Tid for å ta litt grep! Sukk…

Ahh. Vanligvis pleier man å si at mandager er en ny start, men for min del er det idag – tirsdag 22.august som blir min nye, freshe start som nevnt i et tidligere blogginnlegg.

Det er på tide å ta fatt på de tingene som gjør meg litt sprekere i både huet og kroppen. Jeg har lenge gått og “hanglet” litt fysisk, siden jeg ikke akkurat har brydd meg nevneverdig om verken spinningtimer eller sunt kosthold. Jeg vet jo at humøret og kroppen min blir gladere når jeg er i fysisk aktivitet og holder sjokoladespisingen til helgene. Og la oss innsè det, det er ingen som er tjent med en mor som ikke orker å trille opp bakkene her på Ekstrand og som helt seriøst vurderer en liten elektrisk motor på barnevogna for å gjøre det akkurat litt lettere å komme seg på trilletur.

Idag har jeg en avtale med Nancy, som fikk meg til å endre fullstendig på både kostholdet og treningsgleden min. Litt mindre enn et år før bryllupet (september 2015) startet jeg på Livea-kurset hennes, og gjorde at jeg begynte å ELSKE trening. I løpet av graviditeten (med kvalme, halsbrann, bekkenplager og alt som hører til) så fikk jeg ikke anledning til å trene gjennom svangerskapet. Og nå etter fødsel har jeg vel strengt talt ikke brydd meg nevneverdig om de ekstra kiloene og den korte pusten min – bortsett fra når jeg er på trilletur. Da merkes formen min veldig godt, og jeg tar meg selv i å droppe trilleturer fordi jeg syns det er slitsomt..

Men hey – NÅ skal mor til pers! Jeg kommer ikke til å gå så hardt ut som jeg gjorde i 2015, siden jeg fremdeles ammer og trenger næring. Så jeg kan nok ikke råslanke meg eller trene to ganger daglig, men jeg kan så absolutt kontrollere sukkerinntaket mitt (som er skyhøyt!) og få meg noen spinningøkter i løpet av uka. (I tillegg til trilleturer selvsagt) Målet er definitivt ikke å bli superslank på kort tid eller se ut som en sylfide til sommeren, det handler vel i grunn bare om å ta tilbake formen sin – både mentalt og fysisk! (Selv om jeg elsker å være litt rund i formen, jeg er som regel morsommere da…)

Her er forøvrig en video av hvordan det gikk i september 2015 – og blar du i arkivet mitt så finner du sikkert masse spennende lesestoff der om du syns slikt er gøy 🙂

Kjenner jeg grugleder meg til å se Nancy idag. Gruer meg fordi jeg vet at fettprosenten ikke akkurat er hva den pleide å være før jeg ble gravid, men også gleder meg helt vilt fordi hun er tidenes motivatør når det kommer til å gjøre sunne endringer jeg kan leve med fremover 🙂

Også var det slikt med alt annet på bloggen min da. Jeg er ikke redd for å dele med meg hva jeg tenker og føler omkring situasjonen, for jeg vet jeg absolutt ikke er alene om å spise sjokolade samtidig som man ammer, og i tillegg klage på at kiloene ikke bare “renner av meg”! 😉

Det kan nok hende det blir et nytt blogginnlegg i kveld når jeg har fått resultatet av testen (den målemaskinen til Nancy som skal scanne meg) – for da er det stor sjans for at jeg trenger å snakke litt om det. HAHAHA! (True story!)

8 kommentarer
  1. Haha!! Kjenner meg sååå igjen… Det tok meg bare 2,5 år etter siste fødsel (jeg har født 6 ganger) før jeg gadd å gjøre noe med det… Men når jeg først var motivert, så klarte jeg det… Resultatet ble 32-35 kg mindre, og om man legger en slikt vekt i smørpakker på bordet, så blir det jævlig mange smørpakker!! 70 pakker meierismør liksom, borte vekk!!
   Jeg datt litt av den gode flyten i mai/juni, men har ikke gått opp så mye i vekt, så det jeg har jobbet for det gir jo resultater på lang sikt også 😊
   Jeg har trua på deg jeg Line!!
   You go girl!!!

  2. Jeg sliter også veldig med å komme inn i normalt spisemønster etter sommeren, så kanskje jeg også skal velge meg 22.august som oppstart på A4 livet med sjoko i helgene!
   For meg har kroppen min såklart forandra seg etter jeg fikk barn, men det som har forandra seg mest er hvorfor kropp er viktig. Etter barn er det som for eksempel å orke å trille vogna opp bakken, leke, ta med på fjelltur og ikke minst redselen for å spise seg så syk at en får hjerteinfark og dør fra både mann og barn!! Tror heldigvis jeg er langt fra det altså, men før var fokuset på utseende, med barn er det fokus på organer, muskler og energi 🙂
   Gleder meg til å følge for inspirasjon, lot meg inspirere av deg sist også, lykke til !

  3. Hei!
   Er i nesten samme situasjon som deg bare med en 3 mnd gammel baby.
   Håper du deler masse tips. Jeg startet også et bedre liv i dag😊

  4. Masse lykke til! Heie på dæ 🙂
   Satse på at motivasjon økes rett til værs her når du dele resultat <3
   For her jobbes det hele tia med kosthold å helse, både før at æ e 25 i haue og vil se bra ut, men også som Bo sa over, med fokus på organa,muskla og energi.
   MEN huff så vanskelig det e å finne tid og løst til å spring ut døren i treningsklær, når man må vente til ungan e i seng og klokka passere sofatid 😛 (den bedre halvdelen bygge ut hus, så da e æ 100%husmor)
   Koførr skal det egentlig være så vanskelig å bare gjør øvelsa hjemme på gulvet?? Koførr må det være så kleint å gjøre det foran dem som bor i huset? 😀 😛

  5. Det ER tungt å komme i gang. For min del klikket det først på plass da jeg skjønte at det var livsstilen som måtte legges om. For meg funker det ikke å slanke seg, fordi det er så utrolig lite kjekt. Jeg nåtte se på alle aspektene av kosthold og livvstil. Og så måtte jeg sette i gang med noe som jeg kan fortsette med hele livet. Hvorfor spiser du? Når spiser du? Hva spiser du? Hvor mye spiser du? Jeg har måttet skjære litt over alt, i stedet for å nekte meg selv ting. Spise litt mindre, tenke på om jeg kan erstatte noe av kosen med mer kalorifattige alternativer. Og så måtte jeg erkjenne at blodtrimming på treningssenter det gjør meg ikke glad, jeg kan holde ut en kort periode men så faller motivasjonen som en stein. Så derfor leter jeg etter aktivitet i hverdagen. Gå i stedet for å kjøre bil er et godt eksempel. Eller rett og slett ta med barna på en skogstur. Gå til butikken, sykle til byen etc. For det vanskelige er ikke å slanke seg, men å bli der. For kroppen tåler ikke at du får tilbake til livsstilen som du hadde før, dersom den livsstilen gjorde deg tjukk.
   Lykke til, Line!

  6. Den videoen der var UTROLIG inspirerende! (Ja, jeg ropte ‘utrolig’ mens jeg skrev)
   Fyff så tøff du er! Og at det går så fort!? Nå kan jeg angre meg for de fire (FIRE!) åra jeg har tenkt på å gjøre noe med formen(e). Ingen unnskyldning, nå skal jeg igang – takk for drahjelp.

  7. Så inspirerende video 😊 og for en forandring på kroppen 👍 Lurer på mye du gikk ned på 12 uker? Så det sto startvekt .
   Og spiste du vanlig mat ?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg