Nei, Anne Brith. Du kan fint betale for din egen mat.

En blogger gikk hardt ut og mente det ikke ble en date nr. 2 om mannen ikke dro opp kortet sitt og betalte for begges kaffe, begges middag eller begges kinobillett. Ikke bare første gangen, men også de neste. Tanken om at man skulle “gi uttrykk for at man ønsket å være med å dele regninga på date nr. 2, for så å syns det er turn off om han godtok det” syns jeg virker som et håpløst utgangspunkt for en hyggelig date. 

(Bildet er av en stakkars, forvirret mann)

Her roper vi høyt om kvinners likestilling og at vi ønsker å bli behandlet likt – men de gamle «reglene» som gjør at vi slipper å måtte betale for oss på date – det mener du er noe vi bør tviholde på? Stakkars mann, der gjør han alt han kan for å tekkes oss kvinner – vi skryter av at vi tjener masse penger og går med sko til 3500,- men forventer at mannen skal skjønne at han må betale for 15-kroners kaffen? Vi lever ikke på 40-tallet lenger. Jeg forventer ingenting, jeg. Betaler han kun for sin egen kaffe så tenker jeg ikke noe mer enn at han kanskje glemte min kaffe. Men jeg dropper ikke ta telefonen om han ringer igjen om det var en hyggelig date fordi han ikke betalte for min del av gildet. Jeg tror heller ikke en mann som ikke hadde hatt råd til å betale for kaffen din er så blakk at han bare har råd til å betale for sin egen. Da går man ikke på date. Å ikke betale for datens kaffe er enten en forglemmelse eller en statement fra hans side. Eller så lar han deg betale for kaffen fordi du har messet om hvor «independent woman» du er – og han er livredd for å tråkke feil. Hvordan blir det fremover for deg da? Skal mannen frem med lommeboka hver eneste gang? Eller kommer du til et punkt der også du drar frem kortet og spanderer? Kanskje det rett og slett ikke blir noe ny date på deg, fordi mannen er lei av å blakke seg på hun som forlanger at han skal spandere fordi alt annet er «turn off» som du skriver? 

Skal vi jenter elske de gamle holdningene fra gamledager bare fordi det passer lommeboka år, men hate andre holdningene fra samme tidspepoken om at vi skal være hjemmeværende (uten inntekt) for å vaske, lage middag og passe barna?

På min første date med Torben tok han med seg fryste koteletter og potetsalat i en Joker-pose. Jeg hadde en tre-liters kartong med rosèvin stående. Vi endte opp gift. Etter kotelett/rosèvin-daten ble det forståelig nok flere dater, og jeg var i grunn glad for å plutselig omgåes en mann som kunne betale for seg selv når han gikk i baren, jeg. Tok han med en øl til meg så var det veldig snilt, men jeg da tok jeg neste runde. Ikke av noen annen grunn enn at jeg syns at det var helt fair. Hadde han spandert hele tiden ville jeg bare trodd han var naiv, dumsnill eller bare sykt urutinert med pengene sine.

Slutt å lek «independent woman» når du selger deg inn, for så å forlange at gamle «tradisjoner” holdes vedlike ved at du forventer at mannen betaler på daten. Du får jaggu bestemme deg, er du en kvinne av 2017 så betaler du kaffen din selv, hvis det blir spørsmål om det. Ikke dump den stakkars fyren som ikke helt skjønner hvorfor du innehar en schizofren holdning fra både 40-tallet og 2017. Ikke veldig lett å forstå en kvinne som skryter av inntekten og suksessen sin, når hun gir inntrykk av å leve i en glemt tid der likestilling var et fremmedord. Kanskje like greit at det ikke blir en ny date, med så mye forvirring?

Jeg tror ikke jeg ville giftet meg med en mann som hver eneste gang betalte regningen de første 20 datene. Hva slags signaler ville det gitt meg, egentlig? Jeg hadde gått rett i tenkeboksen og lurt på hvorfor det er slik at han betaler for alt – hva forventer han i gjengjeld? Sex? Husvask? En hjemmeværende kone?

Kjære Anne Brith, du må gjerne fortsette å forvente at mannfolka betaler på datene du er på, men bli ikke overrasket om noen menn ikke ønsker en ny date – for det er minst like “turn off” å forvente at han betaler på datene dere er på, som du syns det er på foreslå å dele regningen! 🙂 Skal du rope høyt om likestilling så bør du ikke unnlate «reglene» bare fordi det passer lommeboka di!

/Supporterfrue, betaler sin andel av gildet. 

54 kommentarer
  1. Nei betal selv jenter. Vis att du kan ordne opp i dine egne saker. Personlig liker eg ikke å bli spandert på da eg føler eg blir stående i gjeld til den personen.

  2. Takk! Dette har frustrert meg så endeløst mye! Enteste grunnen til at jeg ikke betaler like mye som samboern er fordi jeg lever på tilkallingsvikariat og dermed har både lav og veldig varierende inntektmens han er i fast jobb med god inntekt. Gleder meg til den dagen jeg kan både spandere middag og bidra mer til både regninger og alt annet!

  3. Aiai! Finnes de kvinnfolka enda?
   Hadde jeg skulle forventa at mannen min (38 år og nettopp ferdig med skole), skulle spandert på meg til enhver tid, hadde jeg ikke hatt han. Hos oss er det derimot jeg som spanderer mest, fordi jeg har mest penger, MEN. Det forventes ikke! Det gjør det kanskje enda hyggeligere.

  4. Må fortelle om da eg og mannen min traff hverandre første gang. På danskebåten, han var på guttetur og eg var på jentetur. Han ville spandere en øl på meg, men eg nektet. Kunne vel betale for min egen øl takk. 😂 men 13 år senere er vi fortsatt sammen, så eg lot meg overtale 😅

  5. Sååå enig!
   Finnes ikke noe værre enn disse damene som skal skrike høyt om likestilling etc, men likevel forventer at mannfolka skal “ordne” alt..
   Første daten til meg og gubben betalte han kinobillettene, jeg kjøpte snopet 😆

  6. Ååååå takk for at du setter ord på mine tanker! 😊 Er det virkelig slik vi vil oppdra døtrene våre? Oppdra til å bli avhengige av menn økonomisk? Nei takk… Jentene mine skal lære seg at de klarer seg fint selv og at må jobbe for å få endene til å møtes… Og er man på date eller i et forhold skal man være likestilte… Er det rart jeg digger deg, Line Victoria?! 😊👊🏻 Med dine tanker og holdninger vil datteren din bli ei selvstendig og sterk jente! 😍

  7. You said it girl! Helt enig, hvorfor skal mannfolka betale alt?? Jeeez, glad vi deler på det i vårt forhold <3

  8. Halleluja!! 🙌🏻 🙌🏻 Er slike kvinnfolk som gjør at enkelte mannfolk fortsatt behandler oss som for 60 år siden. Blir svett!

  9. Jeg kjenner jeg blir litt usikker på dette med “likestilling”.. Hva mener vi egentlig med det? Jeg har, i mitt 22-årige forhold til min mann, aldri følt meg mindre verdt enn ham. Da jeg traff han, var han spandabel nok, men med skyhøy inkassogjeld, (som jeg hjalp han med å ordne opp i) og jeg hadde fokus på andre kvaliteter hos ham, enn økonomisk sans.. Det hadde blitt oss uansett om han hadde vært spandabel eller ei, for å si det sånn. Nå eier han et vellykket firma med flere ansatte, og vi lever godt. JEG (som kone og mor) mener det er min plikt å for eksempel ha middag på bordet når mann og barn kommer hjem fra jobb og skole. Ja, jeg har også jobb, men mannen min jobber mye mer og hardere enn meg! Han tjener også bedre, og betaler alt av regninger. Også mine! Jeg tar hånd om det som trengs til husholdningen.. De gangene vi er out and about, er det mannen min som betaler de fleste gangene, men det er ikke forventet fra min side – og det er aldri et tema mellom oss. Jeg betaler også, når det er naturlig.
   Vet ikke helt hvor jeg vil med denne kommentaren, annet enn at vi alle er forskjellige med forskjellige ønsker, behov og syn på tilværelsen. Jeg KAN for eksempel skifte dekk på bilen, male hus, klippe plen etc – men dette er ting jeg slipper å tenke på, fordi mannen min gjør disse tingene. Jeg forventer ikke at HAN skal vaske hus, lage middag eller ta klesvasken, men er takknemlig de gangene han gjør det. Det funker hos oss, med typisk “mannfolk- og kvinnfolkarbeid”, uten at noen av oss ser ned på hverandre av den grunn. Kansje fordi jeg er litt “gammeldags” og ikke står på barrikadene og roper om likestilling på alle plan. Tror noen damer trenger å flytte fokuset, men vi må huske at vi alle er forskjellige og la hverandre leve som vi vil. Tenker at om noen dropper date nr 2 fordi han ikke spanderte på den første, så går mange glipp av gode menn – fordi fokuset blir feil..

  10. Så enig! Da min daværende kjæreste (nå ektemann) og jeg var på vår første skikkelige ferie sammen sa jeg at det ikke var aktuelt at han skulle betale hver gang vi hadde oss en matbit eller noe å drikke. Det ble en liten diskusjon, for han var innstilt på at mannen betaler. Men seriøst, på en nesten tre ukers ferie med en man er sammen med blir det helt feil for meg at kun en skal betale når begge har full jobb. Han gikk derfor med på at i et likestilt 2009 kunne også madammen betale for begge.
   Den ene kvelden vår i Italia nappet jeg derfor regningen fra hans side av bordet over på min for å se hva jeg skulle betale. Servitøren så helt himmelfallen ut når jeg dro fram lommeboken, og utbrøt skikkelig høyt på dårlig italiensk-engelsk: Soooo, you are the husband today? Trodde den stakkars kjæresten min skulle dø av skam, mens jeg holdt på å le meg ihjel 😀

  11. Nå har ikke jeg lest innlegget på den andre bloggen, fordi hele dama gjør meg paff, men… jeg er mye i utlandet og når man snakker om sin bakgrunn og identitet er jeg alltid stolt av at kvinner i Norge er så selvstendige. At vi deler regninga på første date, og de neste 20. At vi deler på husvask, regninger, barnepass osv. Jeg forventet ingenting av min mann da vi gikk på vår første date, bortsett fra at han oppførte seg ‘normalt’. Han satt derimot meg på prøve ved å ta meg med til et lokalt spisested et sted i Afrika, og ikke en av de finere restauranter drevet av expats. Jeg besto vel, siden vi nå er gift med barn 😉

  12. Den dama kommer til å ha mange mange første dater, men desverre ingen date nr 2, med de forventningene hun har 🤣🤣

  13. Fantastisk! Ingen kvinne med respekt for seg sjølv i 2017 skal forvente at mannen betaler for daten!

  14. Ble plutselig endelig litt mere opplyst hvorfor den dama er singel. For en tankegang, og for en innstilling til livet!! Jeg ar aldri kommenterer en blogg før, og kommer sikkert aldri til å gjøre det igjen. Men!!!
   Hva er det for en greie? Hvorfor har damer denne innstillingen? Meg og min mann, som tjener 5 ganger så mye betaler halvparten av alt! Halve lånet, halve regningene! Er ikke det vanlig? Denne holdningen skremmer meg, og jeg håper hennes barn aldri får dette synet inn i sin oppdragelse! For da kommer de til å oppleve mye motgang! Stakkars!
   Sånn til sluttvirkningen jeg takk deg! for at du skriver det andre bare tenker, fordi du er ærlig Og ikke pynter på livet. Fordi du viser hvordan livet er og skal være !! Jeg digger deg og din ærlige person 😀

  15. ENDELIG…!!!!! Greit å få parkert den dama der.. leste AB sitt innlegg angående dette og kjente jeg ble så provosert..!!
   Takk Line..! For at du setter ord på ting og har beina godt planta på jorda..!
   Jeg digger deg😂

  16. Hundre prosent enig med deg! Kakedamen sier mye rart har jwg fått med meg. Men jeg tror at hennes innlegg kun er laget for å provosere og få klikk,”dessverre”. Det er en av to; enten har hun slike håååpløse meninger om damer og likestilling/likeverd eller så er hun en -unnskyld fransken min-klikkkjerring som mange der ute.. uansett er det håpløst.. men du derimot!! DET er bloggeren sin det!!! Applaus til deg og bloggen din! Elsker ærligheten,humoren og det at den fremstår så innihampen ekte!! Keep it up!

  17. Om en fyr ber meg på date, så tenker et at første daten kan han betale 🙂 det synes eg er litt av den første daten.. iallefall når han spør.. om eg ber fyren ut på date, så kan eg gjerne ordne det ☺️ Og så har eg gjort ting veldig koselig, funnet på litt ting, som kan gjøre ting minneverdig 🙂 men resten av datene kan eg betale eller dele på det. Hvis man forsetter å date flere ganger så er det rett og rimlig og spandere eller dele på det 🙂 kanskje bli enig på forhånd så man slipper en klein situasjon 😂

  18. ELSKER at noen setter ord på det! Bøyer meg i støvet, takk skal du ha Line. Du er jækla god til å sette ord på ting!!!! Kan ikke bli mer enig og jeg greier ikke uttrykke meg nok over hvor godt skrevet dette var :DDDD

  19. Godt skrevet.
   Jeg mener om han vill spandere,så la ham få lov.MEN selvsagt ikke i det uendelige.Og I alle fall ikke FORVENT at han skal gjøre det.
   Vil tro det anses som hyggelig om han gjør det,men som du påpeker.Ikke jorden undergang om han ikke gjør det.
   MEN har inntrykk denne damas holdning er ganske vanlig,blant en del kvinner

  20. Helt enig!!! Du er helt hæli ærlig,kom tilfeldigvis over bloggen din for en tid tilbake,blitt fast leser,du kloke hysterisk morsomme flotte kvinne 🙂

  21. Jeg betaler for min egen kaffe/drink. Og ved dates regner jeg også med å betale for meg selv. Insisterer daten min på å spandere/betale for middagen/drinker, da har jeg lært at det er fordi han ønsker det.
   Stakkars anne brith.

  22. Bare av nysgjerrighet,hadde dette blitt like godt mottatt hvis en mann hadde skrevet det? Ikke misforstå altså,jeg er for likestilling og er enig med Line,men hadde alle damer vært like enig hvis jeg hadde skrevet dette,eller hadde jeg blitt sett på som en gjerrigknark??

  23. Simen: Morsom tanke – men jeg tror at de du hadde “støtt” ved å si at du syns det er fint å dele regningen er kanskje de beste datene du hadde fått… Man viser jo ganske tydelig at man er på forskjellige planeter om man begynner å krangle om hvem som skal ta regningen.. Hadde du og jeg vært på date, og du hadde sagt “skal vi dele den eller?” når regninga kom, så hadde jeg tenkt at du ikke var så jævlig gammeldags, og ikke en gjerrigknark!

  24. Dette er interessant, hehe. Jeg drikker verken kaffe eller dater for tiden 😉 men jeg tenker at det er hyggelig å bli spandert på innimellom, men selvsagt ikke noe jeg forventer. Det jeg tenker mest på er jo at det ikke må bli så hysterisk likestilling at det blir stress. Det er jo helt unaturlig å gå hver sin gang for å bestille kaffe, eller sende med den andre parten kortet, for 30 kr fordi “likestilling” liksom 😂
   Jeg var på ferie med eksen min og vårt felles barn og en venninne av henne i sommer. Jeg betalte overnatting, han betalte transport. Handlet han mat en dag handlet jeg dagen etter. Hadde han kjøpt mye is og drikke kjøpte jeg middag. Cluet blir jo å dele på utgiftene – men ikke på kroner og ører, det synes jeg bare blir for dumt. Hater når man har vært flere ute i lag og spist, og man skal dele på regningen. “Jeg spiste billigere og du spiste dyrere”. Betal nå 400 pr hode og bli ferdig liksom 😂

  25. Bloggen din er helt herlig! Du skriver så fint og virker så ekte! Helt enig i dette innlegget, vet ikke om Anne B skriver hva som helst for å få klikk eller om hun virkelig er som hun fremstår. For meg utrolig gammeldags holdning som sikkert er en grunn til at man er evig singel.

  26. Jeg har null problemer med å betale selv, men i grunn så har jeg oppfattelsen av at den som inviterer kan betale. Så inviterer jeg mannen med ut, så tar jeg glatt regninga for det. Men så har jeg null problem med å dele regninga på antallet mennesker uavhengig av hvem som har spist og drukket hva, mye fordi det er enklere!

  27. Vært sammen med samme fyren i over 7 år. Fra vi var 18, nå 25.. Jeg betaler for meg selv, rett og slett. At man skal si at mannen er nødt til å betale, det er rett og slett frekt i mine øyne. Klar deg selv, først og fremst! Takk for at du delte <3

  28. Tror greia med Anne Birth ikke er at hun dater menn for å finne en å leve sammen med, men at hun dater for å date. Og skal hun holde på med det lenge er det selvsagt best for henne om mennene betaler.

  29. Jeg tror hun skriver det for å få klikk på bloggen 😉 (Så har ikke lyst å klikke med inn på bloggen hennes for å lese innlegget!) Enig med deg! 🙂

  30. Jeg syntes det er hyggelig å bli spandert på, men det er da mest hyggelig hvis man faktisk forventer å betale selv! Nå ble jeg og min samboer sammen før den tiden det ble vanlig å date, så jeg har liksom ikke så mye erfaring fra slike situasjoner. Datene våre nå deler vi som regel, selv om det stort sett er en som betaler på restauranten, så ordner vi det heller i ettertid. Er man gift så har man jo i stor grad felles økonomi, så da spiller det vel ingen rolle hvem som betaler?

  31. I følge bibelen (NT) har ikke kvinner lov til å belære menn, så om Anne Brith liker det gammeldags, er det helt greit, men da får hun slutte å belære andre også, og underkue seg mannen!
   Hilsen ateist

  32. Nå er det bare en ateist som klarer å dra inn Bibelen i spørsmålet om hvem som skal betale for en kopp kaffe..hehe..latterlig.
   Troende

  33. Hvis jeg ber med noen ut, betaler jeg gjerne. Om det er en søster, venninne, venn eller hva som helst. Har lest bloggen din i veldig mange år, 10 kanskje? Har du blogget så lenge? Blogget du om bleien du skiftet på jobben? Mener å huske det 🙂

  34. Måtte du linke til den andre bloggen da. Endte jo med at jeg måtte inn og se hvem det var og det er faktisk en blogg jeg aller helst unngår.. Men, nå fikk jeg jo bekreftet at jeg fortsatt ikke skal inn på den bloggen der, så da må jeg kanskje takke isteden. 🙂

  35. Hallo,
   Vi er her igjen for å kjøpe nyre for våre pasienter og de har blitt enige om å betale god sum penger til alle som ønsker å donere en nyre for å redde dem og så. Hvis du er interessert i å være en donor eller du vil redde et liv, Du skal skrive oss på e-posten nedenfor.
   Dette er en mulighet for at du skal være rik ok, vi forsikrer og garanterer deg 100% sikker transaksjon med oss, alt vil bli gjort i henhold til lovgivende nyredonorer.
   Så kast bort ikke mer tid, vennligst skriv oss på [email protected]
   Irrua-spesialistundervisningssykehus.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg