har jeg flyttet sengen litt lengre vekk fra veggen. Forøvrig blir det nok å sette ned madrassen et hakk lengre ned om ikke så altfor lenge. Hun begynner jo tidsnok å “klatre”, huff! De glorete lysa er forøvrig grå og hvite, men det ser ikke akkurat slik ut på bildet…!

Damn, hva skal jeg gjøre nå? Kanskje få orden på hovedsoverommet igjen? Rydde alle gulpeklutene og de for små bodyene som ligger strødd rundt om der inne..! 😉

/ Supporterfrue – Line Victoria 

7 kommentarer
  1. Hei!
   Veldig fin farge!
   På helsestasjonen på 3 mnd kontroll fikk vi beskjed om at man bør vente til 1 år eller i hvertfall 6 mnd med å flytte de inn på eget rom pga risiko for krybbedød. Hva tenker du om det?

  2. M: jeg er forsåvidt enig! Og det var faktisk planen i forhold til hvordan vi samsov i samme seng så fint de første 5 månedene. Men det er en vegg i mellom oss og åpne dører, samt kamera med lyd og bilde-sensor, samt enda en ekstra for lyd (den “bærbare” står der også) og etter å ha diskutert med de som jobber med nettopp slike ting så er det ingenting i veien for å gjøre det slik (Altså ha henne på eget rom) når hun uansett sover natten igjennom. Hennes søvnkvalitet er jo bedre uten å bli vekket av hosting, dytting, bevegelse og lignende – og hadde hun vist det minste tegn til misnøye så hadde jeg hentet henne inn til meg igjen. Hun sover uansett alene fra 20.00-00.00 når vi samsover, eneste forskjellen nå er at jeg ikke vekker henne klokken 00.00 med mitt “bråk” i senga… hun våkner av seg selv sånn i 5/6-tiden og da tar keg henne inn til meg. Jeg har lest MYE litteratur om nettopp dette, og føler meg trygg på at det ser it til å fungere for oss. Ellers kan jeg nevne at MIN søvnkvalitet har blitt værre, for jeg savner hun sååå mye når jeg legger meg! Er jo vant til å lytte på snorkingen hennes ved siden av meg!

  3. Herlighet, for en kommentar..
   Det er alltid en fare med alt, uansett hva man gjør. Krybbedød er tragisk, men det er heldigvis liten risiko, enten man samsover, eller ei..
   Her er mini bikket 4 mnd, og vi holder på å pusse opp barnerommet, for å bedre søvnkvaliteten for meg og babyen. Hun bruker meg som smokk, og det er kos Det, hun sover – men ikke jeg 😃
   Viktig å lage gode leggerutiner tidlig, for det er vanskelig å endre jo eldre de blir.
   Tommel opp for Dere!
   Dette er min nummer 3, og jeg var på langt nær så reflektert i avgjørelsene mine med nummer 1 som det du virker å være 😊

  4. Hel!
   Det var overhodet ikke ment negativt, bare lurte på om du hadde hørt om dette og tanker rundt det.
   Høres ut som du har full kontroll 😊.
   Digger bloggen!

  5. Heisann. Skulle nesten ønske du hadde vært gravid før meg, har fått svar på mange ting og tenkt annerledes på ting etter p ha lest blogger din. Her ble junior lagt på eget rom allerede etter 1mnd. Han ble urolig av fars snorking, og bæsjet etter hvert måltid. Så da synes vi det var enklest å la ham sove, amme og skifte bleie I eget rom istedenfor å farte rundt i hele huset. Skal sies at han ikke sover natta gjennom etter at jeg begynte på jobb igjen, så nå havner han veldig ofte i vår seng midt på natten. Regner med barnehagen vil slite ham ut fremover.. Gjør det som føles greit for deg, det har iallefall funket for oss

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg