Jeg prøver igjen!

Husker dere at jeg i august sa jeg skulle begynne et nytt å bedre liv i forhold til kosthold? Nuvel. Tror det varte i ganske nøyaktig EN dag, så var sjokoladen på bordet et faktum. I fanget, er vel mer sannheten. 

Man blir helt tussete av å være hjemme uten andre rutiner enn mating, bajsebleiebytte og babykos. Det blir så altfor lett å ty til de raske løsningene, som i hele min barselperiode har betydd polarbrød med smør og nugatti. Og sjokolademelk. Og gjerne en plate sjokolade til dessert. FOR DET ER SÅ HIMLA DIGG!

Jeg har i grunn tenkt at det er greit. Jeg har ikke brydd meg. Har ikke brydd meg om at jeg faktisk veier det samme som jeg gjorde fire dager etter fødsel nå nesten 7 måneder etter fødselen. De har vært viktig for meg å ikke la andre ting ta fokus helt ennå, men nå som ting begynner å gå litt mer på skinner – så kan jeg omsider fokusère litt på meg selv for en gang skyld. Jeg tror i hvertfall at å endre kostholdet mitt uansett vil være en god start!

Etter Liveakurset jeg tok for 3 år siden, så har jeg veldig god erfaring og kunnskap om «hvordan det skal gjøres» i forhold til kosthold. Problemet har nok vært motivasjonen. Og den har jeg aldri skryti på meg alltid har vært på topp. Motivasjonen kom dels snikende når jeg satt å glante på tidligere blogginnlegg jeg skrev om motivasjon. Sykt! Tenk å bla tilbake i arkivet og rett og slett finne redningen i egne innlegg! Jeg husker jo så godt hvor GODT jeg følte meg i kroppen etter en treningsøkt og litt mindre sjokolade den tiden. Da jeg oppdaget at jeg var gravid så begynte jo også de litt uheldige plagene å melde seg. Det første som røyk var trening. Derretter sporet det helt av i forhold til kostholdet. Hvilket jeg forsåvidt ikke angrer på, jeg gjorde AKKURAT som jeg ville og det var viktig for meg å ikke sette grenser og lås på meg selv den tiden. Hormoner, plager og vondter medisinerte jeg med korte gåturer til og fra kjøleskapet. Kake, iskrem og sjokolade var min lykkepille. Kan ikke si jeg angrer asså! Helt seriøst! Jeg elsket mine 9 måneders ruge-periode, og jeg gjorde virkelig ALT jeg kunne for å få maksimalt ut av det! 

Problemet var vel at jeg fortsatte disse dårlige vanene etter at jeg hadde født. Kan fremdeles ikke si at jeg angrer, det var utrolig deilig å kose seg – og til forskjell fra min tidligere historie som noe spiseforsyrret, så hadde jeg absolutt ikke dårlig samvittighet denne gangen. Jeg har veltet meg i alt som er godt og rett og slett latt fornuften være pakket godt inn bakerst i gravidskapet, som jeg kaller det.

Anyway, jeg fant ut heromdagen at det ikke er såå fryktelig lenge til jeg skal tilbake i jobb. Og absolutt ingen av jobbklærne mine passer. Det blir litt rart å komme tilbake på jobb i gravidbukser når det tross alt er et år siden du fødte. Jeg savner mine pene kjoler, jeg savner treningstøyet mitt, og jeg savner alle de fine og raffe jakkene mine jeg per dags dato ikke får lukket igjen over magen. Og jeg savner bunaden min? Ikke at jeg bruker den så ofte, men de få gangene jeg trenger den så vil jeg gjerne bruke den også! Ikke bare ha den hengende i skapet?! 

Så jeg snudde opp/ned på kostholdet mitt for to dager siden. Frukt, grønnsaker, sunn mat. Dropper kaker, sjokolade og potetgull – samt junkfood. Det kommer nok et tidspunkt der jeg kan spise dette igjen, men nå vil jeg gjerne ha en litt god og effektiv start – slik at jeg merker resultater med en gang. Slikt er nemlig viktig for meg 🙂 Litt flere trilleturer, og en og annen gang ned på Nr1Fitness for å sette meg på spinningsykkelsetet – så tror jeg mye er gjort for huet i første omgang. Så kan det hende at kroppen følger etter også, det får vi jo håpe?! Jeg var nok ikke klar forrige gang jeg proklamerte at jeg var igang. Men jeg tror jeg har litt mer motivasjon denne gangen, så får vi bare krysse fingra for at det gjenspeiler seg i hverdagen 🙂 Ja, jeg har veid meg. Men jeg ønsker ikke å gå ut med noen tall før jeg ser at den peker i en ny retning enn den har gjort det siste året…! 😉

Jeg kan dessverre ikke gå hardcore inn i det slik jeg gjorde for 3 år siden, fordi jeg ammer fremdeles litt. Og disse avfallstoffene vil jeg ikke ha i melka mi, så jeg må nok peile meg inn på en Livea-light denne gangen. Blir gøy å se om alt jeg lærte på kurset fremdeles sitter! Det er jo enkel matematikk; trening og sunnere kosthold –  så er mye gjort. Og etterhvert som treningsrutiner er på plass, så håper jeg at jeg får bygget opp min etterlengtede kondis og styrke – slik at hverdagen blir litt bedre når jeg ligger på gulvet å kaver for å komme meg opp. 

Jeg lovet dere i august å holde dere oppdatert, og det skal jeg fortsette å gjøre. Sååååå en litt treg start, men nå har jeg tatt litt grep.

Her er bilde fra da jeg trente masse, og jeg gleder meg til å få tilbake den samme treningsgleden som jeg hadde det året før jeg ble gravid! 

7 kommentarer
  1. Synes du valgte et bra tidspunkt å starte på, så kan jeg følge deg og hente motivasjon 😉 Fødte på onsdag, men etter 9 mnd immobilitet grunnet svangerskapet skal det så visst bli digg å bevege på seg igjen! Så håper på masse updates og inspirasjon fra deg 😉 🙂 hehe.

  2. Bra jobba!! Det hjalp for meg å tenke på at hva jeg spiser også havner i melka.. og jeg vil ikke at ungen min skal være full stoffene fra sjokolade og potetgull.

  3. HEHE.Husk på si til deg selv du har savnet “dette”, når du svetter hemoroider på sykkelsetet.Har en misstanke om at det vil komme en del ord,du ikke vil din datter skal lære på en stund enda
   Uansett lykke til.

  4. Vil du anbefale Livea til andre som gjerne ønsker å gå ned i vekt? Hva var fordelene og ulempene me Livea?:)

  5. Kjenner meg så veldig godt igjen! 🙂 Har startet med blanke ark på bloggen gang på gang, men akkurat nå jobber jeg helg og kjenner det er tung å legge bort sjokoladen… I morgen starter jeg på nytt og din nye start motiverer 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg