Bleieskiftarbeider!

/Annonse (Innlegget er skrevet i samarbeid med Libero)

Man blir født inn i en bleie. Når mor og far har pakket ned i hjelvaskede, nystrøkne bodyer med allergivennlig og uparfymert vaskemiddel, så er det faktisk bleia som er det første plagget din lille knøtt får på seg av et plagg du kommer til å bli verdensmester i å skifte. Opptil titusner av bleier skal du skifte i tiden foran deg, og av de millioner av tingene man har googlet seg frem til i forkant av fødselen, så er den bleia egentlig ikke ofret en eneste tanke når den kommer på. Hallo, det er jo bare en bleie! Eller?

Jeg husker jeg stod der på barsel og skulle skifte min første bleie på Maren. Flaut å innrømme, men jeg måtte faktisk dra i snora så en av barnepleierne kom og viste meg hvordan man gjorde det. Min eneste erfaring med bleier var da ei venninne 10 år tidligere «tvang» meg til å skifte bleie på dattera si, midt i kontorlandskapet på TV2.  Torben visste riktignok hvordan man gjorde det, så de neste 20 gangene bleieskift var Torbens jobb, og jeg ble stående og kikke Torben over skuldrene mens han skiftet. Jeg fikk taket på det etterhvert, og nå gjør jeg det mer eller mindre i søvne også. 

(Favoritten Libero Touch – (Link til hjemmesiden deres) bleia har blitt studert nøye, blitt smakt på, testet til ytterpunktene (!) og funnet godkjent av dronninga selv!)

Det er ikke bare M som kan gå god for denne bleia. Etter fødselen har jeg tulla mye med at jeg brukte denne bleia selv. Det er faktisk ikke tull. Jeg la bleier i frysern rett etter fødselen og brukte de som lindrende kjølebleie i nettingtrusa, et tips jeg fikk av mange av mine venninner i forkant. 

Jeg brukte de også som ammeinnlegg på natten, fordi de søte bittesmå ammeinnleggene ble kjapt dyngvåte når melkesprengen var som værst. Og mens jeg ramser opp andre alternative måter å bruke bleiene på, så kan jeg fortelle deg at Torben har brukt de da han skulle skifte olje og oljefilter på båten vår. (Husk at bleia da blir spesialavfall når den er dynket i olje!) Når vi har fukt i kjølsvinet (nederst i båten) så legger vi bleiene nedi og lar det trekke opp fukten. Asså, du trenger faktisk ikke å ha barn for å ha bruk for bleier, haha!

(Litt redd for å gå tom for bleier eller, Torben?!)

Bleier er fiffige greier. For før du får barn gir du totalt beng i bleie-rabatten som ruller over tvskjermen, og du aner ikke hva bleieindikator er for noe. Det var nemlig tilfeldigheter som gjorde at den første bleia jeg skiftet var en Libero Touch.(Link til hjemmesiden deres) Det var nemlig den som hadde penest utseende i butikkhylla. Jess, jeg vet. Når man ikke vet hva man skal kjøpe så går man etter emballasjen. Og etter at mannen har kommet hjem med et feilkjøp (et bleiemerke som luktet sterkt av parfyme/krem!) så har gitt klar beskjed, for etter den første pakken med Libero Touch var det liksom ikke noen tvil om hva som skulle stå på handlelista i mange år fremover. “Go`bleiene”, som Torben kaller de! 😉 Og nå har de blitt enda bedre enn best også!

Det jeg syns er sykt kult med Libero Touch-bleiene er den berømte bleieindikatoren. Jeg elsker det! Den har nå også kommet på de større størrelsene! Stripen på bleia er gul når den er tørr, men blir blå når bleia blir fuktig. Den er også lotion-fri, noe jeg har oppdaget er veldig viktig. Og bleia er tilogmed svanemerket og bidrar til et bærekraftig miljø! På de minste bleiestørrelsene har de også tatt hensyn til navlestumpen – veldig greit for en bekymret mams – jeg var SÅ urolig for den fønky navlestumpen! De er også utrolig myke, og har perfekt passform – uansett hvilken størrelse jeg har rukket å teste. (Vi er allerede på størrelse 4!) Jeg ble SYKT happy når jeg så at bleieindikatoren er kommet på de større størrelsene også, for det er virkelig en fiffig og knallbra detalj syns jeg 🙂 Grunnen til at Libero Touch (link til hjemmesiden deres) har blitt blitt enda bedre den siste tiden er fordi de gikk ut og spurte alle mammaene og pappaene om hvordan bleia kunne bli ENDA bedre – og etter å ha mottatt 60.000 (!) svar, så lagde de bleien slik at den er, om mulig, perfekt! 

Herregud, en lang avhandling om go`bleia! Jeg skal prøve å komme til poenget!

Du skjønner – MITT bleiemerke har nemlig en klubb (med egen app) jeg flittig benytter meg av. Litt fordi jeg samler poeng nok til å få elefantdressen de har i poengshoppen. Det er masse gøy du kan kjøpe for poengene dine hvis du tar koden på innsiden av pakken og plotter inn i den appen – så kan du kjøpe både superhelt-drakter, leker, klær, og masse annet. (Jeg sparer til elefantdressen som du ser på bildet)  Liberoklubben med masse gøy finner du HER <—- og anbefales på det varmeste – fritt for mammapolitiet er det også! <3

(På bildet ser du at jeg har åpnet alle pakkene for å samle koder, haha!)

Og enda bedre, nå må du begynne å se etter de røde merkene på bleiepakkene, for de gir deg 100,- i rabatt på Lindex for hver eneste bleiepakke du kjøper! Da har du en god anledning til å shoppe litt med god samvittighet, vøtt! 

…Og jeg bare sier det, det er 100,- kroner i rabatt PER pakke!!! Det blir mye fine barneklær fra Lindex til Maren fremover! 🙂 Ganske greit å slå “to fluer i smekken” som jeg pleier å si…!

Ble mye bleieprat på oss nå, men jeg er overrasket over hvor viktig det faktisk er å finne favorittbleia. Har du lyst til å se alle de forskjellige alternativene de har (De har badebleier – som førstegangsmamma visste jeg ikke at det fantes en gang, haha!) så kan du ta en titt på videoen deres HER <— og se om du blir like glad i Libero Touch som vi har blitt! 

Kudos og klem til alle bleieskiftarbeidere der ute! Har dere flere bruksområder til hva man kan bruke bleier til så er jeg veldig glad for tips i kommentarfeltet! 🙂 

/Supporterfrue – Line Victoria

 

22 kommentarer
  1. Touch-bleiene er vår favoritt også! 😊 jeg var også livende redd for den navlestumpen 😅 nesten søvnløse netter FØR fødsel med tanke på den 😅😂🙈 gikk jo supergreit da! Litt småpanisk når den plutselig ramlet av, men gikk over det også 😂🙈 mye tullete man tenker og bekymrer seg over som mamma 🙈😊❤

  2. Malene: Samme her! Ringte legevakten da den luktet litt fønky, men de måtte jo fortelle meg at det tross alt er dødt kjøtt som skal råtne og ramle av…! Da jeg dro til helsestasjonen for å la de ta en titt på den så hadde den ramlet av og jeg bare “HVOR ER NAVLEN!!!??” og da lo de og sa at den hadde ramlet av som er heeelt vanlig.. !!

  3. Den er fin å pakke verdisaker tlf osv når man er på stranda o.l!Er ikke mange som er interessert i å stjele en brukt bleie;)

  4. Tøybleier er favoritt her, det burde du prøve! Miljøvennlig, pent, økonomisk – og vanvittig gøy!!
   Mange tror tøybleier er det samme nå som det var for 20år siden, men det er det absolutt ikke. Vi vasker ikke bæsj i maskina vår, og vi står heller ikke å rører i en kjele. De lukter ikke, såfremt man vasker de riktig, og de lyser virkelig opp badet med sine smashing prints og farger.
   Anbefales! 🙂

  5. Libero er favoritten her også. Eneste som passer til store bollelår uten at det blir en stor gripe bak på ryggen. Jeg brukte bleiene til å lindre vonde bryster og tette melkeganger. Var veldig plaget med det de første mnd. Fylte bleier med varmt vann, puttet de i en brødpose og wrappet de rundt puppene før amming! 😃
   Jeg finner ikke rabattkode på Lindex på min pakke her, men det er vel om har flax regner jeg med?

  6. Linn: neida, de nye pakkene som kommer i butikkene fremover har den Lindex-stickeren! Alle pakkene!! Kampanjen varer noen måneder om jeg ikke husker helt feil! 🙂 den med glipa i ryggen er jeg helt enig i, virker som de er mer stretchy bak liksom..?! At “strikken” er bedre enn på andre bleier jeg har prøvd..!

  7. Her er også tøybleier favoritt! Det er enkelt, miljøvennlig, det er bedre for babyen, du vet hva babyen har mot huden (ingen skumle stoffer), det lukter ikke, det er ikke mer jobb enn engangs, de finnes i alle mulige nydelige prints +++ Anbefales på det sterkeste!

  8. Gaaa, der ble det plutselig vanskelig. Jeg synes touch-bleien er alt for dyre, så jeg går for andre merker (liker faktisk veldig godt Rema sine) men.. Lindex har det BESTE barneklærne! om det er 100 kr rabatt per pakke begynner det jo nesten å lønne seg. Hvor er haken ved det?

  9. Til Hilde og andre, her kommer et tips til dere som ikke vet det enda: Jeg er enig i at de er dyre, men på Meny får du to pakker for 75kr. Det er billigere en en pakke for 56kr, eller hva de koster andre steder. Kjempe gode bleier!
   Og som vanlig, alltid gøy å lese innleggene dine Line 😉

  10. Tusen takk for tips! Ligger på barsel på sykehuset nå, og her bruker de touch-bleiene😊 Men som førstegangs så aaaner jeg ikke om de er bra eller ikke😅 Men blir vel å fortsette med disse nå da😊

  11. Holder på å ser serien MELK på viafree og tenkte på deg 😂😉 Tror du hadde funnet serien svært festlig, perfekt for oss i permisjonsbobla 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg