Mann ute av funksjon. Igjen.

Beklager fryktelig dårlig blogging den siste tiden. Jeg kunne dratt på med en helt sinnsyk clickbate-overskrift til dette innlegget, men det gidder jeg ikke. Alvorlighetsgraden er stor nok, til tross for at jeg tross alt lever i et ekteskap der man må ta alt med en stor porsjon galgenhumor. 

Først vil jeg bare få lov til å si at jeg har ingen skyld i det som har skjedd. Jeg vet det er ufattelig lite drama å skrive om på bloggen min (i motsetninger til andre bloggere). Det var nemlig noen som spurte på Brottis idag om jeg hadde gjort dette med Torben for å ha noe å skrive om i skrivetørken min. Men neida. Livsforsikringen er ikke god nok til det..! 

Det har seg nemlig slik at jeg er gift med en klossmajor. En svalestuper. En ulykkesfugl. Som åpenbart lever kronisk med en sykemelding i hånda føles det som noenganger. 

Han er forøvrig gift med noen som ikke våkner av annet enn lyden av en baby som fjerter i søvne. True story. Jeg våkner om Maren løfter en pekefinger, men av at mannen min ramler ned en trapp – det løfter jeg ikke engang øyebrynet for. Beklager det, mannen min.

Det er kveld, og min ulykkesfugl bestemmer seg for å innta horisontal stilling lenge før han har kommet seg havlveis ned i trappa vår. Som en ørn har han åpenbart tatt sats fra langt oppe i trappa og landet som noe som kan minne om en diger sekk med skittentøy der nede på flisene utenfor treningsrommet. Men min ørn kan ikke fly. Så som en ørn uten vinger klasker han rett i flisene med ansiktet først – før flisene også gir han en voldsom kollisjonsskade en rallysjåfør verdig. Punktert lunge (?) og brukne ribbein. Men lungen er ikke bare veldig flatklemt – den har fasen meg flyttet seg der inni kroppen hans også! Kutt i panna og en diger blåveis – samt skrammer over hele kroppen, og mannen har fått operert inn ei vakumpumpe som skal holde luftrommet ved siden av lungen luft-fritt. Jeg er ingen lege, men jeg har forstått det slik at lungen har fått seg en så kraftig smell at det er et luftrom der lungen skulle vært – og der skal det ikke være luft. 

Torben var sykt skuffet. Ikke fordi han ble pasient ved Skien Sykehus igjen, men fordi Liverpoolkampen ikke gikk rette veien. Det surklet i vakumpumpa da han trakk pusten dypt og innrømmet at det hadde vært en forjævlig kamp. Kanskje likegreit at han var høy på tramadol og morfin da jeg fikk han hjem på perm for å bruke stemmeretten hans, for alt annet er kaputt i den kroppen der. 

Da vi var på servicesenteret i Bamble kommune for å stemme idag, så brukte Torben en halvtime på å komme seg inn i bilen. Stemme SKAL han, kun det å ligge i kista er eneste gyldig grunn for ikke stemme. Har du ikke stemt så taper du ABSOLUTT ALLE diskusjoner de neste fire årene om du er uenig i politikken som foregår på Stortinget. Torben haltet seg ut av bilen med sykehusbåndet rundt hånda og pumpa dinglende på brystet. Jeg dyttet han i retning en valgboks, og Torben fikk stemt. Jeg også. Mest opptatt var jeg forøvrig av hva Torben stemte, for er viktig for meg at han tar det seriøst og ikke stemmer på Miljøpartiet De Grønne bare for å være morsom. (For det er ingenting morsomt med et parti som vil legge ned hele oljenæringen)

Så drasset jeg han med meg da, inn i bilen igjen og på tokt på Brottis for å kjøpe mer smerteillende til kadaveret, selv om han skal tilbake fra sykehuspermen sin i morgen. Herregud asså.

Så ble også 2017 et sykehusår for Ulykkesfuglen. (For de som ikke har fått med seg utdrikningslaget med 2 uker på et sykehus i Liverpool kan dere lese her<—)

Men ja, anyway. Torben er kaputt. Ute. Skada. Igjen. 

Jeg for min del har to stk på babystadiet å passe på her hjemme i heimen. 

14 kommentarer
  1. Jeg syns det er gøy at du har humor når det kommer til det meste, men nå synd jeg synd på mannen i huset 🙁

  2. Shit. Dratt på seg pneumothorax? Han har jo virkelig slått seg 🙈 han syns sikkert Maren fikk litt mye oppmerksomhet 😂😂😂 mannfolk Ass 😛 . Neida, men sånn på ordentlig. Masse god bedring til mannen 👌

  3. Auda, sånn er gubben min også. Senest i sommer var jeg (u)frivillig sykepleier i to uker, med en 2mnd gammel baby på armen. Avdelingen på sykehuset skulle nemlig ha ferie:( Ja, ja, han har ikke stryki med enda heldigvis.
   Lykke til med ulykkesfugl en din også;)

  4. Stakkars!! Men skjønner godt han tok svalestup etter den kampen ja……mitt shoppebudsjett i London ble forvandlet til alkoholbudsjett etter den kampen😂
   God bedring til Torben og lykke til til deg☺️🙌🏻

  5. Nei huff , så kjedelig 🙈🙈!
   Håper din kjære blir fort frisk igjen 😄❤️
   Har foresten fått spinning ånden over meg, mye takket være dine herlige innlegg 😄😊
   God bedring og klem fra meg 😊🤗

  6. “Jeg for min del har to stk på babystadiet å passe på her hjemme i heimen.”
   Får satse på at bare den ene,vil ha pupp da.Basert på tilstanden, er det jo fare for større skade om han blir for opphisset.

  7. Heidu, sikkert ikke meninga di å gjøre detta til en politisk diskusjon, men når det kommer uriktige kommentarer om bare et parti må jeg bare kommentere 🙂
   Miljøpartiet De grønne vil ikke legge ned oljenæringa, det klarer den helt fint selv i kombinasjonen 1) den er basert på en begrensa ressurs som uansett vil gå tom 2)oljebruk skaper klimagassutslipp som alle partier på stortinget har signert en avtale om å kutte 3)om Norge skaø henge med utviklinga alle andre land er igang med må de starte nå. De Grønne er derimot det eneste poppartiet som gidder å ta ansvar og begynne å tenke på løsninger nå, istedet for å holde seg for øya og trøkke klampen i bånn på vei mot stupet. Det ER moro å planlegge for en levbar framtid for barna våre, og det er moro at et lite parti har klart det historiske å bli på Stortinget etter første periode 🙂

  8. Shit. Det er jo viktig å ikke gjøre ting stykkevis og delt liksom, men å karnøfle en lunge var kanskje å ta litt hardt i, eller? God bedring 🙂 Du skriver fantastisk godt!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg